СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А ползвате ли точки за местоживеене, от тези допълнителните 0,1? Ако не, не виждам причина да ви откажат записване, дори и с адреса по лична карта. Ако ползвате допълнителни точки, реално няма как да ги докажете.
Това не е вярно  Peace Първата ДГ на детето ми беше в Горни Богров. В системата бях посочила адрес на семейството в район Слатина, а на таткото работата беше в район Средец... И двете не носят точки за Г. Богров, но в секция необходими документи бяха посочени и удостоверение за настоящ адрес в Слатина и сл. бележка за таткото с район на месторабота - Средец!
По принцип си права, но ако адреса не ти носи точки, не виждам причина да не ти запишат детето, след като имаш постоянен адрес в София. Пак казвам, за мен няма такава причина. Вече си зависи от директорката, дали няма да реши да спази правилата съвсем изрядно.  Peace

# 466
  • София
МираМира може да са в една и съща община, но реално ти си дала в ИСОДЗ адрес (на бабата), на който не си регистрирана към момента.

За да се регистрираш на адреса, ще трябва да повлечете бабата с  нотариалния акт (или пълномощно, ако тя не може да присъства). Проблемът е, че датата на удостоверението ти ще е след датата на класирането. Независимо, че и двата адреса са в Средец, след като си изписала адреса на бабата, ще ти искат удостоверение за него. Това можеш да видиш и като влезеш в профила на детето в секция Необходими документи.

Благодаря! Бабата няма как да дойде, със счупен крак е. Пълномощното нотариално заверено ли трябва да е? Много си усложних живота. А можех просто да си дам стария адрес.

# 467
  • София
Да, нотариално заверено трябва да е. Тов удостоверение освен за да потвърди критерия е необходимо в случай на спешна ситуация. Ние всяка година в градината попълваме настоящ адрес, така че според мен без значение, че е в същия район е необходимо да го извадиш.

# 468
МираМира, аз лично те съветвам да вземеш останалите документи и личните карти и да отидеш да се опиташ да запишеш детето. Ако те върнат чак тогава се занимавай с ходене в общината и вадене на удостоверение, защото са си пари и разправия, а може да минеш и без него. Пълномощното винаги трябва да е нотариално заверено - още разходи.

# 469
  • София
МираМира, аз лично те съветвам да вземеш останалите документи и личните карти и да отидеш да се опиташ да запишеш детето. Ако те върнат чак тогава се занимавай с ходене в общината и вадене на удостоверение, защото са си пари и разправия, а може да минеш и без него. Пълномощното винаги трябва да е нотариално заверено - още разходи.

Много благодаря на всички за съветите! Много сте мили и полезни! Така ще направя. Благодаря още веднъж!

# 470
За близнаци - всичко оксвен заявлението, което се принтира от сайта в профила на всяко дете и удостоверенията за раждане - по 1 брой.

Само имуниз.паспорт и здравно-профилактичните карти (за всяко дете по един брой от двата документа) ми ги върнаха, но явно ги е погледнала.

Малките са на ясла, но аз взех нови документи от педи.„

Явно всеки директор си има своя практика, но мисля, че щом нас ни записаха без да ни вземат имуниз. паспорт и здарвно-профилактичните, то те не са задължителни за записване, а за тръгване  newsm78

А, само за адресните удостоверения не знам, защото ние и двамата сме с адреса на семейството по ЛК.

Ако някоя мама има близнаци, да знае, че дават 1 входящ номер и за двете, да не се шашка.
Отделно, ако в профила пише: отписан от ясла, поради причина: преместен в друго заведение от 31.08.2013г., да знаете, че така просто отбелязват преместването и децата си посещават сегашното до съотв. дата, т.е. не сте отписани отсега.

Друго не сещам, но ако някой го интересува - да пита, може и на лични, че нещо не смогвам последните дни изобщо  Embarassed

# 471
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Само имуниз.паспорт и здравно-профилактичните карти (за всяко дете по един брой от двата документа) ми ги върнаха, но явно ги е погледнала.

Защо ги искат тези 2 документа като ги връщат с молба септември да ги донесем. На 2 деца от нашата компания също ги върнаха и казаха, че септември, когато се правят другите изследвания, може да ги донесат отново.

# 472
Анна, логиката е, че е заявено предимство, независимо дали носи точки  Peace Аз за това и писах, че на нашия татко трябваше да пише в сл. бел. район на месторабота - Средец, нищо че няма нищо общо с Г. Богров. За моята работа не бях посочила район и не ми е искано да фигурира в сл. бел.
И дир-ката по-скоро ще откаже записване, за да е изрядна поне с част от децата (приети през с/мата), за да може да иска затваряне не очите за други - дарители  Twisted Evil

# 473
И ние се записахме днес.Това което ме озадачи е,че директорката каза ,че деца от яслената група ще почнат да приемат чак на 16 септември.Не знам дали аз  съм в грешка,но смятах че 0ДЗ-тата работят от началото на септември.Вашите деца кога са започнали или ще започнат да ходят на ясла?

# 474
След 15ти септември почна яслата, но за всяко детско заведение май е различно  Peace

# 475
хохохо  не съм се включвал тази година но като видях в квартала Люлин какво става направо се отчайвам за съкварталците  Cry  Повечето градини са приели ДК за месторабота в квартала за сметка на живеещи на територията така всяка продавачка на пазара в люлин на " Цигари без бандерол" има предимство пред хората работещи в центъра  Joy Joy Joy  евалата на директорките  #2gunfire #2gunfire

# 476
Да прав съм за КООПЕРАТИВНИЯ пазар - Люлин 2-3-4 приемат месторабота : 7-8-9 приемат местожителство добре що не ги приеха и двата под-критерия  Laughing Laughing но не се ядосвайте след две години са местните избори а директорките са зависими ще си заминат като куче без история  Laughing

# 477
  • София
Моят съпруг смени работата от 1ви май. Аз съм родителят с предимство по месторабота, но в системата му стои старата работа, трябва ли да сменя информацията преди да запиша децата?

# 478
Здравейте момичета, днес получих отказ от записване за детска градина на основание факта , че в системата на директорката излиза че съм отпуск по майчинство , а аз всъщност съм на работа. Детето ми ходи на ясла и към момента на записване миналата година също съм била на работа-съответно съм приложила служебна бележка за това. Оставам с впечатлението, че има някаква огромна измама в цялата система.При това от факта по майчинство или на работа точките са едни и същи. Карат ни да кандидатстваме отново , но се оказва ,че губим част от точките които ни дават предимство. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем!

# 479
Утре ще ходя да записвам сина си ю. В тази връзка имам няколко въпроса: Към момента имам следните документи
1. Картон с попълнена само една страница и подпечатана (лекарката не ми даде оригинала)
2. Копие от страницата с имунизациите с печат и подпис от ЛК
3. Бележка от моя работодал с указан район на месторабота( аз взимам точката за работа)
4. Бележка от работодателя на мъжа ми че е трудов договор,но без изрично указан район
5 Копие от акта за раждане
6. Лични карти( в моята ЛК е района и на яслата)

Въпросите са ми трябват ли копия от личните карти или само ги поглеждат и връщат? Трябва ли да нося и оригинала на акта за раждане? Проблем ли ще е ако не е упоменат района на месторабота на мъжа ми при условие че не се дава на него 0,1 т. а на мен? Трябва ли да се носи оригиналния картон на детето?
Много благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт