СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 450
Да, става бързо изваждането на това удостоверение, но то ще е с дата след класирането, което би следвало да е основание за отказване на записването, особено ако е ползвана допълнителна 0.1 т. за живеене в рамките на административния район.

Единственият шанс наистина е директорът да не обърне внимание на датата на документа, но освен това в отделна графа изрично се посочва от кога лицето живее на адреса. Т.е. има я на две места.

# 451
Щом не сте регистрирани на адреса на бабата, а си посочила него, как ще докажеш, че живееш там?

Какво трябва да направя в такъв случай?
Ако следят точно всичко - трябва да откажат записване понеже документите не са ок.
Но иначе - извадете от общината и пробвайте да се запишете. Ако не се вгледат в датите, може и да стане ...

Доколкото знам, искат датата на удостоверението за настоящ адрес да е преди класирането, т.е. регистрацията да е. Но може да пробвате да се регистрирате и  запишете...

# 452
  • София
Щом не сте регистрирани на адреса на бабата, а си посочила него, как ще докажеш, че живееш там?

Какво трябва да направя в такъв случай?

Извадете си удостоверение за настоящ адрес.  Това се прави в съответната община, където живеете, и не се изисква подмяна на личните документи.  Мисля, че е необходимо съгласие от собственика на жилището, но точно по какъв начин - не мога да кажа.  Доколкото знам става много бързо.  Успех!

Много Ви благодаря момичета! Дано не ми откажат! Домова книга май няма в нашия блок. Но адреса от личната ми карта е в същата община-Средец. Това има ли знаение?

# 453
Щом е Средец, дори няма да ти трябва удостоверение - само копие от лк.

# 454
  • София
Много Ви благодаря момичета! Дано не ми откажат! Домова книга май няма в нашия блок. Но адреса от личната ми карта е в същата община-Средец. Това има ли знаение?
Точно това има значение Wink Ползва се 0.1т за адрес в района.
И щом по ЛК си в Средец и си яслата ви е там - не тр. да вадиш удостоверение. Щеше да трябва ако примерно по ЛК беше в Младост...

# 455
Ами редно е да се дава малко по-изчерпателна информация когато се пита и се иска точен отговор. Трябва да предполагаме или да се напишат 6-7-10 поста, за да се стигне до същината на нещата.

Но това май не е всичко. МираМира, в ИСОДЗ кой адрес си изписала - този по лична карта или този на бабата? Защото ако си написала този на бабата и отидеш без удостоверение, директорът пак може да се заяде.

# 456
  • София
Точно това има значение Wink Ползва се 0.1т за адрес в района.
И щом по ЛК си в Средец и си яслата ви е там - не тр. да вадиш удостоверение. Щеше да трябва ако примерно по ЛК беше в Младост...

Сигурни ли сте, че не трябва да вадя удостоверение за точния адрес? Ако е така-супер!
Извинявам се , дала съм адреса на бабата.

# 457
  • София
когато аз записвах малката преди два месеца, единственото нещо, което наистина подробно погледнаха беше именно адресната регистрация на поне една лична карта да съответства на това, което пише в системата.

# 458
  • София

Сигурни ли сте, че не трябва да вадя удостоверение за точния адрес? Ако е така-супер!
Извинявам се , дала съм адреса на бабата.
Нищо не можем да ти кажем със сигурност, важно е директорката какво ще реши.

# 459
  • София
Café con leche ти писа - кой адрес ти фигурира в системата, по лична карта или на баба ти?
Видях, че си поправила, ами щом си дала този на баба ти со озвади удостоверение от общината, за да не стане гаф, нищо нма да ти стане и хубаво си провери районите пак.

# 460
  • София
Café con leche ти писа - кой адрес ти фигурира в системата, по лична карта или на баба ти?
Видях, че си поправила, ами щом си дала този на баба ти со озвади удостоверение от общината, за да не стане гаф, нищо нма да ти стане и хубаво си провери районите пак.

Благодаря на всички за отговорите! За удостоверението ще ми искат ли някакви документи?

bubcheto15 какво имаш предвид като казваш хубаво да си проверя районите? Адреса от ЛК и този на бабата на мъжа ми са в една и съща община.

# 461
Такаааа в 78 ОДЗ район Студентски при първоначално обявени общо 4 места за набор 2011 сега изведнъж се появиха още 3 места. Как става така?!!!
И разбира се веднага се появиха в опашката 3 дечица с по 10 точки, а моето с 8.2 пак никакъв шанс. Cry

Миналата година септември това ОДЗ пусна изведнъж по 10 бройки ( а беше с нулев прием на пролетните класирания). Да се чуди човек как изведнъж се опразниха половин групи...

Колкото до децата с многото точки - за съжаление след първо класиране няма много шанс за стандартните 8+ т. с една обща опашка. Може пак да пуснат някъде повече бройки  Hug

# 462
А ползвате ли точки за местоживеене, от тези допълнителните 0,1? Ако не, не виждам причина да ви откажат записване, дори и с адреса по лична карта. Ако ползвате допълнителни точки, реално няма как да ги докажете.
Това не е вярно  Peace Първата ДГ на детето ми беше в Горни Богров. В системата бях посочила адрес на семейството в район Слатина, а на таткото работата беше в район Средец... И двете не носят точки за Г. Богров, но в секция необходими документи бяха посочени и удостоверение за настоящ адрес в Слатина и сл. бележка за таткото с район на месторабота - Средец!

# 463
МираМира може да са в една и съща община, но реално ти си дала в ИСОДЗ адрес (на бабата), на който не си регистрирана към момента.

За да се регистрираш на адреса, ще трябва да повлечете бабата с  нотариалния акт (или пълномощно, ако тя не може да присъства). Проблемът е, че датата на удостоверението ти ще е след датата на класирането. Независимо, че и двата адреса са в Средец, след като си изписала адреса на бабата, ще ти искат удостоверение за него. Това можеш да видиш и като влезеш в профила на детето в секция Необходими документи.

# 464
Ами редно е да се дава малко по-изчерпателна информация когато се пита и се иска точен отговор. Трябва да предполагаме или да се напишат 6-7-10 поста, за да се стигне до същината на нещата.
newsm10
И е редно да се чете малко като си попълва човек профила в системата, ама - на.......  Wink

irchick според мен логиката на удостоверението е да докаже жителството в Столична община, дори когато не се ползва допълнително предимство - затова го искат винаги, независимо дали е различен района и от района на градината.

Общи условия

Активация на акаунт