СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Ще Ви бъда много благодарна ако някой отговори на въпроса ми. Приеха сина ми в ясла от септември и трябва да представя удостоверение за настоящ адрес. Ние живеем в община Средец в апартамент на бабата на мъжа ми, но в нашите лични карти фигурира друг адрес. Въпросът ми е: в обината изискават ли някакъв документ, за да издадат това удостоверение? За община Средец на ул.Леге 6 ли трябва да отида. Ако някой си е вадил това удостоверение ще съм благодарна да сподели!

# 436
Здравейте,
прочетох цялата тема, но може би пропускам нещо. Въпросът ми е:
Ще има ли сега период (след първото записване и преди второто класиране), през който няма да има записване и ще може да пренареди човек желанията си според останалите места преди второто класиране?
Мерси!   bouquet

# 437
  • София, Люлин-8
И защо акцентираш само в/у СДЯ? А яслените групи в ОДЗ? Още през 2009 г. имаше фрапантри случаи /напр. ОДЗ № 2/ с 2/3 деца по т.2.2.4 /тогава т.2.2.3/ в яслена група. Няма основание за такъв прием.

Защото в СДЯ няма градински групи, а само яслени. То много ясно, че ако важи за СДЯ важи и за яслените групи на ОДЗ-тата, равносилно е.  Peace
Колкото до спекулацията на някои директори вече споменах, че това е вратичка за парашутисти.

Никой не е казал, че няма деца с ХЗ в яслите, но нормативната уредба не предвижда прием "на място" за тях. Т.е. не ги третира като група, която в тази възраст има нужда от законова защита, за да получи достъп до услугата. Каквото важи за всички, това важи и за тях. А ЗНП изрично указва за коя възраст важи прием "на място". И това е прието с цел директорите да не отказват прием на деца на база заболяване или СОП, а не да ги приемат с предимство.

Действаща нормативна уредба означава, всички действащи закони, наредби и правилници нали така.  newsm78
След като в ЗНТ се разглежда само прием на градински групи тъй като те са към МОН.
А в Наредба №26 не е упоменат конкретно регламентирания прием на ясленчетата с ХЗ, а както се видя са предвидени такива групи.
То следващото по тежест е Правилника за прием на СОС.
А и между другото въпреки ЗНП в Правилника на СОС никъде не пише, че директорката няма право да откаже прием на дете по т.2.2.4.
И аз лично знам за няколко такива случая на дечица.

# 438
  • София и там където не се пуши
Да, отказват, тук една мама сподели, че е решила да си ползува това право и една директорка и казала, че лъже.

# 439
Ще Ви бъда много благодарна ако някой отговори на въпроса ми. Приеха сина ми в ясла от септември и трябва да представя удостоверение за настоящ адрес. Ние живеем в община Средец в апартамент на бабата на мъжа ми, но в нашите лични карти фигурира друг адрес. Въпросът ми е: в обината изискават ли някакъв документ, за да издадат това удостоверение? За община Средец на ул.Леге 6 ли трябва да отида. Ако някой си е вадил това удостоверение ще съм благодарна да сподели!
МираМира, че в личните ви карти адресът е друг е ясно, но изобщо имате ли регистрация на адреса, на който живеете в момента и който очевидно си посочила в данните при регистрацията в сайта на ИСОДЗ?

Защото ако тепърва ще се регистрирате на адреса на бабата, най-вероятно ще ви откажат записване.

# 440
  • София, Люлин-8
Здравейте,
Ще има ли сега период (след първото записване и преди второто класиране), през който няма да има записване и ще може да пренареди човек желанията си според останалите места преди второто класиране?
Мерси!   bouquet

Не за съжаление дебнеш до последният момент и това е.  Sad
Записването е до 17,05 17 :00 ч.
А на 17,05 18 :00 ч. заключват системата, та ако се вредиш за този един час.
Но моя съвет е да не чакаш чак последния момент за да не увиснете.
Те местата се появяват още преди да е завършил срокът за записване обикновенно.
Успех.  Hug

# 441
  • Sofia
Такаааа в 78 ОДЗ район Студентски при първоначално обявени общо 4 места за набор 2011 сега изведнъж се появиха още 3 места. Как става така?!!!
И разбира се веднага се появиха в опашката 3 дечица с по 10 точки, а моето с 8.2 пак никакъв шанс. Cry

# 442
  • София
МираМира, че в личните ви карти адресът е друг е ясно, но изобщо имате ли регистрация на адреса, на който живеете в момента и който очевидно си посочила в данните при регистрацията в сайта на ИСОДЗ?

Защото ако тепърва ще се регистрирате на адреса на бабата, най-вероятно ще ви откажат записване.

Не не сме регистрирани на адреса на бабата. Защо да ами го откажат? Ние живеем тук вече повече от 4 години.

# 443
Щом не сте регистрирани на адреса на бабата, а си посочила него, как ще докажеш, че живееш там?

# 444
  • София
Щом не сте регистрирани на адреса на бабата, а си посочила него, как ще докажеш, че живееш там?

Какво трябва да направя в такъв случай?

# 445
  • София

Ами според мен ще ви откажат записване. Още преди години е трябвало да се регистрираш там. Директорката на градината не ходи по къщите да проверява кой къде живее.

# 446
  • София

Ако следят точно всичко - трябва да откажат записване понеже документите не са ок.
Но иначе - извадете от общината и пробвайте да се запишете. Ако не се вгледат в датите, може и да стане ...

Здравейте,
Мерси!   bouquet

Както са ти писали, няма такъв определен момент. Следиш всичко, което ти е удобно като местоположение и имаш готовност да реагираш демек да местиш желания.
Там, където откажат записване и дир-ката не покрие мястото, би трябвало то веднага да се появи в колоната 'Свободни места за следващо класиране'

# 447
  • София

А ползвате ли точки за местоживеене, от тези допълнителните 0,1? Ако не, не виждам причина да ви откажат записване, дори и с адреса по лична карта. Ако ползвате допълнителни точки, реално няма как да ги докажете. Трябвало е да се направи регистрация на адреса преди първото класиране. Поне в домовата книга не ви ли пише?

# 448
Всъщност ти в системата какво си вкарала като район на местоживеене - Средец ли? Защото ясно е описано в критериите, че местоживеенето се доказва чрез регистриран постоянен или настоящ адрес - какъвто ти нямаш, но въпреки това си го заявила ли?!  Rolling Eyes Веднага тичай в общината да се регистрираш и веднага си взимаш удостоверение.

П.П. Не съм убедена в тежестта на домовата книга... Confused

# 449
  • София

Извадете си удостоверение за настоящ адрес.  Това се прави в съответната община, където живеете, и не се изисква подмяна на личните документи.  Мисля, че е необходимо съгласие от собственика на жилището, но точно по какъв начин - не мога да кажа.  Доколкото знам става много бързо.  Успех!

Общи условия

Активация на акаунт