СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 495
  • UK
И аз ходих днес да записвам. Казаха ми, че директорката я няма и трябва или да отида пак в понеделник, или да си подам документите при зам. директорката, тя също можела да ги приеме и да го запише. Излезе много приятна и лъчезарна жена, много говорихме и ми обяснява за яслата и за децата и персонала. Документите обаче почти не ги погледна, свери името на детето дали го има в списъка с приети, свери копията на акта за раждане и личните карти с оригиналите, другите - служебни бележки и т.н. не погледна. Не ме покани вътре, буквално на двора подписах заявлението. Попитах кога ще бъде отразено в системата, че е записан - в понеделник като дойде директорката. Нито входящ номер ми даде, нито какъвто и да е документ, че съм внесла документите.
Ще следя и ако в понеделник не е отразено ще звъня да питам дали всичко е наред, казах това на жената, тя ми отговори да не се притеснявам, че щом ми е приела документите да го считам записан.   
Да се притеснявам ли за нещо според вас?

# 496
dejie мен също не ме поканиха вътре като го записвах. Аз чаках на входа, директорката взе документите, занесе ги в кабинета си и след около 10 мин. се върна и ми донесе вх. номер. Според мен е трябвало да ти даде поне номерче.  Моето мнение е в понеделник беж в градината да си го търсиш  Peace

# 497
Действаща нормативна уредба означава, всички действащи закони, наредби и правилници нали така.  newsm78
След като в ЗНТ се разглежда само прием на градински групи тъй като те са към МОН.
А в Наредба №26 не е упоменат конкретно регламентирания прием на ясленчетата с ХЗ, а както се видя са предвидени такива групи.
То следващото по тежест е Правилника за прием на СОС.
А и между другото въпреки ЗНП в Правилника на СОС никъде не пише, че директорката няма право да откаже прием на дете по т.2.2.4.
И аз лично знам за няколко такива случая на дечица.

В Правилата на СОС пише, че е съгласно "нормативната уредба". След като не виждаш регламентация - значи няма такава и следва се спазват Правилата, т.е. класиране по установения ред. И защо пропускаш Наредбата за медицинската експертиза?

Прием по 2.2.4. се отказва. Това е ясно. Само дето никой не си е потърсил правата още. А това е защото реално ЗНП и ППЗНП не казват, че тези деца трябва да имат предимство.

# 498

Как така в системата стои, че си в отпуск по майчинство? нали ти сама ръчно вписваш актуалната информация newsm78.

Нямам представа! Видях в предишното заявление,че пише ,че съм на трудов договор. Сега просто се чудя къде да пусна жалба и до кого. В края на краищата аз не лъжа системата относно критерия точки.
[/quote]

Това което вижда директора е това, което виждаш и ти в твоя профил. Няма как да са различни. Или директора не е видял нещо или данните в профила са некоректни.

Сега можеш да пуснеш жалба до СО да проверят профила и да кажат дали има проблем или не.

# 499
  • София
Попитах кога ще бъде отразено в системата, че е записан - в понеделник като дойде директорката. Нито входящ номер ми даде, нито какъвто и да е документ, че съм внесла документите.
Ще следя и ако в понеделник не е отразено ще звъня да питам дали всичко е наред, казах това на жената, тя ми отговори да не се притеснявам, че щом ми е приела документите да го считам записан.   
Да се притеснявам ли за нещо според вас?
Не се притеснявай, но се увери че е отразено в системата преди да изтече срока за записване.
Миналата година след като записах малката в ясла, си мислех че всичко вече е наред. НО...случайно реших да влезна в сайта на ИСОДГ и какво да видя - съобщение че детето ми не е записано и е крайният срок ако искам да го направя. Беше може би последния ден от записването. Звъннах на директорката, и тя - ооо извинявайте, забравила съм да го отразя в системата  #2gunfire
Честно казано и сега се чудя, това нарочно ли беше или не...  Thinking

# 500
  • София
Искам да попитам тези, които вече са си подали документите - директорката с какво точно сравнява данните - с някакви разпечатки от системата от момента на класиране или с текущото състояние. Ако сега променя данни в системата - адрес на месторабота (промяната няма да промени броя точки с които детето се е класирало) с актуалните данни ли ще се сверяват бележките или с тези от 26.04?

Здравей!

Директорите си имат свои профили и влизат в тях. Та:

ако смениш данните сега, при теб веднага ще излязат новите документи, които трябва да представиш, но в молбата-образец в профила ти, както и при директора - си излизат старите данни. Можеш да смениш данните в твоята молба и да ги принтираш. Би могла да занесеш и твоето обновяване при директорката и да й покажеш, че от промяната нито губите, нито печелите точки. Ако е трезвомислещ професионалист, а не машина - ще разбере.

При мен аз преминавам от майчинство на работа пак в моята си фирма, а таткото ни смени работата си - и двамата сме работещи. Когато отписах от яслата детето вчера - имаше същия случай и директорката каза да напишат служебна бележка, че майката се връща от майчинство на работа пак в същата фирма, обаче пък за бащата й искаха да напишат наново служебна бележка и в нея да пише, че е на безсрочен трудов договор, което е безумие. Затова за нашия татко, който ще е 6 месеца на изпитателен трудов договор написаха в служебната бележка кога е сменил работата, коя е предишната фирма (защото тя ни фигурира в системата) и че договорът е трудов. Няма изисквания за безсрочен трудов - тия директори как си измислиха това?

Ние сме приети и не ми се излизаше от кабинета на директора - предишната си доизмисляше изисквания, като това да се пише безсрочен договор, че не е в предизвестие и какво ли още не, а тази - беше наясно,  че не сме лъгали системата, а имаме реално настъпили промени и за мен като самоосигуряващо се лице беше достатъчно да представя платежните нареждания, не ме е карала да вадя и Удостоверението от НАП - все пак в документацията си пише ИЛИ едното, или другото, не и двете!

Е, малкото дзверо ще ходи в градината, в която е бил и баща й - традицията е спазена Simple Smile

# 501
  • София
Малката успешно я записахме днес. До последно се притеснявах - че като четях тук и въобще не бях сигурна дали няма да ни върнат за нещо. Но мина много добре и съм много доволна! От 2 септември официално тръгва на ясла.    Grinning

# 502
  • София

Как така в системата стои, че си в отпуск по майчинство? нали ти сама ръчно вписваш актуалната информация newsm78.

Нямам представа! Видях в предишното заявление,че пише ,че съм на трудов договор. Сега просто се чудя къде да пусна жалба и до кого. В края на краищата аз не лъжа системата относно критерия точки.

Това което вижда директора е това, което виждаш и ти в твоя профил. Няма как да са различни. Или директора не е видял нещо или данните в профила са некоректни.

Сега можеш да пуснеш жалба до СО да проверят профила и да кажат дали има проблем или не.
[/quote]

След като ние можем да променяме и само в нашия профил веднага излиза промяната - то вероятно е възможно и директорът да променя и да показва после различно само при него. При теб в твоя профил пише, че си на трудов, а при директора - че си по майчинство, правилно ли сме разбрали?

# 503
Здравейте, приеха ни в градина, и се записахме преди 2-3 дни. В системата обаче не е регистрирано записването, а пише, че детето е прието, но незаписано още. Според вас колко време да й дам на директорката да въведе промяната, преди да й подпаля телефона? Mr. Green

# 504
Здравейте,
към майките по майчинство в момента - какво пише в служебните ви бележки? Според ТРЗ, отпуск по майчинство е след 2 година, а в момента съм на трудов договор и така ще ми издаде бележката?

# 505
  • София
Здравейте, приеха ни в градина, и се записахме преди 2-3 дни. В системата обаче не е регистрирано записването, а пише, че детето е прието, но незаписано още. Според вас колко време да й дам на директорката да въведе промяната, преди да й подпаля телефона? Mr. Green

Петък е - аз бих й звъннала веднага, за да са ми спокойни съботата и неделята Simple Smile

И в яслата, и в детската градина, като записвах малката, през времето през което съм се прибирала от детските заведения до вкъщи - съм получавала мейл от системата, че сме записани!

# 506
при нас след 4-5 дни чак стана, но има време до крайния срок, не мисля, че е повод за притеснение.

# 507
За пореден път съм разочарована от цялата система и от хората,които си местят децата къде ли не. Ние сме в район Триадица,а единственото свободно място /за сега/, за което се борят двадесет и осем деца, се отнема от дете от Овча купел, защото идва с повече точки. В крайна сметка трябва да има някакъв ред в тези неща. Ясно,че всеки иска детето му да бъде прието, на повечето им е наложително, но нека да има някакъв ред. Не може всеки да гледа само себе си. И аз мога да извадя бележка и да кандидатствам по т.2.2.4, но не е редно. Мисля,че трябва да си пазим достойнството и да се научим,че нещата не винаги стават на всяка цена.

# 508
  • София и там където не се пуши
За пореден път съм разочарована от цялата система и от хората,които си местят децата къде ли не. Ние сме в район Триадица,а единственото свободно място /за сега/, за което се борят двадесет и осем деца, се отнема от дете от Овча купел, защото идва с повече точки. В крайна сметка трябва да има някакъв ред в тези неща. Ясно,че всеки иска детето му да бъде прието, на повечето им е наложително, но нека да има някакъв ред. Не може всеки да гледа само себе си. И аз мога да извадя бележка и да кандидатствам по т.2.2.4, но не е редно. Мисля,че трябва да си пазим достойнството и да се научим,че нещата не винаги стават на всяка цена.
  202uu

Няма места в Триадица, Няма места и във Възраждане, нашето дете живее до Съдебната палата, баба му до детската градина Зайчето ..... , но там с предимство са работещите в МОЛА, е този МОЛ, защо не направят собствена детска градина при толкова много народ. За това съм вече, само по жребий да се теглят местата - тогава човек има по-голям шанс.

# 509
И аз гледам за центъра. Траадица принципно е малка община. Свекърва ми живее на Витошка до НДК. Само дето яслата от другата страна срещу Хилтън се води Лозенец. Тази на Христо Белчев е към Средец. Хайде кажете къде ще имаме шанс. И тук ми е въпроса - как сти въпросът за градините на границата на две общини? Дефинирани ли са кои са? Как се задава в системата?

Общи условия

Активация на акаунт