СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Момичета имам въпросче касаещо граничните групи. Ние сме 4-та резерва с 8.1 точки, какъвто е масовия случай в нашата градина. Но сега погледнах списъка с чакащите деца (не този с некласираните, т.е. граничната, а другия списък) и са се появили 3 деца с 10 и нагоре, които няма как да са били там преди, понеже щяха да са приети вече. Какво ще се случи на второ класиране, заедно с тях ли ще играем за съответния брой места от незаписалите се?

Да, и ние сме така (бяхме в гранична гр. и ни се падна кофти номер; сега има цели 3 деца с повече точки от нас, т. е. трябва да се освободят поне 4 места, за да се "джурнем" пак; едното пред нас е по вт. желание, та може да го класират и в др. ДЗ, де)  Simple Smile

# 661
  • София
Благодаря още веднъж за отговорите. Очевидно единственият смисъл на номера, който получихме преди в граничната група като некласирани е да ни покаже, че все пак сме участвали в томболата...

# 662
Да попитам и аз един доста тъп въпрос, но кой се грижи да проверя валидността на служебните бележки и чия е отговорността, когато има злоупотреби - на този, който ги е издал или на този, който не си е направил труда да провери?

# 663
Да попитам и аз един доста тъп въпрос, но кой се грижи да проверя валидността на служебните бележки и чия е отговорността, когато има злоупотреби - на този, който ги е издал или на този, който не си е направил труда да провери?
Дали пък този въпрос да не го зададем в системата на ИСОЗД!

# 664
  • София

Отговорността се носи от този, к. е издал док. с невярно съдържание, както и от този, к. го е използвал  Peace Междудругото тия дни си мислех за т. нар. проверки от стр. на СО - то статистически не е възможно да няма нито едно наруш., пък те за явни такива излязоха със становище, че няма  Joy (не че наистина е смешно)  Peace А, и още нещо сметнах току-що - дори и да се "джурнем" на някое класиране, шансът ни е едно към... 30  #Crazy

# 665
  • София
Момичета имам въпросче касаещо граничните групи. Ние сме 4-та резерва с 8.1 точки, какъвто е масовия случай в нашата градина. Но сега погледнах списъка с чакащите деца (не този с некласираните, т.е. граничната, а другия списък) и са се появили 3 деца с 10 и нагоре, които няма как да са били там преди, понеже щяха да са приети вече. Какво ще се случи на второ класиране, заедно с тях ли ще играем за съответния брой места от незаписалите се?
ЕлБиЕн , номерата са си за предното класиране. Сега, в събота, ако местата стигнат до групичката с вашите точки, ще се теглят номера отново.  И да, играете за местата с новопоявилите се деца.

Четох Въпроси и отговори в исодг относно преместването, но и двата отговора нещо ми противоречат затова да питам.

Дете тази година го приемат примерно В Подуене -ДГ1.Ходи там на ДГ една година.Но иска да ходи в ДГ2.
Другата година как се процедира.
Като се кандидатства системата не отчита ли вече, че детето ходи на дг.
Има 2 варианта:
1.Без да се отписва от дг 1 детето кандидатства в дг 2 и ако го приемат по точки се премества, записва се в ДГ2 и се отписва от ДГ1.

2.Отписва се от ДГ1 , кандидатства за ДГ2 и го приемат и влиза.
И вариант, че не са го приели в ДГ2, но губи и мястото си в ДГ1 Т.Е остава без дг.

Кой вариант правилника позволява?
Ясно е че предимсто и точки не се дават при преместване.
Правилника позволява и 2-та варианта.
При 1-вия вариант - класирате се сега и се записвате в ДГ1. Ако се наредите за ДГ2, ще бъдете с 2 бонус точки, понеже в рамките на тази кампания вече сте използвали 3-те точки за 1-во желание. Като дойде времето на новата кампания догодина, 3-те точки ще бъдат възстановени и ще имате пълен борй точки. В този вариант шанса за класиране с 2 бонус точки (ако няма някакво предимство) е много минимален - общия брой точки вместо 8 ще е 7, което се сещате че е доста малко.
При 2-рия вариант - отписва се от ДГ1, точките за 1-во желание се възстановяват след отписването т.е. не се чака началото на новата кампания и за ДГ2 се редите с пълен брой точки. ТУк вече го има момента, че може да си останете без градина, ако не прецените добре шансовете за ДГ2.

# 666

А има ли кой да даде нормален отговор? В крайна сметка това е просто едно листче, което обаче е решаващо в много случаи за приема на детето и съм сигурна, че има хора, които ще се възползват от наивността на "системата".

# 667
bubcheto15 и аз получих същия отговор за съвсем различен въпрос smile3512 За какво въобще е тази форма за обратна връзка като не си правят труда да отговарят като хората.

# 668
  • СОФИЯ
bubcheto15 и аз получих същия отговор за съвсем различен въпрос smile3512 За какво въобще е тази форма за обратна връзка като не си правят труда да отговарят като хората.

Напоследък много се излагат и въпросът за отговорите в обратната връзка трябва да се постави на следващата РГ. Само напомнете, следващото заседание вероятно ще е чак м.юни.

# 669
  • София
Аз чак се замислям дали да не извадя принт скрийн на безумните м еднотипни отговори, това на нищо не прилича, съвсем различни казуси с тотална липса на отговор.

# 670
bubcheto15, в крайна сметка отиваш и си записваш детето. Ако ти се заядат, им кажи да ти покажат къде пише, че не може да си в изпитателен срок или че договорът трябва да е от мин. 6 месеца...

# 671
  • София
Чудя се... компетентност ли липсва на отговарящите от формата за обратна връзка или ангажираност и отговорност!??!

# 672
Е, аз мога да предположа къкъв ще е отговора от системата - някой цитат от правилата, като например "При записването, директора проверява наличието на заявеното предимство и т.н......................." Това че, ти питаш едно, а те ти отговарят друго им е практика.

# 673
Моля някой да каже, ако сега (преди началото на второто класиране) направя промяна в адресната си регистрация, ще ми се зачете ли промяната за второто класиране?

# 674
Ако си спомняте случая ми от миналата седмица, не бяхме отбелязани в системата. Оказа се, че са ни липсвали документи. Мъжът ми не е разбрал, че всъщност детето не е записано, защото му дали входящо номерче. Казвам това, за да ви предупредя, внимавайте в детайлите. А причината да не ни запишат за мен е толкова дребнава - липсали двете вакисни от родилното в списъка от педиатърката! Ми като ги има всички последващи, много ясно е, че са направени на базата на първите. Ама айде, занесох им всичко необходимо. За малко да стане белята....

Общи условия

Активация на акаунт