СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Моля някой да каже, ако сега (преди началото на второто класиране) направя промяна в адресната си регистрация, ще ми се зачете ли промяната за второто класиране?
Да, ще се зачете  Peace И после, разбира се, ще тр. да се докаже при записването новия адрес с ЛК или с удостоверението (или каквото там се издава) за настоящ адрес.

Giada добре, че си проверила за какво иде реч...

# 676
v_spasova,   bouquet

# 677
  • София
Записах си детето миналата седмица,обаче директорката ме вкара в размисъл...

Мъжа ми е самоосигуряващ се от 2 мес.,отбелязан е в системата,занесох й всичко,което ми се изискваше в необх.документи,даже на своя глава освен декларацията й занесох и платежните нареждания,че си е платил осигуровките,обаче тя каза,че можели да й се заядат,че трябвало да се представят такива за последните 6мес,аз й казвам-няма как за последните 6мес,защото той до края на  март е бил на трудов договор.Какво трябва да занеса в такъв случай?

# 678
  • В две мънички очи...

Мъжа ми е самоосигуряващ се от 2 мес.,отбелязан е в системата,занесох й всичко,което ми се изискваше в необх.документи,даже на своя глава освен декларацията й занесох и платежните нареждания,че си е платил осигуровките,обаче тя каза,че можели да й се заядат,че трябвало да се представят такива за последните 6мес,аз й казвам-няма как за последните 6мес,защото той до края на  март е бил на трудов договор.Какво трябва да занеса в такъв случай?

Нали в НОИ може да си проверят докога работодател е внасял осигуровките. Направо полудявам като вземат да се правят на "ощипани" с такова изцепки. Чудя се защо изобщо чекваме че сме съгласни доброволно да си направят справка в нои.

# 679
Един въпрос и от мен.Ние се записахме,може ли да се отпишем и ще ни върнат ли трите точки за да кандидатстваме отново.Едва ли ще предприема такова рисковано начинание,но все пак ако някой е наясно как стоят нещата в такъв случай, ще съм благодарна ако сподели.

# 680
  • СОФИЯ
Един въпрос и от мен.Ние се записахме,може ли да се отпишем и ще ни върнат ли трите точки за да кандидатстваме отново.Едва ли ще предприема такова рисковано начинание,но все пак ако някой е наясно как стоят нещата в такъв случай, ще съм благодарна ако сподели.
Не съм чувала за подобен случай, поне в РГ подобно еквалибристика не е обсъждана. Логично е, ако в срока за записване се "отпишете" да възстановят 3 т. След това не.

Нали в НОИ може да си проверят докога работодател е внасял осигуровките. Направо полудявам като вземат да се правят на "ощипани" с такова изцепки. Чудя се защо изобщо чекваме че сме съгласни доброволно да си направят справка в нои.
ИСОДЗ не е свързана с НОИ, въпреки че имаше такава възможност, справките отнемат време. Пак с предположение, но може да се представи актът за прекратяване на правоотношението. Съществува възможност напр. трудовият договор да е прекратен преди 6 м., а родителят да се самоосигурява от два. В този случай не следва да се признае точката /когато има период без осигуряване/.

# 681
  • София
Въпрос към ЕЛИ или мама Саня
Искам да попитам възможно ли е да ни приемат директно без класиране в желаната градина , защото преди време когато ходихме при директорката ни даде входящ номер за прием ако се освободят места обаче , сега има свободни , дали да отидем директно при директорката и да си я питаме валиден ли ни е този входящ номер .

# 682
Според мен ако се отпишеш точките се възстановяват. Ето какво ми отговориха в системата, на подобен въпрос, тъй като и аз имам подобно чудене:
"В рамките на текущата учебна година, в която е записано, няма да можете да ползвате отново тези точки /точките от поредност но желанията/, освен ако не го отпишете от детското заведение, което посещава към момента. Тези точки автоматично ще бъдат възстановени за следващата учебна година. "

# 683
  • Девето поколение софиянка
Последно не разбрах, при положение, че съм почнала работа преди 5 дена, това значи ли, че няма да ми приемат точката при сегашното класиране, преди това получавах обезщетение от БТ?

# 684
  • СОФИЯ
Въпрос към ЕЛИ или мама Саня
Искам да попитам възможно ли е да ни приемат директно без класиране в желаната градина , защото преди време когато ходихме при директорката ни даде входящ номер за прием ако се освободят места обаче , сега има свободни , дали да отидем директно при директорката и да си я питаме валиден ли ни е този входящ номер .
Явно питаш за прием по т.2.2.4 СОП/ХЗ. Нямам представа дали този вх.№, к имаш е валиден, дали заявлението ви е разгледано и пр. Попитай на място.

# 685
  • София
Не е прием по социални критерий , а за преместване от една в друга градина

# 686
  • СОФИЯ
Не е прием по социални критерий , а за преместване от една в друга градина
При преместване опцията на място трябва да е само ако се размените с друго дете. За какъв вх.№ става дума тогава?

# 687
Досега бяха 22 в гранична група(8.2) борещи се евентуално за 2 места на второ класиране! Минимален шанс, но все пак съществуващ. Обаче днес какво да видя- най-отпред се изтипосали неприетите по социални критерии със точки 10+ и надеждата ми умря!
Излиза, че на първо класиране тези по соц. критерии участват 2 пъти в опашката-веднъж с 10+ точки и веднъж с 8.2. Добре де, това го преглъщам, АМА КАК ТАКА да му се невиди сега изскочиха в общата опашка с точки 10+????????
Така, ако съм разбрала това си е чиста дискриминация!!!!Нищо лично към родителите на тези дечица-но много привилегии много нещо!!!! Трябва да избират или на общата опашка или по социални критерии! Ами не е честно да имат 2 варианта на 1во класиране, че после на второ отиват в общата опашка с големите точки!!!!!!
Някой който е по в час да ме светне правилно ли съм разбрала??

# 688
  • София
Ами просто преди време ни даде една молба да попълним и ни каза , че сега всичко и е пълно , но ако се освободи място с този номер може да ни вземе , та сега гледам ,че има 2 свободни места и се чудя да отида ли на място и да питам , ние имаме шанс за прием , но преди нас има точно 2 деца от социалните с повече точки от нас .

Досега бяха 22 в гранична група(8.2) борещи се евентуално за 2 места на второ класиране! Минимален шанс, но все пак съществуващ. Обаче днес какво да видя- най-отпред се изтипосали неприетите по социални критерии със точки 10+ и надеждата ми умря!
Излиза, че на първо класиране тези по соц. критерии участват 2 пъти в опашката-веднъж с 10+ точки и веднъж с 8.2. Добре де, това го преглъщам, АМА КАК ТАКА да му се невиди сега изскочиха в общата опашка с точки 10+????????
Така, ако съм разбрала това си е чиста дискриминация!!!!Нищо лично към родителите на тези дечица-но много привилегии много нещо!!!! Трябва да избират или на общата опашка или по социални критерии! Ами не е честно да имат 2 варианта на 1во класиране, че после на второ отиват в общата опашка с големите точки!!!!!!
Някой който е по в час да ме светне правилно ли съм разбрала??
Да така е , децата от социалните критерий се смесват с общата опашка на 2ро класиране и факт е , че наште деца по общите критерий нямат шанс .

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 14:03 от Botten Mary

# 689
  • СОФИЯ
Ами просто преди време ни даде една молба да попълним и ни каза , че сега всичко и е пълно , но ако се освободи място с този номер може да ни вземе , та сега гледам ,че има 2 свободни места и се чудя да отида ли на място и да питам , ние имаме шанс за прием , но преди нас има точно 2 деца от социалните с повече точки от нас .
Или не разбирам добре, или има нередност. Не следва да е възможно да се преместите с молба на място. В РГ сме разглеждали доста тежки случаи за преместване, напр. баща насилник с ограничителна заповед по ЗЗДН, майката сменя квартала и моли за смяна на ДЗ. Не става с молба в ДЗ.

Общи условия

Активация на акаунт