СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Предполагам по въпроса за 69 СДЯ? Ще пиша непременно. Сега чакам да видя какво ще се случи с все още незаписалите се деца, защото има и такива към момента.

Аха  Peace Гледам, че има и други засегнати - ако се съберете и пуснете обща жалба (неанонимна естествено) или всички си пуснете жалби, има по-голяма вероятност нещо да се направи. Иначе да, трябва да се види какво ще е развитието и да се събере колкото се може повече инфо...

Sajalqvam za latinicata , da i az vidqh v4era ima6e 1,2 svobodni mesta v 69 qsla .

# 706
Нямам проблем с писането на жалби, но как да изискаме лог от вчерашното състояние на системата като доказателство? Защото само по моите думи надали някой ще си мръдне пръста дори.

# 707
  • София
Нямам проблем с писането на жалби, но как да изискаме лог от вчерашното състояние на системата като доказателство? Защото само по моите думи надали някой ще си мръдне пръста дори.

Уф, явно пак трябва да почваме с принтскрийновете... Иначе при поне 2-3 сигнала, че е имало подобно нещо, би трябвало да може да се изиска лог, стига да е запазен (според мене би трябвало още да е)  Peace

# 708
Казвай тогава до кого да пиша, за да не губим време - принципно логовете се пазят дълго време, освен ако не се настрои изрично системата да се трият всеки ден, или не се изтрият ръчно.

# 709
  • София
Аз пък с друг куриоз , виждам в системата обявени 2 свободни места , звъня в градината от там ми казвам нямаме , е имат или нямат , голям цирк и пак убиха надеждата ми . Тук в студентски трябва да открият поне още 2,3 ДЗ за да има място за всички , ние в този район сме много ощетени от към места .

# 710
  • sofia
Аз пък с друг куриоз , виждам в системата обявени 2 свободни места , звъня в градината от там ми казвам нямаме , е имат или нямат , голям цирк и пак убиха надеждата ми . Тук в студентски трябва да открият поне още 2,3 ДЗ за да има място за всички , ние в този район сме много ощетени от към места .

И ние сме в район Студентски...ужас е - няма места за никой набор...А има градини "елитни" като Слънчице, пред която спират само някакви джипове....там не знам как влизат повечето.
Иначе и ние чакаме за яслата 69, обаче положението е трагично откъм места.

# 711
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това с децата с 10+ по социални критерии не го разбрах - на първото класиране за нашето ОДЗ, 20 места бяха разделени 10 за социални критерии, 10 по общи, приеха 2 деца по социални критерии и остатъкът от 8 места се запълни по общите критерии. Тоест от 20 места - 18 са по общи критерии. Какъв е сега проблемът с тези деца, как минават и на двете опашки, не схващам?

# 712
  • Beyond the Frontiers
Това с децата с 10+ по социални критерии не го разбрах - на първото класиране за нашето ОДЗ, 20 места бяха разделени 10 за социални критерии, 10 по общи, приеха 2 деца по социални критерии и остатъкът от 8 места се запълни по общите критерии. Тоест от 20 места - 18 са по общи критерии. Какъв е сега проблемът с тези деца, как минават и на двете опашки, не схващам?

При първото класиране децата със социални критерии присъстват на двете опашки - социалната и общата /без някои точки/, т.е. имат двоен шанс за прием. Дамите недоволстват, защото сега кандидатстват отново с много точки, но вече само на обща опашка и за деца със стандартен брои точки почти не остава шанс.

# 713
Казвай тогава до кого да пиша, за да не губим време - принципно логовете се пазят дълго време, освен ако не се настрои изрично системата да се трият всеки ден, или не се изтрият ръчно.

Не знам какъв е официалният път за жалби, но си мисля, че ако се пише до зам. кмета по образование и култура, трябва да има някаква проверка и отговор. Зам. кметът е Тодор Чобанова, а това са контактите на дирекция "Образование" към Столична община http://www.sofia.bg/tu1.asp?dir=96

Що се отнася до предимствата и социалните критерии, има една група родители с две деца, като нас, които са тотално онеправдани. Децата са с разлика повече от 4 години и не ползват предимство за брат/сестра в същата ДГ. Имаме си стандартните 8.1 точки. Нямаме късмета да имаме член на семейството, работещ в образованието, нито да живеем в района на ДГ и да работим там едновременно. Не сме многодетно семейство, не сме правили шмекерии с припознаване или не на децата, нито със здравето им, т.е. не желаем да вадим фалшиви документи за хронични заболявания.

И всичко това на фона на постоянно никнещите деца с 10+ точки за второ класиране. Не го схващам. Моля някой да го обясни на лаик като мен? Всички деца с такива точки трябваше да са приети още на първо класиране. Ако не в една, то в друга градина, те всички имаха 100% гаранция. Сега се появяват нови, с допълнително заявени и възникнали незнайно откъде критерии или ...?

# 714
  • Beyond the Frontiers
Заявяване на фалшиви предимства?

# 715

Ела да видиш в Триадица какво е откъм места и прием......!

# 716
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз също съм с 2 деца, с 5 години разлика, не ползваме никакви предимства, сега каката напуска градината и малката не ползва предимство, стандартните 8.1 точки. Но за 3 кандидатствания, 3 пъти имаме успешен прием, единствено заради това, че първият път се откри нова детска градина с много места, втория и третия път кандидатствахме за група с 20 свободни места и на жребий успяхме. Но...имам няколко познати от квартала, които докато аз родих 2 деца, те родиха 3 за същия период от време, децата са породени, ползват предимства за многодетно семейство, за брат/сестра в семейството, близнаци и прочие. Но всички те бяха с 10 + и ги приеха на първо класиране по първо желание. Не съм забелязала да са били и в общата опашка.

# 717
  • София
Откровено казано побеснях на екипа, който отговаря в обратната връзка.
Задавам въпрос:
" Интересува ме има ли право директорка при непрекъснати социални и здравни осигуровки да откаже записване при положение, че съм на постоянен трудов договор в изпитателен срок и имам още един трудов договор по член 114. "
И за втори път получавам отговор
"В секция "Ръководство" на сайта на ИСОДЗ, е публикувано Ръководство за родители, там можете да прочетете тази информация. В табличен вид за всеки критерии е разяснено как може да бъде заявен, кога може да бъде заявен и какъв документ се представя при записване на класирано дете. Моля прочетете информацията за критерий К2. "

Във въпросното ръководство по никакъв начин никъде не е дори и упоменат отговора за изпитателен срок или трудов договор по друг член, не те за втори път ме препращат към него при въпрос, на който се иска отговор Да или Не.
Смятам да подам сигнал, защото това е очевидно нежелание да се спре възможността за спекулация на директорките на детските заведения и явен опит да се даде опция за бутане и искане на рушвети. Само се чудя към г-н Чобанов ли да си пусна жалбата.

# 718
bubcheto15, според мен излишно се вкарваш в притеснения. Никакво значение няма дали си на изпитателен срок или не. Важното е, че си на трудов договор към момента на класиране.

# 719
  • София
bubcheto15, според мен излишно се вкарваш в притеснения. Никакво значение няма дали си на изпитателен срок или не. Важното е, че си на трудов договор към момента на класиране.

Ама ако се върнеш назад ще видиш, че има родители, които са връщани от директорките, защото в бележките им не пише дата на сключване на договора и не можело да видят дали имат 6м стаж и не са на изпитателен срок. И понеже това е вратичка да се правят нарушения все някой трябва да поеме отговорност като каже кратко и ясно - не няма значение давността на трудовия договор.

Общи условия

Активация на акаунт