СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 720
  • Куциндрел
bubcheto15, пиши на тези още един мейл със запитване. Копирай това, което са ти пратили да четеш, кажи, че не намираш отговор, така го завърти мейла, че да може да ти се отговори както трябва. Те просто пускат стандартни отговори, без да вникват в съдържанието.

# 721
  • София
И всичко това на фона на постоянно никнещите деца с 10+ точки за второ класиране. Не го схващам. Моля някой да го обясни на лаик като мен? Всички деца с такива точки трябваше да са приети още на първо класиране. Ако не в една, то в друга градина, те всички имаха 100% гаранция. Сега се появяват нови, с допълнително заявени и възникнали незнайно откъде критерии или ...?
Може - имали са фалшиви предимства, отказано е записване и сега пак се пробват.
2-ри вариант - може на 1-во класиране да не са ги приели по 1-во желание, да са влезли по ниско желание, което нещо не им харесва и сега да си преподредили приоритетите според свободните към момента места.
3-ти вариант - възможно е сега да е излязал някой документ, даващ точки (примерно решение за ТЕЛК) или пък родител/баба вече да имат 6м стаж в ДГ и да имат право на точки по К4
4-ти вариант - проспали са предното класиране... Имам и позната с близнаци - не им беше направила кандидатури за 1-во класиране по-миналата година. Нареди се за 2-ро, имаше 1-2 незаписани деца и близнаците се класираха на освободените места.

bubcheto15
, направо слагай всички от отдел 'Образование'  в мейла, най-вече Минчева и Чобанов.

# 722
  • Куциндрел
Бубчето, директно ги питай колко месеца трябва да си работил на сегашната си месторабота, защото не можеш да намериш такова обяснение в секция Ръководство.

# 723
  • София
В обратната връзка не може да се пишат повече от 100 символа, пробвах да ги насоля Twisted Evil
Цеца, пак ще ме пратят там, те явно отказват да отговарят, аз затова толкова побеснях.

# 724
  • СОФИЯ
В обратната връзка не може да се пишат повече от 100 символа, пробвах да ги насоля Twisted Evil
Цеца, пак ще ме пратят там, те явно отказват да отговарят, аз затова толкова побеснях.

Звъни по телефона, отиди на място в дирекция "Образование", на Оборище 44 са. Яко прекаляват вече  #2gunfire, няма такова изискване за 6 м., изпитателен срок и пр. Жалбата напиши с копие до СНБМ и я изпрати на мейла ни bg_maiki@abv.bg

# 725
  • София

Теб върнал ли те е директорът всъщност? Помня, че имаше два трудови договора - представяш единия и край, според мен. Искат да си на работа към момента на кандидатстване, никъде няма изискване за месеците и други подобни. Даваш служебна бележка къде работиш и край - така би трябвало да бъде, никой няма право да иска повече.

# 726
2-ри вариант - може на 1-во класиране да не са ги приели по 1-во желание, да са влезли по ниско желание, което нещо не им харесва и сега да си преподредили приоритетите според свободните към момента места.
3-ти вариант - възможно е сега да е излязал някой документ, даващ точки (примерно решение за ТЕЛК) или пък родител/баба вече да имат 6м стаж в ДГ и да имат право на точки по К4
4-ти вариант - проспали са предното класиране... Имам и позната с близнаци - не им беше направила кандидатури за 1-во класиране по-миналата година. Нареди се за 2-ро, имаше 1-2 незаписани деца и близнаците се класираха на освободените места.

Спасова, благодаря за отговора   bouquet
За вариант 4 се сетих и аз. Възможен е, но малко вероятен, на фона на истерията с ДГ.
Вариант 2 граничи с научна фантастика, но също е възможен, ако детето е прието някъде в обща опашка, а в социалната има, например, 20 деца с 10 + за желаната градина и съответно не го приемат по 1 желание. Обаче, обикновено всеки родител си оптимизира кандидатурите, така че да има максимален шанс и едва ни някой ще си държи детето с 10+ точки на социална опашка, на която няма много надежда да го приемат.
Вариант 3 е най-правдоподобен, но пък баш за второ класиране по поръчка да излезе някой дълго чакан документ..... какво съвпадение  Mr. Green.

Знам, че звуча параноично, но около мен постоянно се въртят слухове за този или онзи, чието дете е прието по втори начин. Със сигурност има и приети напълно редовно деца, но и обратното е масово, ми се струва.

# 727
bubcheto15 , отказаха ли ти записване?
Не се вкарвай във филми предварително, ако не си ходила, събери си документите и върви до градината.

# 728
  • София
Извинете ме ако се повтарям, но ми е спешно за второто класиране... Какво означава в секцията Свободни Места "Текущо незаписани"? Когато са посочени 0 свободни места и 10 текущо незаписани, това означава ли, че тези 10 ще бъдат освободени и можем да кандидатстваме за тях на второто класиране? Или като пише 0 свободни места, няма шанс? Много благодаря!

# 729
  • София и там където не се пуши
Извинете ме ако се повтарям, но ми е спешно за второто класиране... Какво означава в секцията Свободни Места "Текущо незаписани"? Когато са посочени 0 свободни места и 10 текущо незаписани, това означава ли, че тези 10 ще бъдат освободени и можем да кандидатстваме за тях на второто класиране? Или като пише 0 свободни места, няма шанс? Много благодаря!

Ако до края не се запишат, тогава ще се освободят за второ класиране.

# 730
  • София
Не бе, мацки, въпроса е принципен. Цеца разказа как са търсили дата на договра, за да видят дали има толкова трудов стаж. Аз знам за още 2 такива случая. Мойто дете нито е прието, нито ще го приемат, щото и сестра й е на 7г, и двамата работим с мъж ми, живеем от 30г в Младост, ама работим в други райони и т.н. Въпросът е, че аз им задавам съвсем конкретен казус, като техния отговор би трябвало да прекрати опитите за спекулации от страна на ръководствата в детските заведения, а те отказват да го дадат. Защото никъде нищо не пишеше за предизвестия и за изпитателен срок, ама масово директорките взеха и за това да се заяждат. А това дава опции за незаконни откази за записване (или за "почерпки" за да си затворят очите). Пък знаете ли колко безумно странно малко родители после си търсят правата. Посипват главата с пепел и почват да се джуркат наново с песен, щото не са покрили критериите.

# 731
bubcheto15 , напълно си права по принцип. Бях останала с впечатлението, че сте приети и ще се записвате, но явно съм се заблудила.

# 732
  • София
bubcheto15 , напълно си права по принцип. Бях останала с впечатлението, че сте приети и ще се записвате, но явно съм се заблудила.
Мне, няма и да я приемат, щото баба й вместо учителка в детска градина, взела че станала учителка от първи до четвърти клас, пък те тези учителки са по-некачествени от другите Joy

# 733
  • София
Не бе, мацки, въпроса е принципен. Цеца разказа как са търсили дата на договра, за да видят дали има толкова трудов стаж. Аз знам за още 2 такива случая. Мойто дете нито е прието, нито ще го приемат, щото и сестра й е на 7г, и двамата работим с мъж ми, живеем от 30г в Младост, ама работим в други райони и т.н. Въпросът е, че аз им задавам съвсем конкретен казус, като техния отговор би трябвало да прекрати опитите за спекулации от страна на ръководствата в детските заведения, а те отказват да го дадат. Защото никъде нищо не пишеше за предизвестия и за изпитателен срок, ама масово директорките взеха и за това да се заяждат. А това дава опции за незаконни откази за записване (или за "почерпки" за да си затворят очите). Пък знаете ли колко безумно странно малко родители после си търсят правата. Посипват главата с пепел и почват да се джуркат наново с песен, щото не са покрили критериите.

Ясно, подкрепям - пред мен върнаха една майка от яслата, за да напишат, че договорът й е безсрочен. След час бях в детската градина и попитах директора иска ли да се пише това в договора на таткото ни и тя каза, че е достатъчно да пише, че е на трудов договор.

# 734
  • София
Казвай тогава до кого да пиша, за да не губим време - принципно логовете се пазят дълго време, освен ако не се настрои изрично системата да се трият всеки ден, или не се изтрият ръчно.

За да се пести вр. - през обратна връзка на ИСОДЗ и тук  Peace Хубаво е при първа възможност текста като в електронното деловодство и на хартия - май по-добре директно към Фандъкова с копие към РГ, защото с-мата е към дирекция Образование на СО, пък яслите - към Здравеопазване. Пусни и копие към СНБМ с 2 реда "придружително писмо" на bg_maiki@abv.bg (официалният е snbm@snbm.org , но той е малко по-тромав); Саня ми писа, че и тя ще внесе в РГ като неанонимен основателен сигнал (макар че всички проверки досега не са установили нито едно нарушение, к., както писах и преди вр., според мене статистически е невъзможно).

Общи условия

Активация на акаунт