СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Получих на мейла предупреждение за елиминация:
"Вие сте класирани в...... на 27.04.2013 г.,
но в ИСОДЗ все още не е отразено, че сте се записали.

Съгласно правилника, кандидатурата на детето Ви .........
ще бъде елиминирана, ако не се получи потвърждение за записване
в ИСОДЗ днес (17.05.2013 г.) до 18:00 ч."

Ако не заявите, че няма да се записвате на място в ДГ, не само ще ви елиминират, но и ще загубите точките по поредност на желанията, с които сте приети.
Системата се заключва в 18 часа и дотогава директорките могат да записват деца, не знам от къде дойде това за 17 часа.

# 826
  • UK
Аз нещо не разбирам, защо подреждате в желанията градини, за които знаете, че и да ви приемат, няма да се запишете?

# 827
romanol, мерси за съвета!  bouquet
Разговорът с директорката кога трябва да се проведе? Сега, преди второто класиране, в началото септември или по друго време? И още нещо, каква е ролята на комисията, за която споменаваш? Извини ме за въпросите, но никак не съм наясно с цялата процедура по кандидатстване, записване и прочие...

# 828
Получих на мейла предупреждение за елиминация:
"Вие сте класирани в...... на 27.04.2013 г.,
но в ИСОДЗ все още не е отразено, че сте се записали.

Съгласно правилника, кандидатурата на детето Ви .........
ще бъде елиминирана, ако не се получи потвърждение за записване
в ИСОДЗ днес (17.05.2013 г.) до 18:00 ч."

Ако не заявите, че няма да се записвате на място в ДГ, не само ще ви елиминират, но и ще загубите точките по поредност на желанията, с които сте приети.
Системата се заключва в 18 часа и дотогава директорките могат да записват деца, не знам от къде дойде това за 17 часа.

Желанието беше последно, след десето, не ми дава точки за поредност. Като гледам ще бъдат приети всички чакащи за второ класиране и пак ще останат незапълнени места.
А защо съм го сложила - и аз не помня, явно за да има. Сложила съм го февруари и хич не съм ги и гледала последните - следях тези в квартала и тези в квартала, където мъжо работи.
И като се заговорихме за т. 2.2.4 в една от градините за които чакаме, но без шансове, аз видях 22 деца от нашия набор, записани по нея, срещу 5 приети по общия ред. То това направо болница, не ДЗ ....

# 829
Tani4ka_04, коя е градината/яслата, в която има толкова свободни места? Току-виж се оказала близо до мен Simple Smile

# 830
Аз също се интересувам от отговора на romanol. Ние също сме кандидатствали по тази точка и ни отговориха, че трябва да изчакаме всички класирания и евентуално тогава ще видят дали има места. Вчера ми казаха, че може да няма изобщо прием на деца с хронични заболявания,защото всичко е заето. Друга д-ка ми каза да се обадя чак септември, но предварително ми показа класьор с кандидати, който е с над 100 кандидатури.
На повечето места още през март когато подадохме документите бяхме с номер около 70, оттогава минаха месеци, така че според мен вероятността да ни приемат някога по общия ред е по-голяма отколкото с протокол..../а всъщност никаква и при двата случая/.

# 831
25% са по 2.2.4. в нашето ОДЗ. Явно живеем в квартал с много алергени и висока заболяваемост! ooooh!

Doro, да не говориш за 80 ОДЗ? Там набор 2008 и 2009 са по 16 деца по т.2.2.4.! Засега за 2010 се е спряла на 10...

Да  Simple Smile Точно за нея говоря. Това ни е най-близката градина и ако имахме шанс щяхме да кандидатстваме там. Въпреки това съм доволна от нашия избор /99 ЦДГ/ и разбира се, съм най-доволна от факта, че ни приеха.  Peace

# 832
  • София
Tani4ka_04, коя е градината/яслата, в която има толкова свободни места? Току-виж се оказала близо до мен Simple Smile
Залагам за 65-то ОДЗ. То, заедно с 2 ОДЗ тр. да се води санаториум ... Адски много деца са приети по 2.2.4.
А може и да е 183 ЦДГ всъщност... И там има приличен брой деца с ХЗ.

Може ли някой да ми каже, на първо класиране ОДЗ не пуска свободни места за набор 2010, сега на второ 10 деца от яслата се записват в други градини, до вчера тези 10 свободни места стояха, днес сутринта са ги махнали, обаждам се да питам и ми отговарят, че директорката е преценила, че няма възможност, е как няма възможност, ако тези деца не бяха отишли в други градини как щяха да ги гледат?
Ами явно е прекалила с уплътняването на групите... Ако децата не бяха прместени (което май е станало, щом местата са се появили), просто учителиките щяха да стискат въби и да се оправят по някакъв начин.

# 833
  • sofia
Аз се интересувам дали след 17 часа всички приети, но незаписани на първо класиране автоматично ще се прехвърлят в графата свободни места за второ класиране?
Или прехвърлянето зависи от "добрата воля" на директорката и тя има контрол колко от свободните места да пусне и колко да ползва по друг начин...Ако ме разбрахте.

# 834
  • София
Това със 17ч дойде от там, че принципно директорките работят до 17ч, само че ако аз съм на мястото на родител отишъл в 17,15 и директорката я няма ще я разпердушина, защото съм си в срок. Друг въпрос е, че аз не бих чакала последния момент Twisted Evil
По въпроса със ироничното подмятане за АД да ви кажа, че явно не сте гледали дете с АД и не знаете колко е брутално да плаче нощем заради плаките по тялото, които сърбят и болят и да си прави рани по лицето от чесане ако го изпуснеш за 10сек от поглед, да ти се свива сърцетом когато за пореден път мажеш с кортикостероиден препарат и даваш антихистаминовите капки. Така че АД си е хронично заболяване, което не е никак леко и смешно, няма болест на дете, която да е безобидна, но това е съвсем отделна тема.
Ако детето е с хранителна алергия имат право да откажат прием, защото едно от нещата, кото се вписват в медицинските документи за ясла е, че детето е на обща храна и няма хранителни алергии, защото в яслата децата ядат всичко и няма как на едно дете да му се готви отделно с цел избягване на алергия.

# 835
  • София
25% са по 2.2.4. в нашето ОДЗ. Явно живеем в квартал с много алергени и висока заболяваемост! ooooh!

Doro, да не говориш за 80 ОДЗ? Там набор 2008 и 2009 са по 16 деца по т.2.2.4.! Засега за 2010 се е спряла на 10...

Да  Simple Smile Точно за нея говоря. Това ни е най-близката градина и ако имахме шанс щяхме да кандидатстваме там. Въпреки това съм доволна от нашия избор /99 ЦДГ/ и разбира се, съм най-доволна от факта, че ни приеха.  Peace

И на нас ни е най-близката, но и ние нямахме шанс там, то кой ли има изобщо по нормалния начин, аз там само деца по 2.2.4 познавам влезли:)

# 836
И ние сме в графата чакащи второ класиране.Четох до сега правилника...Според него:

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.
Стъпка 2: Класиране на оставащите свободни места само с една обща опашка
2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

Обаче защо ли никой не е премахнал социалните точки(поне там където кандидатстваме)в общата опашка?Къде да подам сигнал?Никога няма да има оправия заради разни вратички!

# 837
И ние сме в графата чакащи второ класиране.Четох до сега правилника...Според него:

1.4. Оставащите свободни места от социалните опашки и от общите опашки се събират.
2.1. Формира се само общата опашка, на която са всички некласирани деца само с точките по общи критерии. Децата от социалната опашка, които не са класирани на предходната стъпка, също участват в общата опашка, но само с точките си по общи критерии.

Обаче защо ли никой не е премахнал социалните точки(поне там където кандидатстваме)в общата опашка?Къде да подам сигнал?Никога няма да има оправия заради разни вратички!

Аз пък досега си мислех, че точките по соц. критерии остават?? Този текст откъде е?

# 838
  • Куциндрел

Това е информация за първо класиране.

# 839
Първа и Втора стъпка са етапи на Първо класиране. На 2-ро класиране опашката е една, но социалните си ползват пълния брой точки.

Общи условия

Активация на акаунт