СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 900
  • София

Здравейте,  от яслена група в ОДЗ получава ли се 1т при последващо кандидатстване за друга градина или този критерий важи, само ако детето е било в СДЯ?

# 901
  • Beyond the Frontiers

Здравейте,  от яслена група в ОДЗ получава ли се 1т при последващо кандидатстване за друга градина или този критерий важи, само ако детето е било в СДЯ?

Само от  СДЯ ясла има точка Peace

# 902
  • София
През последните дни изпитвам трудности да "открия" първото желание на деца, които са в дадена опашка по второ, трето, а камо ли "ниско" желание. За първо класиране излизаха лесно в Гугъл по три имена, но сега нещо не ми се получава. Някой да сподели опит?

# 903
  • София, Люлин-8
romanol, мерси за съвета!  bouquet
Разговорът с директорката кога трябва да се проведе? Сега, преди второто класиране, в началото септември или по друго време? И още нещо, каква е ролята на комисията, за която споменаваш? Извини ме за въпросите, но никак не съм наясно с цялата процедура по кандидатстване, записване и прочие...

Комисията разглежда документите и преценява дали диагнозата на детето няма да пречи на интеграцията му в ДГ и дали наличният персонал може да се грижи за детето или е необходим допълнителен ресурсен учител. С две думи дали ще ви приемат. Ако сте с много тежка диагноза не възлагай големи надежди.

Ако искаш и сега можеш да проведеш един първоначален разговор с директорката, но за документите ще те върне за септември, защото комисията тогава се сформира, т.е. в момента няма кой да оцени обективно състоянието на детето.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 06:31 от romanol

# 904
  • София, Люлин-8
Може да ги въведе в 17.59 ако поиска.
Честно казано, т.2.2.4 би трябвало да се отнася за много по-различни ХЗ от атопичния дерматит или хроничен ринит, това би трябвало да е точка за прием на деца с диабет или епилепсия не дай Боже. Деца, за които би трябвало действително да се събере реална комисия и да се произнесе до колко тези деца биха могли да е адаптират и до колко за тях е безопасно да бъдат в тази градина. Този начин на прием би трябвало да е рестриктивен, а не алтернативен - т.е. трябва да отсяват действително болни деца, за които е безопасно да бъдат в детски заведения от такива, за които има реален риск при липса на конкретни грижи. Но... Само би трябвало, така както само би трябвало тя да се прилага само от 3г нагоре.
Както по-напред писах, не смятам, че мойто дете има болест, която се включва в този критерий и затова не кандидатсвам по него.
 v_spasova , мерси за инфото, това значи ли, че се очаква още едно уплътняване на групите преди третото класиране?

Peace Съгласна съм за ограничението на ХЗ, но не съм съгласна за възрастта, 82% от епилепсиите и астмите се отключват във възраст под 3 г. най-често от около 6 м. възраст до към 2 г.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 06:32 от romanol

# 905
  • София, Люлин-8
През последните дни изпитвам трудности да "открия" първото желание на деца, които са в дадена опашка по второ, трето, а камо ли "ниско" желание. За първо класиране излизаха лесно в Гугъл по три имена, но сега нещо не ми се получава. Някой да сподели опит?

Провери дали със сигурност е по второ желание, данеби да са записали детето и сега по първо да са с 2 т.  Peace

# 906
Не мога да не се похваля! Вътре сме с лотарията!!!  Flutter
Благодаря на всички тук, които помагат с информация и отговарят на всякакви въпроси!   bouquet

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 07:32 от Смин

# 907
  • София
Ние пак не сме - джурнахме се на лотария и пак аут  Sad

# 908
  • София
Може да ги въведе в 17.59 ако поиска.
Честно казано, т.2.2.4 би трябвало да се отнася за много по-различни ХЗ от атопичния дерматит или хроничен ринит, това би трябвало да е точка за прием на деца с диабет или епилепсия не дай Боже. Деца, за които би трябвало действително да се събере реална комисия и да се произнесе до колко тези деца биха могли да е адаптират и до колко за тях е безопасно да бъдат в тази градина. Този начин на прием би трябвало да е рестриктивен, а не алтернативен - т.е. трябва да отсяват действително болни деца, за които е безопасно да бъдат в детски заведения от такива, за които има реален риск при липса на конкретни грижи. Но... Само би трябвало, така както само би трябвало тя да се прилага само от 3г нагоре.
Както по-напред писах, не смятам, че мойто дете има болест, която се включва в този критерий и затова не кандидатсвам по него.
 v_spasova , мерси за инфото, това значи ли, че се очаква още едно уплътняване на групите преди третото класиране?

Peace Съгласна съм за ограничението на ХЗ, но не съм съгласна за възрастта, 82% от епилепсиите и астмите се отключват във възраст под 3 г. най-често от около 6 м. възраст до към 2 г.
По никакъв начин не твърдя, че децата под 3г нямат ХЗ, твърдя нещо, за което спорехм малко по-напред, а също и това, че не е никак сигурно до колко на едно дете на 1,5г с такова заболяване ще се чувства добре в ясла. Както и да е и по-напред си го дъвкахме.

# 909
Здравейте, и от мен! Честито на печелившите и успех на оставащите за следващи класирания! Може ли някоя по запозната мама да ми обясни текста по долу копнат от първа страница, при разясненията за гранична група, ще съм много благодарна?

Забележка:  всички кандидатури, които бъдат направени след първо класиране ще получат входящ номер, който съдържа датата (година, месец, дата) на създаване на кандидатурата. При участие в гранична група, новосъздадената кандидатура ще бъде поставена в опашката след всички останали кандидатури създадени преди нея!

# 910
  • София
Обявявам днешния ден за национален празник в нашето семейство! Даже мисля да поръчам календари с отбелязан в червено 18 май  Mr. Green Mr. Green
Благодаря на всички, които правят усилия да помагат в тази тема  bouquet Дано има как да затворим хилядите дупки, вратички и пр. бездни в системата! Подкрепям всяка една сричка в поста на Хеликаза и си пожелавам по-справедлив прием за ОДЗ след време!
Успех на всички!

# 911
  • София
Здравейте, и от мен! Честито на печелившите и успех на оставащите за следващи класирания! Може ли някоя по запозната мама да ми обясни текста по долу копнат от първа страница, при разясненията за гранична група, ще съм много благодарна?

Забележка:  всички кандидатури, които бъдат направени след първо класиране ще получат входящ номер, който съдържа датата (година, месец, дата) на създаване на кандидатурата. При участие в гранична група, новосъздадената кандидатура ще бъде поставена в опашката след всички останали кандидатури създадени преди нея!

Това за датата отпадна  Peace

# 912
  • София
visnd, мисля, че забележката е останала от предходна година. В тази година датата на кандидатурата не е от значение.

# 913
  • София
Обявявам днешния ден за национален празник в нашето семейство! Даже мисля да поръчам календари с отбелязан в червено 18 май  Mr. Green Mr. Green
Благодаря на всички, които правят усилия да помагат в тази тема  bouquet Дано има как да затворим хилядите дупки, вратички и пр. бездни в системата! Подкрепям всяка една сричка в поста на Хеликаза и си пожелавам по-справедлив прием за ОДЗ след време!
Успех на всички!

Честито! Аз си пожелавам и да има места за всички деца...

# 914
Благодаря за отговорите!  bouquet
Ще ми се да се гръмна с патрони за глиган както се пее в една песен #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт