СТРАСТИ - градините в София кампания 2013/2014

• 39 912
  • 973
  •   1
Отговори
# 915
И този път не сме приети. "Лотарията" пак не ни огря. Аз снощи се оплаквах на мъжо, че ще взема да се разболея заради тези градини и взех, че наистина се разболях.
Почвам да си повтарям, че градината и без това беше далече и трябваше да се мъкнем по автобуси...  Mr. Green

# 916
  • Sofia, Bulgaria
Честито на всички,който са приети!Нас пак не ни приеха ще се надяваме за 3то класиране въпреки,че едва ли имаме шанс.

# 917
  • София, Люлин-8
По никакъв начин не твърдя, че децата под 3г нямат ХЗ, твърдя нещо, за което спорехм малко по-напред, а също и това, че не е никак сигурно до колко на едно дете на 1,5г с такова заболяване ще се чувства добре в ясла. Както и да е и по-напред си го дъвкахме.

Ами да ти кажа много зависи какви са присъпите на детето и колко чести са разбира се. Ако няма гърчова симптоматика и пристъпите са през няколко месеца няма проблем за ходенето на ясла между пристъпите те са си напълно нормални дечица. Малката не е с епилепсия, но е много подобно заболяването и се лекува по същият начин, пак е неврологично и пак е с пристъпи. Нейните са през около 2-3 месеца, вече дори мога горе долу да ги прогнозирам, ходи на ясла от септември и се чувства много добре там, ходи със страхотно желание и досега не се е случвало да получи пристъп в градината, все в къщи стават, но персонала е запознат и при евентуална нужда веднага ми звънкат да си я прибирам.
Иначе наистина и аз небих си пуснала детето на ясла ако ми прави гърчове всеки месец  Peace

Единственото което мога да посоча като негатив е че първите месеци заради постоянното боледуване пристъпите й зачестиха, но после нещата влезнаха в релси и сега сме ок.
Много зависи от състоянието на детенцето  newsm10

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 09:06 от romanol

# 918
  • София
Момичета, приеха ни, след една година ходене по мъките, не мога да повярвам Grinning
Благодаря на всички, които отделят от времето си и дават ценни съвети в темата, и пожелавам да има места за всички деца  bouquet

# 919
  • София

Ами да ти кажа много зависи какви са присъпите на детето и колко чести са разбира се. Ако няма гърчова симптоматика и пристъпите са през няколко месеца няма проблем за ходенето на ясла между пристъпите те са си напълно нормални дечица. Малката не е с епилепсия, но е много подобно заболяването и се лекува по същият начин, пак е неврологично и пак е с пристъпи. Нейните са през около 2-3 месеца, вече дори мога горе долу да ги прогнозирам, ходи на ясла от септември и се чувства много добре там, ходи със страхотно желание и досега не се е случвало да получи пристъп в градината, все в къщи стават, но персонала е запознат и при евентуална нужда веднага ми звънкат да си я прибирам.
Това обаче по никакъв начин не обяснява нуждата, тези деца да се приемат с предимство. Да не говорим, че реално няма лимит на броя деца със заболяване, които могат да се приемат в една група. И се оказва, че има групи с по 8 и повече деца със ХЗ. Нали разбирате, че реално ако децата наистина са със заболяване, физически няма как да получат нужните грижи и внимание.

# 920
  • София, Люлин-8
А забравих и честито на всички класирани  Hug Heart Eyes

# 921
  • София, Люлин-8

Това обаче по никакъв начин не обяснява нуждата, тези деца да се приемат с предимство. Да не говорим, че реално няма лимит на броя деца със заболяване, които могат да се приемат в една група. И се оказва, че има групи с по 8 и повече деца със ХЗ. Нали разбирате, че реално ако децата наистина са със заболяване, физически няма как да получат нужните грижи и внимание.

Така е, но нали се сещаш, че на 60-70% от тези деца диагнозите са им само на хартия.  newsm10
Колкото до предимството нека не навлизаме в тази тема, защото всеки си гледа от неговата камбанария. Отглеждането на дете с ХЗ, за съжаление струва скъпичко и ако не работиш нещата стават сложни.  Sad
Нека не разводняваме темата всеки си знае каква му е ситуацията  Peace
Аз също съм ЗА по-точна регламентация на приема по т.2.2.4 и слагане на таван на броя деца приети по тази точка. Peace
В момента нещата така са направени, че има не вратички, а цели порти са оставени за неправомерен прием  ooooh!

# 922
  • Beyond the Frontiers
Дребното го приеха, на 30 км в едната посока от нас, защото в яслата, която е на 500 метра местата бяха само 7 за 50-тина деца. Не съм особено щастлива, но това е положението.

# 923
  • София
Така е, но нали се сещаш, че на 60-70% от тези деца диагнозите са им само на хартия.  newsm10
Колкото до предимството нека не навлизаме в тази тема, защото всеки си гледа от неговата камбанария. Отглеждането на дете с ХЗ, за съжаление струва скъпичко и ако не работиш нещата стават сложни.  Sad
Нека не разводняваме темата всеки си знае каква му е ситуацията  Peace
Аз също съм ЗА по-точна регламентация на приема по т.2.2.4 и слагане на таван на броя деца приети по тази точка. Peace
В момента нещата така са направени, че има не вратички, а цели порти са оставени за неправомерен прием  ooooh!
Отглеждането на дете по принцип е скъпо удоволствие. Финансовата страна в случая въобще не се отчита. Защото е възможно родител със здраво дете, да е в пъти по-тежка ситуация от такъв с болно. Така че и това не е аргумент. Темата не се разводнява с такива ситуации, тя е точно за това. Да се погледне от "различните камбанарии" и да се адаптира системата така, че да стане по-справедлива за по-голям кръг от хора.  Peace

# 924
Дребното го приеха, на 30 км в едната посока от нас, защото в яслата, която е на 500 метра местата бяха само 7 за 50-тина деца. Не съм особено щастлива, но това е положението.

Честито все пак. Ще я пускаш ли? И нас ни приеха на неудобно място, но избрах по-сигурния вариант. Иначе яслата до вкъщи е на 20м., виждам я от балкона, но само с гледката ще си остана.

# 925
И нас не ни приеха то и шанса беше минимален, но какт и да е. Друго ми направи впечатление. Как така точно в сутринта след класирането за набор 2012 има 2 свободни места, при положение че има чакащи деца участвали в класирането. Излиза, че директорките на тези градини не са си дали зор и са обявили местата сутринта след класирането, а най-вероятно е можело да го направят и преди това. Това ако не е безотговорно.

# 926
  • Beyond the Frontiers

Честито все пак. Ще я пускаш ли? И нас ни приеха на неудобно място, но избрах по-сигурния вариант. Иначе яслата до вкъщи е на 20м., виждам я от балкона, но само с гледката ще си остана.

Нали? Кошмар просто. Ще видим до есента.

П.П. да не ме захапете сега - в Кремиковци има бол места и не заемам на никого мястото.

# 927

П.П. да не ме захапете сега - в Кремиковци има бол места и не заемам на никого мястото.
[/quote]

Аууу как не те е срам просто  Joy

Нас отново не ни приеха, дори в резервния ми вариант - ясла на другия край на града. Но и аз се успокоявам, че воденето щеше да е мисия невъзможна. Особено като трябва да водя и другото си дете в друга детска градина. То целия ми ден ще минава във водене и прибиране на деца и влачене по градския транспорт. За съжаление остава въпросът кой ще го гледа малкия  Thinking Май ще се наложи да си го водя с мен на работа. Поне ще изкара висше на две години  Whistling

# 928
  • София
И аз не мога да разбера как не те е срам, да пътуваш по 60км всеки ден...  Hug Честито, въпреки всичко Simple Smile

Заключили са системата и не мога да видя дали са ни приели. НЕ, че имам някакви надежди, ама все пак да проверя, 'дет се вика.

# 929
  • София, Люлин-8

Нас отново не ни приеха, дори в резервния ми вариант - ясла на другия край на града. Но и аз се успокоявам, че воденето щеше да е мисия невъзможна. Особено като трябва да водя и другото си дете в друга детска градина. То целия ми ден ще минава във водене и прибиране на деца и влачене по градския транспорт. За съжаление остава въпросът кой ще го гледа малкия  Thinking Май ще се наложи да си го водя с мен на работа. Поне ще изкара висше на две години  Whistling

Лошо няма аз малката редовно си я водех в Техническя.  Wink
Ама пък после ще ги приемат по-лесно те от малки ще са си свикнали Laughing
Майтапът на страна съжалявам, че не са ви приели знам как се учи и работи с малко дете. Sad

Общи условия

Активация на акаунт