Забравени вещи в луксозен хотел

• 3 780
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Истинските хотели имат "Lost and found service". И ти изпращат забравеното и на другия край на света. Защото си държат на имиджа и знаят, че след като са направили нещо подобно за теб, вероятността следващия път, когато си в техния град, да отседнеш при тях е значително по-висока. Както и че има социални медии, и когато някой пусне сърч за хотел в техния град, и излезе негативен заслужен коментар, рязко ще им падне посещаемостта.

# 16
Благодаря на sharky* съвета. Непременно ще направя това. А на blue angel да поясня, че за моя несесер разбрах на път за вкъщи, може би 2 часа след напускане на хотела, тъй като ми дотрябва нещо от там. А на мъжа ми разбрахме сутринта на следващият ден когато оправях багажа, тъй като се прибрахме късно. Относно камериерката ми беше страшно неудобно да обясня на рецепцията. Повярвай аз се чувствах неудобно заради случката. По принцип съм човек който никога за нищо на света не мога да обидя някой. Просто случаят е различен. Мълчанието и несподелянето на проблема означава, че толерираме подобно поведение. А знаете ли аз как се чувствам? Едва ли не аз си измислям.
 Знаете ли, винаги си казвам "здраве да е". Неприятно е , но не непоправимо. Реших да споделя с вас просто за да ми олекне и искрено се надявам на никого да не се случва нещо подобно. Просто нещата се случват с цел за предупреждение към нас самите. Напрежение, умора, проблеми, разсеяност. Та урока е просто да внимаваме. Било за дребни неща, било за по-важни ние сме тези които отговаряме за себе си както и за постъпките си.

# 17

Истинските хотели имат "Lost and found service". И ти изпращат забравеното и на другия край на света. Защото си държат на имиджа и знаят, че след като са направили нещо подобно за теб, вероятността следващия път, когато си в техния град, да отседнеш при тях е значително по-висока. Както и че има социални медии, и когато някой пусне сърч за хотел в техния град, и излезе негативен заслужен коментар, рязко ще им падне посещаемостта.

Peace

# 18
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря на sharky* съвета. Непременно ще направя това. А на blue angel да поясня, че за моя несесер разбрах на път за вкъщи, може би 2 часа след напускане на хотела, тъй като ми дотрябва нещо от там. А на мъжа ми разбрахме сутринта на следващият ден когато оправях багажа, тъй като се прибрахме късно. Относно камериерката ми беше страшно неудобно да обясня на рецепцията. Повярвай аз се чувствах неудобно заради случката. По принцип съм човек който никога за нищо на света не мога да обидя някой. Просто случаят е различен. Мълчанието и несподелянето на проблема означава, че толерираме подобно поведение. А знаете ли аз как се чувствам? Едва ли не аз си измислям.
 Знаете ли, винаги си казвам "здраве да е". Неприятно е , но не непоправимо. Реших да споделя с вас просто за да ми олекне и искрено се надявам на никого да не се случва нещо подобно. Просто нещата се случват с цел за предупреждение към нас самите. Напрежение, умора, проблеми, разсеяност. Та урока е просто да внимаваме. Било за дребни неща, било за по-важни ние сме тези които отговаряме за себе си както и за постъпките си.
Просто е трябвало да се обадиш веднага, щом си видяла, че твоите вещи липсват. Тогава е можело да направят нещо, на другия ден вече всичко е заминало в небитието - и козметиката ти и следите къде може да е. Съжалявам, все пак си е загуба на пари и нерви, но дано тази случка те направи по-бдителна. Аз преди да си тръгна от хотел, обикалям по 5 пъти стаята, за да огледам за нещо забравено. Възможно е някой да си е харесал нещата, въпреки че аз лично не бих си представила да ползвам чужда козметика, по-скоро бих я изхвърлила. Но....хора всякакви. Поне аз съм попадала на свестни хотели и обслужващ персонал и не мога да повярвам, че е възможно някой да присвои вещи, но не е изключено. Не го мисли, купи си нови и забрави. Който ги е взел, жив и здрав да е Simple Smile

# 19
Не бих се чувствала виновна, че съм забравила нещо в хотел.
Случва се, особено ние с две деца, все сме в паника преди тръгване.

И какво означава, късно се е обадила. Не може ей така да изхвърлиш забравени вещи.
Особено пък поставени в чантичка. За мен, е пълен непрофесионализъм.
И аз бих писала негативен отзив някъде. Peace

# 20
И аз имах подобна случка, но с телефон. Първоначално ми казаха, че не са го намерили, но след няколко седмици ми се обадиха и бил паднал зад дивана и някакви други гости го били намерили и върнали. Колко е истина това, само те си знаят, но с много извинения ми го върнаха. Само това ме интересува мен Simple Smile Така че може да се надяваш, ако са взели наистина присърце проблема да се обадят след известно време.

# 21
Връщали са ми вещи от хотел в чужбина . Незабавно , професионално , невероятно любезни и внимателни  Peace.
Не ми се вярва в Правец да имат политика за изхвърляне на забравени вещи ... ясно е , че са прибрани от някой ... още по -дразнещо и притеснително е отношението към гостите  Thinking
Също подкрепям , че трябва да се пусне негативен отзив .

# 22
  • София
Забравяла съм какво ли не по хотелите - от паспорти, през дрехи и играчки на децата, та до скъпи бижута. Всеки път си получавам вещите обратно. Хотелите са длъжни да пазят всички забравени вещи, някои имат правила и пазят по 6 месеца дори четки за зъби... естествено не говоря за хотелите в БГ.

# 23
Въпрос на съвест е и на политика на хотела ,скоро забравихме скъп часовник в хотел  в БГ и  чак след 2-3  дни се обадихме в хотела /като не бяхме сигурни ,дали там е   забравен /и персоналът ни каза -"чакахме да се обадите ,за да ви го изпратим" , часовникът беше изпратен скоро ,това е  реклама за хотела ,защото освен от удобствата ,които човек очаква  и  отношение ,за да се върне обратно ,както ще направим и  ние  .

# 24
Защо изобщо трябва да се обаждаш ? Хотелът разполага
с личните данни и адрес ,така ми върнаха книга.
Ако от стаята липсва нещо от оборудването - дали няма веднага да алармират ?!!!!

# 25
  • София
Защо изобщо трябва да се обаждаш ?...

Защотото хотелът не знае с кого си бил там...  Mr. Green Елементарна мярка за запазване на личния живот. Може да се окаже, че партньорът ти е разбрал нещо, което не е следвало да разбира.  Peace

# 26
Здравейте, скоро и аз претърпях нещо подобно. В събота на 25.05.2013г, имахме другарска среща в едно заведение до гр. Казанлък. Когато си тръгвахме бяхме почти последни. По невнимание си забравих фотоапарата на масата в заведението, по пътя се сетих таксито веднага обърна и се върнахме да си го взема, не бяха минали и 10 мин, но за мое голямо учудване масата беше раздигната и персонала не знаеше нищо за моя фотоапарат. На другия ден пак се върнах с надежда да срещна разбиране от собствениците на заведението, но разочарованието ми беше пълно. собственика се държа арогантно без всякаква заинтерисованост по въпроса.

# 27
  • София
Това в Енина или на рибката се случи?

# 28
  • Beyond the Frontiers
Не искам да се приема като защита, а само като факт: в хотелите по морето е практика и то напълно нормална, козметиката от стаите на напуснали гости да се прибира от камериерките. За тях това е част от бакшиша. Колкото и да ви е странно, за жени работещи 5-6 месеца в годината и то за по 300 лева това е начин да се сдобият с козметика /въобще/. Така че случилото се не ме изненадва, виж за други вещи би било недопустимо.

П.П. самата аз така "изгубих" фотоапарат в 5 звезден хотел и то по време на служебно пътуване, свързано с разглеждане на хотели. 5 минути след тръгване се обадих и го нямаше  Twisted Evil

Реакцията на "мениджмънта" също не ме изненадва, защото в този конкретен хотел твърдо не е на ниво.

# 29
  • В.Търново
Забравяла съм какво ли не по хотелите - от паспорти, през дрехи и играчки на децата, та до скъпи бижута. Всеки път си получавам вещите обратно. Хотелите са длъжни да пазят всички забравени вещи, някои имат правила и пазят по 6 месеца дори четки за зъби... естествено не говоря за хотелите в БГ.

Peace
Ако наистина се намерят вещи те се пазят от хотела,а не се изхвърлаат на другия ден.Най-вероятно наистина от персонала са ги взели,защото ако бяха коректни щяха да ги предадат на рецепция.Ако пък случайно при почистване на стаята "не саа ги видяли",а може би след време,това означава,че не си почистват добре стаите,което малко ме съмнява за този ранг хотел.
Негативен отзив трябва да се напише!

Общи условия

Активация на акаунт