БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ ТЕМА 109

• 73 654
  • 721
  •   1
Отговори
# 240
Момичета , една приятелка издирва тези гобленчета , някой срещал ли е схема:
http://izlozhba-gobleni.hit.bg/ - зимни игри
http://izlozhba-gobleni.hit.bg/ - галоп
http://izlozhba-gobleni.hit.bg/ - ангел пазител
тези коне - http://pencho27.snimka.bg/tapestries/kone.139757
бяла нощ - http://www.gobleni-magazinbg.com/product/61/goblen-byala-nosht.html
http://www.crossstitchworld.com/cross-stitch-detail.php?RecordID=35214

А с гоблена Св Георги съм до половината още ....
Скрит текст:
честно казано завиждам ви за бързината с която шиете , и за всичките ушити красоти , които показвате  Crazy , както и за красивите места, които сте посетили

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 22:44 от Мимито & Светла

# 241
  • София
Момичета браво на вас, много красоти показвате, аз съм от тези дето по рядко пишат, но ви чета редовно. Сега влизам да се хваля и оплача а вие ще прецените как съм се справила.
Аз с "малко" закъснение влизам да се похваля с подаръка ми от Делфинче за рождения ден които си го ползвам с голям кеф.
 Това е подаръка с които ме изненада много приятно.С нея ще се видя надявам се в събота и да си я нацелувам с радост, отивам да се дипломирам официално  Grinning
А влизам да ви се оплача с тоя ниньон, а как съм се справила вие ще прецените. Тоя  кръстат бод  ooooh!  Embarassed А тоя контур ме измъчи здраво и честно това не е за мене. Изнервих се да не изпусна кой ред съм карала, къде да прихлупя че да няма разминаване, съответно го направих по голям от рамката щото не сметнах правилно бодовете де - ама карайте. това ми е подарък от миналата коледна томбола и ме е срам честно че чак сега го уших и то благодарение на съфорумки които не се отказаха да ме научат, ама аз съм яко дървен философ и не ставам за кръстчета явно.

# 242
  • София
didolinaa, аз не виждам къде ти е проблемът - кръстчетата са идеални, контурът - също, още повече, че ми се струва, че си шила на някаква ситна панама   bouquet Ако направиш нещо на Аида 14, направо ще се влюбиш в кръстчетата  Peace

# 243
  • София
=Деси=- аз знам че ще ме подкрепите, но аз не съм доволна че го разминах гоблена с рамката  Cry не съм толкова смотана по принцип. А панамата си ми беше така от комплекта, идея си нямам каква трябва да е. Това ми бе първия и последен кръстат бод  Crossing Arms аз с това чудо не мога да се справя  Tired

# 244
  • София
=Деси=- аз знам че ще ме подкрепите, но аз не съм доволна че го разминах гоблена с рамката  Cry не съм толкова смотана по принцип. А панамата си ми беше така от комплекта, идея си нямам каква трябва да е. Това ми бе първия и последен кръстат бод  Crossing Arms аз с това чудо не мога да се справя  Tired

Аааа, недей така!  Naughty Дори от снимката виждам, че панамата не е много качествена. Аз така се прецаках да шия първия в живота си гоблен на такава ситна панама. И той беше голям и с безумно много контур, и бях решила, че го довършвам и се отказвам завинаги. А после се влюбих в едни вълци и като се наложи да купя светло-синя панама, тя се оказа Аида. Не можах да повярвам - иглата сякаш сама си влизаше в дупките - нищо общо с първата.

По-късно като оцених по достоинство първата панама, ходих да търся още от нея, но вече не можах да я открия  Tired

Пробвай  Praynig дори едно мъничко цвете върху Аида 14 и завинаги ще си промениш мнението за кръстчетата  Peace

# 245
Биляна, снимката на котето е с добро качество и ако не можеш да намериш схема може да се пробваш по нея да шиеш- няма много цветове и с малко зор ще се  справиш. Това е при положение че държиш точно на това коте. Имам няколко свалени схеми на котета- ако нещо ти харесва ще ги пусна.

Имам и схемите на двете котета дето ги ши  Виктория.

didolinaa и аз мислех че кръстчетата са за бабите дето шият карета, но с течение на времето се убедих че  много от нещата изглеждам много по добре ако се шият на кръстчета отколкото 1:1 гобленов бод напр. Щом ще се видиш с Делфинче в събота, ако имаш възможност накарай я да ти покаже нейните работи а и подаръците й които са на кръстчета и ще видиш колко са ефектни. Това което си ушила ти е първия  опит, не се отказвай- ще видиш че и ти ще се научиш да ги шиеш и ще ти харесва, малко упоритост трябва.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 06:52 от Роси 123 (люска)

# 246
  • София
-=Деси=-,Роси 123 (люска) благодаря ви момичета за подкрепата, аз някак си явно не го усещам този бод и ми е трудно. Може да не го обяснявам правилно, или наистина съм се настроила някак си и се изнервям от него не знам.  Embarassed  Срам ме е понеже вие шиете на кръстчета и сте много бързи в изработката на гоблена, аз харесвам по трудни и по тежки-неща знам ли явно аз съм дефектна.
-=Деси=- компекта си е чудесен - подарък ми е от Джо.Даже има още 2 гоблена които много ми харесват, но явно аз нямам нервите и търпението да ги ушия. Панамата си е ок, ама явно аз нещо не правя като хората и ме изнервя при самото шиене. В смисъл не знам как да прескачам, за да не губя конец, не се ориентирам откъде да започна гоблена.Ако искайте ми вярвайте ама преди да го почна го гледах 2 часа и броих бодове като луда и пак не го докарах. А малката сега дрънка яко баща си да и го рамкира, а той се чуди как, като захапва гоблена в рамката и се крие ефекта. Надявам се да го обясних правилно какво аджеба аз не правя като хората. Ходих на срещи с момичетата от форума, показаха ми как се шие, ама аз по бавно схващам това е истината. Мен вече ме е срам че вие шиете по 50 броя а аз зорлем по 1 на година. Следващия ми проект е един гоблен на Хаед от 90 цвята и е 1:1, почти всичко си купих понеже си го комплектовам сама иначе модела ми идва много скъп-не че сега не ми идва на почти 400 лева.Ама за това време вие ще ушиете поне по 50 кръстати бодове  Crossing Arms
Роси 123 (люска) аз не мисля че кръстчетата са за бабите, напротив има невероятни красоти от такива гоблени. Просто аз не го усещам и не мога да го шия. Изнервя ме и не ми доставя радост и някак си го мятам и седи ей така. Виждала съм работите на Делфинче, както  и на други съфоруки, но явно аз не ставам затова. Имам един гоблен дето обещах на покойната ми баба да го ушия и милата ми го купи. Срам не срам преди време помолих някоя съфорумка срещу заплащане - според моите възможности( което впоследствие разбрах че е малко) да ми го ушие. И пак няколко момичета на лични ( за което благодаря bouquet) ми дадоха напътствия да опитам и да не се отказвам. Отидох и си го преобразувах на гобленов бод, дето ще рече 6 чилета поне фон да шия  Whistling Ама съм по навита отколкото да не го ушия ма хич  TiredМного дълъг ми стана поста извинявайте за което   bouquet

# 247
didolinaa, и аз моя го захапа с по 1-2 бода  Tired не е толкова фатално. и аз не обичам да шия през дупка, щото се обърквам, ама големия буда го уших на инат  baby_neutral опитай на аида наистина и ще видиш огрооомна разлика  Peace

# 248
  • sf
Дидолинкеееееее, от кога се каним с тебе да се видим за тоя бод, ама слам , и аз съм забравила.
Идваш ми на гости и ще се влюбиш  Mr. Green/ в бода,де,не в мен  Joy

# 249
Биляна, и аз нямам точно това, което търсиш, но имам тези Simple Smile. Ако ти харесват - кажи  Peace

didolinaa и аз в началото ( преди около 2г. само) се чувствах като теб - ей така Sick Crossing Arms ooooh!, обаче сега с огромна благодарност към момичетата тук  bouquet Hug мога само да кажа, че съм силно пристрастена Crazy към кръстчетата Laughing

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 10:15 от didida

# 250
Като гледам, сме се събрали все наркоманки на тема гоблени. Да вземем да си прекръстим темата на "Клуб на анонимните...бродировачки"  Laughing:

# 251
  • Троян
Като гледам, сме се събрали все наркоманки на тема гоблени. Да вземем да си прекръстим темата на "Клуб на анонимните...бродировачки"  Laughing:
   Joy Joy Joy
само дето не сем много анонимни,иначе за престрастяването съм абсолютно  Naughty

Дидолина колкото и трудно да ти е било ,резултата е супер,а защо не вземеш по голяма рамчица и да изрежеш едно паспарту ,ще стане ефектно  Peace
И сег ада се изфукам ,то ку що завършен,веднага рамкиран,

подарък ми беше от lilli kan за рожденният ми ден миналата година.Благодаря ти мила   bouquet

# 252
Ейййй Албенка, ми че то си е за фукане  Sunglasses. Не съм го виждала този дизайн. Много е красив Peace

# 253
  • Балчик

Ще ме умориш Роси. Grinning

Албенка, чудесен гоблен, очите ми останаха в него.

# 254
  • Троян
Ейййй Албенка, ми че то си е за фукане  Sunglasses. Не съм го виждала този дизайн. Много е красив Peace
Мисля ,че си е датска фирмата  newsm78 шие се много бързо и приятно,а и конци останаха доста  .

Общи условия

Активация на акаунт