Отговори
# 165
Ние сме с напредък, от 3-4 дни Дани отново проговори,т.е спря да ръмжи и вика  Laughing
 . Срички от рода на Да,Ди,Ду, Ме и т.н., вече седи дълго време сама без да се подпира, НО за сметка на това пак си развали нощния сън.  Последните дни е и постоянно залепена за мен, не иска да стои в стаята без мен, вечер се буди с плач и иска да я гушкам и така през час, нямам никаква представа на какво се дължи. Laughing  Е то пълно щастие няма май!
   Вчера започнах въвеждането на глутен с био фини овесени ядки от ДМ. Не бях се заглеждала в био продуктите им , малко са , но като цени са доста добре. За сравнение био рапично олио от Балев - 500мл  е 10-11 лв, а в ДМ е 6. И двете марки са ми абсолютно непознати , а съдържанието (студено пресована био рапица) е еднакво => вече ще купувам от ДМ .

Srebrina81   Блях!  Sick

Slavi_Yo  Кофти случка, да се беше извинила поне... Аз пък полудявам когато в морската видя недорасли тийнове с бойни породи кучета да се мъкнат по тихата алея.  Разхождам се с един бръмбар на година и 3 месеца и той си тича около количките, настръхвам като мине покрай него такова куче.. Close По едно време   виждах  някакви от общината , които глобяваха за  липса на документи и намордници, но  явно съм попадала на  инцидентни случаи.

# 166
  • Варна
Slavi_Yo, какво ще рече с цяла пета обувки  newsm78 с твърдо около глезена ли
Ами аз така съм го написала, че сама не си го разбрах. По-точно е сандали. Купувах ето такива:

а не такива, защото си измества петата

# 167
Добро утро!  Hug
Сребрина, добре си направила с контейнера.  Peace
Слави, някои хора изобщо не се сещат да се извинят. Много се дразня като видя да разхождат кучетата си без повод и ги оставят да се отдалечават прекалено от стопаните си. И аз разхождам куче, но винаги на повод, не му слагам намордник, защото е кротък, но и има много бездомни кучета и не дай боже го нападнат, животното не може да се отбранява.

Катрин вчера след 1лъжичка пюре от сливи и 6 лъжички пюре от тиква ака 3 пъти.  Mr. Green Сама заспива, забавлява се сама, но и снощи се събуди два пъти. ooooh! Най-напред около 2 часа, цокна си малко и заспа (не знам дали не беше жадна, но пусто нямам навик да давам вода по това време, действам в просъница и предлагам гърда), после около 5часа се събуди и я взех при себе си да си доспим. И в нас  не е подредено, но не смогвам, особено сега, когато сме и по-дълго време навън. Ще изчистя, някога.  Mr. Green

Скрита фуста, и аз моля за инструктаж на ЛС как се пуска нова тема.  Hug

Хубав ден!   bouquet

# 168
Момичета, много ви благодаря за отговорите за кашите  newsm10. Успях да си "сверя часовника"
Just a dreamer ще взема и аз да я купа тази на Holle, нали и без това нашите деца еднакви каши ядоха до сега  Heart Eyes дано намеря такава, че не съм виждала тази марка. Другия ми вариант е ДМ
Рени, Сребре, близо сме значи (долу-горе).Аз съм в Шумен. Ако идвате насам задължително да се обадите. Hug
Срички казва ба-ба-ба-ба, да-да-да....и други неразбираеми. blahblah
Разхлабвам с Круша, слива и кайсия, когато се налага
Птиците, голямо съкровище си имаш. Да ти е жив и здрав- красавец. Интересно ми е как сте с храненето ЗВБ. Какво му предлагаш? Плодове пресни даваш ли?
Май и още нещо щах да пиша, но както става винаги- забравям.
 Изчезваме на разходка 55

# 169
Аз откакто забременях много ме е страх от кучета, не знам защо Sad и сега и откакто съм с детето...
Наскоро обсъждахте пипането на децата от други дечица. Ами случи ми се наскоро. Нали бяхме малко на гости на нашите и излезнах за малко с една позната. Нейните едното на 5, другото на 2 и като нападнаха Елина. То не беше пипане, за малко да и бръкнат в окото, тя реве, те продължават. Викам майка им ще се сети да им направи забележка.. няма братче! Все пак ги предупредих да внимават, но Елина вече се беше раздразнила и си тръгнахме. Тук във Варна поне съм нямала проблеми. Като се засека с някоя майка и детенце (а те винаги са по-големи от нас), детенцето идва и погледна в количката ни, но майка му казва "Не пипай бебето!" или "Бебето спи". Мисля, че така е редно, но...

Кофти, че ДМ ни е далеч. Все пак ще намина с мъжо уикенда да видя малко пюренца и каши.

Азария нямате ли бебешка борса? Може там да я има? Аз поне там ще търся, ако я няма, просто ще взема чисто просо. И после започвам глутена...

Имам едно питане: някой да знае дали има пюренце от чисто заешко месо, че смятам скоро да започна да давам... Поне има пуешко, пилешко, телешко, но заешкото е все с нещо друго....

Reneta_87 май ти беше питала за млечните каши. Аз още не съм давала и честно казано се чудя дали изобщо да дам..  

# 170
Случайно да сте виждали по сайтовете (или варненските магазини) бебешки гащички от този тип?

Все намирам едни с мнооооооого къдрички, а не ми допадат. Търся гащички за под роклите лятото, тъй като насъбрахме доста роклички, които не са като боди отдолу. Ако сте виждали нещо подобно ще ми помогнете доста  Grinning

# 171
ShySun, само тези откривам:
Скрит текст:
Аз си поръчвам от там дрешките и са много качествени.
Иначе тези на снимките са супер, ако намериш подобни пиши и за моето Дани да взема Simple Smile

Ммм, много дълъг ми дойде май линка и не го отваря. Виж на самия сайт, където са нюборн, там има и за по големи.

# 172
  • София
Имам едно питане: някой да знае дали има пюренце от чисто заешко месо, че смятам скоро да започна да давам... Поне има пуешко, пилешко, телешко, но заешкото е все с нещо друго....

Сигурна ли си, че има чисти пиле, телешко и т.н.? Като правило, всички са със зеленчуци, защото месотото се въвежда така - с познат зеленчук, не чисто  Peace

# 173
Dream, аз взех каша просо на ДМ. Не намерих друго, което да ми хареса. Харесах и една 3-4 зърна, мисля да е следващата, защото е с глутен.
Рени с каква доставка е сайта? Много хубави неща има   Hands Thumbsup

# 174
Привет,
Мина втора сутрин ме вдига в 4 ч. за кърмене, ама утре може й да й дам бибата - да видим дали няма да заспи. После в 7 ч. пак цока, върти се, бръмчи, обаче аз не й обръщам внимание и след малко пак заспива - така си откарваме до 10 ч. Много бях уморена от почивните дни и два дни само маркирах. Днес вече съм по-свежа.
Ние малко говорим засега - предимно ба-ба-ба. Той и Бобо беше така, което не му поппречи на 1 г. да проходи и проговори едновременно. Много сладки ги плещеше.
Мина няма възражения срещу просената каша, така че ще пояде от нея известно време. Стомахчето като че ли почна да се регулира - вчера пропусна акане, но пък днес от сутринта два пъти пълни памперса. Можем да броим две заместени кърмения, макар и количеството пюре и каша да е към 120 г., а не 190 г. Чудя се дали да не въведа глутена преди жълтъка?! Така ще може сутрин да хапва бебешки бисквитки с мляко за закуска. 
Сребре, твоята свеки обра точките с това изпълнение Shocked

# 175

Сребре, твоята свеки обра точките с това изпълнение Shocked
А, тя има и други, като да се намъква с обувките чак до кухнята,но тогава ММ й направи забележка и от тогава се събува в коридора.Както и това,че никога не си мие ръцете преди да вземе Коко,още от вратата и го хваща, та бързам после с мокрите кърпи,докато не си е налапал ръцете.Ама, нищо засега се примирявам, че жената е с 3 инсулта, диабет, има трудно зарастваща рана на крака и идва рядко, обикновено забравя да се обажда предварително, а пък ние сме по  разходки и се разминаваме.То и да й кажеш нещо след 5 мин. го е забравила.Ето снощи ММ й казва да не занимава Коко докато го храня,че много се разсейва и днес като го хранех пак същата работа.Накрая ме пита:"Не ще да яде ли?" и аз се изцепих,че "защото те гледа и не ще" и после се усетих какво съм казала, ама вече го казах  Embarassed Надявам се да го забрави  Praynig Не исках да прозвучи така, ама...
Леле,ако ММ влезне да чете тука и ще му прилошее  Grinning

Сигурна ли си, че има чисти пиле, телешко и т.н.? Като правило, всички са със зеленчуци, защото месото се въвежда така - с познат зеленчук, не чисто  Peace
Заешко чисто - няма, то не че пилешкото и телешкото на Хип са чисти  Grinning Ето чета съдържанието на чистото пуешко пюре:пуешко месо (40%), вода,варен ориз,рапично масло 1,6 % и месо 50 гр., това е на пюренцето от 125 гр.,така че, ако не се снабдиш с истинско месце от някъде, няма чисти месни пюрета.Може ли се водят от това,което написала Деси, да се въвежда месото с нещо познато като ориза.

# 176

Сигурна ли си, че има чисти пиле, телешко и т.н.? Като правило, всички са със зеленчуци, защото месотото се въвежда така - с познат зеленчук, не чисто  Peace

Ми Деси, от няколко дни разглеждам за менесни пюренца, в които не искам да има зеленчуци, че в тях има само 8% месо. А тези, които ги водят "Пуешко меню".. срещала съм и името "Чисто пуешко" са с 40%, а останалото е сварен ориз, вода и рапично олио. Говоря за тези на Хип. Разбира се няма как да са 100%, като домашните, но и това ми стига на първо време. Та го мъдря с това заешко...
Иначе съм съгласна за въвеждането на месцето с познат зеленчук.  И точно така ще процедирам. Това беше и съвета на педиатърката ми. Макар, че съм чувала вариянти и за редуване на месо един ден, а на другият зеленчук ама нещо не ми се нрави.
Азария дано приемете добре просото. Уикенда и аз ще взема. Отказах се от оризовата с банан, че и без това повечето пюренца, дето ядем има ориз..  Grinning

# 177
Привет!
Аз направо с въпрос към консултантите-От доста време като кърмя легнала дясната гърда ме понаболяваше -не става въпрос за болка като при запушено каналче или мастит-просто в началото беше едно притъркване ,но след това вече започна да става неприятно и да боли-през деня като пипам направо имам чувството че ми е е синя гърдата в долния край SadТова вече продължава около 1-2 месеца ,може и повече като много рядко пропуска кърмене където да не ме боли или да не ми е неприятно!На какво може да се дължи това?Да искам ли направление за ехограф?Утре сме при педи на консултация ,та и там ще питам-но все пак да питам и тук-има ли нещо като претриване на места от продължително сукане-и примерно ако вземам лецитин ще ми помогне ли?Като е по -пълна гърдата усещам с напипване и малка бучица отдолу като зрънце ,но го няма когато е мека и празна...вече започвам здраво да се притеснявам!Болката я няма когато кърмя в седнало положение през деня ..странно newsm78,обаче вечер понеже суче по-честичко понякога макар и да успяхме да поразредим кърменията ,си става доста болезнено-направо кърмя и ми се иска да спра и да се дръпна-толкова е неприятно -вътре някъде в гърдата -просто дърпа и боли..
Момичета ,малката бузанка просто се отвращава от преходното мляко което се опитвам да вкарам ,а имам чувството че и някакво АМ да взема пак ще е така..Какво все пак АМ като марка бихте ми препоръчали което вашите бебоци много харесват за да  и дам  и  да си починат малко гърдите ми през деня?За кисело мляко в чист вид си е много рано нали?На баткото давах от 6-тия месец разредено с вода като айрян но сега ме спират различни фактори и ме е страх да го запопочваме-дайте съвети?

# 178
  • София

Сигурна ли си, че има чисти пиле, телешко и т.н.? Като правило, всички са със зеленчуци, защото месотото се въвежда така - с познат зеленчук, не чисто  Peace

Ми Деси, от няколко дни разглеждам за менесни пюренца, в които не искам да има зеленчуци, че в тях има само 8% месо. А тези, които ги водят "Пуешко меню".. срещала съм и името "Чисто пуешко" са с 40%, а останалото е сварен ориз, вода и рапично олио. Говоря за тези на Хип. Разбира се няма как да са 100%, като домашните, но и това ми стига на първо време. Та го мъдря с това заешко...
Иначе съм съгласна за въвеждането на месцето с познат зеленчук.  И точно така ще процедирам. Това беше и съвета на педиатърката ми. Макар, че съм чувала вариянти и за редуване на месо един ден, а на другият зеленчук ама нещо не ми се нрави.
Азария дано приемете добре просото. Уикенда и аз ще взема. Отказах се от оризовата с банан, че и без това повечето пюренца, дето ядем има ориз..  Grinning

Аз понеже вече дадох заек... та от личен опит ще споделя. Месото (домашен заек) е абсурд да се пасира чисто (дори с олио или вода), защото е ужасно сухо. Буквално 20 грама месо ги пасирах с доста зор и се получи, защото добавих пюре от тиквички и морков. Въпреки това стана доста гъсто, с консистенцията на пластелин, т.е., или трябва много вода или да се добави отделно още пюре, защото просто не виждам как детето ще изяде тази гъста смес.

Аз направих така: пасирах горкия заек с пюрето и от тази смес сложих 1 ч.л. в пюрето за ядене. На другия ден добавих 2 лъжички от сместта към обедното пюре. Трети ден не съм давала, защото Зарчето не беше във възторг (ама какво Зарчето! То и кучето не поиска да го яде  ooooh!).

Не знам как процедират момичетата с другото захранване (все му забравям името  Embarassed) и дали дават цяло варено парче, но с пюретата това е най-оптималният вариант  Peace

ciao-ciao, доколкото помня, "Аптамил" на вкус е най-близо до кърмата. С киселото мляко не бих рискувала. Аз не разбрах обаче, дали искаш да заместиш едно хранене с АМ или да почнеш да я отбиваш?
Аз се сещам за два варианта: смесвай кърмата с малко от преходното, за да не е шокиращо нов вкусът, а да свиква постепенно и в един момент ще започнеш да даваш чисто АМ.
Ако е само за дохранване, тогава овкуси млякото, което си купила. Аз съм взела на Зарчето безглутеиновите "Първи бебешки бисквити" на "Плазмон" и му слагам в плодовите пюрета от време на време, те са сладки и може би ще свършат работа и при вас  Peace

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 15:33 от -=Деси=-

# 179
Деси много благодаря за идеите!!!!! bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Ами аз не искам да я отбивам ,просто да позаместя поне едно хранене през нощта или прпез деня за да ми почиват гърдите ,защото аз още я кърмя когато тя пожелае и то и през деня между храненията-въобще ние нямаме никакъв точен режим-ако писне за мляко и не ще друга храна аз веднага давам -но от това усещам тази болка за която писах и ми  става доста болезнено кърменето  Sad,та искам да позаместя..При нас големия проблем е че не иска въобще да пие от шише..-ама изобщо не го признава-та не знам вечер как ще приложа каквото и да било друго мляко!Все пак много благодаря за идеите -ще взема една кутия Аптамил да опитаме и може и да почне да пие от шише ли от чаша -беше почнала поне от чаша по едно време но съм доста обезсърчена ...Утре след консултацията и прегледа ще решим окончателно с педи какво да правим!

Общи условия

Активация на акаунт