Отговори
# 150
Здравейте и от нас:)
Май и аз не съм влизала по празниците та Христос воскресе(днес ми казаха,че до 40 дени след празника така се викало), както и малко със закъснение на именниците от 6ти да са им живи и здрави имената и да им носят много късмет и положителни емоции.
Мацки с тези каши ме разбивате.Деси е най-изрядна-точни пропорции по лъжички даже.Аз правя кашата на око-сипвам малко каша, добавям вода и бъркам до получаване на идеалната консистенция.Може да добавим още вода, ако се налага.Just a Dreamer една подсказка за елдата на HIPP- и на мен ми ставаше на буци докато я правех с леко хладка вода.Откакто ползвам студена вода-няма буци:)))
А сега ви оставям ,че дребен се наспа:))

# 151
Благодаря, че отворихте въпрос за кашите.  Hug
Just a Dreamer, просото разхлабва, ето какво намерих http://www.biospot.bg/index.php?page=products&pid=402 . Вече споменах, че Катрин явно е предразположена към запичане, та коментара на Поли за кашата с просо ми беше много полезен.  Hug  Поразрових и открих тази информация. Може би това ще е нашата първа каша.  Peace

# 152
Здравейте! При нас днес голям вятър духа  Whistling Излязохме за малко преди обед и щеше да ни отвее!

Сребре, аз нямам проблем с оставянето,  Mr. Green просто мрънльо като ме няма и става още по - кисел! Притеснявам се защото като се е налагало да го оставя за малко, я за зъболекар, я за нещо друго, той нито спи, нито нищо! А на 30.03 бях на сватба и ме нямаше 6 - 7 часа, мале мила бабите омрънкаха света! Не щял да яде, не щял да спи, ревал... Сега ще ме няма доста повече време, ама ако е здрав отивам. Ще оцелеят 1 ден без мен, билетите за концерта ги купих миналата година  Mr. Green И Хасан Човек  Crossing Arms

Кашите, аз давам каквото съм купила - първо ориз, после елда, сега овес и само добавям различно плодово пюре в нея. Така всеки ден си имаме различна каша. Иначе давам 2 с.л. каша с около 60 мл. вода с 2 мерителни лъжички АМ. Получава се около 1/2 бурканче, което допълвам с плодово пюре. Мишо си изяжда всичко и за още се оглежда  Mr. Green да ми е жив и здрав, после го докърмям.

Птиците голям сладур е Бузан Simple Smile И колко стабилно седи  smile3501

# 153
  • София
В крайна сметка направих каша със 100мл. вода, започнах да меря с лъжиците както пишеше, но после сипах на око, сложих и половин бурканче пюре от ябълка и стана към 150-160мл цялото количество Изяде го, с малко зор и много песнички, но го изяде всичкото Laughing

Поли, недей моркови, мнооого запичат. Танчето поне я запичат много повече от ориза, оризът всъщност изобщо не я запича или поне количеството в пюретата не я.

# 154
И аз има няма на всеки 30/40 страници да се разпиша един път.

От месец и половина съм на работа и сили нямам. Филип нощем ме буди повече от всякога. Продължавам да кърмя, да правя сама пюрета и т.н., а той продължава да не иска в количката и т.н.

На ръба на тоталното изтощение съм. Не живеем в България. Идват гости от БГ за по 2/3 седмици и колкото ми е драго дваж повече ми е уморително. Но няма как искаме Филип да познава баби, вуйчовци, лели...

Много съм отчаяна, че едва ли не елементарни неща не съм научила Филип - да спи спокойно, да се вози в количка...да заспива сам. Чувствам се ужасно, че след като съм дала всичко от себе си пак с много неща не успявам.

Дайте идея какво разхлабва освен крушата и царевичката, че имаме нужда от нещо такова.

Столче за хранене още нямаме.

Яде кашите на Нестле, на Милупа до сега само проба/грешка - от една се обрина (имаше и портокал), от друга се запече...

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 22:00 от dolce_vita

# 155
dolce_vita, съчувствам ти мила  Hug Hug Hug и аз така се обвинявам, че не успявам за много неща.Особено за заспиването сам, все трябва да има друсане.ММ ми казва,че е вечно разхвърляно,непочистено и т.н., ама взех да не си го слагам хич. Благородно завиждам на една позната майка:това бебе само си играе, спи по цяла нощ, като му се приспи през деня заспива сама в кошарата или количката... И ние нямаме столче за хранене още,все не стига кеша.За разхлабване:броколи,праскова,слива, тиква.
Поли,благодаря за мнението за млякото на ДМ 2-ка  Hug Hug Hug Коко много им харесва пюретата и кашите, надявам се и с АМ да е така.
iva_83, на Депеш мод ли ще ходиш?
Птиците, радвам се да те чета отново.Бузан е голям сладур!
Човечето, Коко казва: мамммм,ма-ма по- рядко, та-тя, дя-дя и другото е нечленоразделно  hahaha
Щях да пиша още нещо, ама забравих  newsm78 Както и да е и без това стана дълго!
Лека нощ и спящи бебоци!

# 156
dolce_vita, съчувствам ти мила  Hug Hug Hug и аз така се обвинявам, че не успявам за много неща.Особено за заспиването сам, все трябва да има друсане.ММ ми казва,че е вечно разхвърляно,непочистено и т.н., ама взех да не си го слагам хич. Благородно завиждам на една позната майка:това бебе само си играе, спи по цяла нощ, като му се приспи през деня заспива сама в кошарата или количката... И ние нямаме столче за хранене още,все не стига кеша.За разхлабване:броколи,праскова,слива, тиква.

Хаха...Ние с теб имаме доста общи неща. Аз съм от Добрич. Благодаря за подкрепата.

Филип заспива с люляне в шезлонг. После го местим в леглото. Но напоследък като сме навън не иска да спи. Принуждаваме се да се приберем като му се приспи, защото е раздразнителен, прозява се, ама не се дава.

# 157
Който иска да пуска теми да ми пише на лични за да му дам паролата за общият профил.
Иначе ние изкарахме супер изтощителни празници толкова много  не съм пътувала или поне не се сещам да е било скоро. Все още не мога да се съвзема.
Явно повечето бебета са много на пред, моето днес направи първия плах успеше опит на обръщане с доста рев. Не седи сама, трябва аз да я сложа и по някой време се килва на една страна. Прави някакви опити за пълзене но все още не успешни. Думички не казва и ми се вижда доста рано за това.
Относно захранването вече я захраних с глутен яде малко козунак по скоро го смука вече и давам бисквитки. Жълтък и давах но не го хареса понеже не го смесих с пюре а директно намачкан. Ами това е за сега че много ми се спи.

# 158
Сребре да на Депеш Simple Smile Толкова го чакам този концерт...
Щях и за сричките да казвам, Мишо почети нищо не говори Sad Пищи само, вика га-га и от време на време Амммммм, доста често ломоти нещо и обяснява, но е нечленоразделно и няма отчетливи срички в излиянията му  Mr. Green

# 159
  покрай празници и грижи за баткото, който по неивестни причини няколко дни имаше към 40 градуса температура не ми е оставало време за форума...
  Най-накрая захраних Ния, до сега сме яли картоф, банан, тиква, днес предложих ябъка, но не беше очарована никак. Не бързам да замествам хранене за сега и по скоро давам само за опитване. А и маруля вече опита, след като на една вечеря, за да помълчи малко и дадох едно листо. Определено вече си е като детенце, като гледам и всички бебоци са доста порастнали и усвоили нови "номера". Ние...понякога повтаряме срички,ама нищо конкретно, обръща се доста активно във всякакви посоки, все още не седи, макар да и се иска, за яденето определено има интерес. Пюретата не ги пасирам много, даже някой път просто сварявам на пара парчета зеленчук и и ги давам по малко, без да мачкам. Тя "дъвче", повърти го в устата и преглъща много шумно при това:) Пълзим също назад...

# 160
Даааа, Азария, от Добрич сме. Добре, че е Сребрето да се включва вместо мен, че не се знае аз кога ще се вредя Simple Smile Благодарство за комплиментите.

Ето, че взехме и да се събираме съграждани, dolce_vita, и тя се включи, макар и дистанционно. А ти в коя държава се подвизаваш? Сигурна е ставало на въпрос, но съм забравила.

timide, дано се е оправил наистина баткото, и да разберете от какво му е станало така.

Сребре, не кърмя от 10-ина дни вече.  Sad Това е положението, дотук изтраях.

Ние днес вече ще ядем елда. Дано и хареса, че оризовата  Sick.

Аз ще издирвам паяк. Имам зелена светлина и се чудя как не го поръчах по-рано. Препоръки !!!!

Ние снощи за първи път я оставихме на баба й и излязохме. Но я изкъпахме преди това, направихме млякото и тя като гушна шишето и беше заспала вече  Laughing. Доста измореничка беше.

АААа, млечни каши давате ли? Аз все ги избягвам, но след елдата може и да се замисля  newsm78.

Засега ви оставям, винаги има какво още да пиша, време няма Simple Smile. По-късно дано пак се включа.

Редактирам се, казваме и бу-ба, ба-ба, ма-ма, мам, па-пи Simple Smile. Това от Гергьовден.  

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 07:46 от Reneta_87

# 161
Добро утро  newsm51
dolce_vita, радвам се да срещам съгражданки във форума  Simple Smile За държавата, аз правя предположение, че е Италия, ама нека Долче си каже  Simple Smile
За пускането на теми, аз нямам нищо против, но първо ще помоля Фуста да ми прати инструктаж на лични.
Рени, колкото толкова с кърменето, те си станаха почти 8 месеца. Аз също взех да прескачам с цеденето,само като усетя напрежение или напипам втвърдяване.Мисля си,че ще спре сама, че не ми се гълтат хапчета. Млечна каша не съм давала още, ама се замислям следващата да е такава.
Снощи Коко опита от новото АМ(Бейбилов 2-ка),изцока си го всичкото.Явно му харесва като вкус.Ама спа неспокойно.Направи си 8-часова пауза с пробуждания,де.Та засега не намирам особена разлика.Сега ще видя как ще е с акането.Така или иначе предположих леки неразположения и период на адаптация, все пак смених изцяло млякото.Ако продължи повече време ще се върна на Хип.
И сега да се оплача от моето свеки:вчера беше на гости с приспиване.Всичко добре,занимава се с малкия, аз си посвърших някоя друга работа,ама тази сутрин като става и идва да си мие фейса, какво да видя: сложила си ченето в един от контейнерите за кърма на Коко  #Crazy  Sick бляк, пу,пу и на всичкото отгоре го изплакна само с вода  ooooh! Направо ми стана лошо. Изчаках я да замине и хвърлих контейнера.Как може такова нещо?Всеки път вижда,че храня Коко от такива контейнери!
Хайде,оплаках се.Лек ден!

# 162
  • Варна
Добро утро!
Благодаря за споделените мнения за сандалките, ще изчакам, че може направо на есен обувки да взема  newsm78.
stefi_sv благодаря за инфото за първите обувки  Hug. За високата част на стелката в областта на свода, моето мнение е, че не трябва да я има. Тъй като с дъщеря ми многократно сме посещавали ортопед като по-малка, че все накриво стъпва, той ми обясни следното: Така нар. "анатомични стелки" не са добър вариант, тъй като стъпалото става "мързеливо" опирайки се на стелката и често децата стават дюстабанлии. Изглежда ми логично и винаги съм вземала такива обувки, на които мога да отлепя стелката и да махна подложката. При каката се оказа, че е с "халтави" стави и за това успява да деформира всички обувки. Купувахме все с цяла пета, но вече такива сандали 35-ти номер няма и взимаме нормални  Sad.
  Да ви кажа вчера как се вбесих! Седим на детската площадка с още една майка с бебоците. Носех си каша, вода...всичко, че наближаваше часът за хранене. Започвам да бъркам кашата и пристигат мъж и жена с едно куче. Като хукна това животинче, директно на купичката с кашата. Като я блъсна, отиде яденето на детето! Ядосах се не на кучето, а на собственичката, която дори едно "извинявайте" не каза. Направих и забележка, че това е детска площадка и не би трябвало да си разхожда кучето тук, още по- малко развързано.  Дамата изобщо не се впечатли, но поне си взе кучето и замина. Добре, че бяхме близо до нас, че дъщеря ми донесе едно пюре от вкъщи да нахраня детето, че да не вадя циците на площадката. 
  Надявам се днес да не духа толкова като вчера, че да се разходим по-дълго. Лек ден на всички!

# 163
Ние още не пълзим, придвиждва се напред търкаляйки и влачейки се
Казва разни работи, когато е на кеф. Момичета, това е неосъзната реч и е част от процеса за проговаряне. Не се притеснявайте, че не казват мама, те си ви обичкат пак много  Hug
dolce_vitaБлагородно завиждам на една позната майка:това бебе само си играе, спи по цяла нощ, като му се приспи през деня заспива сама в кошарата или количката...
Понякога и аз си позволявам да завиждам за подобно нещо, но според мен тъй като сме в майчинство трябва да се отдадем на човечетата, а не да чистим или готвим. Аз почти не готвя, а мъжо вече се е примирил с хаоса навсякъде. Тъй де, като иска да му е подредено има цяяяла нощ на разположение да подрежда или готви  Crossing Arms не ми е правил забележки де
Много неприятна случка с кучето, бих попитала собствениците с какво ще нахранят детето ми след като даже кучето не е на повод  #Cussing out
Slavi_Yo, какво ще рече с цяла пета обувки  newsm78 с твърдо около глезена ли

# 164
Slavi_Yo, доста леко се е разминала собственичката. Аз ако бях, щеше да ме гони да ми се извинява. Покрай бременността доста взех да се изнервям на някакви остроумници, та и си им го казвам  Naughty.
Сребре, и аз не се притеснявам вече за кърменето. Гадно ми беше, но така е по-добре и за двете ни. Поне аз така мисля  newsm78 Simple Smile.  Съветвам те да си вземеш от аптеката лецитин като решиш да отбиваш вече. В един момент като спреш да цедиш, пак ще имаш буци и той доста подобрява положението. За контейнерчето - добре си постъпила. Аз така правя, нещо не ми се хареса, замине ли си (било то и майка ми) и пак на моето. Хайде, дано му хареса млякото  Praynig.

Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт