Отговори
# 135
Добро утро   Nature Sunny
Май и Иво като чу, че другите бебета са неспокойни и той реши да стане съпричастен...
Сандалки не мисля да купувам, защото и аз като Shy sun събирам след количката , а и крачетата са му още навътре (стъпалата) и не мисля, че му е удобно с обувки.
Ренета, много сте лъчезарни. newsm76  mrstraetz Всъщност от къде сте?

Аз да ви питам: Как успявате толкова каши да им предложите на децата. Аз една елда купих преди време и още я влачим. Няма свършване тази кутия. Ако взема да му купувам различни, после ще трябва да ги хвърлям, защото

# 136
Натиснах по погрешка "публикувай"
 Joy Joy Joy
 та...да си довърша.. Не смогваме да ги изядем.
Дайте предложение, каква каша да купя?

# 137
chovecheto , Елина най-много вика "та та та ", "дя дя дя" и "да да да ". Останалото ми е доста неразпознаемо Simple Smile
Относно сандалките имаме едни подарени още преди да се роди Ели и сега мисля да ги вкарам в употреба, че постоянно и падат чорапките...
Азария и  ние сме бавни с кашите.. давам една 4 седмици и каквото остане го хвърлям, че нали така е указано на кутията. Но не се притеснявам дали ще успея да и предложа от всички вкусове. Колкото толкова...  
Сега, като приключа с елдата мисля да купя кашата на Holle-просо с ябълка и круша. Няма захар. Другата, която бих ти препоръчала е Тьопфер-оризова с банан. Не сме ги опитвали, но ми се струват приятни, а и са безмлечни Simple Smile

# 138
Аз съм най-доволна от кашите на Слънчо - Влади ги яде с удоволствие. Пробвах и с други марки, но нещо не е възхитен. Понякога му слагам по малко плод за разкош  newsm35
За сричките - най-често Бу-Ба /така викаме галено на големия батко и се майтапим, че Влади вече знае/ , Ба-ба. Ма-ма е от скоро. Много се смее като прави Брррррррррр  motor

# 139
  • София
Аз по принцип много обичам кашите на "Слънчо" и си купувам от време на време, така че сега кашите на Зарчето са ми добре дошли Mr. Green С прясно мляко и захар, разбира се, иначе са безвкусни  Simple Smile В момента имам отворена оризова на "Слънчо" и овесена на "Тьопфер", редувам му ги, иначе тотално ще му писнат + елдата, която готвя. Не бих държала детето 1 месец само на един вид каша  Peace

Рени, чудна ни е снахичката   bouquet Hug

Зарчето онзи ден се люля на люлка и беше в див възторг  Simple Smile Сега усвоява проходилката и е невероятно доволен!

# 140
Не бих държала детето 1 месец само на един вид каша  Peace

Деси , то затова има плодови пюренца, които са идеална добавка към всяка каша  и разнообразяват вкусът и Laughing
Зарко как приема кашата на Тьопфер? Разстваря ли се добре, че моята на Хип от елда остава на малки бучки?

# 141
Аз след последните изпълнения с акането, не смея да дам оризова каша и караме на просената на ДМ с пюре от круша, кайсия, ябълка и прочие. Вчера прояде мишката след неколкодневен бойкот на каши и пюрета. Имаме две последни ваксини, ама ще изчакаме два-три дни още.
Да кажа, че не само бебетата са прекрасни, но и майчетата им.

# 142
  • София
Не бих държала детето 1 месец само на един вид каша  Peace

Деси , то затова има плодови пюренца, които са идеална добавка към всяка каша  и разнообразяват вкусът и Laughing
Зарко как приема кашата на Тьопфер? Разстваря ли се добре, че моята на Хип от елда остава на малки бучки?

Моята "Тьопфер" е овесена, разтваря се перфектно, аз я тръскам няколко пъти с всичка сила и готово  Simple Smile А кашите нали ни разрешиха само 3 пъти седмично и ги давам чисти.

# 143
Добър ден и от мен, момичета!Ние излезнахме сутринта още да вземем уж прослувутите резултати от урокултурата на Калоян, ама тая докторка много запразнила, още не е на работа.Минахме през ДМ и взех 2-ката АМ Бейбилов.Така и така реших да минавам на 2-ката, та ще го пробвам, ако има някоя мама отзиви за това АМ да сподели.Иначе си е на далавера 10.99 лв. за 600 гр.
За сандалите: на Коко му дадоха 2-3 чифта.Слагам му ги когато е в бънджито и проходилката, че в коридора е теракот.
stefi_sv, не съм минавала готовите пюретата през цедка.Ама то повечето аз си ги правя.
iva_83, и аз съм така с оставянето.Коко има една напориста прабаба,дето все иска да го гледа,ама не ми се оставя.Е, на майка ми по й имам доверие,ама на тая бабка - нещо не ме кефи идеята.
За кашите:ами, то аз съм давала готови оризова с банан на Тьопфер и елдата на Хип,овесена си правих сама,както и от киноа,а сега си имам и елда за варене,така,че засега не ми е голям проблема с редуването, защото приготвям малки количества.Аз винаги слагам плод вътре,че постни не ги обича. За разтварянето на кашите откакто го правя на око ми се разтварят перфектно  Grinning
Рени, и аз забелязвам, че хапва с настървение след кашите, а уж засищали доста  newsm78 Даже преди известно време след като е ял каша и по- рано си искаше млякото, та се бях жалвала тук. Кърмиш ли още?
Азария, ще отговоря вместо Рени, че сме съгражданки.От Добрич са  Grinning
Прекрасни мами и бебоци сте показали тук!

# 144
  • София
Докато сме на темата за кашите да попитам по колко каша правите? По-скоро по колко успяват да изядат вашите бебчовци? Ще започваме и ние с каша защото както уж много качваше, така сега за последните 2 седмици грам не е качила,може би жегите не й понасяха, но не искаше да яде, а сега като захладня пак прояде.  Подготвила съм оризова безмлечна на Милупа. Жълтък също ще започваме, но в момента е на антибиотик заради упоритите e.coli в урината и ще изчакам няколко дни преди да го започнем, ориз поне е яла и преди и за кашата не би трябвало да има проблем.

Сандалки сигурно ще й купя някакви, вече има мераци да е постоянно изправена, а не ми се ще с чорапите да събира всичката мръсотия от пейки и градинки.

# 145
Привет, мами!  wavey wavey

Пишете ни и нас в отбора на кривите, новородените, неакащите, неядящите.  Mr. Green Уф, кво му стана на туй мойто дяти?  newsm78 Какво добричко и поспаливо си беше. От Великден настана промяна - реве без да знае защо, през нощта се събужда по 2 пъти, вчера не е акала (от понеделник започнах да давам морков, та си мисля дали не е от това  newsm78 , днес дадох  1 лъжичка пюре от круша и после 6 лъжички тиква, после имаше радост в памперса  hahaha ). През нощта я вземам при себе си в леглото, а тя цокне два пъти и заспива, а аз се изкривявам покрай нея. НО от снощи премина на предишния си режим (спа от 23,30 до 5,30ч.), но аз по навик се събудих в 3ч. и станах да я проверя. Явно минава през някакъв период, когато навърши 6 месеца пак беше така. Със захранването работата е зор.  ooooh! Лапа лъжичката малко трудно, не я избутва с език, но след това сякаш не може да проумее, че трябва да преглътне, а държи пюрето в устата си, то потича и аз го бутам отново в устата. А си представях, че само като доближа лъжичката до устата и тя ще отвори и ще лапне. Мечти.  Mr. Green
Човечето, май е грешка да сравняваме с по-голямото дете. И аз правя така, каката се обърна на 4месеца, от 5-тия започна да казва отчетливо по-лесни думички (баба, мама, тата), от 7-мия или 8-мия започна да пълзи. А Катрин започна да казва мама от 6мес., но вече и` омръзна и скоро не е казвала. Не се обръща, но обича да седи седнала, накланя се напред и се радва на пръстите на краката си.
Мислех да включа и каши вече, но с този запек май ще се откажа засега.
Купих обувки за непроходило дете, от естествена кожа, за 10лв. , но и ние ги губим.
Жегата ни мори много, може и затова Катрин да е била кисела. Бях бясна на Великден (малко да се оплача). Тук палят огньове вечерта преди Гергьовден и то да е огън като огън, а то палят гуми. При което затваряме всички прозорци, през нощта към 2 часа Катрин се събуди, цялата потна, преоблякох я и реших да отворя малко прозореца - какво мислите?, огньовете още горят, музики, викове - живеем срещу циганската махала, е нямахме по-кошмарна нощ.  #2gunfire
Спирам да пиша, че стана дълго.
Много хубави деца и майки има в нашата тема, да сте живи и здрави.   bouquet

# 146
Ехо  wavey
С големи и малки закъснения - честити празници на всички празнуващи тия дни и Христос Возкресе на вярващите.
Ние попътувахме до лятната резиденция на Пухан. Там чистихме, подготвяхме, оправяхме и лятото само се занасяме и настаняваме. Негово Величество понесе много добре пътя до морето и обратно, но първите дни на новото място ми стопи лагерите ... будеше на 2 часа нощем с рев и то не бе сучене, люлеене, пеене, милване докато заспи. Много ми беше мъчно за хайванчето, но явно смяната на обстановката и то за първи път го изтормози. Мислех, че може и зъби да е, ама няма нови, а и долните два много леко ги изкара почти не разбрахме кога. Ама към края посвикна де и си спеше повечко.
Днес бяхме на консултация 8.740 кг на 73 см (+ 30гр и +1 см). Елегантен го дава този месец, но не ме притеснява - нито е гладен, нито е жаден. Колкото - толкова. Другия месец повече Wink Стерилната му урина е напълно чиста, но имаме другата седмица преглед при доц. Буева за увеличеното бъбречно легенче, но не се притеснявам. Най-вероятно ще го израсте. Ужасно е енергичен и въртелив моя син. 2 минути не седи мирен. От скоро вече застава на колене и остава само да открие, че ако ги мръдне може да се придвижва напред и край със спокойствието на мама  ooooh! Иначе назад се приплъзва отдавна ...
Няма да ви разказвам какво и колко яде, че не мисля, че ще ви е интересно Wink Ама хапва си с апетит детето пу пу.

dion, begbie и останалите варненки - бях и по Пиперково  Mr. Green и доста ми хареса новата алея от Карин дом до след Делфинариума. По-спокойна от другите части, нов асфалт има голям паркинг наблизо. Може лятото да се сбираме там Wink

Не мога да се включа по всичко, което сте обсъждали, но да кажа, че пак сте публикували чудни сладурчета дечица  Heart Eyes
Хайде толкоз за сега от мен  Peace

Последна редакция: пт, 10 май 2013, 20:35 от Птиците ...

# 147
Докато сме на темата за кашите да попитам по колко каша правите? По-скоро по колко успяват да изядат вашите бебчовци?

Кашата я правя на око- около 30 гр. + 40-60 гр. пюре. Горе-долу това са пропорциите и едвам го изяждаме. Често остава, ама ние принципно не сме от най-ящните.  Whistling

Fortuna наскоро пак дадох морков на Елина и не беше акала 1-2 дена. И тъй, като не сме въвели сливата, дадох повечко пюре от круша. После ела и гледай как препълнихме памперса.  Laughing

Абе момичета, вярно ли е, че просото разхлабва? Какви са вашите наблюдения?

# 148
  • София
За кашите: 90 мл вода + 3 мерителни лъжички АМ + 2 мерителни лъжички каша - става идеално като консистенция. Като количество се получава около 120 мл - понякога се изяжда, понякога остава малко. Ако се добави и плодово пюре, може да се докара и до по-голямо количество.  

Птиците, много е сладък!  Hug Имаме същата гимнастика, само че нещо не го кефи вече, та само играчките ползваме  Simple Smile

# 149
Птиците, добре сте се завърнали. Кога ще отплавате окончателно за лятната резиденция?
Не знам дали просото разхлабва, но поне не запича като ориза. Затова за мен е предпочитана житна безглутенова култура за бебешка каша. Приготвям я с АМ и добавям плодово пюре - става приятно на вкус. Към 120 мл изяжда Мина - понякога и по-малко. Явно тя е свикнала на по-чести хранения с по-малки порции и в общи линии засега не е реалистично да заместим хранене със стандартно детско бурканче.
Двойката на АМ Бейбилав определено е по-вкусна от единицата според моя вкус. Ама май и според Мина, защото хапва от него с лъжичка по мъничко. За разлика от единицата, която никога не е харесвала. Като качества и витамини това АМ не отстъпва по нищо на останалите АМ - сравнявала съм съдържанието им. Единствено няма ДХА и АРА, ама това чак толкоз не се отразява на бебето. Били полезни за мозъка тези мастни ненаситени киселини, обаче Борис и без тях добре му се разви мозъка - щом на 2 г. знаеше всички марки автомобили и познаваше азбуката...
Ние май днес заместихме обедното хранене. Към 120 мл млечно-зеленчуково пюре плюс още мъничко адаптирано млекце. Ще видим сега до кога ще издържи с тази порция. Пюрето беше 30 мл АМ с 90 мл морков и царевица (Алнатура имат такава комбинация и е доста приятна). Към 18 ч. ще се кърмим, към 20.30 ще има плодова каша и преди лягане пак кърмене. Поне някакъв режим на хранене да има, че това "на поискване" понякога е твърде хаотично и ми изцежда силите и нервите.  

Общи условия

Активация на акаунт