Отговори
# 120
Привет, дружина!
При мен лудницата беше пълна и съм тотално разбита от "почивните" дни. То не бяха гости, то не беше чудо. Утрепах се от шетане и готвене. Двата дни до Сплит и обратно също бяха изморителни. Мина както беше със запек, точно като тръгнахме на път се оака до ушите. Изчистих я с мокри кърпи, но от топлото време се подсече. Като се почна един рев, пет-шест пъти спирахме да я успокояваме, от което времето за пътуване стана двойно. По едно време се усетих аз какво е станало и насред пътя я измих с минерална вода (да я бях измила от самото начало, ама кой да ти се сети), намазах я с крем, после й дадох да суче и чак тогава заспа. Но си беше кошмар. На връщане нямахме проблеми от такова естество, само дето мъжо обърка пътя на два пъти, връщахме се и пак много се проточи. Иначе Сплит много ни хареса, голяма красота. За едно денонощие на морски въздух, носовете на мъжо и баткото се изчистиха и вече не текат. Хотелът беше в историческия център, разходихме се хубаво, хапнахме и се насладихме на страхотната лятна атмосфера. Но Минчето опрделено ни спря тока с кривенето си.
Нашето захранване пак е до под кривата круша. Заради неакането го бях спряла, а сега пък тя не иска пюре и каша. Виж за нашата храна умира, иска хляб, картоф - да си смуче. Иска да седи седнала, но пада настрани. Изправена също й харесва, макар че не настоява особено. Крачетата са й здравички доста.
Вече много взе да ми дотяга недоспиването, еднообразието, умората. Искам почивка и непрекъснат сън, ама ще трябва да устискам до прибирането в България. 
Преди малко ходих в детската градина на Бобо - правихме бой свеликденски яйца. Голяма цапортия настана. Децата обаче останаха доволни. Довечера в посолството ще има празненство за 6ти май, което определено ще пропуснем с Мина. Дано мъжо вземе поне баткото, та малко по-кротко да мине вкъщи.

# 121
ДЕСИ ,СРЕБРЕ благодаря за оттговорите-вече доста дрешки умаляха и съм  събрала ане вървят...а и нямам познати да раждат скоро..та да ги дам ...Ще пробвам с идеята предложена от Деси,пък дано потръгне!
Деси много голям сладуран Зарчето-само за мачкане GrinningАма много красиви бебоци на снимките  сте показали!
Ние днес ставаме на цели 7месеца Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
 Изкарахме хубави празници ,но ходихме в Бургас на гости и малката взе да киха..там подухваше..та ми е малко притеснено...
ох ,после ще пиша пак че се събуди..

# 122
Здравейте!
Добре дошли на новодошлите!
ShySun, и ние я изкарахме като вас нощта с постоянно будене. Мисля, че пробива второто зъбче отпред, в същото време си дърпа ушите, което ме навежда на мисълта и за долните задни.
За дрешките и на нас няма да ни останат. Розови, лилави ги дадох на братовчедка ми, неутралните ги пазя за брат ми. Нашите също повечето са дадени и не стават за Продавалник-а, иначе аз го ползвах успешно доскоро.
За сядането и нас хич ни няма, сама не е успяла да седне, преди като че ли имаше повече желание и правеше коремни преси, сега рядко. В количката е полуседнала. Когато не спи е и напълно седнала . Правя я така, за да може да гледа и кротува, но ми се струва, че напълно седналото не и е удобно напълно и се килва напред понякога. Сега сме на вълна седене по корем, а от вчера на няколко пъти забелязах, че седи на колене и длани за по няколко секунди. Иначе се върти в кръг и се мъчи да пълзи почти успешно. Изминава малки разстояния.
Утре съм на зъболекар за 1-вия мъдрец, дано всичко мине успешно и възстановяването е бързо - стискайте палци. Малката ще я гледа свекито #Cussing out, откак ми я изтръгна от ръцете ми опротива тая жена още повече. Дано не боли много и съм в състояние аз да си я гледам.

# 123
Здравейте и от мен.
Изкарахме празниците, голяма тарапана беше. Хора, роднини, гости, деца... лудница.
Иво днес беше на ехограф- всичко ОК. Чакаме и изследванията. Hug
Ива-Пу-пу, много сте сладки. Kissing Heart

# 124
  • София
момичета здравейте.Извинявам се ако сте коментирали темата но не съм ви чела, нямам никакво време, влизам само да питам.Бяхме на консултация и педито каза да заведем малката на профилактичен преглед на ехограф за коремните вътрешности, но понеже ние сме от монтанско малко градче и тя каза, че най близкото място, на което можем да направим прегледа бил по софия, може ли някоя мама да ви каже водилили сте децата на такова нещо, изобщо казвалали ви е вашето педи да ходите и да ми препоръчате болница и лекар който може да я види.Благодаря предварително и извинявайте ако сте коментирали.

Ехографът е задължителен от февруари тази година  Peace Аз бих ти препоръчала център "Детско здраве" - можеш и с направление да отидеш, може и на частно, но часове се записват доста напред, така че се обади предварително. Няма значение при кого ще попаднеш, всички са добри  Peace http://zdraveto.com/zdraveto/

# 125
ShySun, така е, твоето детенце не става много често. Просто търпение и започвай тренировки да се наспиваш бързо. Ако дадеш на последното кърмене АМ нали се сещаш, че кърмата ще намалее, което не е желателно. Не забравяй да поемаш достатъчно течности сега в жегите. Аз съм се примирила с факта, че скоро няма да се наспя. Тази вечер пък не можах да спя от жега и имам само 3 часа сън
А да попитам, вие минавате ли пюретата през цедка. Аз за сега само пащърнак купувам в пюре, но винаги претривам през цедка и едва тогава си позволявам да дам. Нали бяха пуснали слухове за някакви стъкла намерени в пюретата

# 126
момичета да питам за жълтъка по колко давате и като стигнете количество от 1/4 след това давате ли пак през ден

# 127
момичета да питам за жълтъка по колко давате и като стигнете количество от 1/4 след това давате ли пак през ден
Моята педиатърка каза, че след 5-ти месец можело да се въведе жълтъка. Аз го давам съвсем отскоро- 2 пъти в седмицата по 1/4. Напърво време така мисля да процедирам.

stefi_sv какви стъкла в пюретата? За какво става дума?  Shocked Е, това не го бях чула...

# 128
  • Варна
Здравейте и от нас  Simple Smile!
Христос Воскресе в последния празничен ден!  easter
Почивните дни свършиха, сега чакаме 24-ти май  Simple Smile.
Самостоятелно и Вяра не седи все още, но и аз не съм особено настоятелна. От вчера заместихме обедното ядене, но ми се струва, че едно пюре от 125гр. може и да не й стига   bouquet.

Исках да ви питам, ще купувате ли сандали това лято на дечицата? Преди няколко дни купих на каката и имаше много сладки бебешки (повечето модели бяха за момченца) на Понки.  Видяха ми се скъпи за неходещо дете (около 42лв.), но пък след месец- два някой деца ще започнат да ходят с проходилка, да искат да пристъпват...не върви да са боси  newsm78. А буйките на К и К нещо не ми харесват...Много са еднотипни.

# 129
Just a Dreamer, ами така съм чувала, че ако има някое чукнато бурканче и попадат стъкалца вътре, но лично не съм намирала. В Свищов е завода за Слънчо и една позната, която работи там ми каза, че има жени, които пак следят на лентата за повредени бурканчета
Ето малко инфо за първите обувки
Скрит текст:
1. Обувката трябва да е от естествена кожа - вътре и вън (за да не запотява крачето и то да може да диша)
2. Трябва да е широка, защото повечето детски крака са широчки и тумбести (аз лично гледам отдолу подметката да е широка, т.е. да е патешка, особено там, където са пръстите, а също гледам и да има височина при свода, т.к. на моите деца краката им са тумбести и на височина)
3. Трябва да обхваща глезена, а не да е изрязана под глезена, както са повечето обувки за възрастни. Това е така, за да държи глезена изправен и да не се получи изкълчване.
4. Подметката трябва да е еластична, а именно като я огънете при пръстите нагоре, това да става без усилия. В същото време петата трябва да е по-твърда и стабилна, за да държи и да не се кълчат глезените. Има едни обувки, чийто подметки са адски твърди и не могат да се огънат наникъде - това не е добре за детския крак.
5. Трябва да са ортопедични, т.е. да имат една издутинка отвътре, където е свода (някой обаче отричат това - не знам кой е крив и кой прав, но нашите са били ортопедични)
6. Добре е да са с връзки, т.к. така се постига оптимална стегнатост около крака (лепките поддават, а и децата умират да се навеждат и да ги отлепят)
7. И накрая как се преценява номера на обувката - задължително се пробват на детето с чорап, който по-принцип носи през съответния сезон (т.е. има значение, дали са тънки или дебели чорапите), връзват се и се пуска детето да стъпи на земята. Трябва да можете да си пъхнете показалеца отзад при петата, но не с много усилия - т.е. трябва да има малко луфт, а не обувката да е плътно около крака по неговата дължина (но не бива да купувате и обувки с 2 номера по-големи например, защото това не е добре за детския крак. Примирете се, че на всеки 2-3 месеца ще купувате нов чифт).
8. Трябва и да са леки

# 130
Здравейте Simple Smile Свършиха празниците, сега да си починем  Mr. Green

Азария мерси Simple Smile Всичките ни бебоци в темата са супер Simple Smile

Аз още не съм купувала обувки, но купих пантофки за да има тоалета ни по завършен вид  Mr. Green Истински обувки мисля да купя чак когато започне да пристъпва Мишо.

Жълтък, вече давам 1/2 през ден - два.

ciao-ciao Честита месечинка  Hug

И да се похваля Simple Smile Другата неделя с ММ сме на концерт в София. Чакам това събитие откакто обявиха датата за концерта. Бабите казаха че ще гледат Мишо... Дано да се справят без проблеми  Praynig Както не съм го оставяла досега за повече от 2 часа. Хем се радвам че ще се откъсна малко и ще си почина от малкия, хем ми е едно притеснено  Tired

Имаше и едно обсъждане на домашни любимци, извинявам се, но не помня коя мама  Embarassed се чудеше за порода куче. Ако държите на голямо куче препоръчвам Кане Корсо. Това е невероятна порода. Много са спокойни, добри и грижовни!

Хубава вечер на всички!

# 131
ShySun да ти изям сладурчето..ще падне от количката още малко. Не те съветвам да даваш АМ като вечерно мляко. На моята приятелка й писна да я използват за биберон и в 6 месец си отби детето и започна АМ. Ами малката е на 1.5 г. и все още нощем си се буди за мляко.
Милси пращай снахата аз ще я гледам  Peace обещавам да изрежа ноктите на Емко и да я върнем с очи и коса  hahaha Ужас това дете изподра и изпоскуба хората. Най неприятно е като ги засмуче  Tired направо като вакуум по лицата им. Те естествено се смеят и радват, ама на мен ми е адски кофти. Отиде всякаква хигиена на вятъра от тук нататък ми се струва. Днес 100 пъти си изпусна бибата, играчката..
SeloS да не съм чула за послушни бебета от тук нататък  Crossing Arms Ей къде си ми идвам и ги разменям, така да знаеш.
ciao-ciao аз си мисля, че за мънинките всеки гледа да купи новичко, а и има доста подарени дрешки затова не вървят. Също така зависи и на каква цена ги продаваш. Аз пуснах едни сандалки, които купих за баткото, но се оказаха малки за 10 лв. и ги видях да се предлагат носени за 12 лв.  newsm78
Поли мъничко ти завидях за разходката..ама много мъничко.
Аз купих сандали, че бяха 5 лв. не за друго  Joy пък и с мики маус
Скрит текст:

# 132
Здравейте, момичета! Аз не съм се включвала няколко дни ама беше екшън малко при мен  Laughing.

Ние през почивните дни бяхме запланували много неща, но само на първи и втори май успяхме да отидем на Мадара. Много хубаво си изкарахме - Дани много слуша, направо кукла. И без и да я карам от въздуха ли от какво, взе, че изяде едно цяло малко бурканче с пюре. И така вече всеки ден Simple Smile (подозирам обаче, че е и от вида на пюрето - нежните зеленчуци бяха  Laughing). Мисля иначе да започна да давам вече по малко жълтък, но не съм го решила още. Ще видим утре как ще съм  Grinning. Дани не е впечатлена от плодовете, също, но аз и не настоявам много. Достатъчно ми е, че ги опитва поне, за да не се чудя дали не пропускам някой плод. Оризовата каша не я кефи искрено. Обаче я да питам, вие като давахте/давате оризова безмлечна каша, която аз правя с АМ, дохранвате ли после с мляко? Дани е похапвала по 120 мл. мляко с разтворена каша, но често не я довършва, а после на следващото хранене си хапва стабилно или пък дори не изчаква да й дойде часа.
Таааа, не си довършихме празниците както подобава, защото татито се разболя от Шарка  Joy, аааа и брат ми също  hahaha Joy Joy. Не им беше лесно, но се оправят вече, бързо мина. Забавна работа е нашата  #Crazy.

Много неща сте коментирали, и аз бая въпроси за коментиране имах, ама ще ги отложа, че да не досаждам много  Sick. Само да кажа, че всички сладури, които видях последните дни са изключителни  Heart Eyes. Нооооо наш'то Зарче-зетче си е най  Mr. Green.
Ето ни и нас вече щъкащи навън:

Ааа, и Фуста, направо ме разби с това осмукване  Laughing. Много бих искала и мен една малка сладка устичка да ме засмуче, и Дани прави опити, разрешавам само ако ме е сварила точно след баня  Grinning.

# 133
То хубаво АМ, но малката такива бъркочи не признава  Laughing  Пък и съм сигурна, че не е от недохранване, суче съвсем малко, колкото да се приспи, но не минава номера без да е на гърда.  Тази вечер пак беше така, има нужда от близост явно, трябва да  измисля как да го съчетая с моя сън  Wink
    Сандалки имам някакви от дънков плат, за непроходили, включително и балеринки, маратонки и кецове, НО след двудневно събиране от алеите се отказах да ги слагам. Последния път едно момче ме гонеше ( нали все бързам нанякъде с тази количка) да ми даде кеца на малката  Rolling Eyes е как да не се откажа да ги слагам... Чакам с нетърпение да се стопли още и да сме по голи крачета, че напоследък и чорапите ги събирам. Започнах да си нося резервен чифт, ако изгубим някой.

А Дани пълзи НАЗАД  Joy Joy Joy това ни е новия номер !

# 134
Здравейте,
явно доста бебета са в крив период. Йоана за пръв път от доста време се буди през нощта и плака неутешимо, а и през деня е доста неспокойна. Предполагам, че са зъби. Долните предни избиха почти без да разберем, но сега дъвчи доста настървено долу вдясно.
Аз правя грешката непрекъснато да я сравнявам с каката, която се обърна по корем на 4м, седна на 5 м., лазеше на 7, и все ми се струва много изостанала Йоана. Все още не седи сама, задържа се за кратко и се катурва, опити за лазене не прави.
Да попитам какви срички изговарят бебетата ви?

Общи условия

Активация на акаунт