Отговори
# 105
Съмнявам се, моя бонбончо не обича и да стои седнал и все се приплъзва надолу. Само в мен стои седнал. Бънджи не съм купувала умишлено и не съм го светнала в дебрите на изправеният стоеж
Добре дошла и от мен SeloS

# 106
  • на Русе
Честит Имен Ден на всички празнуващи днес!
За празниците си имах мама Simple Smile и само наминавах да чета. Обаче тя утре си отива и пак оставам сама.
Скрита фуста, хайде да оздравявате, че да ходим по разходки.
Скрит текст:
В кой квартал сте? Ние сме на м.....та си в Дружбите.

Ние се захранихме с агнешко месо.
Скрит текст:

СeloS, добре дошли!
Ставам, че баткото плаче.

# 107
  • Русе
Добре заварила. Благодаря Ви, момичета.  Hug До сега четох задните постове.  ooooh!

Скрита фуста, къде го простуди юнака? Да оздравява бързо, че нали ще си правим среща на центъра  Mr. Green

# 108
Охххх, не мога вече - Зарчето е страхотен  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ама голям бонбон. Как не го мачкаш по цял ден не знам  newsm78
Птиците нещо ми се изгуби и тя с бузан сладуран
SeloS ти се сети  Joy те на годинка ще станат вече.
slavip само казваш ден и работата е уредена за срещата  Peace като гледам малката е фен на лапането на връзките като мишката.
Може би ще си имаме и ние зъб. Като подавам шишето с водата все го притиква в дясната страна.

# 109
  • София
Съмнявам се, моя бонбончо не обича и да стои седнал и все се приплъзва надолу. Само в мен стои седнал. Бънджи не съм купувала умишлено и не съм го светнала в дебрите на изправеният стоеж

Същата работа! Дори да седне, все се навежда надолу - я към кучето, я към краката си, я си поляга и се опитва да се изправи секунда след това... И аз затова не взех бънджи, сега вече заради килограмите няма да стане. Майка ми ме подсети, че всъщност започна да иска да стои прав на 3 май.

skrita FUstA, мерси  Hug Не го мачкаме, търкаляме го направо  Mr. Green

# 110
Здравейте, мами!
И Коко е в крив период нещо.То голям рев, голямо чудо! ooooh! Понякога имам чувството,че и той самият не знае за какво реве  Grinning
Чао-чао, аз нямам пуснати дрешки в Продавалника, защото съм с дадени, пък малкото,които имам ще дам на приятелка, която август ще ражда.
Относно стоенето: и Коко стои известно време сам и после се катурва нанякъде.
SeloS, Добре дошла!

# 111
  • Русе
Srebrina81, добре съм Ви заварила.

skrita FUstA, че побутвай ме от време на време де, показвай ми "пътю"  Mr. Green

Като Ви четох и си казах "леле, и аз дете ли имам?" Simple Smile Наща дунда от как се е родила ядене в 12 ч. незнае що е. Къпех я в 20.30 ч., хранех я в 21.00 ч. и чак в 03-04 ч. се будеше, като с течение на времето стана все по-късно. Сега се будим след 07 ч. Спи си нощем, да чукна на дърво. За яденето - яде с кеф плодовите на Ганчев (2 пъти на ден по 1/2 бурканче), а зеленчуковите - на мама (заместихме обедното хранене, като през ден слагам и по 1/4 жълтък, а тия дни ще почнем и месни пюрета през ден, а жълтъка ще го увеличим на 1/2 заедно със зеленчуковото пюре), а кашите ни са на Слънчо (заместихме следобедното хранене, тия дни ще внеса и глутена). Бая се молих Praynig да имам ящно дете и явно чуха молбите ми. И сега имам един вечно сит батко и една вечно гладна бебита.  Mr. Green Туй нема мярка еййй - и гладно и сито - все отваря уста  Joy Яно на мен се е метнала. Аз още от началото я подхванах с 1 бурканче и наща счупи кантара, наддала цели 900 гр за 1 мес.  Shocked Да ме пита човек що и давах по цяло бурканче, като знам, че трябва да е по-малко...  #Cussing out Но иначе става идеално за мачкане  Mr. Green
За зъбките, имаме си 2 големи. Изникнаха ни още на 4 месеца и половина. И понеже наща си е кисела по рождение, аз хич не ги усетих. А нея не я знам милата...  Crazy
За въртенето - аз и постилах една пелена на нашето легло и я оставях там. И тя лека полека почна да се върти... та сега направо си ходи из леглото ни (разбира се търкаляйки се -> Joy) Кога ли ще я намеря тупнала на земята...  Shocked Трябва да внимавам вече.
Иначе за сядане - хич ни нема. Докато не и разрешавах, май имаше повече мерак. Сега като видя, че и е разрешено, като почнах да я слагам - като че ли направи крачка назад.  Thinking В количката все една изсулена седи. А в нас ако я сложа подпряна с възглавници - тя се навежда и ми се гъни като суджук от 2 лв.  Crazy
Най-голямото ни забавление сега е да си ядем сандалите. Още земя не са видяли, но вече са изцапани от лапане.  ooooh!
А в продавалник и аз се оглеждам. Купувала съм, но дрешки още не съм пускала за продан, че на тези, които са ни умалели сега не им е сезонът. Само помпата и крема за зърна си продадох.

Леле, колко много писах...  ooooh! Айде лека нощ на всички.

# 112
Деси- моята иска да седи само когато си играе ,а през останалото време сме прави като вас (явно им е по гот така  Mr. Green )
Лягам че съм много изморена
Приятна вечер  Hug
Как така прави  newsm78 Бебенцата са изправени на крачетата и така искат да стоят ли? Боби не стои седнал стабилно още и сме на светлинни години от това.

Ами когато я сложа полулегнала в количката  тя се хваща за количката и се изправя до седнало положение,задържа се около няколко секунди и се отпуска ,за това аз я взимам в мен и си седи почти самичка без да я държа... понякога залита  hahaha ,но това е рядкост Simple Smile

А за стоенето права ,когато я вдигам тя си изпъчва крачетата и почва да пищи от радост,решавам да я сложа полуседнала или легнала и тя почва да се сърди ,докато не я вдигна пак права Simple Smile

# 113
Имам два въпроса към ЛЛЛ: Тъй като страдам от сенна хрема, имате ли представа за нещо, което да е приложимо с кърменето, било и спрей за нос? И да продължавам ли да изцеждам, когато замествам обедното и следобедното хранене на бебето, притеснявам се да не ми намалее кърмата за останалите пъти  newsm78 Извинявам се за безпокойството, благодаря предварително  Hug

Здравей roxy_ ,
 Приемът и предписването на лекарства би било да се случва след консултация с лекар и той да е запознат с това, че кърмиш. Ние от своя страна също бихме могли да проверим в най-новите лекарствени справочници за съвместимостта на предписаното ти лекарство и кърменето, след което ако има нужда да обсъдиш информацията отново с твоя лекар. Хомеопатичното лечение, също би могло да е алтернатива и ако намираш идеята за добра би могла да се свържеш с квалифициран класически хомеопат.
 Относно другото ти питане, гърдите произвеждат мляко на принципа търсене-предлагане. Колкото мляко изсуква бебето, толкова мляко се стремят гърдите да произведат. Ако бебето вече се храни с други храни, особено ако има заместени хранения  количеството кърма, която би изсуквало би било по-малко и гърдите откликват на това като започват да произвеждат спрямо новите му нужди. В този случай допълнителното изцеждане по-скоро е излишно, освен ако не целиш да съхраняваш изцедена кърма.
  При по-бързото заместване на кърмения с твърда храна понякога  би могъл да съществува риск бебето да започне да губи  интерес към кърменето. Кърмата дори и в периода от 6 месечна възраст до годинката е основен и пълноценен източник на лесно усвоими витамини, минерали и полезни вещества, и би било добре да съставлява около 80% от храненето на бебето.
 Желая ти скоро облекчение на неприятните алергични симптоми и много усмивки!  Hug

# 114
Аз си имам  новородено вкъщи... писна ми от периоди,  зъби, недостиг на калории и т.н.
Снощи се буди през 2 часа!!!!1 Banghead  Е сега вече не знам какво й е.... Похвалих я , че през деня беше кукличка малката ми кривотийка и вечерта ми го върна тъпкано. Добре, че люлката спаси положението... уж искаше да яде на 2 часа, а като заспа в люлката отлепи 6 часа непробудно.

Започвам да се чудя дали грешката не е в мен и в "свободния" режим на хранене....

Ето как седим в количката Simple Smile дори и в движение ( с презрамките на колана е по-трудно, но не невъзможно)
Скрит текст:
Най-ни е хубаво с морската на одеалце  Simple Smile

# 115
ShySun ние изкарахме така цяла седмица! Съчувствам ти! Да не би на детето да му е топло или пък да е жадна?  newsm78 По-колко пюре и каша даваш?

# 116
Не й е топло, вода й давам веднага щом се разплаче. Пийва малко, пусна биберона и надува гайдата..  Изяжда около 70-90 мл зеленчуково пюре  и 50-60 мл плодово следобед. Каши напоследък не желае да яде.   Мисля, че при положение, че нямаме заместено хранене това са добри количества, но и тя рядко проявява интерес за повече.

# 117
Не й е топло, вода й давам веднага щом се разплаче. Пийва малко, пусна биберона и надува гайдата..  Изяжда около 70-90 мл зеленчуково пюре  и 50-60 мл плодово следобед. Каши напоследък не желае да яде.   Мисля, че при положение, че нямаме заместено хранене това са добри количества, но и тя рядко проявява интерес за повече.

Добри са количествата да. Може пък Дани да търси близостта ти. Нали знаеш, че бебоците често привличат вниманието на родителите си с плач. Дано отмине по-бързо този период, че си е много изморително за всяка майка...
SeloS  welcome

# 118
Добър ден,момичета!В момента се наслаждавам на концерт от приспиващия се Коко  Grinning Трябва някой път да го запиша.
SeloS, голяма мечта ми е Коко  да спи по цяла нощ, но уви!Мога само да мечтая за това.Сега си имаме следния режим:храним се вечер последно към 21-21.30ч., защото той в 22.00ч. вече трябва да е заспал и 1 вечер се буди към 2.30-03.00ч., на следващата в 04-05.00ч.  Grinning Та аз май взех да свиквам нещо.Пробвах с вода и залъгалка, но не си ли изпие млякото - не заспива. Следващия път ще взема 2-ката, та дано е по -засищата.
ShySun, не се обвинявай, мила, за кърменето на поискване. Явно нашите деца не са от поспаливите и това е. Пробва ли да и дадеш на последното хранене АМ, например. На нас не ни помогна, ама де да знам.Някой момичета тук, които кърмят и имаха същите проблеми, май писаха, че е от недостиг на кърма.
Хайде, хубав ден от мен!

# 119
момичета здравейте.Извинявам се ако сте коментирали темата но не съм ви чела, нямам никакво време, влизам само да питам.Бяхме на консултация и педито каза да заведем малката на профилактичен преглед на ехограф за коремните вътрешности, но понеже ние сме от монтанско малко градче и тя каза, че най близкото място, на което можем да направим прегледа бил по софия, може ли някоя мама да ви каже водилили сте децата на такова нещо, изобщо казвалали ви е вашето педи да ходите и да ми препоръчате болница и лекар който може да я види.Благодаря предварително и извинявайте ако сте коментирали.

Общи условия

Активация на акаунт