Отговори
# 480
 Simple Smile аз досега гладех, ама при положение, че суша дрехите на слънце и аз мисля да се поспра с гладенето. Освен това и аз стерилизирам едно шише за вода и една помпа, ама си мисля и аз, че вече е излишно май... Мия с Бочко и това е, освен това детето лази и колкото и да мия паркета вече се сблъсква с микробите ....та ще ви последвам примера, още повече, че и аз съм сама и никой не ми помага и вече доста се изморявам 

# 481
Ходих до Хиполенд - нищо особено. Естествено пъзел "Пътна мрежа" нямаше. Питах ще заредят ли - не знаеха. Моят дивак иска да спи по корем. Да обаче си затиска ръчичката и направо му спира кръвта  newsm78 Преместих го и той се ококори, другия път ще го оставя да се мъчи  #Cussing out
Скрит текст:

# 482
Здравейте и от нас. Диляна вече е по-добре, оказа се(поне според мен) че не е било конюнктивит, защото повече не съм виждала никакви секрети по очите. Днес спрях и сиропчето за кашлица и така..
Не стерилизирам, но гладя... просто защото и на мен ми харесват повече изгладени дрешките  Simple Smile
Аз си я храня под график горе долу.. Прави си нощем пауза поне 7 часа, понякога 8-9. Яде сутрин, на обяд, след обяд, вечер иииии 1 път през нощта, което в последно време е чак към 5.
Сънят през деня и при нас е хаотичен, но като цяло спи преди обед около 1 час, после докато я кърмя на обяд заспива и откарва около 1 час, за мое щастие понякога и по 2  Grinning и следобед също дремва по някое време. Къпя към 20.30, яде и благополучно към 21,30 вече е заспала.
Иначе се върти навсякъде, пляска с ръчички, сега я обучаваме да поглежда лампата, когато я попитаме, а от вчера маха за чао  Grinning Днес сутринта пък почти си седна сама в кошарата, та скоро ще минава на долното ниво.
На море и ние мислим да ходим, но все още нямам идея къде, мислим и на балкан малко.. и така.
Хайде лек ден от нас и послушни бебета.

# 483
Здравейте съботно и от нас,
Таткото ни е на работа и съответно аз с двамата хулигани трябва да се оправям. В една стая не мога да ги държа, понеже Бобо е много шумен и бебка се изнервя. А като са в различни стаи и всеки ме търси за нещо, ставам  #Silly smile3511 smile3514. Ама няма начин.
Нана, радвам се, че Дилянка е добре. Дано не е било конюктивит и не се повтаря. При Бобо веднага щом почнем да слагаме капки, секретите спират, но като спрем капките, отново се появяват. Затова е важно да се продължи лечението за предписания период независимо, че няма секрети.
Мина сигурно няма да я слагаме в басейнче на плажа. Много малка още ми се струва, а и е толкова светла, че .... Ние неслучайно избрахме Албена, защото там в цената на хотела има включени чадър и два шезлонга на плажа, освен това хотелът е на самия плаж. Дето се вика - докато единият е вкъщи с беба, другият може да направи един бърз плаж. Може да се изтича до стаята за нещо, да се заведе бебето да се измие ако се е наакало. Има и басейн, макар че аз не съм им фен поради факта, че много бързо гъбясвам. Не е за подценяване и това, че не е пренаселено и има хубави алеи за разходки с много зеленина. Тука в Хърватска далеч по-смотани курорти идват два, че и три пъти по-скъпи, а плажът е само камъни. Ние направо не съзнаваме какво богатство имаме с нашите големи пясъчни плажове.

# 484
  • София
А за тези килимчета "пътна мрежа " и "фермата" не са опасни нали? Защото на повечето пъзели верно може да им се откъсне някоя част...

Не, няма как да откъснат, бая са здравички  Peace А и отговарят на някакъв си там стандарт, така че няма проблем. Още повече краищата на готовия пъзел са загладени и няма начин да откъртят нещо. 

skrita FUstA, благодаря, че сподели за липсата на "Пътна мрежа" в "Хиполенд". Тъкмо мислех да ходя да го издирвам, после реших, че не си струва усилието и го поръчах по-скъпо от "Малчугани", обаче ми го донесоха на крак и поне го имам вече  Simple Smile Довечера ще му го сервираме да лази и ще пусна снимки  Peace

# 485
На ръба на голямото отчаяние съм Sad И с банан нищо не става! Не иска и не иска това дете да яде! Крещи и се пени! А как само се задави... по принцип пазя самообладание, но този път се притесних. Освен да спра за известно време със зеленкучовите (така го изписах без да искам и явно така ги чувства и бебето) пюрета, та да ги позабрави. Нещо започвам да изпитвам вина за това късно захранване. Вярно, че децата са различни, но с баткото си беше песен храненето. А с това цвръкне - мъка, мъка! С това темпо ще се кърмим до 10-ти клас, а ягодите ще въведем за сватбата!

# 486
Мария, и при нас става мноооого по-трудно от баткото, който беше малко кърмен и рано захранен. Ядеше всичко без претенции. А сега Мина един път ако яде, на следващия ще има някакви други намерения. Не се отчайвай, трябва да се примирим, че ще е бавно. На мен като ми отказваше зеленчука, давах плодове. Най й харесва една комбинация банан с кайсия. Почнахме с нея, после добавях по една лъжичка зеленчук и отнемах една лъжичка плод от общото количество и така за седмица-две съотношението зеленчук-плод стана 5 към 1. А сега вече не слагам плод. Но пък добавям повечко АМ, става по-течно пюрето и по-лесно го възприема. И кашата я правя по-течна, пак с любимото плодово пюре, иначе я отказва или хапва съвсем малко. Вода продължава да не пие, само една-две лъжички след хранене. Шише като види, изпада в тотална истерия. Как ще я уча да пие от шише, не знам. Подозирам, че и с преходен накрайник няма да имам особен успех. Иначе пък от обикновена чаша като й дам, като кученце топи езичето и преглъща, опитва се и да отпие. Ама някак не си го представям вечер да я наливам с чаша преди сън.  newsm78

# 487
Деси аз направо бях като побесняла вчера в Хиполенд  hahaha Ама верно ми писна от "промоциите" им /включвам всички магазини с брошури/ и липсата на наличности. Сега дори се чудя къде точно да пиша до централата на Хиполенд, че това си е направо подвеждане. За какво ми я обявяват тази промоция като сигурно има само 1 бройка някъде  Crossing Arms
Ох, момичета като чета за трудностите ви за захранването и ми става мъчно. Дано по-скоро дечицата ви се приучат към човешката храна. Поли ти опитвала ли си да даваш чай вместо вода? Пак ли не иска да пие? Малкия също пие мнооого рядко вода - трябва да е много топло, но чай си пийва по 50 мл. наведнъж.
Аз проблем /пу-пу/ със захранването нямам, но снощи като прочетох поста на Поли и реших да спра нощното хранене. Заредих се с търпение и чай, пие чай - цоква 2-3 пъти бибата и църка. Така около 10-15 мин. и накрая просто се разплака. Дадох му кърма - яде доста и се обърна на другата страна и си заспа без проблем веднага. Май ще отложа отказването на нощното кърмене поне още месец докато не минем на 2 заместени хранения  newsm78

# 488
Фортуна благодаря за отговора и разяснението за зъбките-така съм в пъти по-спокойна!!!!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 489
Фусте, ние имаме нещо като две заместени хранения (в 14 ч. и 19,30 ч. по 120 мл пюре или каша с плод). Сигурно и моята госпожица ако й дам, ще си посуче нощем, но пък и да не й дам не плаче - значи не е гладна. Ако плаче обаче, няма как - разревано дете не се приспива.  А иначе за чая - ами как да го давам като не ще шише. С лъжичката да пробвам освен, вместо вода, да й давам чай, да видим дали ще й хареса?! Борис го лочеше тоя чай с кофите, а беба едва лизва по малко.

Ей, аз преди малко се престраших най-после и дадох на Мина зеленчуково пюре с ориз и пилешко. Мислех, че само ще го изхабя, но тя пък почти цялото приготвено количество го изяде и то доста бързо. Ама то на вкус е по-приятно от голите зеленчуци. Вече можем да се броим хапнали мръвка. Mr. Green

Чета за тия странни зърнени култури, с които захранвате. Спелта, ечемик, овес... Хайде овесът го слагат в разни детски храни и мюсли, ама спелтата и ечемикът комай само в биомагазините съм ги срещала, а в домашната ни кухня няма ни едно ястие с тях, да не говорим за детската кухня, яслите и детските градини. Мисълта ми е, че на някакъв по-късен етап децата могат да ги опитат и хапнат, но сега да се захранва с тях нещо не намирам смисъл. И аз на 35 години тепърва опитвам неща, които никога не съм яла досега, без да се е налагало да ме захранват с тях като бебе. Някакви такива разсъждения ми се въртят, пък не съм сигурна много дали съм права, само ги споделям с вас. Не е ли наложително сега да захраним с храните, които децата ще приемат в близките месеци и години, докато им укрепне храносмилателната система, а след това те цял живот могат да пробват разни екзотики като спелта, ечемично ризото и прочие?

# 490
Здравейте!
Да се отчетем и ние след днешната консултация: 8.200 кг. /+ 300/ и 71 см. /+1/. Белег от БЦЖ няма, ама и аз такава надежда имах лекарката да види нещо което го няма. Следващия месец каза проба Манту и евентуално нова ваксина, имало време до 1 годинка се правело. Каза попара да ядем сутрин с бебешки сухар, обезсолено сирене и чай, всичко това пасирано. Тази попара с бебешки чай ли се прави?
Skrita FUsta, като видях снимката с посинялата ръчичка, искам да кажа, че на моя позната вчера сутринта и се е случило бебето да не може да си мърда ръката около час. Извадило си е акъла момичето и мисли, че е от спане върху ръката. И от вчера мен ме е страх да я оставям така да спи /не, че се случва често/, обръщам, ако ще да се събуди.

# 491
На мен попарата с чай никак не ми допада и затова я правя с АМ.

# 492
Здравейте и от нашата банда!
Поли, Сиана също трудно пропи водичка, не искаше шише, купих чашка с накрайник и нея не искаше. Започна да пие когато спрях да разреждам зеленчуковото пюре с мляко или вода и го оставям по-гъстичко, така както си се продава. Явно понеже е гъсто започна да й се пие. Другото, което отчитам е, че бяхме в Търново и температурите там стигнаха около 35 градуса по празниците, а аз я побърквах от разходки. Може би и това допринесе, но лека полека, мръщейки се, започна да пие вода и то не преварена, а от тези готовите купувам малки шишенца за бебета.
А що се отнася до захранването със спелта и др.подобни - у нас също не присъстват много на общата трапеза, тъй като са по-нови продукти на пазара,но аз съм привърженик на здравословното хранене и започнах да ги ям редовно, вкл. и елдата. Сега каката не мога да я накарам да яде тези неща, но малкото бих могла да го приуча от сега, та като свикне с тези вкусове, после ще ги яде с удоволстве. Така мисля поне Laughing
За попарата - правех я със сухарчета, обезсолено сирене, масло и чай (шипка, липа), а може и само с водичка.

# 493
Аууу, снахата ще се извиси над нас  hahaha
Моят племенник и до ден днешен яде попарата с чиста вода вместо чай.
Поли и аз доста храни научих покрай малкия  Joy Аз си падам малко злояда и затова предлагам всичко. Например днес като му кусах броколито с картофи  Sick /броколи сега опитах/, а той си изяде цяло бурканче. На последните лъжици обаче отваряше пълна уста все едно му се гади и разбрах, че се е наял.

# 494
Аз правя попарата с топла вода
Milsi много хубави мерки имате!!!
Ние също вече нямаме търпение за морето..обаче дали ще е топла водата и дали ще става за плаж този юни месец newsm78
 късметче и аз когато я понахраня обилно и не  и разреждам нищо..а и направим доста разходки..ами точно тогава започва наистина да пие вода и да се сеща аджеба това шише за какво е.. Laughing
Аз пък за моето момиченце открих ,че ако се наспи добре на обяд после не е толкова крива..А как спи добре ли..Ами първо я приспивам на краката си на музикален фон от телевизора, и я премествам в кошарката и ,после там над главата и на шкафа слагама телефона си и пускам любимата песен Марабу-от доста време тя ни е приспивната..и така я пускма за фон и тя спи доста време -разбира се стряска се ,пробужда се..обаче като чуе познатия фон отново се унася..Наспи ли се..е,направо е друго дете Laughing
Аз много съм доволна от столчето за храна-там се храним и едновременно с това гледа клипчетата на Гъми Беар от компа с голям кеф и се заглежда ,заиграва..И от проходилката съм много доволна..заиграва се доста време вътре..Въобще сега ми е много по-лесно от времето в което нищо не разбираше... Grinning Grinning Grinning Grinning GrinningПомните ли как се чудехме къде да ги приспим,как ,с тези колики какво чудо беше...,че и нищо друго освен мляко не хапваха..,а сега разнообразието от игри и храна е огромно и това прави ежедневието доста по-лесно..
Като цяло единствената напълно безполезна вещ се оказа кенгуруто-днес за пореден път на разходката отказа да седи в него ...ще го продам или подаря..

Общи условия

Активация на акаунт