Отговори
# 240
И аз да се присъединя към пожеланията за Cveteto! Лека бременност и здраво бебче!

Деси, аз взимам едно готово пюре морков с царевица на Алнатура (в ДМ ги има). Още не съм пробвала да правя, ама и моят пасатор не е много читав, та може и да не се получи. Но е добре балансирано пюре, защото царевицата компенсира стягащия ефект на морковите.

Ето линк с малко панорамни снимки от Сараево. Нашият баир собствено не се вижда, но може да се добие представа за денивелациите. Реката е в ниското, а от двете й страни са хълмовете с накацали къщи и блокове. Ние живеем на един такъв хълм.
http://ds-lands.com/sarajevo.html

# 241
Поли, аз вече спирам да мрънкам, за нашия "баир"(Св. Наум и Христо Смирненски). Сега като видях, ми то при вас все едно връх изкачваш Simple Smile Но пък сигурно прасците ти са уникални Simple Smile
Много е красиво-още една дестинация за посещаване:-)

Честито зъбче:-)

Сребрина, то и аз все избягвам да сравнявам Теди с други бебоци, ама понякога е неизбежно:-)
Звездичка, според мен този период на искане на мама и тати, няма как да се прескочи или поне около мен никое дете не е успяло:-)

# 242
  • София
Поли, много ми харесва Сараево! Hug Някак си е страшно уютно  Simple Smile
Аз нали се принудих да готвя заради картофа (и чушката също вече е в тази категория  #Cussing out), та не съм гледала ДМ-ските пюрета. Пасаторът ми също не е нещо особено, но пюрето можеше да се яде дори и в този вид, просто ме беше страх, че ще му полепнат люспи по гърлото  Tired

# 243
Привет!  bouquet
ПЪРВО да благодаря на Cveteto за отговора и да и пожелая едно прекрасно трето бебе и най-леката възможна бременност!!!И аз искам трето но не се решавам най-вече заради годините ми но това е отделна тема!И така по темата с болезнената гърда да допълня че както и писах аз ходих на лекар -пипа жената и каза че бучица не напипва!Тя самата бучица е като пъпка и си я знам само аз къде е ,но наистина от време на време гърдата е спокойна и я няма бучицата!Сутиените ми са кърмачески-без банели ,страшно удобни-между другото тези евтини като цена сутиени бяха едно от най-полезните неща през бременноста и кърменето ми-препоръчвам с две ръце на бъдещите майки!!!!Отделно аз започнах да давам ,макар и доста по-трудно за мен да суче не знам дали правилно ще го напиша-ами обратно на позата т.е ако лежа наляво-давам дясната гърда-доста усилия коства ,но така не ме боли  защото гърдата си сменя завъртането..ами намерих решение искам да кажа поне засега!Другото което е-не не ми е се е променил цвета на зърното или гърдата ...просто вътре има някаква промяна -пак повтарям като претрито и синина!Така или иначе от другия месец и аз съм при педи за личен лекар и тя е една прекрасна и много всеотдайна лекарка и няма да ме остави да се мъча или да ми обърне гръб ще вземем по-сериозни мерки ако продължава да ме боли!Ами това е засега относно проблема-отделно се опитвам да направя една по-дълга нощна пауза за да си почиват гърдите ми ,а сега и с въвеждането на попарата ще отпадне и настървеното сукане след 7ч което беба прави та още ще се облекча!

# 244
Сега вече да пиша по темите малко..
СРЕБРЕ първа на теб  да отговоря-не ,не ми каза някаква дата или месеци в които да започнем киселото мляко...просто каза-о,рано е!това е!
ДЕСИ аз предложих анкета за глутена защото искам да видя как като цяло са процедирали майките в темата-коя кога го е въвела...За в бъдеще предполагам също ще обсъждаме доста млечните и храните с глутен както и евентуални алергии Пази Боже  та мисля отново че ще ни бъде от полза само една такава анкета ,но разбира се ако болшинството смятат че е нужна иначе -не!
За проходилка -аз отдавна казах че просто е супер с нея-детето се заиграва вътре доста време -аз и слагам закачена на проходилката една кофа с играчки и тя се присяга ,говори им ,хвърля ги и така минал час дори Grinning
ЧЕСТИТИ ЗЪБЧЕТА НА ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ ТИЯ ДНИ!!ДА РАСТАТ БЕЛИЧКИ И ЗДРАВИЧКИ!!  bouquet
ПОЛИ наистина прекрасно място!!!
НАДЕ пресрасно момиченце си имаш със страхотно име!!И наишя режим на хранене скоро ще наподобява изцяло вашия като въведа попарата-утре мисля да почвам защото днес ще купя сухарите.Единствената разлика в режима е кърменето на поискване между тези хранения..
 iva_83 успех!  bouquet
И да кажа нещо и за нас-Бузанката най-много харесва месните пюрета и зеленчуковите каши!!!Така и хареса телешкото...нямам думи!Имаме проблем само с едни броколи по принцип от зеленчуците ,но то това нещо мирише ужасно!!!Аз също вече спрях да купувам готови пюрета и пасирам всичко и давам!Кухня изобщо не смятам да ползвам!От кашите смятам да продължавама да и давам обаче защото имат много витамини ,лесни са за хранене навън и когато нямам манджа и също така сладуранката ми ги обожава!Отделно оризовата каша смятам още много ,много дълго време да и я давам защото е най-любимата и и страшно полезна за коремчето и като цяло!Въобще...ако така си бях гледала и първото дете ,с всичкото това изобилие от инфо в днешно време..щеше да е прекрасно просто-отчитам доста свои грешки сега!
Лек ден момичета!!!  bouquet

# 245
Момичета, аз набързо да се похваля,че Коко днес се изправи сам в кошарата.Съответно на следващите опити чукна леко главата и си разрева,но без това не може.
Хайде, изчезвам,че разходката ни зове  Hug Hug Hug

# 246
Браво на зетко!  Hug Сега мама Сребрина да му мисли.  Grinning

Честито зъбче на Мина. Да са бели и здрави всички зъбчета.  Hug Поли, виждам, че сте избрали Албена за почивка. Много добър избор. И ние през май и юни ще ходим за по един ден, та може да се засечем.  Simple Smile

ShySun, Деси ти е отговорила.  Peace

Мира, как е Ангел днес? Много е вероятно да са зъби. Дано бързо да пробият.  Hug

Cveteto, честито и от мен. Лека до края.  Hug

Много е хубава Анастасия.  Hug

# 247
Охоооо, момичета, много сте писали, докато ви изчета сума време мина  Laughing.

Аз днес съм без бебе. Дадох малчо за първи път цял ден със свекърва ми и още се гледат. Много добре се справят, та да му мисли свеки - сложи си главата в торбата  Mr. Green. Аз най-после си направих пролетното почистване. Само малко прозорци ми останаха, ама в сравнение с това, което свърших, те са ми бял кахър. Домъчня ми вече за малкия бонбон, чакам си я вече.

Малко по темите, които сте объждали:

Първо - честита бременност на Cveteto, дано мине леко и още една красота на финала! И аз за три дечица си мечтая, пък да видим.

Кой ме беше питал, вече забравих, относно доставката от Маталан? Нужна е регистрация в Gabco, като в сайта е обяснено как става доставката вече. Много красиви неща има, а цените сравнени с нашите чудесии по магазините са нищо.

Доста зеленчуци сте предложили вече. Аз карам основно на купени пюрета, та виждам малко зор с разнообразието вече. Но май ще взема да готвя вече и аз, че иначе ще караме все на нежни зеленчуци  Laughing. Аз започвам жълтъка утре, и вече не подбирам много много зеленчуците. Оризовата каша на Милупа хич не я харесва, с плодове или без, но елдата много и се услажда.

Ох, ох, колко неща щях да пиша значи!

Зарче-зетче е чуууууден! Как се радва в проходилката! На Дани и взехме онзи ден, но не сме я слагали много много на крачката й, та не се движи много. Бих казала даже хич  Mr. Green. Иначе блъска по масичката  Simple Smile.

В тази връзка - с проходки ли ги слагате децата? Гледам Зарчето е по чорапи, но много се хлъзга в нас ламината.

Ciao_ciao, aз имах една бучка пак от вътрешната страна на дясната гърда. Питах и док тогава, че много ме беше притеснило това, повече от месец така си стоя, но после изчезна от самосебе си. Но не ме е боляло. Дано се открие от какво се получава така, и да отмине.

Бузан, много сладък, чуден чуден! Толкова да мразя червено цвекло, пък как сладко го хапва той  Grinning. Ще трябва и аз да се прежаля и да дам на Дани.

Анастасия е страхотна малка принцеса. Много бързо сте направили пълно меню за деня. Ние още се туткаме.

Ей, Сребре, горко ти! Малкия синеочко ще ти вземе акъла  Laughing, ама нека ти е честит!

Честити зъбчета на всички, които се сдобиха такива последните дни! Нека са бели и здрави! Ние още си нямаме. Освен че тъпчем всичко в устата, нямаме признаци още.

Дани не иска да спи навън. Дремва за половин час и после заспива от преумора в 7-7:30, та чак до сутринта. Само похапваме 2 пъти, и водичка и бибка от време на време иска. Трябва да мисля схема с разходката, защото така не може!

Поли, като нищо да уредим някоя срещичка в Албена, на мен ми е близо Simple Smile.

Ставам, че принцес ще си идва  Party, ама как ми липсва това детенце!

Хайде после може пак! прегръщам ви всички  Hug Hug Hug.

# 248
  • София
Сребрина, честито изправяне  Hug Хвана ли се за нещо?

Рени, мерси  Hug Аз не се бях замислила за нещо върху крачетата, защото не мислех, че ще ходи изобщо  Mr. Green Но днес вече направо лети  ooooh! Като стъпи стабилно върху цяло стъпало, изобщо не се хлъзга  Peace, а на пръсти не е стъпвал изобщо, така че не мога да преценя.

# 249
  • София
Най-прекрасните дечица си имаме  newsm76

Cveteto, честито   bouquet Да е лека, безпроблемна и с прекрасен пухкав финал  Hug

Поли, честито зъбче на Мина Grinning

Ние още сме в отбора на беззъбите, няма и признаци скоро отнякъде нещо да се появи.

Купих Фризопеп да й правя кашата с него, че с кърма става като супа, а и не винаги мога да изцедя, е няма такава гадост  Sick, хем кисело, хем нагарча, но за мое най-голямо учудване си го яде. Обаче скоро ще взема да пробвам с някое нормално АМ, нещо хич не ми се вярва да направи някаква реакция, досега от захранването с нищо не е имала проблеми, а и дерматитчетата вече почти минаха и има само някакви бегли остатъци. Някой ако е пробвал HA млеката, същата гадост ли са на вкус? Пробвала съм на вкус само нормалния Аптамил, нищо общо няма с кърмата, но си е направо супер в сравнение с това отвратително нещо.

# 250
 Момичета, много ме изненадахте и разчувствахте с прекрасните си пожелания!  Heart Eyes

Благодаря ви от все сърце, много ме зарадвахте и трогнахте!    bouquet Hug  bouquet Hug

ciao-ciao , ти може сама да усетиш, дали при по-голяма пауза се чувстваш по-добре или по-скоро не. Понякога болката при запушване на каналче, би могло да се усеща като натъртено място, а когато бебето засуче, да се усеща също болка. Ако мислиш че може да е повтарящо се запушване, наред с мерките за облекчаване на болката, компреси, масажи и често и пълно изпразване на гърдата би могла обсъдиш с лекар и приема на добавката Лецитин.
 Може би все пак би било удачно да посетиш специалист, да се установи на какво се дължат неприятните симптоми и тогава да се предприемат адекватни на ситуацията мерки! Желая ти скорошно подобрение, пиши как си!  Hug

# 251
Cveteto, заслугата е основно на Деси, тя обърна внимание. Аз лично съм кон с капаци, но пък много ви ценим, момичетата от ЛЛЛ, и най-искрено се включвам в благопожеланията.

И да не съм съвсем оффтопик - пускам една снимчица на мушмул:

# 252
Да се присъединя и аз към пожеланията. И аз много исках деца, но дори за второ не знам дали ще успея, а третото си е мираж. Браво на всички, които се решават в тези трудни времена.
Светла 81 аз правя кашите само с вода. Веднъж пробвах да се цедя, но определено при вен цеденето си е мъка. До сега е ял оризова и просо и си ги излапва без проблем.
Сега отивам да чета 2 страници назад  Crazy

# 253
Добър вечер!
Деси, хваща се за решетката на кошарата и така се изправя.Имам и клипче,ама не е за пред много хора,че ММ прави пиперливи коментари относно задните ми части  Grinning
Аз лично,обувам проходки или сандалки, че на теракота е студено, а на килима е по - чорапи.
Рени,браво на свекървата  Grinning Малката Дани, наистина е принцес  Hug
Поли, честито зъбче!Харесаха ми снимките от Сараево.Интересно ми е на какъв език общувате?
Светла 81, какво е Фрезопеп? Вид АМ ли е? За първи път го чувам.Аз си правя кашите с ДМ- ското мляко.
Днес бяхме на разходка и като стана време за хранене, ММ взе да храни малкия на една пейка в парка.Доста хора ни позагледаха, сигурно са си казвали: "Ей, късметлийка"  Grinning
Хайде лека вечер от мен!

# 254
  • София
Светла 81, какво е Фрезопеп? Вид АМ ли е? За първи път го чувам.Аз си правя кашите с ДМ- ското мляко.

Това е едно специално мляко за деца с алергия към белтъка на кравето мляко, нас нали ни набедиха, че сме с такава, в което аз изобщо не съм убедена.

И на мен най-ми харесва като консистенция като я правя само с вода, но тогава не е толкова хранителна, а идеята беше да започнем с кашите защото спря да наддава. Иначе на вкус най-ми харесва с кърма + плодово пюре, изядох му манджите на това дете  hahaha, ама нали трябва да знам какво й набутвам да яде.

Общи условия

Активация на акаунт