Отговори
# 450
Мерси Деси!   bouquet
Само и аз да спомена за дечицата, които не обичат зеленчуково пюре - днес хапнахме едно на Сънвал или както там се нарича, смесени зеленчуци. Е, няма такъв кеф, яде с удоволствие и поиска още, което рядко се случва, близнах и аз - сладичко е и има доста видове зеленчуци вътре, похвалиха ми го в два магазина, че всички деца го ядат с удоволствие. И моето е от тях. Пробвайте го.

# 451
  • София
Зарчето като цяло не се мръщи на зеленчуковите, но вчера с идеята да му пробутам картоф, сложих малко в единия микс. Усети се и почна да плюе, но веднага щом добавих една лъжичка от плазмонските бисквити, отвори такава уста, че го изяде за секунди. А днес беше толкова обезумял от глад, че го яде пак без изобщо да мрънка  Mr. Green Така че при нас ролята на "залъгвачка" играят тези бисквити  Peace

# 452
Здравейте,
И при нас дълго време се налагаше да слагам ябълка във всички зеленчукови пюрета. Постепенно обаче свикна и сега вече са си само зеленчукови, но с АМ. 
И ние нещо нощем сме на пресекулки, обаче аз съм желязна - преди 6 ч. храна не давам ако ще пет пъти да се събуди. Но нощес друг номер ми погоди госпожицата. Към 2.30 се събудила и съответно взе да ме рита. Дадох й биба, но тя продължи да се върти, да се отвива, да рита. И какво мислите - в 3 ч. взе, че се изака и трябваше да ставам да я сменям. Това не ми се беше случвало. После я гушнах и в 6.15 се кърмихме, в 9.20 станахме от сън и  пак се кърмихме, но на нея й се спеше, та пак заспахме и за мой срам окончателно станахме в 12 ч. Преди малко яде тиква и картоф с АМ. Вече ще минаваме на 5 основни хранения. Обмислям варианта да я оставя на нашите за една седмица докато ни е сме на море и така да я отбия, ама не знам дали ще се получи. Ще е почти на 8 месеца.
В тази връзка - ние сме на море през юни.
И накрая да се похваля с новото ни умение - на въпроса колко голяма ще стане, Мина вдига уверено нагоре и двете ръчички. Това от вчера след едномесечни тренировки.  Mr. Green

# 453
Привет, момичета!  Hug
Уф, тоя нет много ме дразни - бавен, прекъсва, ужас.  ooooh!
За зъбките: горните излизат от предната страна на венеца и може да ви се струва, че са накриво. В момента никой не може да каже дали са правилно разположени или не. Имайте предвид, че челюстта расте, а зъбите ще са със същата големина и след 1 година и след 5 (те не растат по големина). Така че, спокойно. А това, че първо излизат кучешките, ами просто техния зародиш е бил по-близо до повърхността, отколкото на резците.  Peace
ciao-ciao , аз пък съм обратно на теб.  Grinning При голямата дъщеря нямах цикъл през целия период на кърмене и стигнах до стимулация за появата му, а сега се появи 7 месеца след раждането. И в двата случая при стабилно кърмене.
късметче, аз поръчах безмлечна оризова каша на Хип. Чакам я и я почваме в понеделник. Поръчах още безмлечна елда, безмлечна овес (и двете на Хип), безмлечна просо и безмлечна с 3 вида зърна на Holle. Това са кашите, които ще давам и живот и здраве на 8мес. и половина ще започна въвеждането на глутен с кашата с овес. После ръж или ечемик (тях ще въведа с домашно приготвена каша) и накрая пшеница. Ако нещо греша, моля да ме поправите, ще съм благодарна!  Hug
siana, добре дошла отново, сподели ако обичаш съветите.  Hug

Катрин седи седнала, но понякога се накланя напред в опит да си налапа пръстите на краката, все още не се обръща, обича да лежи и по гръб, и по корем (когато аз я сложа).

# 454
Добър ден!
За нощното будене и ние се будим към 1-2 ч. да ядем. Отделно има още няколко пробуждания с рев за вода или от зъбки. Пробвала съм да го махна нощното хранене, но не става, давам вода, биба, млъква за 20-30 минути и пак се почва още по озверяла, затова за момента съм се отказала от опитите.
Относно лазенето и сядането. Йоана не може да сяда още , в количката се навежда напред, подпряна на възглавница пада, от няколко дни на шезлонга както е полулегнала, се опитва да седне, но не го броя за сядане това. Не лази, прави някакви опити и се придвижва по нейн си начин, а сега е усвоила ново умение. Застава на колене и ръчички, започва да се люшка и понякога успява да подскочи точно като зайче.
За зъбчетата имаме си две долни предни. Както уж педи видя пробило зъбче отзад, така се га отзад нямаме, а имаме предни,
Днес да ви кажа нямам сили за разходка и го държа милото вътре цял ден.

# 455
Момичета, ще ви помоля да гласувате за заглавие на следващата тема. Ако имате други предложения, моля изпращайте ги на общия профил като ЛС. Благодаря!

# 456
Здравейте и от мен Simple Smile
Цял ден бяхме на разходки,цял ден беше едно сърдене,по едно време започна да пищи.  smile3515 smile3511 no (както преди две седмици,ей така без основателна причина ,явно пак са зъби ,но пък нищо не показва да имаме скоро)..
А и  да ви се оплача от сутринта до преди малко Емили спа само 1 час ,и токущо заспа ,и за това да ви попитам през деня колко им е общия сън на вашите дечица ?
Благодаря за отговорите  Hug
Редакция: Педито каза че изледванията са добри   bouquet

# 457
Ами Наде, при нас е различно. Днес ни е поспалив ден - след като с няколко прекъсвания спахме почти до обяд, към 15 ч. Мина пак реши да спи и още си дреме сладко. Но пък предните дни имахме само по 1 ч. сън дневно. Обичайно ако стане към 8,30, има два периода на сън - от 11 до 12 и от 14 до 16 ч. Понякога и вечер придремва между 19 и 20 ч. за около половин час. Но режимът ни все още не е никак установен.

# 458
Наде , Елина има дни в които изобщо не спи денем, а в други по 1-2 часа.
Чета, че доста от бебчетата тук се будят нощем.. и ние сме в кюпа. Нямам никаква представа от какво е, но понякога ми идва в повече това недоспиване, но няма как...
Утре започваме кашата просо от dm и дано се хареса.
Имам един въпрос. Малко е предварителен ама искам отсега да си знам  Grinning Може ли вместо пшеница да дам спелта? Четох, че са сходни, но спелтата била по-полезна. Иначе аз реших да въведа глутена с овесена каша, а ръжта и ечемика ще ги взема под формата на брашна и ще правя домашни кашички. Но ще поизчакам още с въвеждането де.
Деси благодаря, че сподели за намаленията в Хиполенд. Има точно проходилката, която съм харесала. Все пак ще вземем, защото кръста ми е много зле, но мъжо се дърпа  Confused
А за пюретата Sunval  и аз мога да кажа само положителни неща  Peace

# 459
Фортуна, благодаря за мнението за кашичките, ще взема няколко вида, за да имам варианти!
За спането през деня и при нас е различно, но все пак имаме някакъв що годе режим - сутрин ставаме около 7-8 часа. Първи сън - 9-10 часа за 30 минути, втори сън - 14-16 за около час и половина-два, трети сън 19-19.30 пак за 30 минути. Но днес по изключение спа 2 часа сутринта и 2 следобед, чак се притесних, може и от ваксините вчера да е била по-поспалива не знам.
В тази връзка имам спомен, че Деси май споменаваше нещо от сорта, че при ваксина не се дава нова храна или не се захранва? newsm78 Имаше ли нещо такова, да не избързвам с кашичките тогава...

# 460
  • София
Има ли мами, които се готвят за морето? Ние заминаваме следващия месец и вчера говорих с нашият педиатър, даде ми доста добри съвети, ако някой се интересува ще споделя.

И ние като Поли, живот и здраве, от 13 юни сме на море, та, моля да споделиш съветите. Моята каза само да не топим Беболина директно в морето (никакви басейни също), а в басейнче/лодка да оставяме вода за половин час (да се стопли на слънцето)  и там да я цопваме. И с т'ва й се изчерпаха съветите. А баткото го заведох за първи път на две годинки и се чувствам тотално несведующа за осеммесечно цвъкне, освен, може би, че се ходи и съответно тръгва доста по-рано от плажа...  Thinking

Моята Фръцла пък се цупи на повечето каши. Оризова чиста, с банан, със сума ти плодово пюре вътре - по никой начин не я ще. И тази на Хипп, и тази с банан на Тьопфер. Все намазва най-малкото внуче на една баба ромка, която всеки ден обикаля квартала  Mr. Green
Уж ядеше тази от елда, но накрая и на нея взе да се мръщи, та чак възмутено да проревава, като й я давам  Shocked Добре, че днес, като за първи път, си изяде тази от спелта (с нея въведох и глутена и сега съм в очакване като как ще мине  Confused), че почти се изчерпах откъм идеи. Единствената, която безапелационно хапва и обича, е безмлечната с просо на Babylove.

# 461
Късметче, доколкото помня интервалът между ваксина и нова храна е 3 дни. Дано се включи и Деси.  Peace

Наде, Катрин е от поспаливите и не е мерило. Тя спи два пъти по около 2 часа и последните няколко дни има един вечерен сън от 20 до 21ч.

# 462
  • София
В тази връзка имам спомен, че Деси май споменаваше нещо от сорта, че при ваксина не се дава нова храна или не се захранва? newsm78 Имаше ли нещо такова, да не избързвам с кашичките тогава...

Три дни преди и три дни след ваксина не се въвежда нов продукт  Peace

# 463
Мерси Деси, ще ги спазя значи тези 3 дни и тогава.
И още нещо - безмлечните каши с вода ли ги правите или с мляко?

# 464
  • София
Мерси Деси, ще ги спазя значи тези 3 дни и тогава.
И още нещо - безмлечните каши с вода ли ги правите или с мляко?

Аз лично с АМ, защото иначе стават супер безвкусни.

Общи условия

Активация на акаунт