НВ-ВМХ - част 58

• 33 045
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Момичета, вадете доматите  Mr. Green

Снощи направих голяма издънка, първата ми за месец супер стриктност и омахах 1 шоколад на Милка. Нещо ми стана, откачих за сладко, и реших, че ще си позволя едно кривване от правия път  Laughing
Та така, признат грях, половин грях. Сега ми е ясно, че тотално ще забатача свалянето, но това е положението.
То пък и душата ми е човек.  Flutter
Току виж станало чудо и марките ми тръгнали на долу  Whistling

# 61
привет-мривет набързо и от мен
тук пролетта май най-после дойде
дано се и задържи, че нещо тази година е много странна

тези дни търся зелен кардамон, че пробвах сладолед с такъв и много ми хареса свежия вкус, но намирам само от кафевия
развали ми се миксерчето за сметана и трябва да се сетя да си взема ново
иначе май е време да си наредя сладоледчета във фризера, че започна сезонът

открих и сезона на салатата от пресни тиквички с квасена сметана
отнема малко време докато ги нарежа на ленти, но после са красиви и вкусни

приятен уикенд от мен и до скоро
а, да, добре дошли на новите попълнения и успех

п.п. Вив, този шоколад как се оказа в полезрението ти?
ако ти си го купила, защо не взе нещо режимно, тип 85%
тези Милка са боклуци, пълни със захар и царевичен сироп
имай си винаги един режимен шоколад за спешни случай,какот и пакет ядки
и ако си у вас напр, и усетиш че превърташ за сладко, първо пий много вода и яж масло, чисто или смесено със смлени ядки, кокос, какао
после пак вода и чак после опитай шоколада
а, и една добра салата с пържола също е добро лекарство
ако нищо не помогне, чак тогава посегни към шоколада

едно момиче навремето в дюканската тема си беше изработило стратегията като му се яде нещо нережимно да хапне хапка-две и после да хвърли остатъка, за да е сигурна, че няма да продължи с хапките

# 62
Здравейте искам да се посъветвам с вас,принципно зная че е добре да се избягва голямо количество плодове и някой зеленчуци...та аз обичам доста ябълки и никога не са ми се отразявали необичайно както и зеленчуците на сезона,но сега от 2 ябълки и 1 сатала дневно коремът ми се подува доста и се чувствам като плондер.Ако и тях трябва да премахна какво ще остане само меса и яйца,мм не ми се нрави много  Thinking

# 63
Здравейте, мацки!
Аз докато се усетя и то вече 5 страници Grinning Отивам да чета , че на миналата тема и изтървах края, но няма да се повтори  Naughty

# 64

W'A'S'P' тиквичките с картофобелачката много бързо стават на чудни лентички

аз съм извън всякъв режим  Embarassed
хора, които не са ме виждали от нова година
констатираха, че добре съм си похапнала зимата  Embarassed Embarassed Embarassed

6ти съм го запланувала гладен и воден
и после ще ви пробвам цикличното хранене

весели, пролетни и приятни празници ви пожелавам  Heart Eyes

# 65
Herzen ,
тази зима и за мен беше много позорна Simple Smile
Един път се гледам в огледалото и си мрънкам под нос :"Абе не ядох чак толкоз много тая зима...не е честно...Защо така надебелях !"
А синът ми се обажда :"Аааа , добре си похапна мамо  Joy"
Сега вече без дрзнители дано се взема в ръце .
W'A'S'P' , тук е направо лято и то от горещите Simple Smile Люлякът е прецъфтял , кестените почти , вече купувах хубави ягоди ...хората се пекат на плажа ..

# 66
  • София

п.п. Вив, този шоколад как се оказа в полезрението ти?
ако ти си го купила, защо не взе нещо режимно, тип 85%
тези Милка са боклуци, пълни със захар и царевичен сироп
имай си винаги един режимен шоколад за спешни случай,какот и пакет ядки
и ако си у вас напр, и усетиш че превърташ за сладко, първо пий много вода и яж масло, чисто или смесено със смлени ядки, кокос, какао
после пак вода и чак после опитай шоколада
а, и една добра салата с пържола също е добро лекарство
ако нищо не помогне, чак тогава посегни към шоколада

едно момиче навремето в дюканската тема си беше изработило стратегията като му се яде нещо нережимно да хапне хапка-две и после да хвърли остатъка, за да е сигурна, че няма да продължи с хапките

Аз, аз, аз го купих за децата, а те забравиха за него и си седи от една седмица в къщи. За мен си купих 99 % на Линд, ама понеже за първи път взимам от него се оказа, че въобще не може да ми помогне като ме прихване пристъп ... Явно ще трябва да взимам от 85 %, но пък него много го ям и затова не искам да го купувам. Но преди да изям милката ядох 99% де, това исках да кажа, но не ми помогна ... Направо превъртане си беше.
Аа, тези съвети трябва да си ги изпринтя и да си ги залепя на хладилника! Благодаря ти за тях, ще са ми много от полза и ще ги използвам!  Hug
Явно ще ми идва МЦ, защото и днес забелязвам пристъпи за сладко и лоши мисли.  Embarassed

tonyduve, Herzen, защо напълняхте, не бяхте ли режимни?

Аз тези дни ще оставя цикличното, че много трапези, много нещо, а и свекър ми е Георги и имаме поводи за маси. Та от вторник ще съм си отново циклична.

# 67
  • Пловдив

Ами давай рецептата тогава Simple Smile.

# 68

Ами давай рецептата тогава Simple Smile.

ми няма рецепта
сурови тиквички на ленти и квасена сметана или КМ с подправки по вкус, моите са сол, черен пипер и копър

W'A'S'P' тиквичките с картофобелачката много бързо стават на чудни лентички
...
благодаря, но аз си имам инструмент: julienne peeler:
http://www.google.se/search?hl=en&gs_rn=12&gs_ri=psy-ab& … =1536&bih=848
но въпреки това 5мин кълцане ми се вижда много  Embarassed

Вив, като останат такива неща просто ги хвърляй
не гледай да ги оползотворяваш
по-добре в кофата отколкото на шкембето
и на 99% не се скача от млечен шоколад
минава се плавно през 70, 85 и 90%
иначе е  Sick Sick Sick

сега пека риба - треска за вечеря
салатата е готова
бланширах и картофи за мъжете, ще им ги припека след рибката

за утре ще видим какво ще се яде

# 69
А пак един въпрос - някакви овесени ядки или мюсли позволени ли са. Просто измислям варианти за закуска, че ако му сервирам всеки ден варени яйца ще ме убие и ще ме сготви Mr. Green

И още нещо - нищо не пиша за часовете за хранене? Т.е. няма значение по кое време ще се закусва, обядва, вечеря? И горе доло с какви темпове се свалят килограмите? То е ясно че при всеки е различно но условно....по бързо, по бавно, в началото по рязко както е при дюкан, има ли някаква установена закономерност?   bouquet

# 70
  • SA
White_roses, яйцата не е необходимо да бьдат единствено варени. С яйца могат да се приготвят доста разнообразни закуски - омлет с пьлнеж от кашкавал, или сирене; бьркани яйца с бекон; палачинки с кокосови стьрготини; кокоски ( погледни в темата с рецепти). На закуска сьщо така може да се яде и месо, сирене, кашкавал, маслини, масло... зависи от предпочитанията на човек.
Овесени ядки и мюсли е по-добре да се избягват, нищо кой знае какво полезно няма в тях, а и стимулират инсулиновата секреция още от сутринта, заради което после цял ден се чувстваш гладен.
На мен любимата ми закуска е ето тази ( разбира се без хляба и сока):

и мога да я ям всеки ден, без да ми омрьзне.  Simple Smile
За часовете - няма точно определени такива, през които да се яде, но е добре да има 3 ( или поне 2) стабилни хранения на ден, в зависимост от режима, работния график...
Ако мьжа ти има повече наднормени килограми и досега не е ограничавал вьглехидратите, има вероятност в началото да слабее с по-бьрзи темпове. Разбира се при всеки е индивидуално и зависи от много неща. Но като цяло ползите от режима човек започва да ги усеща след поне няколко режимни месеца ( имам предвид здравословните, а не само загубата на тегло).
Абе струва ми се, че на повечето мьже това хранене би трябвало да допада ( стига да не са пристрастени кьм сладките и тестени храни).

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 00:01 от kameloth

# 71
Вивиан ,
дебелее се ( аз поне ) от много ядене , наличие на повече въглени , алкохолни изкушения и малко тренировки . Като добавиш стресът от грижи в семейството , нова работа резултатът е налице . Нищо ново под слънцето .

# 72
 kameloth  благодаря за изчерпателния отговор. Той не е много по въглехидратите, така че определно смятам че този тип на хранене би му допаднал. Не знам само как ще я кара без биричка лятото  Mr. Green

# 73
Момичета, Христос воскресе! Hug

Към вариантите за закуска добавям и "НВ-ВМХ мюсли" - комбинация от ядки, семена и кокосови стърготини. Или пък може да се направят крекери от ядки и семена. Разбира се, не е лошо да се редува това с други закуски.

Уточнявам, че за едната рецепта за кокоски, която е сложена в темата с рецептите (моята рецепта), количеството на кокосовите стърготини не е 100 грама, а е по-малко Embarassed Сега измерих - равно е на 6 с.л. лъжици кокос, но с връх. Peace

# 74
  • В Балкана
Честито Възкресение и хубави празнични дни!   bouquet

От рано-рано слушам по тв-то, да не се прекалявало с яйцата (не повече от 2-3 на ден) и агнешкото. Иначе щяла да ни заболи жлъчката.. Ми ще ги заболи, като не ядат мазнини..
За козунака, рулата и шоколадовите зайци - нищо не казват.

Купих си вчера заквасена сметана Пилос 12%. Не съм впечатлена. По-скоро наистина бие на по-гъсто КМ. За сух таратор (снежанка) мисля ще е екстра.
Никога не съм разбивала заквасена сметана с миксер.. Предполагам, че ще може да се разбие и тогава с какаото или 8 гр. шоколад, (по желание с малко ванилийка, някоя ядка, горски плодове) ще се получи супер сладолед за лятото..
За мен сладоледа не е голямо изкушение, защото обичам само един определен на Раффи. Та ако реша да ям, ще си купя точно такъв.. Но пък не е лошо в камерата да има и режимен, за случаите около ОВУ и МЦ. По този повод  W'A'S'P, каква е твоята рецепта?

Шоки, благодаря за хубавата тема!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт