НВ-ВМХ - част 58

  • 33 047
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: X
Честит БГ Великден!
ние днес няма да празнуваме, отбелязохме го по тукашния календар
само малко агнешко ще си хапнем

...За мен сладоледа не е голямо изкушение...По този повод  W'A'S'P, каква е твоята рецепта?
...


има много варианти:
* замразени плодове - една замразена ягода е супер сладолед напр
* течна сметана, разбита с ванилия и замразена в малки формички
може след като се разбие, да се добави и разбит жълтък или разтопен шоколад
а към ванилията чудесно върви и кардамон
* квасена сметана, смесена с разтопен шоколад или малини/ягоди и ванилия
* замразени ягоди, разбити с кисело мляко на смуути

изобщо варианти много
взимаш коя да е рецепта за сладолед, махаш захарта и заместваш бананите и подобни с ягоди/малини/боровинки и шоколада с 85%/90%
замразяваш с мъфинформи

има и рецепти с варене
тях още не съм ги пробвала ама и това ще стане някой топъл ден

# 76
  • Мнения: 0
12% сметана звучи доста зле - и 30% заквасените пак си удрят на кисело мляко. Ако можете да си намерите сметана Роса от 40% - това вече е истинска сметана, нещо като по-рядичко масло, но засега съм виждал само в Шумен на едно място

# 77
  • Мнения: 6 425
Рейни, аз 12-процентовата сметана я ползвам точно като цедено мляко за снежанка Laughing

А иначе четох, че заквасена сметана не било хубаво да се замразява, защото излизала във вид на извара после Rolling Eyes Затова не съм пробвала и не мисля да пробвам - много ще ме е яд да си съсипя сметанката. Мисля просто да си я консумирам добре изстудена в хладилника както винаги, само че с допълнение я от какао, я от настърган шоколад, я някакви ядки или пък кокосови стърготини, или пък горски плодове Sunglasses

# 78
  • SA
  • Мнения: 3 349
Честито Вьзкресение, момичета! Много здраве, щастие и благополучие!

# 79
  • Мнения: X
Рейни, аз 12-процентовата сметана я ползвам точно като цедено мляко за снежанка Laughing

А иначе четох, че заквасена сметана не било хубаво да се замразява, защото излизала във вид на извара после Rolling Eyes Затова не съм пробвала и не мисля да пробвам - много ще ме е яд да си съсипя сметанката. Мисля просто да си я консумирам добре изстудена в хладилника както винаги, само че с допълнение я от какао, я от настърган шоколад, я някакви ядки или пък кокосови стърготини, или пък горски плодове Sunglasses

имам точно 2 вида и ще пробвам да замразя по лъжица да видим какво ще излезе

честит имен ден на всички празнуващи днес!

# 80
  • Пловдив
  • Мнения: 1 764
Честит празник на всички!
Аз 12% на Пилос я ползвам вместо кис.мляко,хапвам си я сутрин с ленено семе и малко тахан и става супер.

# 81
  • Мнения: 78
Доста време купувахме "Pilos" квасена 20 % ...Обаче вкусът й хич не е автентичен Simple Smile Братята румънци кой знае как са я направили ( киселото им мляко е със сухо мляко ) . Започнах да купувам Данон . Обаче течна май само Пилос купуваме - 30 % .

# 82
  • Мнения: 6 425
На трите (с майка ми и сестра ми) ни харесва много 20-процентовата Пилос Embarassed И я намираме доста истинска, ама всъщност нямаме критерии в това отношение... Прави ни впечатление, че събира вода, което уж било признак, че е истинска... А иначе аз купувам и Родопея - тя също събира вода, ама кой знае. Но за Данон съм чувала само лоши неща, същото и за На баба, затова не купувам нищо тяхно Embarassed Тони, как ти се струва Данон? Аз преди съм купувала сметаната на Мегле и също ми харесваше.

Но заквасената Пилос ми се струва, че се прави в България - нали така пише на кофичката? Embarassed

# 83
  • Мнения: 4 615
И аз нямам кой знае каква идея за автентичния вкус на сметана обаче тази на "пилос" се вкисва. Млякото също. Ако забравя на дъщеря ми айряна и кофичката с мляко извън хладилника от обяд до вечерта са вкиснали. Което не мога да кажа за другите марки.
Честити светли празници! Тези са ми любими... и с любима храна наситени  Grinning

# 84
  • София
  • Мнения: 2 997
Привет на всички,
Аз за съжаление изкарах почти цяла средновъглехидратна седмица, с ориз, черен хляб и плодове Sad
Имах своите оправдания. Разбира се!
Бях на място, на което не можех да избирам храната си, а и имах достатъчно грижи покрай бременността (и работата  #Cussing out), за да настоявам непрекъснато да ми се угажда, така че се примирих.
В резултат  на което, освен че придобих доволно гаден запек се оказах с над килограм в повече от препоръчителните за седмицата, в която съм. Отвратително просто!

Скрит текст:
Всичко това ми напомня за времето когато спрях цигарите преди 4 години. Нещо в мозъка ми се обърка и продобих невероятен апетит за тестени и сладки неща. Без да увеличавам количествата храна качих 8 килограма за 6! седмици, които после свалях с НВ-ВМХ и плуване близо година и половина.

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 11:18 от Assos

# 85
  • Мнения: 6 425
Assos, не го мисли! Hug Сега, щом вече храненето ти зависи от теб, ще се върнеш в "коловоза" и всичко ще се подреди Hug

Аз попаднах на една електронна книга, която ми се струва интересна, и ще постна линк, защото съвсем легално е качена, което не може да се каже за всички интересни книги Rolling Eyes Ето я: http://www.cybernaut.com.au/optimal_nutrition/information/library/eat_fat.pdf

# 86
  • Мнения: 100
На трите (с майка ми и сестра ми) ни харесва много 20-процентовата Пилос Embarassed И я намираме доста истинска, ама всъщност нямаме критерии в това отношение... Прави ни впечатление, че събира вода, което уж било признак, че е истинска... А иначе аз купувам и Родопея - тя също събира вода, ама кой знае. Но за Данон съм чувала само лоши неща, същото и за На баба, затова не купувам нищо тяхно Embarassed Тони, как ти се струва Данон? Аз преди съм купувала сметаната на Мегле и също ми харесваше.

Но заквасената Пилос ми се струва, че се прави в България - нали така пише на кофичката? Embarassed

Аз към "марковите" сметани съм много скептична. Разочаровах се и от Пилос. Много е водниста, за да е с 20% мазнини. От едно магазинче си купувам сметана на местен производител, която е 20%, жълтобяла на цвят и много гъста - почти 2 пъти повече от Пилос. Има невероятен сметанов аромат и вкус, като крем е. Пилос е като сгъстено кисело мляко.

както и другите сметани: Боженци - със сухо мляко и много й личи, Бор Чвор е прекалено бяла, като избелена с нещо, Данон не става, На баба е същата като Данон, Ралица - тя май е с нишесте вътре, има някакви брашняно подобни частички.

# 87
  • Мнения: 6 425
И аз намирам съществена разлика между 30-процентовата ЕлБи и Хармоника. И двете ми харесват, но консистенцията е доста различна. За марката ЕлБи по начало съм чувала добри отзиви, но пък Хармоника се води най-доброто... Rolling Eyes Разбира се, тя е и доста скъпичка, така че се надявам наистина да е толкова качествена.

# 88
  • Мнения: 6
Христос Воскресе Hug Много здраве и късмет !

Само да кажа,че аз съм пристрастена към заквасената на Пилос-20 и към Овче мляко,вземам едно местно,7 . И много ме засищат.

Ииии,вариантите за сладолед,които сте дали са страхотни.Благодаря  bouquet

# 89
  • Мнения: 958
Честит празник на всички.
Ние уж го празнувахме по тукашния стил, ама вчера мъжа ми прави козунаци, децата боядисваша яйца. Аз правих агнешкото на УАСП (убийствено вкусно, мерси за рецептата!)
После ходихме на гости, там правих баклава , от всичко ядох много агне, и половин парче баклава което чак ми нагарчаше. Като се има предвид че сложих малко захар и повече орехи от колкото кори. Както и да е, идеята не беше на мен да ми хареса Simple Smile
Момчиета хелп, намерих си хубаво домашно прясно мляко. Прави един пръст каймак. Страшно е. Обаче не известно защо не ми се подквасва. Другите около мен успяват, само аз не. Закваската ми е от едно кисело мляко тук 9% балкан стайл се води и е точно като нашето на вкус. Има киселина. Та варя мляко,първият път малко ми беше по-топло, ама вчера беше една идея по-топличко от телесна темп. и пак нищо не стана. Сложих закваската, разбърках, добавих млякото, загънах, седя цяла нощ Sad
Сега е като прясно мляко така рядко, сякаш въобще не е хванало.

Общи условия

Активация на акаунт