НВ-ВМХ - част 58

  • 33 043
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 198
Хармоника за съжаление не е това, което беше. От доста време насам не се разваля въобще, въпреки супер миналия срок. Отделно вкусът вече не е така плътен и мазен като преди, липсва тази хубава маслена коричка, която имаше отгоре. Преди я търсех и купувах само от нея, защото не ям чак толкова много, вече изобщо не се и замислям, купувам си Данон или Бор Чвор, поне като е смотано да е по-евтино:)

# 91
# 92
  • Мнения: 2 275
честит празник   bouquet
още един глас за агнешкото на УАСП
НАПРАВО Е СТРАХОТНО
за сметаните в БГ не зная,но аз намерих 40 процентова,квасена и не я заменям за никоя друга
и турско кисело мляко 10 процента Grinning
joya Hugопитай със закваска от аптеката първия път
продава се в шишенца като пенецелина едно време
не знам как се казва,но моя мъж  казва "дайте ми от българската бактерия" Embarassedи...му дават Joy
направих страхотен козунак,опитах за да разбера защо всички ми казват,че съм надминала себе си и сега съм със всички стомашно-чревни екстри Sick

# 93
  • Мнения: 6 425
@Mia, благодаря за отзива за Хармоника  bouquet Ще имам предвид. Аз съм я яла 3 пъти само, като първият път беше през октомври и беше леко развалена (в последния ден от срока на годност), а след това 2 пъти ядох последните 2 седмици. Така че ми беше трудно да преценя дали има разлика между октомврийската и тази Embarassed Хареса ми по принцип, но със сигурност ми стои по-различна от 30-процентовата ЕлБи. Rolling Eyes

Абе, не знам, Родопея и Пилос ми харесват, ЕлБи също, а все са по-евтини от Хармоника. Бор Чвор също става, макар че все имам едно наум за нея.

# 94
  • Мнения: 6
Направих  тиквички на ленти /като спагетки изглеждат/,със заквасена сметана на Мегле -20 пр,по идеята на W'A'S'P' Simple Smile
Бижу са. И сметаната е хубава.
30 процентова не съм намирала ,камо ли 40. Представям си за каква вкусотийка ще иде реч.

Като малка много мразех каймака на киселото мляко.Сега първо на него се нахвърлям Simple Smile Как се менят вкусовете само.
Тези дни попаднах на тема,че от същия каймак /на прясно,кисело мл/,може да се прави масло.Пробвали ли сте? Доста материал ще трябва да обирам,преди да го метна в устата Laughing

# 95
  • Мнения: 4 615
И аз ненавиждах каймака, при все, че умирах за мазно и тогава. Абсолютен шматарок съм била. Хапвали ли сте на "Габрово милк" сметаната? 30 % и според мен е ок. Аз си взимам сметана истинска, но през ум не ми е минавало да я подквася. С кисело мляко ли се прави или трябва заквасена сметана за целта?

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 08:26 от агнешко

# 96
  • Мнения: X
радвам се, че ви е допаднала рецептата

вчера почнах сезона на сериозните салати
заредих се на работа с продукти за 3дни
откакто се стопли тук и месо много-много не ми се яде
да видим кога ще овълча пак  Mr. Green

# 97
  • Мнения: X
Рейни, аз 12-процентовата сметана я ползвам точно като цедено мляко за снежанка Laughing

А иначе четох, че заквасена сметана не било хубаво да се замразява, защото излизала във вид на извара после Rolling Eyes Затова не съм пробвала и не мисля да пробвам - много ще ме е яд да си съсипя сметанката. Мисля просто да си я консумирам добре изстудена в хладилника както винаги, само че с допълнение я от какао, я от настърган шоколад, я някакви ядки или пък кокосови стърготини, или пък горски плодове Sunglasses

имам точно 2 вида и ще пробвам да замразя по лъжица да видим какво ще излезе

честит имен ден на всички празнуващи днес!


станаха си точно на сладолед
само че дълбокозамразен и трябва да се извадят поне 10мин преди консумация
течната сметана, разбита и замразена, стои някака си пухкава, макар и твърда

# 98
  • Мнения: 6 425
О, интересно за сметаните Laughing Заквасена ли замрази? И предварително беше ли я смесила с нещо друго? Ваденето по-рано не би било проблем, аз и сладоледа го вадя по-рано, обикновено дори към половин час по-рано, защото обичам топящ се сладолед, а не леденотвърд Embarassed

Дами, започнах снощи тази книга, към която постнах линк (Eat Fat and Grow Slim), и съм впечатлена Peace Базира се, разбира се, на историята с отслабването на Уилям Бантинг, а то е било общо взето базирано на месо. И едно от първите неща, които авторът уточнява, е, че организмът се нуждае от животински мазнини и от белтъчини, но не и от въглехидрати Wink Разгледан е, макар и съвсем накратко, и експериментът на Кекуик и Пауан (не знам дали второто име се чете така, но на англ. са Kekwick & Pawan). За този експеримент е писала и Зоуи Харкъм. Снощи се разрових за повече информация и попаднах на друг интересен блог: http://caloriesproper.com/ А конкретно експериментът е описан тук: http://caloriesproper.com/?p=2083 В него учените доказват, че калорийната стойност на приеманата храна има по-малко значение - по-голямо значение има откъде идват калориите, така че 1000 калории, идващи предимно от въглехидрати, довеждат до по-малко намаляване на теглото, отколкото 1000 калории, идващи предимно от белтъчини или от мазнини. В тази статия за калориите е разгледан първо експеримент на Лайън и Дънлоп (Lyon & Dunlop): през 1932 г. те доказват, че ако се приемат 800 ккал/ден, се сваля повече, отколкото с 1000 или 1200 Rolling Eyes Но също така установяват, че ако калорийният прием остава 1000 ккал/ден, повече тегло се сваля при нисковъглехидратно и високомазнинно или високобелтъчинно хранене Peace А вече Кекуик и Пауан в 1956 г. повтарят най-напред експеримента с 1000 ккал/ден от различни източници и доказват, че ако 90% от калориите са от белтъчини или от мазнини, се сваля повече тегло, отколкото ако са от въглехидрати. После слагат пациентите на 2000 ккал с висок дял на въглехидратите - оказва се, че те или леко качват, или запазват теглото си. След това увеличават калориите на 2600 на ден, но намаляват въглехидратите, а увеличават мазнините и белтъчините - тогава се оказва, че отслабването продължава въпреки увеличения калориен прием Peace

Вярно, че това е доста кратък експеримент и с малко участници, но и той, и предишният поне ясно показват, че има значение какво се яде, а не колко Wink

И друго положение, на което е основана книжката, е, че още отдавна е било установено и е станало ясно (но после явно удобно е забравено), че хората, които нямат проблеми с теглото, всъщност имат организъм, който е способен да увеличи метаболизма си (т.е. потреблението/разхода на калории) и така да запази теглото си дори при свръхприем на храна. А от друга страна хората, които лесно пълнеят, очевидно нямат тази способност - техният метаболизъм не се ускорява в такава ситуация и затова напълняват. И също по-късно е доказано, че ключът всъщност е метаболизмът на въглехидратите - способността на организма да се преработва и усвоява въглехидратите.

Ще продължавам да чета Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 08:48 от Cioccolata

# 99
  • София
  • Мнения: 10 858
Много интересно, благодаря Шоки, че го споделяш тук!

Някой питаше по-назад за направа на масло от каймак. Аз съм правила и става наистина уникално масло и не е трудно.
Събирам каймак в една кофичка във фризера и като събера достатъчно количество правя маслото така - в студения каймак сипвам ледено студена вода и бъркам с миксера. След няколко минути маслото се отделя на бучици, вади се  (аз го вадя в цедка) и се мие с леденостудена вода на чешмата, като се натиска, за да се махне цвика от него. Това е.


Заинтригува ме сметаната на Елби, за която говорите. Никъде не съм я виждала ...

# 100
  • Мнения: 6 425
Сметаната на ЕЛБИ я купувам от магазините Фантастико, а мисля, че и във Верде (бившите Фамилия) я има понякога.

# 101
  • София
  • Мнения: 10 858
Мда, това обяснява защо не я знам, нямам нито един от двата магазина в близост и рядко ми се случва да пазарувам в тях. Но определено ще я търся, въпреки, че ми е противопоказна на мен  Laughing
Благодаря ти мила  Hug

# 102
  • Мнения: 14
Привет дами, отдавна се интересувам от този начин на хранене, изчетох ви в последните дни, измерих обиколки и се присъединявам!
Моля споделете и резултати от режима!
Аз през януари свалих няколко сантиметра като спазвах подобен режим, но по-късно възстанових обратно предполагам защото наблегнах на суровите ядки и сушените плодове...
Успех!

# 103
  • София
  • Мнения: 10 858
И на мен ми е много интересно споделянето на резултати, но тук малко се говори за това сякаш. Не зная защо е така, но би действало доста добре на всички да прочетат и този вид информация за участниците в темичката.
Чета всеки ден и предишни теми, но и там това много малко се засяга.

# 104
  • Мнения: 6
Подкрепям горните мнения Simple Smile
А съм срещала и теми,които в началото,за стимулче ,са поставени снимки "Преди" и "След".

Общи условия

Активация на акаунт