НВ-ВМХ - част 58

• 33 046
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Тук резултати толкова няма, защото го приемаме като начин на живот, не като диета.
Честно казано, резултатите в другите теми, не ме впечатляват, защото масово след това се връщат, че и отгоре.
Аз лично нямам голям напредък килограмово, но се чувствам добре. Изследванията са ми перфектни, ако успея с този начин ан хранене да преборя и Хашимотото, друго не ми трябва.
Иначе има много момичета с големи постижения, ама трябва да ровите на зад. Тук това не е основната идея, по-скоро да сме здрави, и да живеем, не да стареем Wink

# 106
Добре... тогава да питам момичета имате ли някои от средните проблеми или дискомфорт: болки в жлъчка, констипация?
Преди години като направих режима на Дюкан , с който  свалих 7кг /колкото искам/ за 2-3 м. вече към края имах леки болки в жлъчката и запек и искам да предотвратя подобни поблеми...Предполагам високите мазнини регулират дебелото черво, а четох  в DietDoctor, че и за жлъчката не трябва да се притеснявам...

Здрава съм, иначе не бих започнала без консултация с лекар.
И все пак няма ли намалели обиколки?Изчетох в DietDoctor  за намаляване на теглото .

Поздрави

# 107
Запек и проблеми с жлъчката се появяват обикновено при ниска консумация на мазнини Peace

# 108
тук отслабването е по-скоро "вторичен ефект"
най-напред здравето и  Thinkingсъздаване на навик за добро хранене (дори не искам да мисля за "здравословно хранене" с което се парадира при плодово-гладно-въглехидратно хранене)
Шоки Hugобясняваше някъде,че тялото най-напред "поправя" това,което е било нарушено за доброто му функциониране
а резултати има дори невероятни Laughing
като мине агнешко ще каже,УАСП също
или погледнете снимките на Шоки във профила й във ФБ:peace:

# 109
Шоки, благодаря за новата тема!   bouquet

Моля споделете и резултати от режима!

Ето ме, идвам да споделям.  Laughing
Ако говорим с цифри, то те са следните - до тук, четири месеца след началото на режима, съм с 8.5кг. по-малко. Мерките пропуснах да ги взема в началото, така че не мога да кажа в сантиметри, но по номера на дрехите, които си купувам в момента, съм с два до три номера по-малки дрехи, в зависимост от модела и материята на дрехата /например, дали има разтегливост/. Т.е., моето усещане е, че намаляването на мерките дори изпреварва намаляването на килограмите. Не се тегля много често и все пак мога да кажа, че според мен имам леки периоди на задържане и след това сваляне наведнъж на два килограма да кажем, следва пак период на задържане и след това още един килограм надолу, ей такива работи. Имам и периоди на леко качване нагоре - около овулацията и месечния ми цикъл, след което нещата пак се нормализират.

Като ефекти от режима - чувствам се много по-енергична, спрях Метформина /на своя глава/, спрях и статините /пак на своя глава/. Имам голям спад в стойностите на триглицеридите и покачване в стойностите на добрия холестерол, бях ги писала в старата тема. Когато ги показах на личната лекарка, коментарът беше: "Ами добре, нещата лека-полека се нормализират", без да си направи труда да попита нищо, при положение, че последния път я помолих да не ми изписва статини, защото съм решила да пробвам с хранителен режим.  Mr. Green

Връщам се да допиша за празниците - не прегреших, не защото съм стискала зъби, а защото нямах желание да се тъпча с козунаци и разни други вкусни, но вредни неща. Направо съм се повредила.  Laughing

# 110
Аз не искам да давам себе си за пример, защото при мен нещата протекоха по-различно - аз направих много плавен преход и намаляване на въглехидратите, затова и ми отне доста време Peace Когато започнах (края на август 2009 г.), само бях започнала да чета и нямах още много информация, а и не бях склонна на много драстични промени. Затова започнах плахо и скромно и постепенно си променях храненето. Бях решила да имам много търпение и да правя най-доброто за себе си, без да се тормозя. Знаех, че ще трябва да мине време и че няма смисъл да се нервирам с бързане.

Но обичам да давам за пример майка ми Wink Тя започна да се храни като мен през октомври 2011 г., значи вече година и 7 месеца. За това време е свалила към 25 кг. От самото начало ограничи драстично тестеното, сладкото (с изключение на плодовете), картофите и ориза. Плодове и до момента хапва поне веднъж повечето дни, макар че не може да се каже, че прекалява с количествата. Млечни също винаги е яла много, а яйца яде по-рядко. И не тренира, само ходи много на разходки (наистина й се събира доста ходене). Промяната при нея е невероятна Simple Smile И през цялото време е доволна и щастлива, че яде храни, които харесва, без да гладува, без нищо да брои (просто се придържа към "разрешените" храни и яде до ситост). Но също трябва да се има предвид, че майка ми е типичен пример за метаболитен синдром, което едва ли важи за много от пишещите тук Peace

# 111
или погледнете снимките на Шоки във профила й във ФБ:peace:

Може ли линк?
А дали има опция за следене на нови постове на блога?

Чоколата, браво на нея!

# 112
Шоки не е циркова мечка, сергията затвори Laughing

За следене на нови линкове в блога май засега няма линк, т.е. не съм открила такава настройка, но ще погледна newsm78

Аз искам да уточня, че наистина тук става въпрос за хранителен режим, който да се спазва дългосрочно, защото (поне според мен и според много автори, които чета) е оптималният за здравето на човека Peace Да, в повечето случаи довежда и до драстично намаляване на теглото, когато има килограми за сваляне. Но обикновено свалянето е по-бързо и по-голямо, когато има изявени метаболитни проблеми (такъв е случаят на майка ми, а до голяма степен и моят). Аз имах индекс на телесната маса 31,4, а горната граница е 25 Peace Бях си сметнала, че имам поне 16-18 кг за сваляне, като в най-добрия случай мислех да бъдат 20. Но понеже не са никак малко, бях готова да чакам толкова, колкото е необходимо. А при майка ми килограмите за сваляне бяха дори повече. Сега тя е достигнала вече нормален ИТМ, но все още е близо до горната граница. Обаче напредъкът й е фантастичен, особено за жена на нейната възраст. И подобрения в здравето има. В крайна сметка това е по-важно. Но нещата стават извънредно индивидуално - това не трябва да се забравя. И отново: ако сте с нормално тегло, но просто не си харесвате целулита или мастните натрупвания на определени места, вероятно ще отнеме по-дълго време, защото за организма и това тегло е приемливо Wink

*Кокиче*, много ме радват резултатите ти, браво! Hug Всъщност ти си потвърждение за написаното от мен - бързо сваляне на килограми при наличие на метаболитен синдром. Дано да продължи все така добре! Hug

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 19:17 от Cioccolata

# 113
*Кокиче* , поздравления за чудесните резултати!  Hug
Браво за свалените кг, но по-важното от споделеното от теб е подобрените здравни показатели. Много се радвам и ти пожелавам успех и по-нататък.

# 114
  • SA
*Кокиче*, страхотни резултати!   bouquet Браво!   Hug
Аз тези дни си умирам от смях, мъжът ми решил да ставаме вегани( или както го произнася- вигани).  Joy Отчаян е от факта, че не сваля и грам от излишните си килограми има висок холестерол и пие лекарства за кръвно налягане. Смята, че холестеролът в месото, което ядем всеки ден ни убива.  Shocked
Та така, очертава се или да направим едно сравнително проучване между веганство и ВМ-НВХ, или да се насочваме към бракоразводни адвокати.  Joy Joy Joy Друг път няма.
Сега сериозно, аз наистина мисля, че хората, които са по-дълго на режима, започват да се впечатляват в много по-голяма степен от здравословните му ефекти, отколкото просто от загубата на килограми. А и темата все пак не е рекламна кампания на този начин на хранене, за да има снимки "преди и след". Мисля, че повечето пишем тук , за да обменяме информация и опит, пък някой ако прояви интерес е добре дошъл!
W.A.S.P., пробвахме рецептата с агнешкото. Страхотна!!!  bouquet

# 115
kameloth, дръж позициите, дано пък мъжът ти прихване от теб Rolling Eyes Направо му се чудя на ума Embarassed Всъщност можеш да му покажеш тази статия: http://kristensraw.com/blog/2013/03/17/my-vegan-diet-caused-heal … l-food-be-better/ Вярно, че това е жена, с проблеми с хормоните заради веганството, но негативните ефекти не са били само върху нея, а и върху други членове на семейството й Wink

# 116
  • SA
Шоки, интересна статия! Точно сьщите наблюдения вьрху кожата ми и общия ми изглед имах и аз преди доста години, когато наблягах на плодове и зеленчуци. В началото се чувстваш добре и изглеждаш добре, но с времето явно се появяват признаци на дефицит на много нутриенти.
На мьжа ми е излишно да я показвам, няма да се впечатли. Той е вьглехидратно-зависим, който не е готов да се раздели с манията си и подобно на наркоманите е безсмислено да му се обяснява каквото и да било. Всичко, което не му забранява сладкия вкус е добре дошло за него, пьк било и вИганство.  Laughing

# 117
Ами, тогава да става веган и да си бере гайлето ooooh! Може пък бързо да се откаже, все пак мъжете обикновено не могат без месо дълго време...

# 118
  • SA
Ами, тогава да става веган и да си бере гайлето ooooh! Може пък бързо да се откаже, все пак мъжете обикновено не могат без месо дълго време...
Мога да се обзаложа, че и седмица няма да издьржи!  Simple Smile
Но като го гледам си мисля колко силна е вьглехидратната зависимост при някои хора. Точно както и повечето алкохолици осьзнават, че алкохольт им разрушава здравето, но не могат да прекратят употребата му.

# 119
Шоки, аз реших че имаш и страница към блога си във фейса, сега разбрах че ти е личния профил. Peace

От рецептите към темата пробвах мус о шокола на Уасп (върхът е , аз го правих със шоколад 85% и мъжът ми обаче не го оцени, че му бил горчив и слагах лъжица захар Twisted Evil), както и рецептата за разбити яйца със зеленчуци под формата на мъфини, като мъжа ми ги прави и ги докара доста добри.

Общи условия

Активация на акаунт