Отговори
# 405
  • sofiq
Здр вънка пак е лошо времето ние излезнахме с кенгурото за малка разходка в квартала ама само толкова но изглежда извън София не вали защото няма никой в темата Simple Smile вчера си изкарахме един прекрасен 1 Юни в Южния парк беше малко блъсканица но на него в количката си му беше добре и си спинка Simple Smile ето и няколко снимки

Борко и първият му балон много си го хареса сега е на креватчето и само му се хили

снимка с пастичката ама вече бяхме кисели и ни се спеше и затова ревем Simple Smile

айде лек ден и честит 2-ри Юни

# 406
  • Варна
Хей много красиви бебчета в тази тема! И все повече порастват  Simple Smile И моята бебешорка вече така тежи, че ме заболяват ръцете като я нося!  Laughing
Аз май не съм от смелите майки - още по къс панталон не съм я вадила навън, макар и в топъл ден. Караме я на тънки дълги панталони/ританки. Не искам слънцето да я пече и все я крия. Даже купих и чадърче за количката. То пък взе, че се развали времето.   Sad И бати се разболя. Та не можем да се разхождаме много. Cry Онзи ден го прибрахме опъпчен от детската градина и сега е с шарка в къщи. Чакаме да видим дали и тати ще се разболее, че не е карал.  Rolling Eyes
Поради тази причина отлагам и захранването, ще я караме на кърма още известно време. Иначе смятам да започна със зеленчуково пюре - картоф, морков, тиква, пащърнак, броколи. Като вкарвам всяко поотделно, а като се съберат няколко - в комбина по 2 или 3 заедно. След това ще дам чак каша и после плодови пюрета или даже направо малки парченца плод. Докато стигнем до него ще е есен и ще има ябълки, круши и други. А  надявам се и зъби  Laughing Много се плюнчим и всичко вече става в лиги.

# 407
Здравейте момичета!!! И в Бургас времето е отврат,цял ден вали и съответно сме в къщи и полудяваме Crazy
gloria_calcar11,kremi85 момченцата са ви супер,ще има да си избирам зет  Laughing А тая снимка с пастата е много готина и аз искам Joy
Много искам да се похваля,че оченцето ни май се оправи newsm44 Да не казвам голяма дума, ама от два дена нямаме нищо.Надявам се силно да се е отпушил канала и да избегнем сондирането.Сигурно е помогнал масажа,за което трябва да благодаря на AtenaotnA newsm20, че ме нахъса.Дано да се задържи така.Айде приятен ден,макар и дъждовен!

# 408
Здравейте! Страхотни са всички бебоци  Simple Smile Аз имам въпрос към майките на момченца относно чурката. Забелвате ли я и колко по точно. Лекарката ми каза, че вече трябва да е почти забелена цялата. При вас как е? Аз изглежда нещо неправи както трябва, понеже съвсем леко само съм я забелила отгоре, а ме е страх да натискам силно  Sad

# 409
Йоги ,много се радвам че сте оправили очето и съм щастлива,че съм успяла да те окуража.  Hug
Бих ти препоръчала ,обаче, да си вземеш едно направление и да отидеш при д-р Кузнецов  (не знам друг дали го прави) да обагри оченцето и да видите дали още задържа. Той слага едни оранжеви капки които са на билкова (растителна)  основа и целта им е да оцветят очето за да се види дали сълзата се стича. Ти беше споменала че свекърва ти е очен лекар , може би и тя може да го направи.

Мурато, ние отдавна я заголихме. Накисваш в коритцето и накрая докато сте още във водата започваш да дърпаш кожичката надолу , но не само до там до където е отворено , а с една идея повече за да се отваря още и така всеки ден. Бъди по-настоятелна и по-смела. Натискай малко повече и наблюдавай детето , ако му стане неприятно спри и продължи следващия ден. Ще успееш Wink Hug

И аз да се похваля , вече си имам МЦ ...  newsm17   едно притеснение по-малко  Joy

# 410
Здравейте, момичета!
Моята теория за захранването напълно се провали и промени. Бях решила да започнем със зеленчукови пюрета и едва след това плодовите и соковете. Да ама не. Мими не иска нито тиква, нито картоф. Само като ме види с купичката и започва да пищи от ужас Cry. А като й дадох сокче от ябълка за да видя ще го пие ли, първоначално пищеше като ме видя с лъжичка в ръка, ама после като го опита, Слава Богу го хареса. Та така, за да не я отвратя към храната, ще дам първо плодове.

# 411
здравейте,много готини снимки Hug
прекарахме страхотен 1ви юни с много усмивки,изненади и подаръци не че разбира нещо ,но да има за архива като порасне Grinning ето снимчиц а и

# 412
  • Варна
Здравейте! Страхотни са всички бебоци  Simple Smile Аз имам въпрос към майките на момченца относно чурката. Забелвате ли я и колко по точно. Лекарката ми каза, че вече трябва да е почти забелена цялата. При вас как е? Аз изглежда нещо неправи както трябва, понеже съвсем леко само съм я забелила отгоре, а ме е страх да натискам силно  Sad

Аз лично не забелвам. Ако искаш прочети това за повече информация http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/

# 413

Здравейте, относно
Аз имам въпрос към майките на момченца относно чурката. Забелвате ли я и колко по точно.
аз също както е писала AtenaotnA, забелвам докато го къпя и си лежи в коритото, като го наблюдавам през цялото време и до сега никога не е реагирал негативно на това.

# 414
Ние от вчера хапваме каша и малкият е много доволен - био оризова безмлечна !

# 415
  • София
Момичета,мерсиМ  Heart Eyes с Жорето, Да се отчетем от днешната консултация - Жорето ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   newsm30 е висок 71 см и тежи 8 кг .Беше похвален,че е мускулест,енергичен с корава глава и леля докторка дори се зачуди как имам сили да го вдигам като е толкова тежък вече Joy

# 416
Здравейте януарки Simple Smile

Моята бебка е родена на 24.01.2013.

Аз отдавна ви чета, но не съм много по писането - къде ме мързи, къде нямам време.. а и май просто не обичам много да пиша.

Сега реших да драсна няколко реда по темата за профилактичните прегледи.
Ние сме в Германия и тук няма кой знае колко прегледи, но точно тоя за ехограф на тазобедрената става го имаме като задължителен. Направиха го на Диана като беше на 1 месец и тогава се оказа, че стойностите на някакви ъгли не са ни в норма и затова трябваше 2 месеца освен памперса да слагам и кърпа между крачетата. А иначе на пръв поглед всички гънки на крачетата и са ок. Мисълта ми е, че педиатъра не може да знае дали всичко е наред без да погледне на ехограф. Тъй че момичета, ако се полага в БГ прегледа, си го искайте, в правото сте си.

За оченцето - и ние правим масажи, но за сега няма ефект Sad

За забелването на пишлето също ще си позволя да се изкажа Simple Smile като майка на вече 3 годишно зверче. Аз съм от плашливите и не успях да му го забеля като беше бебе. Едва сега като стана на 3 ми се отдаде и то без особено напъване. Така че, бих казала ако при някое бебе не става в момента, не настоявайте много, особено ако бебето покаже, че го боли.

Утре на момчето ми ще му намаляват сливиците и съм се спекла, защото колкото и рутинна си е все пак операция, с пълна упокойка.

Май ми стана много дълъг поста като за първи  Embarassed. И като за човек дето не обича да пише  Embarassed Embarassed

# 417
vesi_p добре дошла в нашата тема!
както вече ви писах ние започнахме по принуда да се захранваме с плодове, вместо със зеленчуци, но Слава Богу на Бебка й харесва и не я тормозя да я тъпча на всяка цена с нещо, което не обича.
Оченцето уж се пооправи, пък сега пак изкарва гурелчета. Но лекарката каза, ако нослето тече леко или е запушено, също може да провокира оченцето да изкарва гурелчета.

# 418
Здравей vesi_p и добре дошла  Hug и аз съм от тия дето рядко пишат ама като реша да пиша и става роман  Joy може ли да поясниш как ще му намаляват на малкия сливиците.И моя малкия батко има проблем със сливиците но тук не са ми предлагали такова чудо.Разбирам защо се притесняваш за операцията и аз съм го преживяла.На големия ми син му вадиха и трите сливици когато беше на 7г. и макар,че беше с местна упойка едва се сдържах пред вратата на операционната.Стискам палци да мине леко и бързо  Praynig после ще се черпите със сладолед  Simple Smile
Да споделя и моя опит със забелването на пишлето.При големия се получи много лесно и бързо точно както Тони го описва.При малкия не се разлепи напълно,може би аз не бях много настоятелна и е било нужо по-силничко да напъвам.Като стана на 6м на консултацията педи го видя и докато се усетя го дръпна рязко и го заголи напълно.Бебчо плака много,после го боля няколко дни.Трябваше да промивам с тетра и калиев докато зарастне  Sad Така,че моя съвет е ако ще процедират така лекарите по-добре в къщи постепенно в коритцето да стане.
Ние още не сме се захранили понеже имаше някакво разстройство и след като го излекувахме пиехме пробиотици.Свършихме ги вчера, ама сега пък ака на два три дни.Ще изчакам да видя как ще е една седмица и тогава ще решавам с картоф или с тиква може би ще е по-добре да започнем.Не мисля,че след 4м , 4м и полувина е ранно захранване.Всe пак не става въпрос да се храним с кебапчета и да заместваме хранения а да предлагаме нова храна и всичко да става постепенно.Всяка мама може най-добре да прецени за своето дете кога е най-удачно да започне  
Ето една снимчица от рожденния ден на бати.Вчера стана на 11г.

# 419
момичета днес имаме месечинкааа Two Hearts Two Hearts kyllmg и отново сме с торта,приятелите ни бъзикат,че за годинката сигурно ще е на 12 етажа Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт