Отговори
# 450
Здравейте!

Признавам си, че прочетох само последните 2 страници, че доста поизтървах.  Blush
Седнала я слагам от няколко седмици. Успява да се задържи понякога по около минута. На крачета също доста отдавна, но се старая да не прекалявам. Успокоявам се, че не съм най-лошата майка на света, защото вчера видях едно съвсем малко бебе, което нямаше и 4кг сигурно, в кенгуру.  Rolling Eyes
Пюрета ще правя домашни. Слагано им е тор(на картофите), но съвсем по малко при посаждането.
Моето дете, което спеше по 10 часа започна да се буди по 2-3 пъти нощем за да яде.  ooooh! Прекалено много се разсейва през деня или вече не й е достатъчно само на кърма...
Велина, ние ползвахме такива лепенки, но стояха по 3 дена и 1 ден почивка в продължение на 1 месец. Появяват се леки зачервявания, но нищо страшно, минава за ден. Имаше ефект за пъпчето, определено.  Peace

Целувки на всички!  Heart Eyes

# 451
Здравейтеее....
абе мойто ли е най-проклетото бебе #2gunfire
От 5 дни насам не иска да яде. На сока се дърпа, на плодовото пюре пищи сякаш отрова съм и дала, а мляко яде по 50-60 мл и то само ако я подсетя, че имаше и нещо такова като мляко. Не знам вече какво да я правя. Гледам да не я насилвам, ама то пък й да не яде не става. А иначе си е в настроение, спи достатъчно. Да не кажа до 9 сутринта...
Някой да даде съвет, че си късам нервите с нея.

# 452
момичета да се похваля,че малкото човече вече започна да ни имитира Two Hearts
започнахме да и се плезим и по едно време забелязваме ,че и тя се плези мъчейки се да издаде същият звук Laughing голям смях падна

# 453
Здравейте.  много не съм активна , но чета редовно. Да се похваля днес за първи път захраних с картоф. Мина добре.Лека вечер на всички

# 454
mimik ще отмине за няколко дни,при нас е същото има моменти в които може само да спи.Друг път се заиграва и забравя,че трябва да се яде.Не помня от кога не е плакала от глад.Отделно настрана има дни в които хапва съвсем по малко след като съм я излъгала да яде.Иначе вечер яде към 22 и се буди към 4 после в 7.После следва период в който си се храни нормално,бебешка му работа.Да ядат колкото искат,важното е че хапват,не са с празни коремчета  Peace Тиквата одеве и хареса, после посука от двете гърди ама и аз незнам колко струват ми се меки  едва ли е много newsm78 Направих малко АМ но не го поиска.

# 455
Здравейте, момичета.
Да питам тези които са само на кърма и още не са захранили : Моя човек отдавна си яде в 21 и като заспи към и 21:30  се буди чак в 6. Сам си махна нощните хранения. От две-три вечери , обаче , отново започна да се буди в 3 за да яде. Дали ми дава знак ,че само на кърма вече не му се стои  (нали казват че сами дават знак кога да ги захраниш) или нещо да не му стига кърмата  newsm78 , но аз имам много , не ми се струва да е намаляла , пък и скоро като го теглихме си наддава добре. Някой в подобна ситуация? Също ако Пепеляшка вземе отношение ще съм много благодарна   bouquet

# 456
  • Варна
Здравейте, момичета.
Да питам тези които са само на кърма и още не са захранили : Моя човек отдавна си яде в 21 и като заспи към и 21:30  се буди чак в 6. Сам си махна нощните хранения. От две-три вечери , обаче , отново започна да се буди в 3 за да яде. Дали ми дава знак ,че само на кърма вече не му се стои  (нали казват че сами дават знак кога да ги захраниш) или нещо да не му стига кърмата  newsm78 , но аз имам много , не ми се струва да е намаляла , пък и скоро като го теглихме си наддава добре. Някой в подобна ситуация? Също ако Пепеляшка вземе отношение ще съм много благодарна   bouquet

Здрасти,

Според мен не трябва да се търси някаква закономерност в действията на толкова малки бебета, камоле да си мислим, че имат едва ли не утвърдени навици. Предвид факта, че напоследък всичките ми познати с бебета на различна възраст, ми твърдят, че децата им отказват да се хранят и трябва да биват подсещани за да не гладуват...Според мен трябва да се радваш, че имаш кърма и човек насреща да я пие Simple Smile А относно какви знаци дава бебето - така и така си удържала дотук и бебо наддава добре от кърмата, захранвай си го направо като стане на 6 месеца (както е здравословно и се препоръчва от всички световни специалисти) и не се тормози  Peace

Лека нощ  Hug

# 457
Тони,относно кърменето и захранването,и според мен е по-добре да продължиш да кърмиш до 6 месец щом имаш много кърма,а за деца които са на АМ подкрепям ранното захранване.А знаците,който моето бебе ми подаде и реших , че е време да я захраня бяха , че започна системно да огладнява на 2 часа и да плаче когато свърши млякото в шишенцето.Иначе от 2-месечна спи по 12 часа нощем без да се буди.Видимо често си изглеждаше гладна през деня и я захраних сравнително рано -на 4 мес. и половина.Сега,с 2 заместени млечни хранения  пак успяваме да докараме около 3 часа м/у храненията

# 458
Тони, при нас е същото с разликата, че се буди и в 12 и 3, а повече от месец спеше по цяла нощ. Аз също си мисля, че може да е знак за започване на захранването. От друга страна четох, че е възможно през деня бебето да се разсейва, защото вече обръщат много внимание на света наоколо, да не яде достатъчно и през нощта да си наваксват с яденето.
Не си спомням дали съм писала за схемата за захранване. Имам такава от детски гастроентеролог и там е посочено кърмене до 2 годишна възраст и захранване между 4 месеца и половина и 6 месец. Аз мисля най-късно след 2 седмици да започваме.

# 459
Благодаря ви за мненията,момичета.Аз далеч не смятам да преустановявам с кърменето. До 2 годинки ми се вижда много , но до 1 със сигурност имам желание. Просто се тревожа дали не пропускам евентуални сигнали на човека ,че нещо му липсва.

Do_de_gE, ще споделиш ли схемата да я разгледаме и ни е Whistling

# 460
а за деца които са на АМ подкрепям ранното захранване.Сега,с 2 заместени млечни хранения  пак успяваме да докараме около 3 часа м/у храненията

Бебето ти е много малко,за да заместваш млечни хранения.Децата до 1 година имат нужда основно от кърма или АМ.До тогава те се запознават с храната.
И защо мислиш,че бебетата хранени с АМ имат нужда от ранно захранване?
АМ означава АДАПТИРАНО МЛЯКО(със сигурност го знаеш).Т.Е. адаптирано за да задоволи нуждите на бебето от витамини и всички важни за развитието му елементи.След кърмата,то е най-доброто за бебето.
Аз не виждам как един картоф или морков ще даде повече витамини от млякото.Те се смесват с мляко или след тях се дохранва с него.
Голямото ми дете е на 16 г.,тогава захранвахме по старата схема,но и тогава се държеше да се пие АМ  до 1 година.
Не знам ти по коя схема захранваш.

Мимик,да не сте правили имунизация тези дни?Защото има такъв страничен ефект от двойната ваксина.До 3 седмици след нея може да се прояви безапетитие.
Ушите и гърлото проверили ли сте?
Ако всичко е наред,остави я да си яде колкото иска,не я насилвай,да не получи отвращение към храната,че тогава е лошо..Спри и за известно време сокчета,пюрета и давай само мляко.Ти сега ли я захранваш?Ако да,значи спри за малко,след това опитай пак.

Аз мисля да захраня на 5 м и половина със зеленчуци.,не по гръцката схема.Те започват с оризова каша Ванилия.Засега още сме на смесено хранене.Напук на всичко написано,че като дохранваш с АМ ,кърмата ще спре(от кога го чакам тоз момент), Grinning моята още тече.
Скоро ще си ходя до Бг и от там ще се запася със зеленчукови пюрета ,че тук няма.Има само плодови.
Мисля аз да си варя зеленчуците(ама нека си имам под ръка и готови,че може да се налага и от тях да давам),но тъй като тук май няма пащърнак ,избрала съм био пюренцата на Хип.
Иначе мерак за захранване хич нямам Mr. GreenКато знам каква хамалогия е в сравнение със шишето или цица. ooooh!

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 01:10 от Анонимен

# 461
а за деца които са на АМ подкрепям ранното захранване.Сега,с 2 заместени млечни хранения  пак успяваме да докараме около 3 часа м/у храненията

Бебето ти е много малко,за да заместваш млечни хранения.Децата до 1 година имат нужда основно от кърма или АМ.До тогава те се запознават с храната.
АМ означава АДАПТИРАНО МЛЯКО(със сигурност го знаеш).Т.Е. адаптирано за да задоволи нуждите на бебето от витамини и всички важни за развитието му елементи.След кърмата,то е най-доброто за бебето.
Аз не виждам как един картоф или морков ще даде повече витамини от млякото.Те се смесват с мляко или след тях се дохранва с него.
Голямото ми дете е на 16 г.,тогава захранвахме по старата схема,но и тогава се държеше да се пие АМ  до 1 година.

Мимик,да не сте правили имунизация тези дни?Защото има такъв страничен ефект от двойната ваксина.До 3 седмици след нея може да се прояви безапетитие.
Ако всичко е наред,остави я да си яде колкото иска,не я насилвай,да не получи отвращение към храната,че тогава е лошо..Спри и за известно време сокчета,пюрета и давай само мляко.Ти сега ли я захранваш?Ако да,значи спри за малко,след това опитай пак.

Аз мисля да захраня на 5 м и половина със зеленчуци.,не по гръцката схема.Те започват с оризова каша Ванилия.Засега още сме на смесено хранене.Напук на всичко написано,че като дохранваш с АМ ,кърмата ще спре(от кога го чакам тоз момент), Grinning моята още тече.
Скоро ще си ходя до Бг и от там ще се запася със зеленчукови пюрета ,че тук няма.Има само плодови.
Мисля аз да си варя зеленчуците(ама нека си имам под ръка и готови,че може да се налага и от тях да давам),но тъй като тук май няма пащърнак ,избрала съм био пюренцата на Хип.
Иначе мерак за захранване хич нямам Mr. GreenКато знам каква хамалогия е в сравнение със шишето или цица. ooooh!

Тук се споделят мнения ,а всеки сам за себе си си преценя кое е правилно и кое не за своето бебе.А и бебетата са различни-някои обичат повече да си похапват,други по-малко;някои лесно свикват с твърдата храна,други не и т.н.Захраних по препоръка на педиатъра и смятам схемата за правилна.На 4 мес. и половина въведох зеленчук и до 1 седмица заместих обедното хранене.Като свикна бебето със различните зеленчуци въведох безглутенова каша и заместих следобедното хранене.Скоро започнах плодовото като десерт на зеленчуковото по малко или за следобед  ще го редувам през ден с кашата,но то не замества хранене и трябва да е в комбинация с мляко.На 6 месеца  ще въведа месно и ще го редувам през ден със зеленчуковото за обяд.По този начин детето пак си има 3 млечни хранения и 2 заместени-обедно и следобедно.След 7-8-ми месец се въвежда попара и до годинката млякото си остава рано  сутрин и вечер преди лягане,т.е 2 млечни хранения(стига детето само да не пропусне едното ако сутрин си поспива повечко).Много майки споделят това захранване и не виждам от какво е лишено бебето.И на мен ми се искаше да е само на кърма до 6-я ,ама като няма...а само с АМ е вечно гладна,незнам дали заради дългата пауза нощем или просто си обича да яде.
  Не съветвам никого а споделям аз как захраних и ще ми е интересно да чета други мнения за захранването а не да се критикуваме кое  е правилно и кое не

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 12:25 от di_80

# 462
  • Варна
Тук се споделят мнения ,а всеки сам за себе си си преценя кое е правилно и кое не за своето бебе.А и бебетата са различни-някои обичат повече да си похапват,други по-малко;някои лесно свикват с твърдата храна,други не и т.н.Захраних по препоръка на педиатъра и смятам схемата за правилна.

То идеята е, че храносмилателната система на бебето не е пригодена да приема толкова много твърда храна на такава крехка възраст. Тази схема на захранване от 4-тия месец, доколкото знам е взаимствана от старата руска школа. Самите руснаци вече я отричат, но то БГ си е 2 века назад във всяко едно отношение, така че сигурно и когато синът ми стане баща, все още ще се практикува. Изчакването на 6-те месеца преди захранване се прави с цел здраве. Тези обяснения с "то ме гледаше гладно", "беше ми любопитно как ще реагира" и "то АМ не е кърма, следователо няма проблем да го захраня на 3-4 месеца" (тук не цитирам di_80, а много други хора по всевъзможни форуми), са просто несериозни. Ами аз лично имам познати, чиито деца множество пъти са посягали да ядат почва от стайните растения, но не са ги оставяли да го правят под предтекст, че "обичат" да го правят. Ако бебето плаче от глад, аз бих му увеличила дозата АМ, вместо да го захранвам, когато не му е времето. За напред децата ще искат много неща, които ще се наложи да им откажем поради факта, че не са достатъчно зрели (например ще посягат да хващат ножицата на 2 годишна възраст, но няма да ги оставите да си режат ноктите сами, нали?). Същото важи за ранното захранване и за слагането в летен кош седнало/полу-седнало преди да му е укрепнал достатъчно гръбнака, само щото правело коремни преси или гледа общата храна. Ами да прави и да гледа, то така му се развива мозъка...ще чака да му дойде времето. Аз мисля, че повечето майки, под предтекст, че децата им са едва ли не свръхразвити и много изпреварили времето си, правят неща, които не са особено полезни за детето, само за да си улеснят собствения живот а не този на детето (отново пример - слагат го в седналия кош, щото плаче и за да млъкне, а дали е полезно за тялото - майната му).

Никого конкретно не нападам с този пост. Държа да подчертая, че според мен не са виновни майките (дори и тези, които не четат странични материали от книги или интернет), а педиатрите, които си бутат схемата от '74-та и си подсвиркват. Нормално е, е човек да уважава такива авторитети като лекари, учители, полицаи и тн, но понякога не е най-правилното решение...Просто лично мнение, извинявам се, ако съм обидила някого.  Peace

# 463

Тук се споделят мнения ,а всеки сам за себе си си преценя кое е правилно и кое не за своето бебе.А и бебетата са различни-някои обичат повече да си похапват,други по-малко;някои лесно свикват с твърдата храна,други не и т.н.Захраних по препоръка на педиатъра и смятам схемата за правилна.На 4 мес. и половина въведох зеленчук и до 1 седмица заместих обедното хранене.Като свикна бебето със различните зеленчуци въведох безглутенова каша и заместих следобедното хранене.Скоро започнах плодовото като десерт на зеленчуковото по малко или за следобед  ще го редувам през ден с кашата,но то не замества хранене и трябва да е в комбинация с мляко.На 6 месеца  ще въведа месно и ще го редувам през ден със зеленчуковото за обяд.По този начин детето пак си има 3 млечни хранения и 2 заместени-обедно и следобедно.След 7-8-ми месец се въвежда попара и до годинката млякото си остава рано  сутрин и вечер преди лягане,т.е 2 млечни хранения(стига детето само да не пропусне едното ако сутрин си поспива повечко).Много майки споделят това захранване и не виждам от какво е лишено бебето.И на мен ми се искаше да е само на кърма до 6-я ,ама като няма...а само с АМ е вечно гладна,незнам дали заради дългата пауза нощем или просто си обича да яде.
  Не съветвам никого а споделям аз как захраних и ще ми е интересно да чета други мнения за захранването а не да се критикуваме кое  е правилно и кое не
Здравей, ще ми обясниш ли за това редуване на плодово пюре с каша. И на мен педи ми каза така да редувам, но плодовото не замества хранене. По колко грама каша трябва да давам? На следващия ден по колко гр пюре и по колко гр АМ след пюрето. Извинявам се ,че задавам толкова мн въпроси но не ми е мн ясно

# 464

Здравей, ще ми обясниш ли за това редуване на плодово пюре с каша. И на мен педи ми каза така да редувам, но плодовото не замества хранене. По колко грама каша трябва да давам? На следващия ден по колко гр пюре и по колко гр АМ след пюрето. Извинявам се ,че задавам толкова мн въпроси но не ми е мн ясно
  На обяд давам половин зеленчуково+четвърт плодово за десерт;следобед давам каша която приготвям със 135 мл вода и 25 гр каша-5 мерителни лъжички като тези на АМ и добавям четвърт плодово пюре вътре в кашата.Така за следващия ден остава отново половин зеленчуково и половин плодово.
 И така ни е добре.Само плодово пюре и после мляко за следобед не съм давала,но мисля,че половин плодово + 60 или 90 мл мляко,зависи детето колко яде - ще е добре

Общи условия

Активация на акаунт