Отговори
# 420
  • София
За софийските мами - утре в 13 ч среща в Борисовата на входа откъм езерото Ариана  alert alert alert

# 421
Добре дошли на новите мамчета, много хубави бебоци си имаме - за тези, които успяват да качат снимки Laughing
Ние се захранваме супер успешно - нашето Рени си яде по около 140-150гр пюре за 10минутки. Отваря устата яде и пак зяпа. Започвам да си мисля, че като беше на 1 месец й давах капките против колики с лъжичка в устата и затова се справя успешно, знам ли. Започнахме със зеленчуци та се чудя кой да е следващия-въведохме картоф, морков, тиквичка и чушка.
От два дни си лапа и крачето-много е смешна, пада едно лудо напъване.
И се научи да плюе- все е мокра. Започне ли няма спиране, изглежда се забавлява много, а татко й й казва - Ще правиш така като ядеш пюре - #2gunfire
В  понеделник сме на консултация да видим как вървим с кг и см.

# 422
  • Бургас
От много страници не съм следила темите, но сега хвърлих един поглед. Всички бебчета, които видях са страхотни  Heart Eyes. И мамите са много готини   bouquet

# 423
Момичета, от кога мислите да слагате бебоците в летния вариант на количката? На нас нещо взе да ни отеснява коша за новородено, та затова почнах да се замислям да го местя вече в летния кош. Това , което ме притеснява и затова питам и вас е, че на летния ни  вариант няма пълно легнало положение, а само полулегнало т.е позициите на гръбчето в градуси са 114⁰,  131⁰, 140⁰.   Thinking

# 424
Muratto , Косьо супер се изкефи като го сложих в летния кош ,ама не ми стигна смелостта да го изкарам с него. Ние имаме пълно легнало , но повече ме притрснява повдигнатото . Струва ми се ,че е още много малък и се изсипва надолу  и седи някак сгънат и смачкан човека. Иначе док ми каза ,че детето само показва и щом се набира и мрънка да го нося , значи вече му е време ,но само на 40⁰-60⁰

# 425
Здравейте,много ви е готина темичката и малко съжалявам че чак сега се натъкнах на нея.Ние скоро направихме 5 месеца и смятам от другата седмица,когато се оправи времето,и ние да се преместим в летния кош.Щом препоръките на педиатъра са от 6-и месец да се слага седнало дедето(поне при нас е така),защо да не може от 5-ти да е полулегнало.А и на нея вече почна да не и се лежи на разходките,когато е будна а трябва да лежи.Мисля че като е полулегнала и има видимост ще и е по-интересно

# 426
Добре дошла тук , Di  Hug
Аз водя малкия  при Димитрова и още на 4 и половина м. ми каза да го слагам в летния кош. Така ,че смело слагай бебка, но под наклон 60⁰ или 40⁰. Ако пък имаш и крайно легнало , за да му се изтяга гръбчето когато заспи ... няма какво да го мислиш  Peace

# 427
Димитрова в Окръжна ли?Защото ако е тя и ние ходим при нея.

# 428
Ние вече повече от 10 дена сме с лятна количка . Какво количество твърда храна давате ? Simple Smile

# 429
половин зеленчуково и четвърт плодово за десерт,още четвърт плодово смесвам към кашата,иначе не я харесва9по съвет на педиатърката) и така за следващия ден има отново половин зеленчуково и половин плодово

# 430
  • sofiq
здр мами да ви се оплача преди малко си намерих кърлж на коляното толкова е малък незнам как го видях вчера ми се е закачил а бях с дълъг панталон и не съм ходила по тревата вече незнае човек от къде ще му дойде аз отидох до болницата и ми го махнаха за скромините 20 лж защото нямам направление сега малкия спи но като се събуди и него ще проверя че нищо не се знае проверчвайте и вие бебоците и себе си да няма изненади и едно въпросче към всички и към пепляшка има ли проблем да го кърмя педито каза че уж не ама мен малко ме е страх
иначе вчера бяхме на Софийска среща на Януарчетата беше много забавно събрахме се 10-12 майки ако има време gloria_calcar11 ще качи снимки
добре дошли на новите мами и тяхните бебчовци лек ден Simple Smile

# 431
Здравейте,

Много благодаря на всички мами включили се в дискусията за ортопеда! Ние сме на преглед утре в ВМА при д-р Драганов /0898503010-ортопед/, похвалиха го много! Направихме и екография на корем. Аз съм доста притеснителна, когато става въпрос за здраве. Предпочитам профилактиката за това с удоволствие ходя на профилактични прегледи.

По повод пишлето на мъжлетата на нас ни го отвори педиатърът на 2 пъти. После разбрах, че така правели от старата школа. Новата школа отваряла пишлетата по съвсем малко, бавно и постепенно. Нашето пишле го отваряме и мием всяка вечер. За мамите с притеснения на училището за бременни споменаха за д-р Момчилов в Пирогов детски уролог. Ако някой има съмнение дали се справя добре или има нужда от помощ за оправяне на не отваряно пишле ... това бил доктора. Simple Smile

Дано съм полезна!

# 432
Здравейте на всички мами и бебоци Hugние успяхме днес да си направим една хубава разходка ,а сега като гледам навън май пак дъжд ни чака Sad
Аз пак имам някой питания.Първото ми е към бургаските мами в темата ,ако могат да ми кажат имената на ортопедите при които са водили бебчовците си,а също и тези на педиатрите и да споделят някакво мнение за тях( и горе-долу как протича една консултация),защото май ще сменяме нашата,а се лутам като пате в кълчища.А другото ми питане е към мамите които вече са захранили как правите пюретата(ако ги приготвяте вкъщи).Защото се начетох на какви ли не работи,за картофеното пюре например,че се слага захар,краве масло,а на едно място и прясно мляко дават.Знам за  кърма и АМ,но прясно мляко ми се вижда много #Crazy

# 433
Веси, аз май съм една от малкото захранили, които пишат по-редовно  Crazy В пюрето се слага само кърма/АМ, най-много можеш да сложиш водата, в която е врял зеленчука. Но като се има предвид колко нитрати остават във водата, по-добре недей. Ако реколтата е собствена, тогава по-може. Захар до колкото аз знам, не се дава до годинката. Масло и обезсолено сирене се въвеждат към 8-9 месец (ако не се лъжа), дори може  по-късно да е, но със сигурност не на 5-6м.  Peace  Съвет мога да дам за картофеното конкретно, от пресните картофи става като лепило, за това разреждай с повече кърма/АМ, че иначе бебчетата му се мръщят  Mr. Green

# 434
  • София
Момичета, вие ще сте ни като пътеводна светлина като дойде и нашият момент със захранването. Вече сме се заредили с плодовите пюренца, както ни препоръча педиатърката, с които да стартираме през 5 месец, но те не били захранване, а по-скоро да свикнем да яде с лъжичка без да плюе и да я заредим с малко витаминчета (то колко витаминчета има в готовите пюрета, е друг въпрос де, ама....)

Габи, ние бяхме при д-р Драганов - много сме доволни, защото човекътима дългогодишен опит и е изключително компетентен...от докторите, на които да се довериш, но има малко странно чувство за хумор, имайте го в предвид Laughing

Мами, някоя от вас ползвала ли е лепенките на 3М за пъпче и какви са ви отзивите? По препоръка на нашата педиатърка малкото е вече 10 ден с такава, заради малко изпъкнало пъпче, ще видим след 10-на дена какъв е ефекта.

Чакаме снимкиииииииии от сбирката на софийските мами Hug Стабилна бройка сте се събрали, браво!!!И в тази връзка още едно въпросче - имате ли приятелки или други мами, с които излизате по квартали, или си джиткате самосиндикално? Аз съм от втория тип майки, но се замислих, че сега е ок - иди, дойди, но като порастне детенце, някак си социалния елемент ще трябва да надделее, колкото и да не съм фен на претъпканите детски площадки и засилените дискусии на тема "колко и какво ака моето дете днес" Mr. Green.

Целувки и много хубава вечер!!!

Общи условия

Активация на акаунт