Отговори
# 495
  • София
За сядането Naughty - на консултацията в пети месец педи-то ми каза,че седнали в количката се слагат най рано на 6м и половина.Иначе полуседнали (т.е. в скута ни,както например са в столчето за кола и.т.н.) можем да ги държим колкото си поискаме,ориентирайки  се по тях - ако се свличат,кандилкат главата или мрънкат така спираме.И аз държа Жорето в количката все още изцяло легнал. 1stroller

# 496
Привет!

Аз се изгубих напоследък, но едва намирам време за дечурлигата Cry и всичко останало остава на заден план.

Страхотни януарчета и януарски мами видях, пу-пу Heart Eyes

Ще стана малко досадна, но да си кажа, водете се по детето си, то ще ви покаже верния път Peace
По дебелите книги пише, че захранването трябва да почне в периода 4-6 месец, защото всяко бебче е различно, някои узряват по-рано, други по-късно. На мен лично преди беб да е навършило 5 месеца ми се струва рано Peace
Имах намерение да захранвам на 5 месеца и половина с оризова каша, но промени в плана. От понеделник Ивони си похапва картофче и много и се услажда. Толкова много и харесва, че чак плаче като приключи дозата Laughing Дадох и първо една лъжичка, на втория ден 3л., вчера 5-6л., днес ще и дам колкото поиска. След това я кърмя. В събота ще имаме day off и в неделя ще добавя и малко тиквичка. След това мисля да въведа и моркова и едва тогава да почнем и с някои плодове.
От другата седмица ще предложа и безглутенова каша като следобедна закуска.

Хранене не смятам да замествам поне до 10-месечна възраст, но детето ще си покаже. На обед ще предлагам зеленчук/плод/месо + кърма/АМ и следобед млечна каша, а през останалото време кърма/АМ. Засега сме на смесено хранене и Ивони е сита. Кърмата като че ли леко се поувеличи, но дохранвам с адапте. Сама си махна нощните хранения, заспива в 22:00 и става в 6:30, хапва и продължава да спи до към 8:30.

Ето и една снимчица от нас да не ни забравите

Скрит текст:
Сестринска обич

... и омраза Mr. Green

Heart Eyes

# 497
Добро утро на всички!
Едва успях да изчета всичко... Прекрасни бебоци  bouquet

Моите принцеси вече са добре, от 2 дни сме на нормалното АМ ( бяхме на диетично - безлактозно)  и ще започнем с оризова каша +кърма. Това е най-щадящо за стомахчето след  ротавируса, зеленчуците - после. Докато бяха болни ядяхме по малко и по-често, върнаха си нощното хранене, но вече си връщаме режима.

По повод отвиването - ние сме в спални чували от 2-я месец и е супер удобно.

За сядането и летните кошове - с каката сложих летния кош, полулегнала и тя започна сама да се набира - хващаше се за дръжката и седеше докато се умори. И така докато започна да сяда сама, не съм я подпирала с възглавници и други такива... Сега с близначките слагах летните кошове, но не мога да изилизам с тях сама(не се събират в асансьора) и си караме със столчетата за кола...

Хайде хубав ден от мен!

# 498
добро утро момичета!При мен всичко живо спи и аз реших да се включа,не съм много редовна напоследък,но ви изчитам Hug
КОСТИ прекрасни дечицаааа Heart Eyes
Гледам,че някои мами са започнали да захранват,аз смятам,да захраня Ивайла на 6 месеца,засега сме на изключително кърмене,мисля да започна с оризовата каша на милупа.
Само не ми е ясно,ако има някои да ми обясни оризовата каша млечна или безмлечна трябва да е и защо? Embarassed
благодаря предварително,ставам да си правя кафе-Хубв ден,мами! Hug

# 499
Здравейте момичета!Не съм писала не си спомням от кога,опитвам се да ви изчета,но много не ми се получава.Моята Катеринка взе,че се поразболя.От онзи ден вечерта е с хрема,гъста,ужасна,водих я вчера на педито и каза,че е от зъбите,пием хомеопатични неща и правим инхалации с натриев хлорид.Навсякъде в нашия град цъфтят липи,та и фенистил пием с витамин ц.Много е гадно да ти е болно детенцето.За захранването...аз опитах и с картоф и само с морков,и с плодове,и с оризова каша....е неще момата,ще я изчакам още месец и пак ще опитвам.Само да оздравее бързо,че в понеделник трябва да заминем на почивка(резервирана и платена е),а и аз имам спешна нужда от почивка.Изтощена съм вече с тия 3 деца,голяма лудница е,закуски,обяди,вечери,разходки,занимания....луда ставам,само дето не слабея от толкова труд.Толкова от мен за сега,целувки на всички и прекрасен ден Hug

# 500
[Гледам,че някои мами са започнали да захранват,аз смятам,да захраня Ивайла на 6 месеца,засега сме на изключително кърмене,мисля да започна с оризовата каша на милупа.
Само не ми е ясно,ако има някои да ми обясни оризовата каша млечна или безмлечна трябва да е и защо? Embarassed
благодаря предварително,ставам да си правя кафе-Хубв ден,мами! Hug
[/quote]

magico, ЗАХРАНВАЩАТА  КАША ТРЯБВА ДА Е БЕЗМЛЕЧНА ЕДНОКОМПОНЕНТНА , АЗ ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ МИЛУПА БИО  ОРИЗОВА БЕЗМЛЕЧНА Peace СТРУВА 7.20 В КАРФУР ,250ГР , НЕ СЕ ДАВА МЛЕЧНА КАША ПОНЕЖЕ НЕ СЕ ЗНАЕ СЪСТАВА НА МЛЕЧНИЯТ ПРОДУК ДАЛИ Е АДАПИРАНО МЛЯКО ИЛИ СУХО МЛЯКО НА ПРАХ  Thinking, А ПРИ ТЕБ КАКТО СИ НА КЪРМА  БЕБЕТО, ТРЯБВА ДА СЕ ЦЕДИШ И ДА ПРИГОТВЯШ КАШАТА С КЪРМА   chef, ИНАЧЕ ЩЕ ВКАРАШ И ОРИЗ И МЛЯКО , КОЕТО НЕ Е ДОБРЕ АКО ИЗБЕРЕШ МЛЕЧНА  newsm78

АЗ ЗАХРАНИ СТАЗИ И СЪМ ДОВОЛНА , СЕГА ВЕЧЕ СМЕ И НА МОРКОВ

# 501
креми родила си скоро имаш време да отслабнеш,спокойно Hug
наистина е много лошо да ти е болно детенцето...ама ще се оправи  Peace
вземи си почини малко,че като те слушам ще луднеш скоро,баби няма ли ?

# 502
СОЕЛ   Hug благодаря тази ще е,наистина не бях наясно,още повече че е съмнителен произхода на мляко в кашите newsm78

# 503
Здравейте и от мен!

Днеска мрачничко и дъжновно, май ще има голямо раздвижване по темата  Joy
Айде набързо по ред на номерата  Grinning

Бела Мама, аз не съм разбрала, че сте били болнички от ротавирус  Shocked Много се радвам, че сте здрави вече! И двете сладурки ли бяха болнички? И как го изкарахте тоя гаден вирус? Аз се колебая за ваксината срещу него и в петък вече трябва окончателно да кажа на педиатърката искаме ли я или не, ти какво би ми препоръчала? В смисъл - вие ваксинирани ли бяхте или не?

Кости, Ивони много сладка! И с каката много мили снимки  Heart Eyes

boubou, Борис е хубавец, ще видиш ти как ще се чудиш как да отпъждаш девойките  hahaha

mimik, много ме разсмя тая физиономия на Никол, милото то  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

dessitta, честити 5 месеца! Много сте красиви   bouquet Това е комплектче на Бабалуно нали? И ние имаме подобно, като станем на 5 месеца живот и здраве ще се наконтим и ще се снимаме и ние.

За сядането - нашта педиатърка ни каза още на 3 месеца да я слагам полуседнала, а на 4 - седнала. И на мен ми се вижда рано, така че засега в количката я возя полуседнала все още, но легналия кош отдавна е забутан в ъгъла. И слава Богу, много ми беше неудобно излизането с него...

Ето ни и нас, снимка от вчера Simple Smile

Момичета, ваште бебчовци почнаха ли да бръмчат? Ние от 2 дена бръмчим с език, много е сладко и смешно  Joy

креми, бързо оправяне на малката! Наистина това е най-лошо, да ти е болно детето...

Целувки на всички!

# 504
Аз се колебая за ваксината срещу него и в петък вече трябва окончателно да кажа на педиатърката искаме ли я или не, ти какво би ми препоръчала? В смисъл - вие ваксинирани ли бяхте или не?

КИСЕЛА КРАСТАВИЧКА а ваксината срещу ротавирусите не е ли до 2я или 3я месец?

# 505
Моят човек постоянно се обръща по корем, но не му харесва и ревва. Нощем така ме буди по 10 пъти. При вас случва ли се така?
И при нас беше така за кратко,докато сега ни е любимата поза за сън.Като и писне така пак промърморва,но вече не и по 10 пъти на вечер.

# 506
  • Варна
Толкова е приятно на човек да му започва деня със снимки на толкова красиви и лъчезарни деца!

Ние днес ставаме на 5 месеца и също така от днес започваме дохранване с АМ. До сега бяхме на изключително кърмене. След разходки по педиатри, изследвания на серумно желязо, хемоглобин, урина седимент, урокултура и прочее се оказа, че детето ми е клинично здраво и няма логична причина, поради която за 5 месеца живот е наддало само 1 килограм. Просто медицината е безсилна да ми обясни защо детето ми спи по цяла нощ, по цял ден играе, върти се като лудо по корем, плямпоти непрекъснато и....изглежда като излязло от Аушвиц  hahaha Опитах се да ги убедя, че се е метнало на баща си, който е 190 см, тежи 60 кг и яде като ламя, ама не...само ръста било наследило от него. В горната анкета ще гласувам за смесено хранене, макар че смятам да му дам първото АМ след час. Явно моята кърма е 0.1% Фитнес Grinning диетична...
Преди да направим изследвания, ми казаха, че при желязодефицитна анемия се изменяли вкусовите рецептори и не усещало вкуса на кърмата, а пиело само по необходимост (един вид като му пристърже). Само че желязото му е в нормите (т.е достатъчно изчерпано за възрастта му) а хемоглобина е 132 (някои мои наборки не могат да се похвалят с такъв). Като за "недохранено" е доста добре. За 24 часа изсуква 700 мл кърма , а трябвало май 960мл...някакви таблици го казвали, не знам...
Та купих Хип Комбиотик, да видим как ще го понесе. В родилното като беше 1 седмица в кувьоз, с такова го хранеха и беше ОК...Дано и сега е така, че може и да не ми дадат да захраня след месец, ако е с ниско тегло. В момента е 5700кг. Ето го моя кламер Simple Smile :

Приятен (дъждовен) ден на всички  babydust7

# 507
Момичета, помагайте. От вчера започнах да дохранвам моя хубосник с Фризовом, понеже кърмата ми намаля, но малкия неиска да яде от шишето. Как да го науча да пие от него? Като му го подам започва да дъвче биберона и да я върти в устата си...и до там. В чудо се виждам вече, правя млякото и така го хвърлям. Вода също не пие. Дайте съвети какво да правя.

# 508
Мейбълин , я виж този лъчезарен чаровник. Не прилича нито на изгладнял нито на Аушвиц-аджия  Laughing Щом мама чувства че детето е добре , според мен няма медицина която да каже че това не е така. И все пак успех с дохранването и да докладваш резултатите. А иначе колко сантиметра е дръпнал от раждането?
Мурато , все ми се струва че щом човеко не яде или не разбира кво да очаква от това шише или си се нахранва добре и  няма нужда от дохранване. Принципно за дохранването знам че като след кърмене предложиш АМ той ще изпие колкото не му е достигнало , нали така  newsm78
Пробва ли да стиснеш биберона да му пръснеш от мялокто в устата за да разбере че трябва да смуче? Другите варианти са с лъжичка и от чашка.
Думи няма за всички тези красавци които видях в темата.Да са ни живи и здрави всичките.
Кости , наминавай по-често , липсваш ни  Hug

# 509
Мурато , все ми се струва че щом човеко не яде или не разбира кво да очаква от това шише или си се нахранва добре и  няма нужда от дохранване. Принципно за дохранването знам че като след кърмене предложиш АМ той ще изпие колкото не му е достигнало , нали така  newsm78
Пробва ли да стиснеш биберона да му пръснеш от мялокто в устата за да разбере че трябва да смуче? Другите варианти са с лъжичка и от чашка.

Пробвах да му капна няколко капки в устата, но пак нищо. Дори като го кърмя само го отмествам от гърдата и давам шишето...но веднага извърта главата или се заиграва в биберона, а като му предложа пак гърдата започва да си суче. После мисля да пробвам с биберон с по голяма дупка, защото това АМ е много гъсто и да не това да е проблема, макар че ме съмнява, понеже той не прави никакви опити да суче...дори ако щеш и само да опита. 

Общи условия

Активация на акаунт