СЕДМИ КЛАС - 14 тема Великденско-ваканционна!

• 26 511
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Привет:) Да ви разкажа нещо от днешния училищен живот в 73 СОУ. По традиция винаги на 9 май организираме Ден на самоуправлението. Учениците стават учители, директор, зам-директори, мед. персонал, хигиенисти. Изземат всички функции. Днес имах два часа с 10 клас и двата бях ученичка. Две момчета бяха учители. В интерес на истината се бяха подготвили чудесно. Цвятко разви темата за лице на успоредник. Момчето се беше ровило из сайта на МОН, за да издирва подходящи задачи, давани на ДЗИ. Ники ни разказа интересни неща от историята на математиката - за Питагор, за последната теорема на Ферма и куп други любопитни факти. Аз дори взимах участие и целия час писах като примерна ученичка в тетрадка  Embarassed
Беше страхотно. Моето малкото чаве пък беше учител по НЕ на 10 клас и по РЕ на 9 клас. Довечера по ТВ7 от 18,30 ще излъчат репортаж от училище:)

# 391
  • Вече на светло в София
ganis, това е много яко!

# 392
  • София
Моята щерка току що ми се обади, че иска да я запиша на ПИ по БЕЛ, имала нужда да отработва писането на преразказ. Моля за инфо къде в Сф ще се провеждат ПИ, на които могат да участват външни деца? Гледах в сайтовете на Регалия, Милениум и Междучасие - нямат

paleto, отварят се файловете, благодаря

Последна редакция: чт, 09 май 2013, 17:05 от prokibar

# 393
Привет:) Да ви разкажа нещо от днешния училищен живот в 73 СОУ. По традиция винаги на 9 май организираме Ден на самоуправлението. Учениците стават учители, директор, зам-директори, мед. персонал, хигиенисти. Изземат всички функции. Днес имах два часа с 10 клас и двата бях ученичка. Две момчета бяха учители. В интерес на истината се бяха подготвили чудесно. Цвятко разви темата за лице на успоредник. Момчето се беше ровило из сайта на МОН, за да издирва подходящи задачи, давани на ДЗИ. Ники ни разказа интересни неща от историята на математиката - за Питагор, за последната теорема на Ферма и куп други любопитни факти. Аз дори взимах участие и целия час писах като примерна ученичка в тетрадка  Embarassed
Беше страхотно. Моето малкото чаве пък беше учител по НЕ на 10 клас и по РЕ на 9 клас. Довечера по ТВ7 от 18,30 ще излъчат репортаж от училище:)

Това е наистина супер! Браво на 73 СОУ. smile3501

# 394
 Hug Hug Ганис, много интересно е, но изпуснах новините, ако има някъде видео, моля дай линк!

Аз разреших на дребния да иде на ескурзия с 6 клас - имало места - ще ходят на Перперикон утре и до 17 часа  щели да се върнат - да разпусне малко. Бях ларш и разреших, но учителката по мат се е намусила - изпити имат, а те хукнали по екскурзии, като самата тя го кани на няколко такива до сега, включтелно по Великден!
Усещам 'спортна злоба', че не е ходил с нея на екскурзия, а  отива с други учители...
Дано й мине, че имаме 5 на класната и трябва да се оправя!

# 395
  • Не съм от тук и съм за малко
Момичета, излезли са резултатите от "Талантлив химик", за който го интересува.  Peace
Доволна съм от резултата на моето момче.  Grinning

# 396
Днес и двете ми деца имат класна - по математика.  Утре сме на състезание, пак по математика. Сборника който препоръчахте тук  е основното, от което ще работим до матурата по предмета - включително и учителката му много го е харесала и му дава задачи от него за домашна.
Да ви споделя нещо, което смятам да премълча пред сина ми ( поне докато не видим резултата от матурите). Преди време на едно състезание в местно частно училище той изкара не лош резултат, на базата на който го канят да се запише там в 8 клас. Таксата е минимална, поне за първата година. После зависи от успеха който постига . Моите наблюдения върху частните училища в града ни се базират на друго подобно училище, но не смея да правя аналогии между двете. Като цяло там се учи много език ( английски). И това май е всичко. Вие на какво мнение сте - читаво ли е подобно образование?

# 397
  • my own world....
Албенче, браво! С таз оценка сте приети отвсякъде   bouquet

# 398
  • София и там където не се пуши
Браво на децата, ето запълват се паралелките в НПМГ

# 399
Браво  bouquet Започнаха да се появяват първите успехи в темата  Grinning

# 400
  • Не съм от тук и съм за малко
Албенче, браво! С таз оценка сте приети отвсякъде   bouquet
Дано. Grinning  Все пак не трябва да се дъни на външните, така че не мисля да го отпускам.   Wink

# 401
Ако някой решава от помагалото на Просвета за НВО, което сподели Русалката, нека да каже как вървят задачите от обобщението на втори модул...При нас нещата са доста тегави и го пратих със сборника при учителката, та тя да се мъчи с него. Wink

# 402
  • София
Помагалото не е от най- лесните, Пале Simple Smile, затова е хубаво.

# 403
Ганис, хубаво е то, ама я питай сина ми дали е на това мнение, направо ни се смразиха отношенията с него покрай този сборник. Mr. Green

# 404
  • София
Нищо, аз съм сигурна, че детето ще успее и след изпита ще има глобално затопляне Wink

Общи условия

Активация на акаунт