Милано - 3

• 88 057
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Мимии, абсолютно си права за август, но за съжаление можем само от 14 до 29 август да пътуваме в Италия. Зная, че ще ни е горещо, но поне няма да е лудница в Рим по това време.
До вчера преди намалението 2 еднопосочни билета от София до Рим за 14 август струваха 30 евро, днес с намалението са вече 50 newsm78, затова ще чакам да ги свалят пак на старите нива.

# 616
  • Street of Dreams
Здрасти пак и благодаря за изчерпателния отговор!
Ако реша да отида, ще е за една или две вечери. Време имам само за градски разходки, кафета, ресторанти, снимки, градска архитектура и някой клуб вечерта.
И за мен Дубай е безинтересна дестинация - няма история, няма природа, няма "местни" - всичко е изкуствено създадено за да блести и да се харчат пари.  Индивидуално мнение, естествено.
Рим го обмисляме на рождения ден на моята приятелка, в края на юли - дали ще умрем от жега? newsm78
Много се радвам, че има толкова евтини билети от БГ - най-после повече хора ще могат да мръднат от там. Close

# 617
  • Sofia
Приземявам се в прекрасната ви темичка.  Simple Smile
Благодарение на великденската промоция вече имам два билета до Милано и обратно за 100 лв. и съм повече от доволна! Трябва да разпределя 6 нощувки и умувам как ще е най-подходящо.На първо четене мисля да отделим за Милано 2 дни, а за Бергамо и Комо - по един. Чудя се дали другите 2 да са за Венеция или и по-близки дестинации, до които можем да прескочим. Другата ми чуденка е къде да спим в последната нощ, с оглед на това, че полетът е в 7,45  newsm78
Ще съм благодарна за всякакви съвети.  Hug

# 618
Приземявам се в прекрасната ви темичка.  Simple Smile
Благодарение на великденската промоция вече имам два билета до Милано и обратно за 100 лв. и съм повече от доволна! Трябва да разпределя 6 нощувки и умувам как ще е най-подходящо.На първо четене мисля да отделим за Милано 2 дни, а за Бергамо и Комо - по един. Чудя се дали другите 2 да са за Венеция или и по-близки дестинации, до които можем да прескочим. Другата ми чуденка е къде да спим в последната нощ, с оглед на това, че полетът е в 7,45  newsm78
Ще съм благодарна за всякакви съвети.  Hug

За плановете нищо няма да кажа, защото си зависи от вашия интерес, но нощувката съвсем спокойно може да е в Милано, защото транспорта до летището/летищата и много добре организиран. Хващаш автобус около 5.30 и си съвсем навреме за полета.

# 619
  • sofia
Аз така и не разбрах превоз в Милано през нощта има ли?

# 620
  • Sofia
Това не го разбирам добре, някой ще помогне ли? Значи вземам колата (за електромобил), наема е 5Е на час, ако я върна на същото място- плащам часовете, ако е на друго място- +5Е?. Паркирам безплатно в синя линия и мога да ползвам бус- лентата?

# 621
Това не го разбирам добре, някой ще помогне ли? Значи вземам колата (за електромобил), наема е 5Е на час, ако я върна на същото място- плащам часовете, ако е на друго място- +5Е?. Паркирам безплатно в синя линия и мога да ползвам бус- лентата?

Такъв е наема за силвър и голд клиенти, иначе има по-надолу тарифа на ден, която е 60 Евро.

# 622
  • Milano

Значи, плаща се 5 евро фиксирана цена за всяко едно ''рентване'' плюс 5 евро на час.

24 часа - 60 евро.

Ако върнеш колата в друг град е 5 евро (промоция валидна до 18-ти май), ако я върнеш на друго място, но в същия град е безплатно.

Клиенти силвър са на практика всички, които се регистрират.

На всички новорегистрирали се се подаряват до 2 часа безплатно ползване от почасовата тарифа (фиксираната си остава).

Има и една промоция до 18-ти май, ако въведеш съответния код, посочен в сайта, имаш 3 пъти по 2 часа гратис от почасовата тарифа.

Да, може да се влиза и в зона ZTL (в центъра), да се ползва бус-лентата, ако я има Grinning и да се паркира в синя зона, а в Милано и в жълтата (за резиденти)...ако си намериш място. Laughing

# 623
  • Milano
Аз така и не разбрах превоз в Милано през нощта има ли?

Метрото отваря в 6.00 и затваря в 00.30, после вървят заместващи го автобуси до 1.30.

Автобуси и трамваи има до към 2.00 часа.

Някои трамваи тръгват ок. 5.00 часа, но трябва да се види за конкретната линия.

# 624
  • sofia
А как се придвижвате до гарата в 5-5.30 за реса се питам? Освен хотел до гарата?
Ние постояхме на гарата 2-3 часа, защото не знаех как да се движим

# 625
  • Milano
Обикновено хората отсядат в хотели близо до гарата, други се придвижват с такси, трети си отиват директно на летището с колата и я оставят там на паркинг, независимо от часа Simple Smile.

# 626
А как се придвижвате до гарата в 5-5.30 за реса се питам? Освен хотел до гарата?

Аз веднъж ползвах трамвай.

# 627
  • Sofia
Аз понеже ще кацам на Малпенса, видях, че има влак, който спира и на др. гари в Милано, даже обмислям дали да не спим около някоя от тях. Но за всеки случай съм с вечерния полет.   

# 628
Чудя се тази карта дали включва влак от/до Малпенса, матро,трамвай в Милано, влаковете до Варенна/Комо, корабчетата, които са градски транспорт по Комо?

http://www.trenord.it/en/tickets/ticket-day-passes.aspx

# 629
  • Sofia
Чудя се тази карта дали включва влак от/до Малпенса, матро,трамвай в Милано, влаковете до Варенна/Комо, корабчетата, които са градски транспорт по Комо?

http://www.trenord.it/en/tickets/ticket-day-passes.aspx
Присъединявам се към въпроса.  Peace
А също и фуникуляра в Бергамо?

Общи условия

Активация на акаунт