Отговори
# 690
С предлагането от шише трябва да се внимава, да. Иначе отказват гърдата. Но аз се наложи да дохранвам като стана на месец и ми намаля рязко кърмата, та нямах избор. С шишетата на авент хем само веднъж дневно дохранвах и то след кърмене пак за малко да се отбие. Тогава една приятелка ми показа нейните на Томи Типи и с тях и с техника за даване на кърма от шише (от ла лече лига специално за да не се отбие) се кърмихме успешно доста време  Heart Eyes

Шишета за родилното не трябват - там ползват техни и ги изваряват. Поне досега не съм чувала някъде да искат, но трябва да се провери в съответната болница, където ще раждате  Peace Който поръчва от английски сайтове - в момента в асда има промоция 6 броя Томи Типи за 10 лири, в mothercare също са на промоция, но за 15  Peace

_Ninka утре съм и аз при Томова, дано при мен потвърди младеж както го видя лекарката  Mr. Green

maria_magdalenna Вчера една лелка се опита буквално да мине през мен с количката в магазина ooooh!  Добре, че имам бързи реакции да си пазя корема  ooooh! Гледай да не се ядосваш на такива дреболии, несъобразителни хора много  Hug Hug

tania_tsvetanova Грамовете по ехограф нямат абсолютно никакво значение освен да проверят, че бебето се развива добре и в норма. Разликите идват от замерването на бебето - даже милиметър по-малко да го измерят и идва разлика в цялото тегло (аз така уж щях да раждам бебе над 4кг, пък се роди една 3килограмова торба кокали дето да не смееш да хванеш да не се счупи нещо  Mr. Green)

# 691
Благодаря ви, момичета Hug Hug Hug

Четох по диагонала, както се казва...
Имах 2 малки шишета, които в началото, само ги изварявах. Свекито много настояваше, че детето трябва да пие вода, а Диана не искаше да пие по никакъв начин. Едва след като я отбих започна да пие и то в началото с лъжичка. Виж залагалките ги харесваше, но да пие от шише с биберон отказваше. Все пак пропи от шише биберон, което пък, после отказа мнооого трудно. Не искаше да пие от нормално шише до 3 годинки...абе дете с характер от всякъде...нещата се случват, когато тя реши.

Диана, от самото начало вървеше 2, дори понякога 3 седмици по-напред през цялата бременност...Док, който ме следеше каза, че 20-тина дни преди термина ще може да се определи колко голямо бебе ще се роди. Но отидох да раждам в Русе, там накрая ме наблюдаваше друг док(с много добра апаратура), които през цялото време твърдеше, че е с нормални размери бебка, дори и след като преносвах с седмица вече...на края Диди се роди нормално - 4500гр, 56см - но за сметка на това много бързо и лесно и не много болезнено.

Поздрави и  Hug Hug Hugна коремчетата

# 692
Здравейте и от мен!

Нинка, браво за момата!   bouquet

Аз също бях на преглед днес - оказа се, че моята лекарка няма да работи така и не разбрах колко време, но няма да може да ми проследи бременността  Cry Странно е да си при друг лекар и сега тепърва трябва да свиквам. Абе мъчничко си ми е... Иначе бебо е добре, всичко е в норма и даже плацентата ми е на нормална височина, да не повярваш. Ама пак не може естествено да родя  Crossing Arms  Изобщо днес уж трябва да съм щастлива, че бебо е ок, а аз се чувствам като последния карък. Дано да е просто в(б)ременно настроение.

Сохо, браво на вас - много растете! Не се притеснявай и не се вкарвай в излишни филми - детето си расте и щом лекарят не е намерил нищо, което да го тревожи значи нещата са тип-топ.

Малинка, мисля, че се сещам какъв е бил проблемът с авентските шишета. Имат един ринг, който задължително се поставя преди да се завинти капачката. Ако се забрави подлива жестоко. Винаги съм се чудила защо така са го направили  newsm78 Само да ти усложняват живота. Иначе са си хубави - шишета, като шишета. Вече ми се струва, че няма особена разлика  Laughing На второ четене обаче се сещам за нук-ското шише, което бяха подарили на училището за бременни и беше доста неудобно.

А за ходенето до магазина всеки ден - разбира се, момичета, то това е в кръга на шегата. Нали при този приятел, който го каза това е същата история - жена му иска отсега да се подготви, а той пък съвсем спокойно го дава  Grinning Иначе и моя мъж не си взе болничен за раждането на Стела, който се полага по принцип (имаха много работа точно в този период), но вечер на връщане от работа вечно беше с бойна задача я за антибиотична пудра, я за спирт, я за памперс, я за марля  Mr. Green Абе няма отърване  hahaha

Таня, и на мен ми се струва, че нещо при измерването има грешка. Позицията на бебето всеки път е различна и лекарите понякога не успяват да вземат мерките съвсем точно, та стават разминавания. А и след като са ти казали, че всичко е наред, значи трябва да си спокойна. Ако си много притеснена можеш да идеш още един път евентуално.

Лече, и аз се чудя като теб какво да правя. Стела си спи при нас и не мисли дори да се мести... Освен новия беб да се учи сам на креват, а принцеса глезана да продължава да ни избутва в двата края  hahaha Разбира се, ще пробвам да я слагам сама да спи в новата си стая, като се преместим в новата хралупка, но да не си правя сметките без кръчмаря  Laughing Че нашия кръчмар не е от най-благосклонните  hahaha

Ани, тя френската докторка може по френски да ги преценява нещата  Laughing То в наш'те болници има шишета за общо ползване и се стерилизират в болничния стерилизатор. Не ми се вярва, че ще им се занимава с индивидуално донесени шишета. Освен ти сама да си ги почистваш някак си. Но те като ти носят бебето, заедно с него носят шише с АМ и шише с вода, на нас и биба носеха.

Айде, скапа се времето, утре за концерта на Бон Джоуви дано да се развидели малко...

# 693
Привет и от мен. Връщам се да ви чета, че доста имам да наваксвам. Ето коя серия купих днес: http://angel-baby.eu/babyshop/index.php?id_product=178&contr … uct&id_lang=7
Боди, ританки, шапка, ръкавички и пелена.
Не знам вие дали вярвате на лунните фази, но аз гледам да се съобразявам. Знам, че е много рано, но днес проверих за август и началото на септември. За тези, които ще раждат секцио, може да е интересно. И така:
23-25 – Луна в ОВЕН – Бъдете внимателни с режещи предмети.  Не се препоръчва хирургична намеса в областта на главата, очите. Отложете също посещаването при стоматолог и фризьор за друг ден
31 август, 1 септември – в РАК - Да се избягва хирургическа намеса в областта на стомаха, гръдния кош, корема, млечните жлези, жлъчния мехур, лимфната система
9,10 – в СКОРПИОН - Да се избягва хирургична намеса в областта на слабините, на половите органи, отделителна система, на жлезите с вътрешна секреция, на дебелото черво, на бъбречните легенчета, на пикочоотделителните пътища.

# 694
  • Пловдив
soho doll, така ме разсмя с твоята глава!  hahaha hahaha hahaha Успокоих се, че не само аз си мисля щуротии. За размерите хич не им вярвам на докторите. Големият трябваше да е 5 кг. Той се роди 4. Ама главата му беше огромна наистина. И с едни кльощави крайници- ужас. Малкият щеше да е гигант и той- 3.250 се роди. Ама пък доста по-рано го извадиха.  newsm78 Докторката ме пита последно дали преди термин съм раждала, че пак нямало да изкарам до края. Сега от няколко дни съм в чуденка какво искаше да каже с това?
Не знам от какво повръщах, но беше ужасно. То само сокове, горчиво, гадно-брррр. Днес съм парцал, боли ме глава и само ми се яде. Tired
Внезапно ходих на мач пак на дребния от детската градина. Много се забавлявам с малките футболисти. Голям смях пада.

# 695
А, каза ми, че вече не е много добре да се взима но-шпа, само при супер нужда и веднага да и сигнализирам / това го казвам, защото знам, че има момичета, които взимат от време - на време/
Аз миналата седмица специално попитах акушерката, дали не е проблем, че го пия толкова дълго и тя каза, че не е. В сряда ще попитам и док, но така или иначе аз май нямам избор и сигурно ще си го пия  Confused

Добре де, може би ми е много тъп въпроса, ама за стерилизиране не може ли да се използва вряла вода от електрическа кана? Знам, че някои мами го правят, но може би е било само в изключителни случаи (виждала съм го в условия извън вкъщи).

И да попитам дали някой ще ходи утре на форумът в новия мол? Аз се надявам да съм там и ще ми е приятно да се запознаем  Simple Smile

# 696
Добра вечер, момичета!
Да ви кажа, минах транзит през една аптека и набързо прегледах за шишета и помпи за кърма. Значи най-евтиното шише беше 2,60 лева, а най-скъпото - 9 лв. Имаше поне 10 модела. Помпата беше 6,80лв.  Нямаха друг модел. Нещо не ми хареса.
Така де, това информативно само.

# 697
  • София
Ушана, много сладички жирафчета. Това за луната не трябваше да го чета, след днес и после снимките на бебето на Амели почти съм сигурна, че ще е секцио.

Петя, голямо успокоение, сякаш 4кг. е нищо  Joy Нещо си яла и затова ти е станало лошо. Сега си се изчистила и организма търси нови запаси

new leaf , за стерилизирането в кана не мога да се изкажа, защото знам колкото теб, но да питам за какъв форум в мола иде реч. Какво ще има и утре по кое време?

# 698
Писах, писах от телефона и накрая всичко ми се изтри Cry Много ме е яд и естествено не помня всичко, което исках да кажа, но все пак... много се радвам за всички, които днес са видели бебоците си и най-вече че са добре Hug
Днес ходих за болничен, ще се водя че съм в болница 3 дни. Прегледаха ме импровизирано и докторката, която ме погледна каза, че бебка е дългокрака...та вече имаме няколко еднакви мнения по въпроса - манекенка ще е hahaha
Преди малко качих снимки на последните покупки за бебка Crazy

# 699
Ето това http://events.puls.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/, бях го пускала преди време и май още мами се бяха навили да идват.

# 700
Здравейте, момичета!
Танище, честит ти рожден ден на бъдещия татко!
Сохо дол, Нинка, Коткинчо, Кики браво за прегледа   bouquet Това за ношпата не го знаех, благодаря че сподели!
Ушана, сподели моля те сайта от който следиш за луната. Аз преди си бях запаметила един, но сега не мога да го намеря. Много сладко боди Simple Smile
Относно стерилизирането, някой беше писал, че може в тенджера с вряща вода.Четох една статия но от нея не ми стана ясно как точно става това. Шишетете трябва да са покрити до горе с вода или да има 2-3 пръста вода, колкото да се образува пара. Как да избегнем пукването на стъклените шишета, а бибероните няма ли дасе деформират от горещината?
Диана, мисля тия дни да си поръчам от многократните пелени, дето беше поръчала, че са останали по 2-3 бройки от всеки цвят само. Ти изпра ли ги вече, какви са ти впечатленията след прането? Аз много много не разбрах как се поставя вътрешността на многократните пелени, бях чела че на момчетата трябвало да се прегъне на две, но защо така?  newsm78 Днес не съм от най схватливите.  Embarassed

Според вас ако взема повече гащеризончета има ли смисъл изобщо да взимам ританки и блузки? Някак ми се струва по лесно с гащеризонче да е бебето, за да не му се заголва кръстчето. Ох, толкова съм зле с тия неща..никога не ми се е налагало да гледам бебе  Confused Чета,  чета по цял ден, но практиката си е друго.
п.с.
вижте какво намерих:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Baby-Toddler-Safe-Cotton-Anti-Roll … sh=item19d8d580e2

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 21:23 от Kristisha

# 701
  • София
new leaf, на мен май не ми е попадало това преди, или съм съвсем изкукала и не помня. Честно казано ако не е студено и не вали бих дошла. Ще видя утре сутринта какво ще реша.

Кикито, много хубави неща, всичко ми хареса. Както и на другите момичета - на Диана бялото комплектче, Со Амейзинг с лигавниците Simple Smile
Аз много се чудя на якенцата, дали не е малко бебето за такива. Бях харесала няколко, но май с това цялото зимата ще е по-добре.
Кристиша, споко, и аз съм много зле и се притеснявам как ще се справя с памперсите. Имам чувството, че на всеки 20мин. ще го свалям за да знам трябва ли да се сменя.

# 702
http://fazinalunata.com/bulgarian/v-momenta/faza-na-lunata/ - eто сайт, а после си търсиш "луната в овен..." и четеш значението. Soho, страхотни новини - не само че си видяла лекарката си най-после, но и бебунче! Ехааа, 700 грама! А колко е в см? Съжалявам, ако съм те стреснала с лунните фази. Не се връзвай особено Simple Smile В крайна сметка, ако бебунче реши да излиза, няма да чакаш луната я! Просто информативно го пуснах, ако ни питат за предпочитана дата и ако всичко си е по план. Много "ако", нали? Иначе досега съм се съобразявала с това, дори за зъболекар. Сигурно ви е странно, но...
За стерилизатори нямам особено мнение. Мисля да кърмя, мамоложката ми беше "обещала" / Joy /
мнооого кърма. Аа, Soho, креватчето е мноого принцеско! И моята лентичка е изчезнала! Не е честно пък!

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 21:34 от ushana

# 703
Момичета, с какви дамски чанти ходите?
НА мене винаги са ми били най-удобни моделите с 2 среднодълги дръжки, които се носят през рамо. Обаче сега имам чувството, че ще си наръгам корема с чантата. Направо се чудя какво чанта да ползвам. Не мога даси нося портмонето, телефона и ключовете по джобовете....

# 704

Според вас ако взема повече гащеризончета има ли смисъл изобщо да взимам ританки и блузки? Някак ми се струва по лесно с гащеризонче да е бебето, за да не му се заголва кръстчето. Ох, толкова съм зле с тия неща..никога не ми се е налагало да гледам бебе  Confused Чета,  чета по цял ден, но практиката си е друго.
п.с.
вижте какво намерих:
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Baby-Toddler-Safe-Cotton-Anti-Roll … sh=item19d8d580e2
На мен определено ми беше много по-удобно с бодита и гащеризони. Подходяща комбинабия беше и боди и ританки. Имаше няколко тениски и блузки, но е безкрайно непрактично за малко бебе - изобщо докато не се изправи да върви само. Така и никога не му ги сложих тезитениски и жилетки, въпреки че беше лятно бебе.

А това приспособление ми се струва ужасяващо- бебета си знаят много добре как им е удобно да застанат, това не бих го сложила Peace

За чантите- откакто Боил проходи и трябваше да тичам по него, съм само с раница - много ми е удобно. Все още нося такава, най-вече защото винаги нося компютър съссебе си, но и от много други гледни точки е удобно (разпределена тежест и т.н.

За спането- моят никога не е спал при нас, но пак ме притеснява този момент. Съвсем новородено наистина не ми се струва удачна идея да спи с по- голямото, особено ако и голямотосе буди нощем...

Последна редакция: пн, 13 май 2013, 21:43 от Lulu25

Общи условия

Активация на акаунт