Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 675
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  202uu

Все едно аз съм го писала. Сега с това бебе възнамерявам отново да не му пипам пишката. Природата си знае работата.

# 601
И аз бях на абсолютно същото мнение, затова и изобщо не сме забелвали. Четох обаче, че много юноши имали проблеми в тинейджърските години, но поради срам, не казват на родителите си и се получават проблеми по-късно. Затова и се решихме на тази стъпка.

Определено ми писва обаче да се занимавам с тази дейност, а ако пропуснем ден, два, направо си е залепнало.  ooooh!
 Няма ли някой мъжки форум да ги питаме мъжете!  Mr. Green

# 602
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Ето статията на д-р Оги (проф. Бранков) по въпроса, на който му е интересно.

# 603
  • София
Даа, това с пишката си е драма...  Да споделя и моето мнение, което е в крайния лагер. На моето калпазанче му я забелвах, но ми беше доста трудно, понеже много пищеше, беше му доста слепена, само една точица се виждаше. До година нямах особен успех. После получи такова възпаление на пишката, беше му станала като боздуган и много се изплаших. Тогава почнах да питам приятели с момчета и се оказа, че повечето момчета на мои познати, на които упорито са им забелвали пишката имат поне по 1-2 възпаления, последвани от сраствания, цепвания и операции. Дори тези, на които най-успешно им е забелена, през пубертета довършват родителското дело докрай, все нещо остава да се доразпъне.

Почнах да чета много, включително чужди материали и разбрах, че това забелване се прави само в България, мамите от чужбина да кажат така ли е (уточнявам рязкото дърпане, не измиването и придърпването до където може). Има си причина пишката да е така затворена и Господ така да я е създал, това пази от инфекции, повече от колкото причинява. Реших повече да не дърпам насила, а само да измивам добре докадето е отворена, като лекичко придърпвам, докато е мокра. Ако имам някакво съмнение за зачервяване, слагам риванол и веднага минава. Сега, когато моят човек е на 4,5г и почти изцяло му е оголена главичката, има 5-10% още, като сам си достигна до този резултат  Wink Възпаление друго не е имал слава Богу

# 604
  • Sofia
Ами племеника е почти на 4 г и досега проблеми с пишката не е имал никакви...; от друга страна на една приятелка май не я бяха пипали и към 1 год са имали доста сериозен проблем...; аз ще продължавам да събирам мнения (имам доста познати мами с момченца), ще питам и педиатъра, с който се уговорих, пък ще видим...; на лекциите казаха веднъж от 2 месец да се почне и веднъж няколко дни след раждането... но определено трябва да е всеки ден;
За момента определено смятам, че лекото и постепенно придърпване при баня едва ли ще навреди  Peace

# 605
Оооо добро утро!
Аз съм в невероятен режим : заспивам към 24 часа и м/у 2-3 часа се събуждам, защото вече всичко ме боли, защото мога да спя само на ляво  1countingsheep . По мотам се .. по мотам се и чакам пак да ми се преспи и лягам и към 7 съм на линия и цял ден ходя като парцал.

Vilito 86 ами не е спешно по принцип той таткото има юли РД, " Ама си викам като се родят бебетата не се знае ... та докато съм ви хванала да си ви питам  Hug" Ако искаш качи снимките заедно с линк-а да не се занимаваш само с мен   bouquet .

milisa Аз също бях на вълна Иван Рилски и единствено заради Даков съм в чуденка за АГ-то. Ако ще ходя там ще е само при него, а иначе си мисля за Иван Рилски без избор на екип. До вторник трябва да реша тогава ще ми дават документите.

Ааа да ви се похваля ... бях решила " ПОвече никакви 3Д -4Д -та, защото мн голямо бебето вече и нищо не виждам ", а и задължителните за гледане на развитието на органите съм ги минала. Но днес както си стоя и си  Whistling  щях да ходя на томове ... викам си я по добре на 3Д и без това не сме се виждали 3 седмици да го видя какво прави моя мъж. Ааа той такава изненада обърнал се с главата на долу  newsm68 smile3521 newsm10. Викам на докито, ами да не се завърти пак... а тя : " Няма бе ... няма" ( и предният път каза че няма ... ама се завъртя)... Та така в готовност човека 45см., 2450кг. , и пишка  Embarassed 2,5 см. Каза да не го чакам скоро около термина или преносване .. вика само още около месец...ама каквото такова да е жив и здрав.

Оооо изписах се .. като не мога да спя така е  Naughty. Айде лека нощ започва втори тур дрямка  1countingsheep  .

# 606
Добро утро и от мен!
И аз като val 86 съм с невероятен режим иии ужасни болки ... Целия ми таз ме боли, пука, не мога да се завъртя или да си вдигна краката.. Вечер ако ми се доходи до Вц е голям зор да прескоча ММ, че да сляза на земята.. Имам чувството че всеки момент ще се разпадна... Буквално ....  smile3518 Нечовешка болка е Cry ...
Освен това пък от около седмица имам  и болки ниско в корема, ноо не от тези дето предвещават раждане... Май не са такива де  newsm78 ... Че нали казвате болезнен цикъл, едно друго, ама аз не знам как боли при цикъл, колкото и да е странно... Таа за болките, едни остри и прорязващи и само като ставам и като втрвя прекалено много, ако си седя седнала съм си ппушка.. Легнала не ми е удобно,че ме боли кръста и гърба... Confused ...
Ох наоплаках се аз, стига толкова  Stuck Out Tongue
Тая седмица с ММ сме планирали разместването в спалнята, смятам да изпера дрешките на бебо, че малко остана вече хах , смятам малко да си модифицирам и кошетката, че долу има едни къдрави истории... и ми е някак си много женска за мъж, амаа ще гледаме.. Това е не толкова наложително за сега.. Simple Smile

Оххх аз се улях да пиша... Хайде спирам се иии цунки по тумбачетата ;*

# 607
Добро утро и от мен  bouquet

май всички сме с един режим...нямам думи просто,с тези болежки аз да се оплача,че много ме болят капачките на колената,не ми понасят тежестта,както и ми пука таза,но пък той не ме боли само опашката Crazy

Росица Петрова при мен болезнения цикъл беше с болки ниско към яйчниците,и кръста ме болеше,но бяха едни тъпи но много дразнещо понеже не можеш да си намериш място и така цял ден.Иначе ако са прорязващи и не продължителни май ти се разтяга таза Flutter поне така ми каза доки.

Аз тия дни все ставам към 5 препичам си две филийки със сирене или яйце,хапвам и към 7 започва втори тур дрямка,но не винаги ми се спи...После цял ден ходя като свободен електрон.

Сега ме терзаят няколко въпроса,единия от които е как да започна да се храня като родя и кърмя,дали педи ще ми даде някакви насоки кое трябва да се избягва,кое да е на проби,за да се разбере дали бебето не е алергично към нещо...

Ами хайде да се ориентирам и аз към леглото...

# 608
Добро утро и от мен! Явно всички сме на един режим- дрямка-И-нет-дрямка.
И аз от няколко дни усещам тази неприятна болка ниско долу под пъпа, но над срамната кост. Особено силна е през нощта и май наистина ме наболява ако съм походила по-дълго. Снощи си казах, че и ако днес съм така, ще ходя до спешен кабинет, но виждам, че не съм само аз. Иначе тазът ми пука при завъртане в леглото, та чак се чудя дали няма да се разглобя някоя вечер. Интересно, като ме награби милото и всички болежки ми минават. Embarassed Сигурно това е имала в предвид доки миналата седмица, като каза, че е препоръчително да правим секс. Crazy
Денят във Варна е предразполагащ за плаж, но опита ми от миналата седмица показва, че се изморявам бързо в странните пози, които заемам на пясъка, а и приятелката ми мило се пошегува, че близо до водата приличам на Волният Уили.
На всички, които имат имен ден днес - Св.равноапостоли Кирил и Методий-или имат именици у дома- Честито  bouquet
Хубав и слънчев ден на всички, а аз се отправям към леглото с книжка в ръка.

# 609
Добро утро!

Аз все още мога да се похваля със сравнително добър нощен сън, будя се за тоалетна веднъж, и няколко пъти за смяна на позата ляво-дясно. Моите болежки се появяват вечер, когато спра да се движа и полегна на диванчето.За около час-два отминават.

*petrohanka*- виж долу линка от кърмаческата библиотека, има статии относно храненето на кърмачките.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

# 610
Добро утро и от мен!
Снощи бях с толкова силни менструални болки и контракции,че си помислих че момента е дошъл.Лежах доста,чух се с док,пих Гинипрал и Но-шпа и лежах,но днес пак ме боли корема и кръста все едно съм в цикъл.Шантава работа,ще лежа и днес пък да видим дали ще посетя док преди часа ми за четвъртък.
През нощта и аз ставам 1-2 пъти,особено ако съм изпила 0,5-1 л. вода преди лягане,постоянно съм жадна.
neli_d,радвам се за прекрасните новини. Hug
Честито на всички празнуващи днес!  bouquet

# 611
  • София
Здравейте и от мен мами.
Радвам се че Даниелка си е у дома при мама и тати, много да се слушкат  Heart Eyes

Аз нямам търпение да идва утре и другата седмица да отивам да раждам вече  hahaha
Че и аз едвам спя, таза ме боли ужасно, а и от време на време ме хващат контракцийките.

Цункам ви милички и да се пазите  Hug

# 612
  • София
мечо пух теб кога ти е термина -( няма те на 1-ва страничка)
Мен чак другата седмица ще ми пускат всички изследвания в правителствена(микробиология,тонове,ЕКГ и т.н. и на 16.05 ще ми определят датата за секцио)
Дано изтрая до тогава че си ме наболява постоянно.

daninceto дано бързо отминат болките за да ти олекне,ако трябва иди на преглед за да кажат дали наистина не са контракции за раждане - за твое успокоение Hug

# 613
  • София
Момичета плашите ме с това забелване, аз при първо дете момиче не се бях замисляла сега при момченце за тези неща. Явно трябва да се поинтересувам за мнения.

# 614
krasi_kh - терминът ми е 21ви Юни, не съм се записвала на първа страница. Все още не съм говорила с Христова за начин на раждане и т.н.
Аз пък се плаша от момичешките работи сега, че нали и при девойките има вероятност за сраствания Confused, та...и аз ще чета и ще питам момичешките мами.

Общи условия

Активация на акаунт