Няма радост по-голяма, ЮНЧЕ малко се задава!

• 26 689
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • София
При момичетата май е по-лесно,просто трябва добра хигиена,защото като са малки уретера е доста къс(не знам дали правилно се изразявам) и много лесно може да се получи инфекция.
Бяхме с каката за известно време в Токуда миналата година заради др. проблеми и там докторите ме посъветваха да ползвам моя интимен шампоан и за нея , че ставало и с сигурност е неутрален.
А преди това съм си ползвала бебешкия сапун който е с ph5,5 -което също е ОК.

# 616
Мечо Пух благодаря за линка,аз съм попадала на него,но не съм се задълбочавала,но днес се зачетох...леле какви диети има да се чуди човек как да яде направо.Даже са забранени домати и краставици в една от тях,а аз ака чакам лятото само това да ям Crazy направо се разочаовах,но ще я видим ние тази работа Mr. Green

Относно момиченцата и аз се вълнувам,една мама,на която и бях на гости ми показа че се почиства между срамните устни с едно памуче напоено с бебешко олио,но не знам това дали е ок или е достатъчно.За интимен гел не е ли рано да се ползва за новородено newsm78

# 617
  • София
Аз пък от нямане на кво да правя почнах да подремвам и следобед и се чувствам значително по-човешки...тъпото е,че пред тв заспивам почти моментално,а легна ли си в леглото-почват болежки, таз, пишкане, въртене...ама не мога и пред тв да спя нощем пък...
Ей петроханче,като каза краставица- и на мен все ми се яде тоз безсмислен зеленчук...кво толкоз...може би е мираж от липсата на секс Joy

# 618
  • София
Петроханче миналата седмица имаше по БТВ в обедния блок тема точно за храненето на кърмачката и бяха поканили консултант от ЛЛЛ. Тя каза че според нея кърмачката трябва да се храни като всяка друга жена която не кърми и да не се ограничава от нищо. Само определени храни - като кафе, шоколад, бира например трябва да се консумират непосредствено след кърмене за да има организма 3 часа да ги разгради. Каза че с плодове като ягоди например трябва да се следи бебето и да не се прекалява, но не и напълно да се изключват от менюто.
Аз не смятам да пазя никакви диети, не съм го правила преди няма и да го правя сега. На мнение съм че с колкото повече храни е запознато бебето през кърмаческия педиод, толкова по лесно ще мине захранването и риска от алергии е по-малък.

# 619
Петроханче миналата седмица имаше по БТВ в обедния блок тема точно за храненето на кърмачката и бяха поканили консултант от ЛЛЛ. Тя каза че според нея кърмачката трябва да се храни като всяка друга жена която не кърми и да не се ограничава от нищо. Само определени храни - като кафе, шоколад, бира например трябва да се консумират непосредствено след кърмене за да има организма 3 часа да ги разгради. Каза че с плодове като ягоди например трябва да се следи бебето и да не се прекалява, но не и напълно да се изключват от менюто.
Аз не смятам да пазя никакви диети, не съм го правила преди няма и да го правя сега. На мнение съм че с колкото повече храни е запознато бебето през кърмаческия педиод, толкова по лесно ще мине захранването и риска от алергии е по-малък.

Ади
и аз без да съм специалист все така си мисля,че детето трябва да се запознава с вкусовете на всичко,за да е по-малко алергично,но се чудех дали има някаква схема за рапознаването на храните,ако се получи алергична реакция,ама то пък като се замисля сигурно в самото начало едва ли ще се готвят вкъщи много разнообрази неща та все ще се разбере ако има такова нещо предполагам.Като ги чета тези диети направо се чудя как ще ми остава време да мисля за бебето Mr. Green това в рамките на шегата де Hug

# 620
  • Варна
Здравейте момичета  Hug
Mgamisheva  Hug не предполагах че някой ще забележи липсата ми, тъй като не се включвам особено често, но ми стана много мило  Hug
Първо да се отчета след прегледа преди два дни - и моят бебо ми казаха, че изостава малко и честно казано ми е малко притеснено, но се надявам всичко да е наред. Бил около 2200гр (и преди бях писала че на тези мерки много много не им вярвам вече) и все още си е чисто седалищно разположен. Ако до 27.05., когато ми е следващият преглед не се е обърнал ще ме пращат на секцио две седмици преди термин, което се пада около първи, втори юни. По отношение на изоставането на бебо нищо не са ми изписвали, нито лекарства, нито някакви диети.
Другото нещо за което се притеснявам е че на два пъти ми се случи бельото ми да се мокри - така и не разбрах какво е - изпотяване, напишкано, обилно течно течение  newsm78 И сега на прегледа доки (без да съм й споменавала за това) ме предупреди, че поради неправилното предлежание на бебо можело да се случи мехурът ми да се спука някъде по-нависоко и водите да почнат да изтичат малко по малко от дупчицата, което не било опасно само по себе си, нямало да остане без води бебето, но през тази дупчица можело да проникне инфекция при бебо. И каза да си приготвя лигнин и ако се случи нещо такова веднага в болницата, никой нямало да ми се скара ако е напишкано примерно, но било важно да се установи ако са води. Та така, сега трябва да следя изкъсо за това  Sad
За диетите на кърмачките - и аз си мисля да не се подлагам на някакви специални диети - ще си ям всичко, както и преди, а от храните които са алергени в ограничени количества - точно както е описала Ади  Simple Smile
Нели, много е радостно че сте си вкъщи и сте си добре  Hug
По темата с момченцата, направо ме вкарахте в ужас, избягвах да се замислям за тези неща и ми изтръпна гърба докато ви четях  Crazy
Ние днес приключваме с ремонта, чакаме и новите мебели довечера, че от една седмица е пълен ужас у дома.
Иначе приготвих вече и чантата за болницата вече, много малко неща останаха за попълване  Simple Smile
Извинявайте за дългия пост, ама така е като се включвам рядко  Simple Smile
Слънчев ден на всички  Hug

# 621
  • Paris, France
Здравейте, момичета!
Наистина интересна тема сте подхванали за забелването, аз нямах никакво инфо по темата и сега питах ММ, той също не знае как се процедира тук, но щял да пита сестра си, която има две момчета и освен това е медицинска сестра. Ще споделя като науча повече.
*petrohanka*, и аз съм като теб - в малките часове се събуждам и ако не заспя бързо след това, се отправям директно към хладилника. Simple Smile

# 622
Канарче много се смях този твой безсмислен зеленчук  Mr. Green

serendipity_85
добре се завърнала дано с бебчо всичко е наред,относно мокренето на белъото знам че много пъти сме го коментирали,но вчера след 4 часа разходка ми беше чисто мокро та направо не знам как ще разконспирирам кое какво е Mr. Green

# 623
Аз не спазвах кърмачески диети с баткото, не смятам и сега да го правя.( освен ако не се появи някаква бебешка реакция естествено). Пиех си по чашка кафе, млечни продукти ядях, шоколад също- просто в умерени количества. Само ягодите и мъхестите плодове бях спряла в първите месеци.

# 624
Здравейте,
в Белгия е абсолютно противопоказно да се забелва пишлето на бебо. Аз в началото на бременността си бях твърдо решила да го правя, но след като изчетох много различни мнения в БГ сайтове сега съм в голяма чуденка.
Вода също не дават на бебоците, но аз ще му заплаквам устичката след кърмене

# 625

Vilito 86 ами не е спешно по принцип той таткото има юли РД, " Ама си викам като се родят бебетата не се знае ... та докато съм ви хванала да си ви питам  Hug" Ако искаш качи снимките заедно с линк-а да не се занимаваш само с мен   bouquet .

Ето линк към страничката им във фейсбук, някоя от мамите тук ми я предоложи. Писах им, казах какво искам да пише, направиха ми няколко варианта като шаблон, пратиха ми ги, избрах си, уточнихме доставката и в понеделник ще отида да си ги взема Simple Smile. Тогава вече ще кача и бодитата Simple Smile. ММ има рожден ден на 26.06., а бебо го чакаме на 27.06. Едното боди е за рожден ден, та се надявам бебо да излезе мааааалко по-рано, за да стане изненадата. Ако не...здраве да е. Другото боди ще е с надпис Мама обича Тати (думата обича е заместена със сърце).

https://www.facebook.com/#!/CrazyBabyFashionBoutique
Копирай целия линк, че иначе май не го изкарва целия

# 626
# 627
  • Видин
Здравейте, хайде да се включа и аз като майка на момченце...голям мъж вече между другото...на нас лекарката ни каза че трябва да забелваме пишлето, но ни го каза чак към 2-3 месец и когато опитахме се оказа че не може да се забели както трябва и има много бяло събрано отдолу ( ама и аз как го обясних) и по-лека лека на абсолютно всяко миене с течение на времето всичко се нормализира без изтезания и възпаления, просто дърпаме и мием докъдето може, после го научих сам към 4-5 годинки като взе да се къпе самичък и само го подсещах, сега вече пращам баща му от дъжд на вятър на проверка, че от мен вече се срамува, ама пък той си е на 12 години, нормално е сигурно...  Embarassed

Мен също ме притеснява момичешката хигиена повече, нали сега новото попълнение е дама, така че ще се радвам мамите с девойки да споделят нещо по темата...  Rolling Eyes

А и да ви попитам някоя от вас да е имала болки в слабините, но по-скоро към крака, незнам сухожилие ли е някое, нерв ли?  newsm78

Хайде целувки и да се пазите, че при нас е голяма жега навън, а пък аз съм с хрема и болно гърло, че да ми е по-весело... #Cussing out

# 628
  • Видин
А и от днес официално съм в 45 дневния си болничен....наближавааа....

# 629

А и да ви попитам някоя от вас да е имала болки в слабините, но по-скоро към крака, незнам сухожилие ли е някое, нерв ли?  newsm78

Аз напоследък имам ужасни болки там, между краката, но тази част към крака която е. С извинение, но все едно съм била на секс тур две седмици, ама яката работа, хахаха. Имам спомен, че някоя от мамите също беше споменала за такива болки.

Общи условия

Активация на акаунт