Огледален свят/Нарекох те Фериха/ по БТВ ~ тема 88~

• 42 347
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте.  wavey

Благодаря за всичко в темата- сладко, кафенца, колажи и т.н.  Heart Eyes

Гледам  пак сте го подхванали Чаатайчо, е стига вече де, ще уморите горкото момче.  Mr. Green
Аз все още не съм го сънувала, но скоро и аз ще започна.. то от тези снимки и видеа така ще стане. Laughing

Още една нова снимка на Джейда:

С Мелих снимат филм- казва се "Rüya gibi geçti". Джейда му е писала, че много се радва, че ще работят отново заедно и, че е много развълнувана.  Peace

# 601
  • Под Сините камъни
Оф вече и аз искам да си сменя гащурите ама днес нещо не ми е ден.Не става и туй то.Моля за малко помощ
 Помощ,дай по-конкретно каква да е Peace
Каквато ще да е.Сега съм нацяло босичка  ooooh!

ЕЙ, Пепи, как хубаво те облякоха и обуха Hug Heart Eyes
А благодаря ама заслугата си е изцяло моя  Mr. Green.Те докато се обуят и аз сама си се облякох.Дано само Ирка не ми се обиди,че и използвах колажа без да я питам, ама много ми хареса  Hug

# 602
Наде,не съм го пипала,бях го направила така,че много съобщения на лични получавах за сериите,докато ме видеха и юрушшш,та затова съм так,а Ча си го взимам  и бегам с него към залата да правим това от подписа ми Mr. Green Романтичето,хич на мен не ми е съмнителна,тя е една от които съм напълно спокойна Joy Joy
Скрит текст:
Наде,заради Ча още един спешъл за теб Hug Hug
И този не отстъпва по нищо на предходния.
Превъзходни ФЕмирски колажи твориш на фона на природни красоти, направо са празник за очите ми.
Пепи, честити дрешки.

# 603
  • In a surreal moment!

# 604
Здравейте!

Времето е чудесно, отпочинали и заредени с настроение сме от празниците, какво по-хубаво от това? Grinning

Хубав да е денят ви и до финала си вечерта! Hug

tweety19821, хубав повод имате у дома, щастлив празник и здраве за рожденика!   bouquet  Hug

Не сте били много активни, но темпа на темата скоро ще се възвърне... Joy Joy Joy

Колажите стават все повече и по-хубави, ще имам избор за финалите на темите. Grinning

С тази много любима моя сцена от сериала се настройвам на вълна ФЕмир и днес! Heart Eyes

Ще имаме и епизод довечера от 20 часа. Peace
Снощи бг мама нещо се умори при мен-не се отваряше, ако се отвори все пак, не зареждаше страниците/днес обаче всичко е наред / затова и последните няколко реда за еп. 57-ми.

За г-жа Санем... не й бе не само до ризите на г-н Халдун, а до каквото и да е от живота й до момента, беше някъде далеч в мислите си, но къде? newsm78
Инстинктивно дори/поне така ми се стори/тръгна към Левент, там където бе намерила спокойствие и разбиране в последните дни... newsm78
Побърза да "избяга" когато го видя с друга жена, да избяга, но от какво, от това което вече преследваше ума и се настаняваше като чувства у нея, дали?
Не знам...може би. newsm78

Не прие с охота предложението на приятелката й да отидат да го видят, но все пак се съгласи...защо ли?
Защото знаеше, че ще се почувства добре, може би нямаше да намери отговорите в момента, но поне щеше да има миг спокойствие и без въпроси... Thinking

Левент...знае какво обичат жените, как и кога.
По този повод си мислих как лесно може да се сгреши едно галантно поведение и отношение с женкарството... newsm78
Левент беше много неща, но не и женкар, не в онзи най-разпространен смисъл на думата/понятието/
Беше мил, любезен, уважителен към жената по принцип, към жените когато бяха в компанията му и той в тяхната.
Това им е едно от основните задължения на мъжете, ама уви рядко са тези които се отнасят отговорно към това-винаги и по всяко време. Mr. Green

Джансу...наистина изглеждаше някак примирила се с реалността си в която Емир го нямаше, беше с друга. За миг наистина си помислих, че лекарствата й действат...ама не би. Паралелният й свят с него беше вече заел реалният й такъв на сърцето. Rolling Eyes
Измислената й любов към него вече нямаше как да остане там в измисления й свят с него-вече присъстваше трайно в този -действителният. Crossing Arms
Жалко, че моментното й състояние на "затишие" заблуди дори и Санем, Лара-също.
Но това което каза на Лара прозвуча толкова тъжно...тъжно защото показа, че "проблема й" все още беше висящ и опасен...за нея и всички останали в бъдеще. Rolling Eyes

Юнал...много ми е чуден...как в един момент може да мисли "нормално" и в следващ, да не мисли въобще. ooooh! Crossing Arms Mr. Green
Как може да му дойде на ум да дава подобни съвети на сина си... #Crazy
Не само, че не се засрами от думите си/за случая с Мехмет и биячите си/ напротив, едва ли не бе повод за някаква гордост... Mr. Green
Но така е в света на парите..."нещата" понякога много лесно се опредметяват, всичко се постига, ако не с парите, то в влиянието им върху другите. Mr. Green
Казват, ако искаш да разбереш колко си богат, трябва да преброиш всички свои неща, които не си купил с пари.
Колко ли неща би преброил Юнал в случая и какво беше сред тези неща или какво не беше сред тях, сред богатството му!?! Thinking
Жалко, че сред "богатството" му понякога го нямаше и собственият му син... Rolling Eyes
Ама нали казват и, че глупостта ходи по хората, не по гората...та и с Юнал така...спохождаше го глупостта човешка от време на време, за известно време. Mr. Green Wink

Лара и новата й кауза. newsm78
Инцидента с нея и поведението й след това, поведение не на "мълчалива жертва", а на пострадала която има права и трябва да потърси тяхното зачитане, отстоявайки на хорското мнение. На клишета в подобни случаи-да се замъчи, да се потули всичко, за да не се разбере, да не се засрами, да не...може да се направи дълъг списък с да не... Crossing Arms

Защо мълчат обаче?

Мълчат, защото това е модел, схема която е насадена в мисленето, следствие и на грешки и в обучение и във възпитание, че е уж за доброто им, това да не излиза случилото се от семейството, заради името им сред другите, останалите, обществото. Другата причина е огромното чувство на вина, което се пренася от насилник към жертва. Психологията на насилника е да обвини жертвата-че тя е виновна, че той е такъв защото тя е предизвикала агресията му. Постепенно жертвата приема това като факт, срамува се от хората, от близките си, от себе си.
И като краен резултат в повечето такива случаи- следва мълчание и премълчаване, както и чувство за безнаказаност за виновниците. Mr. Green
Усещане за липса на права, на невъзможност да се възползваш от тях, на безсмисленост на всичко и от всичко което е не просто жалко...страшно е.

Какво ще кажат другите? Много силен "довод" в случая...ooooh! Crossing Arms
Да, не е без значение какво ще кажат другите-в никаъв случай, но и не бива да бъде само и единствено от значение и важност. Stop Naughty

Пострадалите/жертвите/ на насилие/без значение какво точно и как/ трябва да знаят, да вярват, че законът може да ги защити. Те имат това право-на защита.
Имат право на права, на права да бъдат не само защитени, а да поискат виновникът да бъде наказан и то от системата призвана за това?!?

Определено всеки сериал на съседите ми прави много хубаво впечатление и с тези позитивни социални послания като опит да се разчупят остарели схващания, опит да се наложи едно ново, по-прогресивно мислене.
Това по някакъв начин е и повод да се внуши повече доверие и уважение за важността и ползата за всеки от всяка една институция в държавата.
Възхитена съм от отношението на родолюбие което се усеща, дори и с критиките или забележките които се прокрадват. Цялото отношение към държавата е винаги градивно, винаги положително.
Ето това ми липсва на мен в нашите бг сериали, които аз приветствам и харесвам като цяло.  Peace
Но ще се научим и ние-нямам съмнение в това. Grinning

Не съм по темата ви, надявам се ще ме извините! Hug

Ще следя страничките и днес, ако има коментари по сериала и е удобно, ще се включа с мнение.
Ако ли не-вече по-късно с нещо за еп. 58-ми. Peace

Спокоен късен следобед и хубава вечер след това ви пожелавам! Hug
 55 Scatter

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 17:52 от margita9

# 605
# 606
  • Под Сините камъни
Ади девачки до по късно.Време е да слизам от тръстиката  Hug

# 607
  • In a surreal moment!
Влече го явно камерата изотзадзе.

Това май е в болницата ,след като трупяса Левен от яхтата ,нали?

# 608
  • Под Сините камъни
Бреее голяма тишина тук бе.Нарде сте всички  newsm78

# 609
  • Някъде там
Здравейте момичета  Hug  Hug  Hug Настроението пак е на макс както винаги  Laughing Аз само си Ви чета тайничко ама що годе  Blush

Ивееее Много си шик  Heart Eyes
Романтиче Толкова си ми нежничка  Hug

Честито на всички които са се преоблекли много сте хубавии да не изброявам че ще изпусна някой  Laughing

нещо Ча по бели гащи  newsm78  Whistling

Релаксчеее  fight fight fight  love001  Mr. Green

# 610
  • Под Сините камъни

Честито на всички които са се преоблекли много сте хубавии да не изброявам че ще изпусна някой  Laughing
Капризче и ти си много джиджана  Heart Eyes

# 611
Малеее ко сте се умълчали Mr. Green

Капризче Hugрадвам се че наминаваш Heart Eyes

# 612
  • в подножието на планината

Лелеее, колко е тихо тук... Rolling Eyes

Клодиии, Hug Hug Hug

Приятно гледане на тези, които ще гледат серията тази вечер! Hug

# 613
  • Някъде там

Капризче и ти си много джиджана  Heart Eyes

Мисииии  Blush  Hug

Рени   love001  love001  love001
Ренка все си с някое сладко животинче личи си че обичаш животните ако някой ти подари малко зайче малко кученце, малко котенце, малко пиленце, малко хамстерче  и ...... никое няма да откажеш Hug
Нема никой тук  Mr. Green

# 614
Много сте ми кротки.Приятно гледане.

Общи условия

Активация на акаунт