Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 94 902
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Ако ти трябва болничен ще се наложи да отседнеш в Санаториума.

# 151
Да, ще ми трябва болничен. Остава да се надявам престоят ни да е приятен и около нас да има приятни хора. Благодаря ви ще кажа как е минало като се върнем.

# 152
Болничен се дава (ако искаш), независимо дали сте отседнали в санаториума или не, стига процедурите да са с направление. В санаториума не е лукс меко казано, затова отседнахме на квартира. Децата не заплащат престой, но ти ще трябва да платиш 15-17 лв в зависимост от стаята. Една позната беше в т.нар. ВИП, но нито хладилник имаха (само на етажа), нито телевизор, защото нямало свободен. Разучи и за квартири все пак от сайта на Трявна. И аз бях предубедена, относно Трявна, но си изкарахме страхотно.

# 153
В такъв случай от Санаториума дават заблуждаваща информация Thinking
Значи на теб ти дадоха болничен без да си отседнала в тяхна стая?

Аз да предупредя, че в града навсякъде има много бълхи. Дано със студеното време да са намаляли.

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 19:01 от Памполина

# 154
Предложиха ми да ми напишат, но на мене не ми трябваше особено и за да не си усложнявам процедурата по изписването, отказах. Бълхи не съм видяла, нито усетила, а по принцип яко се напъпчвам дори и една да ме пролази. Комари също нямаше. Ние бяхме по големите жеги - 4-18 август.

# 155
Здравейте! Завърнахме се вчера от Трявна, бяхме там 14 дни. Това е най-малкия задължителен предтой. Първа да кажа за условията в санаториума. Общите стаи(ние бяхме в такава на третия етаж) са в много не добро състояние, банята, дори не може да бъде наречена баня, за късмет се сприятелихме с майка, коята беше в апартамент на същия етаж и ползвахме банята там. В обща стая условията са лоши, но имаше 4 апартамента в нашето крило, които си бяха хубави. Стаите ремонтирани, с нови мебели, хладилник и ТВ, банята с нов ремонт, чистичко и приятно. Догодина живот и здраве да има ще си резервирам от по-рано такъв апартамент, децата се настаняват безплатно, има и храна за тях, коята приготвят в санаториума, обядите бяха хубави. Такъв апартамент с ТВ е 17лв. на ден.Имаше и семейство с две деца в такъв и двете деца с направления и родителите не доплащаха нищо. Лекарите и сестрите при нас бяха много внимателни и мили. Ходехме всяка сутрин на процедури, при постъпването направиха на децата изследвания на кръв и урина, гърлен и носен секрет. Уцелихме много хубаво време, всяка сутрен след процедурите слизахме в центъра, разходка, игра на площадка, прибираме се за обяд, почиваме около час и хващаме баира към билото на планината, та чак до където свърши асфалтирания път, след село Зеленика. Така мина престоя ни, в разходки основно. Намерихмме си и нови приятели, хареса ни. На третия ден лошите условия бяха пренебрегнати от нас. За следващата година знам какво да си резервира и ще си изкараме още по-добре. Стана малко дълъг поста ми, но се надявам да съм била полезна. Издадоха ми болничен и бележки за децата.

# 156
Здравейте,
решила съм да заведа малкия в Трявна заради чести боледувания. Но нещо не ми е ясно. Кой решава какви процедури да направи? Час предварителен трябва ли да запазвам и при кой? Нямам никаква представа какъв е реда. Имаме алергична астма.

# 157
Обаждаш се на телефона в сайта им и ще ти обяснят. Ако ще отсядате в санаториума, питаш и за кога ще има свободни места. Ако отсядате на квартира, това е без значение. Процедурите се назначават от лекаря, който ви приеме. Най-общо ти трябва направление за хоспитализация №7 и етапна епикриза, издадени от лекуващия ви педиатър, алерголог или пулмолог, но да не са личен лекар на детето. Прочети първия пост.

# 158
Здравейте, налага ни се ходене до Трявна за малкия..... До колкото разбирам е по - добре да се отиде в многопрофилната болница, а не в специализираната(санаториума) от гледна точка на времето за престой или греша? И същите ли са процедурите или? Благодаря предварително!

# 159
  • Русе
Правилно си разбрала за болницата. И да, същите са процедурите.
Три са вариантите за процедури и са описани в първият пост на темата, на първа страница.

# 160
Искам да кажа за ДКЦ-ЧАЙКА-КУРОРТНА ПОЛИКЛИНИКА - ВАРНА-РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ФИЗИОТЕРАПИЯ
БРАТЯ И СЕСТРИ НЕ ХОДЕТЕ ТАМ МАШИНИТЕ ИЗКЛЮЧВАТ ПО ВРЕМЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ ФИЗИОТЕРАПЕВТИТЕ СА МЪРЗЕЛИВИ И НЕОПИТНИ ДАВАТ ТИ САМ ДА СИ ПРАВИШ НАГРЕВКИТЕ АБСОЛЮТНИ МЪРЗЕЛИВЦИ И НА ТОВА ОТГОРЕ ИСКАТ СИ ДА ГИ ЧЕРПИШ ГНУСНИ ПАЧАВРИ

# 161
Това каква връзка има с тази тема  newsm78

# 162
Здравейте, момичета! Ще Ви помоля за съвет- нашата докторка ни посъветва да заведем малката на чист въздух тъй като честичко боледуваме. Искам да я водя в Трявна , но не на санаториум, а просто на почивка около седмица, но не знам кога е по- добре пролетта или есента и бихте ли ми предложили хубав и изгоден хотел в който да отседнем.

# 163
  • Русе
Здравей.
Най-подходящото време за Трявна е когато цъфтят боровете. Март, април, май, в зависимост от зимата. Аз съм ходила и есента и пак имаше ефект.
Моят съвет е все пак да направите някакви процедури на детето (ако страда от синузит или белодробни болежки). През физиотерапията на болницата няма да сте обвързани със ЗК и направления а там процедурите са най-евтини. Май 3 лв. беше  newsm78.
За хотел не мога да помогна, ние бяхме на квартира.

# 164
  • у дома
Моля да ми препоръчате евтина и добра квартира в близост до болницата.

Общи условия

Активация на акаунт