Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 94 861
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря, Ели  bouquet

# 166
И аз се включвам,здравейте! Ели,ще водя малкия си син за първи път на подобно климатолечение,недоказана бронхиална астма ни е диагнозата.Прочетох че вече сте преживели и преборили нещо подобно,затова моля за съвет,санаториума или болницата да избера,ще помоля още и за препоръки за квартира или вила в случай че сме семейно с двете деца и съпруга ми.Благодаря предварително!

# 167
Моят въпрос е Сандански или Трявна? И защо?

# 168
  • Русе
Няма кой знае каква разлика в климата на двете места. Важни са боровите гори. В Трявна нещо не са останали много но пак дава ефект. Есента бях в Сандански ( не на санаториума, по друг повод) и Трявна като град ми хареса повече. Според мен изборът между двете места е по-скоро въпрос на близост а не на кой знае какви разлики в климата (въпреки че има, къде е Трявна, къде Сандански). В Сандански има повече минерални басейни и те също могат да помагат  newsm78
Лично мен от Русе ми е по-близко Трявна. Отивам и се връщам с половин резервоар а до Сандански  ooooh!

Моето прави спазми. За съжаление и сега пак направи Sad Не тежък като предната година но все пак  Confused
Иначе изкара цяла есен и зима без да кихне. Чак сега се разболя (по същото време като предната година) което ме навежда мисълта че тук играе някаква роля цъфтежа на дърветата  newsm78
Санаториумът: вързани със сигурност за две седмици. Рядко правят отстъпки за по-малко време и то с големи разправии. На тях им се плаща за ден престой и "колкото повече-толкова повече". И при желание на родителя могат да се направят повее процедури от изписаните). При по-тежки заболявания аз бих (и стоях) двете седмици. Все пак здравето на детето е най-важно и се преживяват парите и времето.
Болницата: там определено ще стоите по-малко време. Пак ще допуснат да сте външни ( т.е. детето да не спи в болницата) и пак ще направят същите процедури. Тук обаче едва ли може да се играе с броя на процедурите (нали са по клинична пътека).

Настаняването: писали сме предните страници за квартири и изхранването. Моля те, върни се назад и прочети. Пиши и на хотелите с молба за лична оферта щом сте 4-ма и за повече време. Може пък да излезе нещо изгодно.

Без да се лишаваме от глезотии + няколко дрешки, двете седмици престой за мен и малкото, спане и харана, без транспорта, ни излезе точно 800 лв. ( или май 700  newsm78) но едно двете беше.

Тази година ще отида за седмица но ще мина направо през физиотерапията. В първият пост съм написала условията за нея.

# 169
Няма кой знае каква разлика в климата на двете места. Важни са боровите гори. В Трявна нещо не са останали много но пак дава ефект. Есента бях в Сандански ( не на санаториума, по друг повод) и Трявна като град ми хареса повече. Според мен изборът между двете места е по-скоро въпрос на близост а не на кой знае какви разлики в климата (въпреки че има, къде е Трявна, къде Сандански). В Сандански има повече минерални басейни и те също могат да помагат  newsm78
Лично мен от Русе ми е по-близко Трявна. Отивам и се връщам с половин резервоар а до Сандански  ooooh!

Моето прави спазми. За съжаление и сега пак направи Sad Не тежък като предната година но все пак  Confused
Иначе изкара цяла есен и зима без да кихне. Чак сега се разболя (по същото време като предната година) което ме навежда мисълта че тук играе някаква роля цъфтежа на дърветата  newsm78
Санаториумът: вързани със сигурност за две седмици. Рядко правят отстъпки за по-малко време и то с големи разправии. На тях им се плаща за ден престой и "колкото повече-толкова повече". И при желание на родителя могат да се направят повее процедури от изписаните). При по-тежки заболявания аз бих (и стоях) двете седмици. Все пак здравето на детето е най-важно и се преживяват парите и времето.
Болницата: там определено ще стоите по-малко време. Пак ще допуснат да сте външни ( т.е. детето да не спи в болницата) и пак ще направят същите процедури. Тук обаче едва ли може да се играе с броя на процедурите (нали са по клинична пътека).

Настаняването: писали сме предните страници за квартири и изхранването. Моля те, върни се назад и прочети. Пиши и на хотелите с молба за лична оферта щом сте 4-ма и за повече време. Може пък да излезе нещо изгодно.

Без да се лишаваме от глезотии + няколко дрешки, двете седмици престой за мен и малкото, спане и харана, без транспорта, ни излезе точно 800 лв. ( или май 700  newsm78) но едно двете беше.

Тази година ще отида за седмица но ще мина направо през физиотерапията. В първият пост съм написала условията за нея.

Благодаря за отзивчивоста! Това което разбрах,не е необходимо да търся контакт с лекар от детско отделение защото отивам направо във физиотерапия,мисля да използвам това което покрива ЗК и да си доплатя ако реша допълнителни процедури(поправете ме ако бъркам някъде)

# 170
  • Русе
През физиотерапията е едно, а през детското отделение друго.
През физиотерапията е с едно направление за нея и доплащаш допълнителните процедури. Не се минава през детското.
През детското е друг вид направление и там си ограничена  от клиничната пътека но пак можеш да си доплатиш процедури във физиото.

# 171
През физиотерапията е едно, а през детското отделение друго.
През физиотерапията е с едно направление за нея и доплащаш допълнителните процедури. Не се минава през детското.
През детското е друг вид направление и там си ограничена  от клиничната пътека но пак можеш да си доплатиш процедури във физиото.

Сега вече се омотах... ако отида направо във физиотерапията да не е да ме изгонят?

# 172
  • Русе
Прочети първият пост  Peace

# 173
Здравейте,
искам да попитам дали някой обмисля ходене в Трявна в началото на Май месец?

# 174
Здравейте,
миналата година четох темата и сякаш някъде срещнах телефони на лекарите в градската болница, дали са изтрити или аз не ги намирам?
Искам да ги попитам от физиотерапията дали ще ми дадат болничен?

Ние вече трета година ще ходим. Малкия е на 4 години, а каката на 7, ако още някой се чуди - ефект има и поне при нас е доста видим.
Да не дърпам дявола- тази зима не са боледували и двамата, като изключим сополи на два пъти и ги излекувахме за седмица с хомеопатия.

Първия път съвсем случайно бяхме във вип стая в санаториума - дадоха ни малък хладилник, телевизор имаше, беше 10 дни и по 2 процедури на ден.Почти нямаше хора .
Втория път - есента на 2013, уж пак бях запазила апартамент, но се оказа, че ми дадоха обща стая без стол и гардероб  дори в стаята, а какво остава за телевизор и хладилник. Мръсни дюшеци, пердета нямаше на прозорците, балатума под всякаква критика - абе гадно.
Децата се разплакаха като я видяха и отидохме на квартира. Процедурите по 1 на ден, което според мен обезмисля всичко - защото вместо по 4 минути, пускаха апарата на 2, защото навалицата чака пред кабинета и трябва да се бърза......
Лекаря излезе разбран и на 10-я ден ни пусна да си ходим. Няма да потретя там.
В квартирата в която отидох имаше и майка, която си водеше детето в болницата- там бяха 7 дни процедурите и правеха по 3 броя на ден.
Бълхи имаше и при нас за съжаление в квартирата, купувах препарати да ръся.

Сега мисля да ходим от 23 май, като свърши каката първи клас.
Ще почвам да се ровя за квартира.

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 22:44 от Тони.

# 175
Тони, аз съм водила децата през детското отделение в болницата. Със сигурност ще получиш болничен, още при приемането ме питаха за него. Ние бяхме на квартира, това също питат при приемането, явно си е практика.
Преди да отида в Трявна си спомням, че звъннах на телефона в детското да се разбера за приема кога да дойда. Телефоните май ги взех от сайта на болницата.
Началник отделение : 0677/62167 вътр.250
Манипулационна : 0677/62167 вътр.218
Аз звънях на манипулационната, там постоянно има сестра.
За процедурите пращат във Физиотерапията на първия етаж, също е по часове, спазват се и няма претупване на процедурите. Нищо не сме доплащали.
А тези бълхи още ги помня, навсякъде се оплакваха от тях. ooooh!

# 176
  • Русе
Бълхи  Shocked Нямаше при нас предната година.

# 177
Здравейте,мами. Дъщеря ни която е вече почти на 2,10 тая зима направи няколко бронхиални спазъма.Бяхме 6 месеца на Ефира прахчета и фликсотид инхалации (първо два пъти по 2 инхалации после два пъти по една а сега вече сме без ефира и без инхалации) Пулмолога ни  посъветва да посетим ББ Трявна.Малко ни е далече от морето,но мислим да отидем поне за няколко дни.А какви са цените или трябва по някаква пътека.обяснете реда какъв е

# 178
  • Русе
На първа страница, в първият пост е обяснено всичко!

# 179
кой ще ходи скоро?

Общи условия

Активация на акаунт