Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 94 734
  • 743
  •   1
Отговори
# 75
Ели , питай за свободна стая през този период , а аз все пак ще се обадя ако кажеш че има свободна.
Чакам отзиви за квартирата на съфорумката . Ти до кога ще си във Трявна newsm78

# 76
Моя доктор ме посъветва че най-важното е да отседнем нагоре в гората.От цялата работа най-полезното е въздухът там а не в центъра.

# 77
  • Русе
Съфорумката е в някаква къща много бризо до нашата но хич не е доволна. Не е тази Боряна. Друга някаква.
Ще питам хазяйката после че сега се скри някъде.
И другата седмица ща съм тук.
Вярно е това за гората но това една шепа град и отвсякъде е заобиколен с гори. Първият път пак бяхме в тази къща и ефекта беше огромен. Така че явно има полза независимо че сме на центъра.

# 78
Моя доктор ме посъветва че най-важното е да отседнем нагоре в гората.От цялата работа най-полезното е въздухът там а не в центъра.
Съгласна съм със теб , но съм говорила със месни хора и те са ми казвали че навремето във Трявна имало някакви мини и добивали нещо си / непомня какво точно/ . Явно и на това се дължи ефекта от ходенето във Трявна , а не само горите .
   Ели , както казва градчето е малко и няма производство и промишленост , която да замърсява въздухът . Колата си е удобство значи .... Thinking, ако имах на разположение нямаше толкова да умувам къде да отседна - като не ми харесва - багажа и във друга къща. Ели голямото легло тип приста ли е ..., ако е така ще се съберем със детето , а майка ми ще спи на другото легло.

# 79
  • Русе
Да. Другарчето ми спи на него с една три годишна принцеса.

# 80
Да. Другарчето ми спи на него с една три годишна принцеса.
Живот и здраве и аз ще спя със моят принц на него  Wink
До болницата колко минутки е пеша от вашата къща - горе- долу и стръмен ли е много баира до там  newsm78

# 81
  • Русе
15. Не, до болницата е съвсем малко баирчето. До С. е по-голям.

# 82
KLEM4E пита ли в болницата дали само талон номер3 трябва да се носи.Нали Ели каза че ако трябват два вида процедури втората се заплаща.

# 83
KLEM4E пита ли в болницата дали само талон номер3 трябва да се носи.Нали Ели каза че ако трябват два вида процедури втората се заплаща.
Утре - понеделник ще звъня да питам , но се сетих и още нещо друго. Във Санаториума са детски ПУРЛМОЛОЗИ  , а не обикновени педиатри както във болницата, освен това при приемане се правят изследвания - снимка , секрет носоглътка и ПКК /Ели да каже все пак така ли е / , а във болницата утре ще питам каква е процедурата , но мисля че директно те мятат със процедурите .
Ние преди две седмици бяхме болни от Пневмония и си имаме снимка и на Епикризата са написани резултатите от носогърлен секрет и ПКК , ама все пак  newsm78
Разсъждавам на глас  Crazy , то не бяха мазила , капки , АБ ......компоти разни .....и няма и няма отърване  #Crazy
Моят синковец има заден секрет и като си отвори устата се вижда отзад - как се справяте с тази напаст бе  Shocked , дали ще има полза от процедурите  newsm78

# 84
  • Русе
В С. правят всички изследвания. В болницата не питах.
За болницата, за детското отделение искат направление ЗА педиатър и могат да назначат всички процедури без допълнително заплащане.
Във физиотерапията се заплаща втората.

Задна хрема се лекува само с вадене на третата сливица Crazy. Няма процедури за третата сливица Sad

# 85
На нас ни казаха че третата сливица е нормална даже не е увеличена , та камо ли да се маха , но ще се консултирам пак и ако трябва ще я махаме , щом е постоянно възпалена. Rolling Eyes
Чакам да мине поне 9 ч . и ще звъня и на двете места- болница и санаториум.
Ели , днес пак вали при нас и е студено - при вас как е  newsm78

# 86
  • Русе
Слънцето се опитва да пробие. По-добре е така.

# 87
Сега , говорих по телефона и на двете места - явно понеделник им е нервен ден.
От Санаториума ми казаха , че трябва да се носят - етапна епикриза , направление номер 7 , което се взима от специалист ПУЛМОЛОГ. Полагат се 10 процедури , които се правят за 14 дни - по една на ден , ако се налага допълнително не се заплаща. При приемане се правят задължително кръв и урина . Носят се всички документи до сега - епикризи , ренгенови снимки и скорошни изследвания , ако има правени такива. Предварително няма нужда от резервация - уговаряте се на място със физиотерапия .
Болница - иска се само направление номер 3 /за консултация със педиатър / . По ЗК се полагат 7 процедури , ако трябва се назначават допълнителни процедури , които забравих да питам дали се заплащат.  CrazyНа въпросът ми може ли да се правят допълнителни процедури ми казаха - елате на място ще се реши всичко . Пак носим всички изследвания , епикризи и снимки поне последните , които са правени до сега. Ако има нужда се назначават и изследвания.
Не съм изчерпателна , но и със мен не бяха обяснителни . Малко със зор им изисквах информацията.
При нас пулмологът не дава направления - винаги казва че са свършили , което ще е проблем. Последните няколко снимки са във болницата и ще е проблем да ги взема, но не е невъзможно.
Ако ги правим във болницата процедурите ще искам да са поне десет  и ще си заплатя допълнителните. / така съм си решила де / .
Че няма някоя майка със детенце  , които са правили процедури и във болницата и във санаториума да сравним как е положението .....

# 88
  • Русе
Ели_дечкин съм.

Писала съм вече същите неща. Взе да става мазало из темата.

Обобщено

В Санаториумът
:
- искат направление за хоспитализация (номер 7), с код номер 2(за специалист) издадено от педиатър, алерголог или пулмолог.
- етапна епикриза с диагноза неуточнен бронхит или астма.
- при тях се плаща на ден престой и за тях няма значение колко процедури ще ви назначат. Важно е да сте там 14 дни.
- при приемът се назначават КК, урина,  носен и гърлен секрет, рентген (при нужда).
- възможни са  договорки с лекуващия лекар за допълнителни процедури.

В градската болница, детското отделение:
- искат направление ЗА педиатър. Издава се от всеки един личен лекар който не е педиатър.
- нямат ограничения колко броя процедури могат да назначат. Максимум до 10 бр. от вид. Не се заплаща нищо допълнително.
- пак могат да назначават изследвания. Все пак са детско отделение.
- могат да си играят с клиничните пътеки и пак да обхванат всички необходими манипулации.

В градската болница, физиотерапията:

- не се минава през детското отделение.
- искат талон за физиотерапия издадено от лекар (без значение какъв)
- имате право на само един вид процедура, до 7 бр.
- втори, трети вид процедура се заплаща по 3лв./бройката.

И на трите места може да сте приходящи. Т.е. да сте на квартира а да ходите само за процедурите. При проверка от ЗК трябва веднага да се явите на линия  Mr. Green

Пулмолог не може да издаде направление за педиатър. Може само за друг вид специалист. Направленията за педиатри нямат ограничения в бройката (или поне до скоро нямаха) и личният ви лекар няма право да ви откаже. Освен ако в рамките на месеца не ви е издал друго.

# 89
Аз писах , защото обещах на Вили .
Но пак не съм разбрала както трябва и ако не е Ели да напише нагледно кое , къде и как , наистина ще стане мазало.
Благодаря Ели   bouquet Аз си мислих че за болницата приемът става само през детско отделение  , а то имало два варианта ... Crazy
За себе си реших да правим процедурите във болницата като минем през детско отделение.
Двоумя се за къщата още ...съобразявам се със мъжът си и изчаквам и днес да мине , за да каже кога ще може да ни закара на 14 или на 07 . 07...... Thinking, че всяка минута е различно.

Общи условия

Активация на акаунт