Санаториумът в Трявна - прочетете първия пост!

• 96 050
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
Ако е в работните дни правят процедури. А изследванията май на другият ден ставаха.

# 346
Ако е в работните дни правят процедури. А изследванията май на другият ден ставаха.

Ако след,като направят изследванията,в  такъв случай губим един ден,така ли да  го разбирам?Ако на базата на изследванията правят нужните процедури? Rolling Eyes

# 347
  • Русе
Не. По принцип в Санаториумът първият ден приемат, назначават изследвания за другият ден и дават час за процедури за същият ден. Това ако е в работен ден.
Ние с другарчето отивахме в неделя за да ни се брои за ден престой, и за понеделника имахме назначени изследвания сутринта и по някое време процедури.
Процедурите и изследванията не са обвързани.

# 348
Не. По принцип в Санаториумът първият ден приемат, назначават изследвания за другият ден и дават час за процедури за същият ден. Това ако е в работен ден.
Ние с другарчето отивахме в неделя за да ни се брои за ден престой, и за понеделника имахме назначени изследвания сутринта и по някое време процедури.
Процедурите и изследванията не са обвързани.

Много благодаря за изчерпателната информация  bouquet

# 349
Здравейте , по скоро въпросът ми е за болницата . Там има два варианта нали така през детското отделение и през физиотерапията.Някой има ли идея колко процедури се правят .Разбрах от д-р Станева / през физиотерапията , че са 20 на брой . А в отделението 7 бр. голяма разлика...Та въпроса ми е по здравна каса колко процедури се полагат , че се обърках.

# 350
Моля който е бил на процедури в болницата през детско отделение да каже трябва ли да се обадя предварително?Ние ще пристигнем на 2-ри юни вечерта към 7-8 часа  да ходя ли тогава до болницата или на следващия ден?

# 351
Аз искам да попитам тези, които са били в санаториума вече - как се предпазват пациентите с астма от туберкулозно болните?  Питам, защото аз пристигнах тук днес и виждам отделението за туберкулоза, виждам някакви деца (повечето цигани)  които се разхождат по коридора и в двора, и се чудя дали ги изолират от останалите пациенти. Видях само една лаборатория, в която взеха кръв на детенцето ми и един кабинет за физиотерапия. Аз съм отседнала на квартира, а не в санаториума, но изведнъж ме хвана страх. А чух от две семейства които срещнах в Трявна, че ходели само на почивка в града да дишат въздуха, а процедурите можело да си ги направиш във всеки град. Идеята е да смениш климата с тревненски, но без санаториума, за да не се заразиш от другите болни. Ами мен изведнъж ме хвана страх, не мислех преди да дойда,  че така смесено ще е всичко в санаториума -болни, манипулационни, лекари ..

# 352
Аз искам да попитам тези, които са били в санаториума вече - как се предпазват пациентите с астма от туберкулозно болните?  Питам, защото аз пристигнах тук днес и виждам отделението за туберкулоза, виждам някакви деца (повечето цигани)  които се разхождат по коридора и в двора, и се чудя дали ги изолират от останалите пациенти. Видях само една лаборатория, в която взеха кръв на детенцето ми и един кабинет за физиотерапия. Аз съм отседнала на квартира, а не в санаториума, но изведнъж ме хвана страх. А чух от две семейства които срещнах в Трявна, че ходели само на почивка в града да дишат въздуха, а процедурите можело да си ги направиш във всеки град. Идеята е да смениш климата с тревненски, но без санаториума, за да не се заразиш от другите болни. Ами мен изведнъж ме хвана страх, не мислех преди да дойда,  че така смесено ще е всичко в санаториума -болни, манипулационни, лекари ..
Така е. Затова доста семейства се пренасочиха към почивка по квартири, а процедурите ги правят в болницата и са много доволни.Виж темата :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=830645.0;topicrefid=19 . Нещо не ми се получава с линка. Темата е: Къде да отседнем в Трявна.

# 353
Да, аз изчетох всичко преди да реша да дойда тук в санаториума, но на място картината се изяснява а и когато поговориш с хората там е друго. Може би другата година ще пробвам и в болницата за сравнение. Всъщност това, което ме притесни в санаториума са туберкулозно болните и възможния контакт с тях, защото си е доста страшничко с малките ни деца, пипащи и лапащи всичко и на всякъде. Иначе болни деца има на всякъде,  и в болницата, и по улиците..не е нещо необичайно. Аз съм на хотел и ходя само за процедурите, но така или иначе минаваш по всички коридори и етажи в - на третия ет.е лекаря, на първия процедурите, в двора е пълно с хора.. това имах предвид. А процедурите в санаториума са две-нагревки с лампа на синусите -6дни и магнити на белия дроб -6  дни и за целия период сутрин и вечер инхалации с физ.разтвор. Останалото е разходки в гората. Около санаториума има няколко пътеки в гората, а въздухът тук е чудесен, много свеж. За Трявна, за горите и за свежия въздух нямам никакви забележки Simple Smile особено в сравнение с мръсотията, мъглите и смога в големия град.

# 354
Процедурите в болницата са абсолютно същите, но атмосферата е много добра, хигиената, отношението - също. Само, че в Санаториума, за да си оправдаят престоят от 14дни, процедурите ги правели първо 7 дни едните, после след това - другите. А ти казват, че не може по-малко от 14 дни - пътеката им била такава  Rolling Eyes. Докато в болницата ги правят успоредно, едновременно са двете - докато върви магнита, лампата също е включена. От тази гледна точка е по-добре, защото за същото време имаш възможност да направиш повече процедури на детето. Пътеката е 7 дни - т.е ЗК поема 7 процедури от едните и 7 от другите (на някои деца изписват и трети вид), а аз доплатих за още три дни и така моето момиче имаше 10 процедури от едните и 10 от другите, което мисля, е по-добре от 6  Peace

# 355
Това, което казваш Rallichka определено ми харесва и следващата година ще направя така -в болницата. Щом може да си доплатиш на място за още процедури е добре , да се уплътни времето и да се повлияят добре децата. В санаториума подочух, че можело неофициално Simple Smile, но не е сигурно.  Само децата да са добр!

# 356
Ние се върнахме вчера.
Правихме 7 дни по 3 процедури в болницата- инхалатор, увч, лампа. Бяхме само с направление за физиотерапия, не съм минавала през детско отделение.
Предишни години бяхме и  в санаториума, но през болницата ми е по удобно и предпочитам нея.
Прекарахме си много добре - ударихме го на културни мероприятия - Спектакъл „Звук и светлина” ,  „Кукерските игри – феерия от багри, магия и мистерия”-,  Концерт  спектакъл на трупата на Нешка Робева – „Еньовден”  , Постановка на ДТ „Рачо Стоянов” (Габрово) -„Българи от старо време" и каквото още там имаше..., най важното че на децата беше много интересно.

Нощувахме тук:
http://pochivka.bg/o-27507-%D0%BA%D1%8A%D1%89%D0%B0_%D0%BF%D1%80 … D0%BE%D0%B2%D0%B0
Има кухня, спалня и холче с диван- като от хола се влиза в спалнята. А в банята се влиза и от двете стаи.
Десет лева на човек искаше- без значение възраст.
Мястото е удобно - точно след мостчето на центъра, иначе като обстановка става,  за 1 час ударих едно чистене набързо, че ми се видя прашно, махнах пътеките-видяха ми се не особено чисти.
В Рай минала година -  си беше чисто и всеки ден чистеше жената.
Тук няма хазайка, не е в града. Миялна има, пералня, тостер, печка, котлони, кафеварка, микровълнова. Ползвах само пералнята и котлона няколко пъти.
Има дворче за децата и вечер си играеха навън.
За обяд вземах от стола храна за в къщи, понякога и навън хапвахме.
Пиехме кафе на Бръшлян сутрин- влязох да видя бунгалата - еми не стават, мръсно, старо, тоалетната миришеше на канал - абе плаче за ремонт - на фона на 40 лева които ми казаха че искат е ужасно.

Доволни сме .

Последна редакция: ср, 10 юни 2015, 17:52 от Тони.

# 357
Здравейте и от мен! Имам следния въпрос. Трябва ли предварително да запазим часове и дати, ако решим да правим процедури в болницата (не в санаториума). И на кой телефон трябва да се обадя, ако е със записване? Благодаря предварително!

# 358
  • Русе
В първият пост има тел. за връзка. Не, не трябва записване но поне да се разберете с докторката.

След седмица застъпваме с децата.

# 359
Който е бил на процедури в болницата да каже може ли да са 5 дни процедурите,че май няма да може да останем за по-дълго време?И ще ми трябва епикриза дали ще ми дадат?

Общи условия

Активация на акаунт