На море в Гърция 2013 - IV

• 74 063
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • В светлината на слънцето
Относно хотелите в Керамоти ако няма места защо не се ориентирате към частните апартаменти на български семейства там?Ние си резервирахме апартамент Карамел за 8 човека тоест две семейства идва по 40 евро на семейство има булсатком и интернет близо са до плажа другите апартаменти са на Чолакови, Белвю и Мезонети Керамоти всички са на българи.Имат страници в нета можеш да ги разгледаш и да си избереш

До кой плаж са близо по-точно? Аз го гледах в гугъл и ако не съм се объркала ми показа, че е близо до плажа до пристанището, за него сякаш съм чувала, че не е хубав , както другия до който се ходи през горичка  Thinking , това по чужди мнения. Показа ми , че е на 7 пресечки от другия плаж, далеч ми се струва за пеш ( ако е така , както си мисля) . Ще чакам ходилите до Керамоти да споделят  Hug  .

В Керамоти я има въпросната горичка (то по-скоро става дума за тясна линия от пинии, която отделя плажа от първите къщи, не за истинска гора). И тя е по продължение на целия плаж, тоест няма хотел/апартхотел, който да е директно на брега. По-близо до пристанището са Аристотелис, Катерина и групата около него. Но плажът им НЕ е на пристанището определено, просто е по-близо. Най-отдалечени от пристанището са Белвю, Ирини, Golden sands. Май апартаментът на Чолакови и той е в този район. newsm78 Там по принцип е по-добрият плаж - тоест по-спокоен е. Но който и плаж да се избере, все са прекрасни, чисти и много спокойни. Селото е скучно, факт. Машинки за комари би трябвало да предлага самият хотел. Поне миналото лято в Белвю си имаше, не сме се занимавали да търсим и купуваме.

# 661
  • София
Някой питаше за плажа Agios Ioannis....

Подхода към него се вижда от главния път. Буквално е на пътя, няма начин да се сбърка. Освен това може да се мине за него от Никити покрай вилната зона, плажа Кастри и се стига в другия му по-вътрешен край. Препоръчвам заведението по навътре (т.е. не това което е близо да пътя). До пътя е по натоварено. Плажа е широк, хубав пясък, плитко и със съвсем малко камъни (като плоча на дъното и то съвсем малко).
Любимия ми е в региона, защото е плитко, водата става супер топла и мога да пускам детето да се плацика нон-стоп. 

Иначе Лагомандра си има друг чар. Поне за мен. И мирише прекрасно.

Аз питах за Агиас Йоанис. Simple Smile Видяхме го от главния път, знам вече къде са отбивките. Peace Друг път сме ги подминавали, заради по-бързо каране. Лагомандра, Калогрия много ни харесаха, но за мен най-екзотичен и фаворит е Лагомандра, макар и по-дълбок. Параход, Шани,Таис, Bliss благодаря ви за информацията, а на Параход специално заради многото красота, която видях и около плажа. Hug

# 662
Върнахме се от 1-седмично моренце на Ситония. За първи път бяхме на този ръкав, хареса ни.  Grinning  Завъртяхме цялото кръгче, пробвахме 10-ина плажа. Голямо разнообразие е там! Има много спокойни места, където човек си има на практика частен плаж, има и лудница като на нашия Слънчев бряг, за всички вкусове по нещо.  Grinning  Ще пиша повечко по-късно, че в работата темпото е височко!  Wink  Hug
И аз с нетърпение очаквам подробности, ние заминаваме за първи път на 01.06, много ме вълнува времето подходящо ли е за плаж и къпане.

# 663
  • София
 ...и аз вече броя дните до юнското ни моренце в района на Никити / Ситония. В очакване на разказите на скоро завърналите си и правейки по-подробна програма на ситонската ни обиколка /за което съм адски благодарна на темичката, която не пропускам вече трета година/ да попитам нещо ... върти ми се в главата една кратка разходка за обяд до Партенонас http://www.feelgreece.com/bg/parthenonas
дали някой има опит там с обяд и препоръки за хубава таверна освен разглеждането. Обожаваме такива малки и автентични местенца тип Теологос на Тасос. То ми ясно, че ако има таверни там те ще се броят на пръстите на едната ръка, но да не се подведа и да се окаже, че изобщо няма къде да се седне. То и само разходката си заслужава, но да тръгна с правилните нагласи все пак.
Благодарности на отзовалите се и хубаво гръцко лято на всички!

# 664
Партенонас е голяма красота, но изобщо не е оживено като Теологос - и да имаше някакви заведения, са примерно максимум 2. По размити спомени отпреди 2-3 години. Иначе къщи за отсядане тип селски туризъм - много хубави, 3-4 на брой.
Спомням си едно подобно село в Тасос (понеже даде пример с него) - Сотирас, страшно ми хареса, едно порутенко, автентично, гледка към морето от високото, но беше напълно призрачно и изоставено тогава, когато го посетихме. Имаше два хотела и едно заведение, но и двете изглеждаха силно затворени (може би допринася и фактът, че беше септември). Абе - мъртвило. Особено в ранните следобедни часове.

Все пак, Партенонас е по-стегнато и поддържано, да не ви отчайвам, може и да имате късмет. Има и малък музей тип етнографски, който също е тото да го хванете отворен, но пък има разни хубави воденични камъни и други едри експонати отвън Simple Smile
Ето тука можеш да видиш снимка от централното заведение на площада (дори дъската с менюто), то поне би трябвало със сигурност да работи. Мисля, че имаше и още едно.

# 665
  • София
Последно включване от Керамоти...Вчера духаше много неприятно, днес е супер, топло . Къпането все още е под въпрос, вода около 22 градуса. С това отговарям на въпроса на mama Loni .
Следващо включване в темата за Тасос, ферибота ни чака.

# 666
  • София
Здравейте,
похвалиха ми Паралиа Катерини.

Ние търсим варианти със само-изхранване, апартамент или студио за 4-ма.
Има ли някой , който е ходил?  Някакви отзиви? Нещо подходящо и до 60Е на вечер ?

Извинявам се, ако е коментирано в предишни теми!

Благодаря!

# 667
Някой скоро беше писал за препоръчана кръчма на Амулиани. Мисля, че беше в тази тема. Янис ли се казваше (търся, но не мога да намеря Blush)

Да, кръчмата се казва Янис, на малкото пристанище (да не кажа кейче). Просто питайте.

Някой друг питаше дали може без кола - може, но пеша можете да стигнете само до плажа Аликес. Разходката е приятна (освен ако не е 100 градусов пек), около 25 минути от пристанището къде ви оставя ферибота. Другите плажове са на 7-8 километра. Ако искате да обиколите острова ви трябва кола. Ние искахме да си наемем от онези малките моторчета, но трябва отделно свидетелство за управление само за тях  newsm78 Иначе в селцето можете да заседнете в някоя кръчма и това е. Много е приятно, но е мъничко и няма нищо друго интересно.

# 668
  • София
Здравейте, колебая се между два хотела и бих искала да чуя отзиви от вас. Единия е Mediterranean village на Олимпийската ревиера, а другия Club Calimera Simantro beach на Халкидики. На пръв поглед Mediterranean е по-луксозен, но плажът нещо не ме впечатлява и това ме възпира, въпреки значително по-ниската цена.Интересувят ме какви са плажовете пред двата хотела? Плитко ли е, има ли камъни?

Здравей, в Mediterranean village бяхме в началото на май, хареса ми това, че от къщичките излизаш на плажа. Плитко е и то доста навътре в морето, поне в тази част на плажа, която беше пред стаята ни, обаче пясъкът ми се стори някак си прашен newsm78. Сутрин морето беше чисто, но след обяд се събираха страшно много водорасли (може би зависи и от сезона, знам ли, все пак бяхме в началото на май).

p.s. Сори за нахълтването в темата, но Ви чета от време на време и събирам мнения за следващото посещение в Гърция  Wink.

# 669
  • София
Petya, не си нахълтала. Темата е отворена за всички и всички са добре дошли.  Simple Smile
Аз попивам всяко мнение тук, защото Гърция се очертава дестинацията ми за следващите n години напред.

# 670
Здравейте, колебая се между два хотела и бих искала да чуя отзиви от вас. Единия е Mediterranean village на Олимпийската ревиера, а другия Club Calimera Simantro beach на Халкидики. На пръв поглед Mediterranean е по-луксозен, но плажът нещо не ме впечатлява и това ме възпира, въпреки значително по-ниската цена.Интересувят ме какви са плажовете пред двата хотела? Плитко ли е, има ли камъни?

Здравей, в Mediterranean village бяхме в началото на май, хареса ми това, че от къщичките излизаш на плажа. Плитко е и то доста навътре в морето, поне в тази част на плажа, която беше пред стаята ни, обаче пясъкът ми се стори някак си прашен newsm78. Сутрин морето беше чисто, но след обяд се събираха страшно много водорасли (може би зависи и от сезона, знам ли, все пак бяхме в началото на май).

p.s. Сори за нахълтването в темата, но Ви чета от време на време и събирам мнения за следващото посещение в Гърция  Wink.

Хммм.. как така прашно? Мръсно ли беше?

# 671
  • Вила Великула
Относно хотелите в Керамоти ако няма места защо не се ориентирате към частните апартаменти на български семейства там?Ние си резервирахме апартамент Карамел за 8 човека тоест две семейства идва по 40 евро на семейство има булсатком и интернет близо са до плажа другите апартаменти са на Чолакови, Белвю и Мезонети Керамоти всички са на българи.Имат страници в нета можеш да ги разгледаш и да си избереш

До кой плаж са близо по-точно? Аз го гледах в гугъл и ако не съм се объркала ми показа, че е близо до плажа до пристанището, за него сякаш съм чувала, че не е хубав , както другия до който се ходи през горичка  Thinking , това по чужди мнения. Показа ми , че е на 7 пресечки от другия плаж, далеч ми се струва за пеш ( ако е така , както си мисля) . Ще чакам ходилите до Керамоти да споделят  Hug  .

В Керамоти я има въпросната горичка (то по-скоро става дума за тясна линия от пинии, която отделя плажа от първите къщи, не за истинска гора). И тя е по продължение на целия плаж, тоест няма хотел/апартхотел, който да е директно на брега. По-близо до пристанището са Аристотелис, Катерина и групата около него. Но плажът им НЕ е на пристанището определено, просто е по-близо. Най-отдалечени от пристанището са Белвю, Ирини, Golden sands. Май апартаментът на Чолакови и той е в този район. newsm78 Там по принцип е по-добрият плаж - тоест по-спокоен е. Но който и плаж да се избере, все са прекрасни, чисти и много спокойни. Селото е скучно, факт. Машинки за комари би трябвало да предлага самият хотел. Поне миналото лято в Белвю си имаше, не сме се занимавали да търсим и купуваме.
Въпросната горичка преди плажа преди 2 години беше пълна с бездомни кучета.....

# 672
  • Варна
Здравейте,
похвалиха ми Паралиа Катерини.
Ние търсим варианти със само-изхранване, апартамент или студио за 4-ма.
Има ли някой , който е ходил?  Някакви отзиви? Нещо подходящо и до 60Е на вечер ?

ОЛИМПИЙСКАТА РЕВИЕРА представлява огромен много ,много километров и няколко десетки метра широк плаж от пясък , морето и то е пясък и плитко много навътре , нещо като плажовете на Златни Пясъци,Слънчев бряг,Шкорпиловци.Пренаселен е само пред Паралия Катерини.Пред другите градчета - Платамонас,Пантелеймонас,Неа Пори,Скотинос,Плака,Лептокария,ОлимпиакиАКТИ,Коринос,Макригиалос,Метони е доста по разредено , а между тях си е направи празно , освен пред къмпингите хотелите и заведенията които са пръснати по цялата брегова ивица на областа Пиера.Просто като мръднеш на 2-3 км от градчетата и на стотици метра около теб няма жив човек.За отбелязване е и друго-през едноседмичното ни размотаване там наоколо видяхме 2- 3 коли с бг номера.По същото време на Тасос,Аспровалта или Халкидики колите с бг номера със сигурност са били хиляди!!!!Поне така беше 10-15 юни миналата година.Паралия Катерини е най голямото градче.

# 673

Имам лични впечатления от Симантро само от разходките ни наоколо и от два/три пъти плажуване преди години, но дано поне отчасти съм ти полезна. Познавам хотела още от времето когато все още не бяха построили новото крило (което е зад старото, т.е. на втора линия, но в никакъв случай далече от плажа). Нямам лични впечатления от стаи, обслужване и храна, но наоколо е доста приятно. Има красива градина с басейн (стария блок). Плажа не е лош, доколкото помня беше плитък в началото. Преди години се посещаваше предимно от германци и северни народи, но доколкото знам в момента основния контингент са руснаци.... но то това и в Сани е тенденция (за съжаление). Моето впечатление е за приятен хотел. Намира се на няколко километра от Сани в една долчинка, като наоколо има страшно много пиниеви и борови гори.
Наш познат беше отсядал преди 2 години в него и отзивите бяха добри.

# 674

Аз съм била в Симантро, а Mediterranean village съм разглеждала отвън. Препоръчвам първия хотел. По- голяма територия, по- озеленено. Чисто море без вълни, плитко, пясъчен плаж. Много вкусна храна, добра анимация, изобщо доволна бях от всичко.

Общи условия

Активация на акаунт