На море в Гърция 2013 - IV

• 74 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Джоузефин,
в града - не бих, ако не ми е специална цел, трудно каране, трудно паркиране, малко по-скъпи хотели, шумно. (Въпреки че е приятен за разглеждане пеша и фрапе на крайбрежната.)
Всичко между Солун и Неа Мудания - което ще рече халкидическия бряг преди ръкавите, от Перея, през Неа Каликратия до Паралия Дионисиу преди Муданя, става и всъщност има доста приятни местенца.
Можеш да погледнеш също езерото Керкини и отзивите ни за този район от предишни години.

Сиси и Крис,
бързичко карат, но по-възпитано от нашите като цяло. Най-трудното е околовръстното на Солун, особено ако попаднеш в час пик, е като електронна игра (но по-тежка е частта към Халкидики и летище Македония, ти ще си от другата страна за Катерини, така че най-вероятно ОК). На магистрали и прави пътища с добра видимост те съветвам да караш без светлини, каквито са повечето. По завоите и в лошо време можеш да си ги пускаш за твое успокоение.

# 46
Параход ...за ремонтите:

Там където е било свлачището до Дупница - движението е само в едната лента няколко стотин метра преди тунела.

Отклонението преди границата в момента не е проблем. Бил е сериозен проблем преди да асфалтират пътя. Мои познати бяха минавали по него и ми казах че е било кошмарно от дупки. Преди празниците в последната минута са довършили ремонта на отбивката и в момента е хубав асфалт. Ние не хванахме и задръстване. Отклонението е много малко като километри. Излиза се буквално преди да се наредиш на опашка пред КПП-то. Важното да се знае е че можеш да се върнеш назад до бензиностанциите на OMV и Shell.

Водата все още е доста студена. След обяд на плиткото се стопля и е приемлива горе долу.

# 47
Ние тази година избрахме Корфу за юни  Heart Eyes Аз реших обаче да сме в хотел и харесах оферта от ето този http://www.gelinavillage.gr/?pg=village.php&pg2=i_paradise.p … g3=i_facility.php.
Ще съм много благодарна, ако някой сподели как са плажовете в този район   bouquet

# 48
  • София
Изобщо не е офроуд, има си хубав асфалт. И е за кратко това обиколко маршрутче, изобщо не е дълго. Забрави го като проблем, не го мисли  Peace

Много благодаря!  bouquet  

# 49
Здравейте момичета, при вашите пътувания до Гърция правите ли си медицинска застраховка и към кои застрахователи.

# 50
  • София
за темичката  bouquet

# 51
Ние тази година избрахме Корфу за юни  Heart Eyes Аз реших обаче да сме в хотел и харесах оферта от ето този http://www.gelinavillage.gr/?pg=village.php&pg2=i_paradise.p … g3=i_facility.php.
Ще съм много благодарна, ако някой сподели как са плажовете в този район   bouquet

Ние бяхме в този хотел юни месец 2012 година за 9 дни. Много хубав хотел, доволни сме от храната, анимацията, плажа, аква парка, условията в стаите. Плажът е пясъчен, водата е чиста. Разстоянието от нашата стая до плажа беше повече от 5 минути пеша ходене, може би около двеста метра. Но имаше и сгради, които бяха близо до плажа, но далече от ресторанта.   
Единственият недостатък са комарите, огромно количество, особено вечер. Обясниха ни, че хотелът се намира в защитена територия и затова не можело да се пръска с препарати.
Непрекъснато се мажехме с разни лосиони и спрейове, но това не помагаше. В стаите пускахме да работи машинка с препарат, има мрежи на прозорците, но навън вечер направо на облаци ги виждаш гадините около теб!

# 52
  • някъде там
здравейте, записвам се да следя с интерес темата и от мен най-сърдечни поздравления за оформлението, много полезна информация намирам.

а сега да питам, понеже виждам, че коментирате шофирането и светлините (аз лично научих някои неща, които ми бяха полезни), та въпроса ми е - някой знае ли дали има проблем в Гърция ако задните стъкла на автомобила са затъмнени фабрично? Случайно се заговорих с познати и те ми казаха, че не били позволени.

# 53
  • Вила Великула
Здравейте момичета, при вашите пътувания до Гърция правите ли си медицинска застраховка и към кои застрахователи.
винаги правя когато пътуваме извън България -не само до Гърция, освен ако не пътуваш организирано и не са ти включени застраховки.

# 54
здравейте, записвам се да следя с интерес темата и от мен най-сърдечни поздравления за оформлението, много полезна информация намирам.

а сега да питам, понеже виждам, че коментирате шофирането и светлините (аз лично научих някои неща, които ми бяха полезни), та въпроса ми е - някой знае ли дали има проблем в Гърция ако задните стъкла на автомобила са затъмнени фабрично? Случайно се заговорих с познати и те ми казаха, че не били позволени.
Има случай при който са се заяждали гръцките полицай с наши шофьори с тъмни стъкла,но мисля че по скоро това е продиктувано от шофьорите,просто ако те спрът отговаряш ако те питат и правиш каквото кажат,мен са ме спирали 3-пъти но мога да кажа само добри думи за техните полицай,винаги са били вежливи,такова отношение в БГ не съм видял,колата ми е с тъмни стъкла.

# 55
  • София
Извинявам се,но някой да има информация за тук http://www.stathis-hotel.gr/bg/

# 56
slavina_S, много ме зарадва с написаното. След миналогодишния ни опит с гръцките комари, те няма да са изненада за нас. И ние се мажехме, пръскахме, палехме спирали, но нищо не погаше  Twisted Evil Синът ми освен, че се подуваше от комарите, ужили го оса, след няколко дни и пчела. Добре, че не се оказа алергичен.
Човекът, при когото бяхме на гости, каза, че миналото лято никъде в Гърция не са пръскали по финансови причини...

# 57
  • Europe
Ето ме и мен, цоп от Закинтос право тук при вас.

Параход благодаря за темичката. Много е свежа и уютна.  Hug

Ние сме много доволни от почивката. Друга бира си е самолета. Докато си изпиеш питието и си на плажа. Точно 1 час път. Тур оператора беше много подготвен и коректен. Поздравления. Аз лично заминах с предубеждения за този остров, но съм смаяна от красотите, които видях. То винаги май, така става. Уцелихме разкошно време и топла вода. А Наваджио определено е място, за което бих съжалявала ако не видя през живота си. Такова синьо на водата до сега не бях виждала. Просто блажна боя в цвят тюркоаз. Уникална работа. Няма фотошоп, който да го докара като на живо. А снимките, които предварително бях гледала за острова и специално за Наваджио са бледо подобие на реалността. С нищо не ме накараха да отида, даже напротив. То аз и за това не бях много развълнувана, че заминаваме, но ........ на живо нещата са много по-различни.

Сега отивам да слагам вечерята, а по-късно ако искате ще пусна снимки.

# 58
  • Пловдив
Джоузефин,
в града - не бих, ако не ми е специална цел, трудно каране, трудно паркиране, малко по-скъпи хотели, шумно. (Въпреки че е приятен за разглеждане пеша и фрапе на крайбрежната.)
Всичко между Солун и Неа Мудания - което ще рече халкидическия бряг преди ръкавите, от Перея, през Неа Каликратия до Паралия Дионисиу преди Муданя, става и всъщност има доста приятни местенца.
Можеш да погледнеш също езерото Керкини и отзивите ни за този район от предишни години.

благодаря Параход!
да, така е за града. ще си избистрим какво искаме и няма да бързам с резервация, по-скоро нещо в последния момент за ден два. мисля си обаче, че приятните местенца, за които говориш няма да имат място за нас (туристи за една вечер) в сезона, но ще разгледам отзиви за някъде.

# 59
Запис и аз прясно завърнала се от Вурвуру- Валасакис хаус. За водата първо, много топла конкретно пред нашата къща, защото там е плитко и безоточно, прилича на езеро. Къпахме се, по-точно не излизахме от нея, а дребния е на 2 г. и не съм го ограничавала, смятайте колко топла беше. До сега все през май ходим, миналата година по това време в Псакудуя беше ледена. Къщата хубава с големи тревни площи, идеална за деца. Вътре всичко необходимо като съдове и уреди, но малко занемарено. Пиша подробно за Nevidimo dete и Mohaeret, тераса откъм морето и веранда към планината, кухненски бокс, и повече от достатъчно легла- спалня и две единични в студиото, а в апартамента и разтегателен диван. BBQ, павилиони, маси, пейки, всичко необходимо. Много комари и всякакви други гадинки, задължително си носете таблетки, репеленти и каквото друго се сетите, от морето извадихме два таралежа, така че трябва да се внимава и с тях. Като цяло Вурвуру е твърде диво за моя вкус, въпреки красивите плажове около него. Разположението му е на път и ми прилича на Рибарица  Rolling Eyes Големи разстояния до ресторантите, а в същото време за да стигнеш до тях или до магазин или до нещо друго вървиш по пътя, а не по някакви пешеходни алеи. Направи ми впечатление изключително бг присъствие, дали заради празниците или заради долюбваното от нас Вурвуру  newsm78. Най-хубавото е да се наеме лодка и с нея да се обиколят изключително красивите плажчета, а и отсрещният о-в Диапорос, за съжаление ние имахме фалстарт-вода в горивото и в двете лодки, които бяхме наели и се върнахме бързо на буксир Confused От Ормос Панагиас организират целодневни екскурзи до Уранополи и Атон. Това е като цяло, пожелавам хубави предстоящи почивки на всички и събирам идеи за септемврийското море в любимата тема. Параход, благодаря за чудесното оформление   bouquet
Изобщо не е офроуд, има си хубав асфалт. И е за кратко това обиколко маршрутче, изобщо не е дълго. Забрави го като проблем, не го мисли  Peace
Няма никакъв проблем, нов асфалтиран път, да потвърдя и аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт