На море в Гърция 2013 - IV

• 74 148
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Е, и?! Тези хотели, които си посочила, изобщо не отговарят на изискванията ми за плаж и хотел. Между другото, почти всички в темата можем да работим с букинг.сом. Аз също имам регистрация там и непрекъснато ми идват писма за тайните оферти.

# 211
  • София
Е, и?! Тези хотели, които си посочила, изобщо не отговарят на изискванията ми за плаж и хотел. Между другото, почти всички в темата можем да работим с букинг.сом. Аз също имам регистрация там и непрекъснато ми идват писма за тайните оферти.

Чудесно, значи без проблем ще намериш това което търсиш. Успех.....

# 212
  • София

Чудесно, значи без проблем ще намериш това което търсиш. Успех.....

Не, няма да намеря, защото такава оферта не съществува. Разчитах на теб, като компетентна, да ме светнеш по въпроса....от booking.com... Laughing

# 213
  • Пловдив
Bled този хотел Aeolis след Астрис ли е? Миналата година беше с друго име ,ако не се лъжа. Има стара и нова част, стаите не сме ползвали, но пиехме кафе сутрин в хотела,имам добри впечатления. Хубава гледка,персоналът на бара и рецепцията на ниво.  Бяхме в съседна къща.Плажът на хотела е малък,но в района има страхотни места.

# 214
  • София
Bled този хотел Aeolis след Астрис ли е? Миналата година беше с друго име ,ако не се лъжа. Има стара и нова част, стаите не сме ползвали, но пиехме кафе сутрин в хотела,имам добри впечатления. Хубава гледка,персоналът на бара и рецепцията на ниво.  Бяхме в съседна къща.Плажът на хотела е малък,но в района има страхотни места.

hris80 Хотелът е близо до Potos и малко по-далеч от Limenaria, ето тук има карта:
http://www.aeolis-thassos.gr/
Района наистина е много хубав с разкошни местенца и малки плажове.
Другият хотел също ни е съвсем близо, ето го:
http://www.royalparadise.gr/en/
Резервирахме го на 51 евро....

# 215
Миналата година бяхме в Ана Мария Парадайз, който е до Флегра палас и потвърждавам казаното от Блейд, много отдалчечено от плажа извън Пефкохори или може би в началото му на пътя между него и Ханиоти, около 400 м до плажа през пътя, до града се стига само с кола, поради отдалечеността му от него, иначе изглежда много добре.

# 216
Bled, помагай  Hug за района на Пилос, Пелопонес.
Всички оферти са над 70 евро апартамент за 4-ма.
Засега се спрях на Anezina - 65 евро, sea view newsm78
Не ми се търси на място, защото програмата ни е натоварена.
Иначе се възползвах и аз от тайните оферти - 22евро на о.Елафониси.

Изобщо букинг е много тромав при търсене за 2в и 2 деца или дава, че няма места или ми препоръчва 2 стаи.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 09:35 от phile

# 217
Привет, темата е чудна и ползотворна, благодаря! Simple Smile
Търся идеи за транспорт до Торони. Не сме шофьори, без деца сме този път. Има ли друг вариант освен автобус София-Солун, Солун-Торони? Дали има някъде директни? Ако някой пътува натам на 8/15 юни и има две места ще се радваме на споделено пътуване Simple Smile

# 218
Здравейте мами! Каним се тази година да отидем на почивка в Гърция за пръв път, но сме с бебе на годинка и се надявам да ми помогнете. Имам няколко въпроса към тези които познават Гърция.
Някой познава ли хотел Деспотико (DESPOTIKO Apartment Hotel and Suites, Tristinika Beach, Sithonia)? Не търсим лукс, интересува ме по-скоро дали е близо до плажа и дали плажът е пясъчен. И още, как е морската вода в началото на юни? Извинявам се, ако вече сте обсъждали въпроса, но в момента наистина нямам време да прегледам подробно старите теми  Embarassed. Предварително ви благодаря  Grinning

# 219
  • София
Привет Simple Smile

Можете ли да ми препоръчате апартаментче със собствена кухня или къщичка (но не голям хотел) на Тасос или друга част на северна Гърция? Важно ми е да е близо до плаж (без камъни и с недълбока вода), да е тихо, да има наблизо магазин, от който може да се пазарува и някакви капанчета за хапване навън. Бюджетът ни е до макс. 100лв./нощ. за двама възрастни + 4 годишно дете Simple Smile

Едит: Малко да се допълня - с една приятелка обсъждахме нещата току що и общото усещане е, че около Тасос (Керамоти например, на самия Тасос не съм била) прилича на България някак. Аз Гърция си я представях с бяло-сини къщички и палми, като от рекламна брошура Laughing Така че ако ви хрумва някое място, което да отговаря и на някаква по-романтична представа за Гърция (освен горните изисквания) би било просто перфектно!! Grinning

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 12:10 от Stelfy

# 220
Звездичка,
плажът Тристиника е огромен, пясъчен, почти пуст и (според мен) много хубав. Морето обаче става дълбоко доста бързо. За Деспотико не знам нищо, освен отзивите в нета, дори не съм ходила да го огледам отблизо, когато сме били на плажа.
Иначе вилната зона около Тристиника е приятна, но доста изолирана, има 1 или 2 заведения и един магазин. Малко повече цивилизация - в Торони на 3 км.

Стелфи,
то има един милион места, които отговарят на описанието, трудно е да се направи избор вместо друг човек (особено по-капризен и с по-високи изисквания Sunglasses) Относно приликите с България - не само приличат, ами и са били част от нея тези места, под името Остров-Тасоска околия.
Лунните пейзажи с бели къщички, сини черчевета и опалено слънце наистина са типични за Гърция - но много по на юг, на Цикладите, стига се със самолет+кораб в повечето случаи. Рекламните брошури ги снимат на Санторини или Миконос най-често.
Относно палмите - палми има и на Халкидики, но всъщност са декоративни и изкуствено засадени, най-близкото място, където се сещам да растат палми в естествени условия, е на о-в Крит.

Между другото и в Северна Гърция са се опитали да боядисат и декорират някои единични къщи в цикладски стил, но не е същото, като климатът, релефът и цялостният ландшафт са други Wink

Алегрина, това са основните варианти, но всъщност има и 3-ти - може да се използва транспорт на туристическа агенция. Тези дестинации ги правят повече със собствен транспорт, но нищо не ти пречи да разпиташ тук-там.

# 221
  • София
Stelfy, виж това:  http://www.thassos-holiday-rentals.com/en/aegean-i , но както казва Параход има милион места.

Миналата година бяхме в Скала Потамия /настанихме се на друго място, но не беше много добре, по-скоро тип леко запусната вила/, но плажът е много приятен, пясъчен, много подходящ за деца. Има хубави кръчмички, магазини, баничарници.
На мен Гърция не ми прилича на България, поне не много. А тези места са били за твърде кратко наши, за радост ... Laughing

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 12:30 от Vivi

# 222
  • София
Параход, да не би да съм оставила впечатление, че съм капризна и с големи изисквания? Mr. Green Laughing

Всъщност никак нямам особени претенции към мястото, където ще почиваме, така че съм отворена за предложения (селко-туристически да добавя към списъка.. брей май наиситна изискванията станаха много) Grinning
И на мен ми беше останало нещо в главата, че бяло-сините къщички са на юг, но понеже ще пътуваме с кола и дете, някак ми се искаше да сведем времето за път до нещо като 6-7 часа, знам ли... Макар че "климатът, релефът и цялостният ландшафт" да си заслужават още някой допълнителен час на пътя...

Туцка, благодаря, отивам да разгледам Simple Smile

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 12:12 от Stelfy

# 223
Параход, благодаря за бързия отговор  Hug А как е водата в началото на юни? Става ли вече  за къпане или си е още студена?

# 224
Ако искаш,
започни с първите два линка на първа страница за Халкидики, а малко по-надолу и за Тасос. Добре са илюстрирани. Доста места вече са заети, но винаги има и свободни.
Цената е напълно разумна за периода до 30 юни и след 25 август. Има и по-ниски, но невинаги търсенето е лесно и задоволително като резултат. Цените в региона като цяло са малко завишени заради наплива на балканци.
Аз на Тасос мога да препоръчам две много хубави и сравнително евтини места, с кухня и огромен двор с катерушки, и двете са в тихи селца с по 2-3 магазина и кръчми. Едното е на 40-50 метра от приемлив (но не идеален) плаж, в другото село хептен е зле плажът, но пък ние сме от хората, които пътуват всеки ден до различен залив. Та така. Ако те вълнуват, кажи.

Звездичка,
става си ОК, но не е и чай. Тристиника като по-голям и дълбок залив вероятно ще е една идея по-хладна от това, което е по Никити или Вурвуру.

Общи условия

Активация на акаунт