На море в Гърция 2013 - IV

• 74 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • където и да е,само да не съм сама
Биби_2, благодаря за линковете и инфото  bouquet
След една добре организирана почивка майските празници благодарение на теб, остава и гръцка такава да направим и ще те сложа в графата "обади се на приятел" Laughing
Видях в сайта на хотела, че пише и нещо Фигота, но като пуснах търсачка ми излезе, че е х-л в обл.Неа Мудания или както там се казва.
Благодаря и на другите, които споделиха мнение!

# 346
  • София

И на нас не ни харесва тяхната ни бутилирана , ни чешмяна вода( и бира Simple SmileSimple SmileSimple Smile ) и си курдисваме нужния брой стекове в багажника.

За водата съм съгласна,но за бирата не Mr. Greenаз съм страстен биропиец и мога да кажа,че Хайнекенчето там е божествено,Митоша също Mr. Green.Обаче по обясними причини и ние пътуваме с пълен багажник....с бира Joy

Аха за водата се разбрахме , хайде да видим бирата.Като какво им е по добра тяхната от бг 500 мл. стъклена бутилка СТАРОПРАМЕН,ЗАГОРКА,ШУМЕНСКО,АСТИКА .......................и задължително сложим на кантара цената от 42 до 48 евроцента.Нали за каквото и да говорим става въпрос и за пари.Там наи скапаната лидълска бира е 55 цента.А по хубавите дето ги цитираш са над 2 евро бутилката.
не съм казала,че е по добра,аз лично от гръцката бира харесвам Митоша,но той е на цената на Хайнекена(и да Хайнекена има е в пъти по хубав,не говоря за малки бутилки...кой ги пие тях Joy)

обаче...впредвид количествата,които изпивам,багажника е порядъчно напълнен с кенчета Каменица hahaha
За ОИ съм на мнението на Блед Peace

# 347
  • София
Ina78, само да уточня нещо за хотел Мавридис. Много добър е за двете си звезди и е на 5 крачки от плажа. Но по снимките, които са в нета и на сайта му, може човек да се подведе, че почти всички стаи са с изглед море, но в действителност само 3-4 са с такъв изглед, ако това има някакво значение за теб. Повечето стаи гледат към вътрешна улица.
Иначе студиата Мавридис и хотел Мариалена, които са на същия сайт са сигурно някъде наблизо до този хотел. Лично аз тогава нямах интерес към тях и другото хотелче, така че и не ги видях.

# 348
  • Варна
Само да не ни усетят от бирената партия , кен и пластмаса са кощунство за биропиячите Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Иначе и там са несравними вкусовете сега с тези преди 30 години.И при тях вече почти всичко е Е-та и ГМО-та Sad Може би само морската им храна и маслините си запазиха вкуса.Търсете по пазарите домашно студено пресован зехтин.От тази година и в недолюбвания твърде от много мамми предпоследен преди КУЛАТА магазин ЦИНЦАРИ се появи такъв домашно студено пресован зехтин , зеленикъв,4евро/л. и не лош на вкус.Тази година и КАЛАМАТАта им бяха сносни Simple Smile

# 349
  • където и да е,само да не съм сама
Биби_2, и аз така се ориентирах за гледката.
Интересът ми обаче е към студията и сега си пиша директно със собственика-много е отзивчив на фона на запитванията ми отпреди 2 месеца, за които чаках отговор по 1 седмица. Тогава се отказах от Гърция, но сега нещо пак ми щукна. Пише, че плажът е хубав, а и ние ще сме евентуално само за 5 дни.
Ако отидем после задължително ще споделя как е било./струва ми се, че е и от-най близките дестинации, на 52км от Солун-всеки спестен км ми е бонус с 3-те деца/.

# 350
Момичета и ...момчета  Wink може ли някой по-сведующ да се намеси  Praynig
Интересуваме по кой път е по-добре да минем  София - Превеза/Парга хотела ни е по средата  newsm78
На връщане съм букнала 1 нощувка на Метеора и явно ще се върнем по този през Вериа и Йоанина ...обаче се чудя дали на отиване да не минем по "долния" през Олимп.ривиера и Лариса и евентуално да нощуваме някъде  Thinking
Please  за съвет относно пътя  Praynig

# 351
  • София
Интересуваме по кой път е по-добре да минем  София - Превеза/Парга хотела ни е по средата  newsm78
На връщане съм букнала 1 нощувка на Метеора и явно ще се върнем по този през Вериа и Йоанина ...обаче се чудя дали на отиване да не минем по "долния" през Олимп.ривиера и Лариса и евентуално да нощуваме някъде  Thinking

Лично мое мнение - не бих заменила новата магистрала към Игуменица с мелето към Атина, пълно с куп ограничения на скоростта. Но пък ако искате да не повтаряте маршрута - минавайте. Не знам втория вариант точно какво означава, но ако минавате през Делфи си заслужава да се види, а пътя от там е планински, със завои, но пък много живописен.

И като казах Делфи се сетих - всички студенти и ученици от ЕС влизат безплатно в такива обекти (Делфи, Акропола, Храмът на Посейдон в Сунио, Първия олимпийски стадион в Олимпия и подобни. Само трябва да си носят картите от училище/университет. И разбира се, сами да потърсят правата си, защото обикновено се ослушват на касата.

Последна редакция: сб, 18 май 2013, 23:06 от Тaня67

# 352
  • София

*2K* Най-лесният и бърз път е по-новата магистрала. Но явно мислите като нас и не искате да пътувате по едни и същи пътища. Минаването през Лариса ви хвърля директно в планината, романтично, приятно, но доста тежък път с множество завой. Ние сме минавали чак през Ламия и Karpenissi, също тежък път. За Mетеора няма проблем на връщане, но Вериа е далече, много преди това, след Metsovo ще се отделите за Каламбака. После пак ще се върнете през Лариса и Катерини. Лек път.....

# 353
  • София
не съм казала,че е по добра,аз лично от гръцката бира харесвам Митоша,но той е на цената на Хайнекена(и да Хайнекена има е в пъти по хубав,не говоря за малки бутилки...кой ги пие тях Joy)

обаче...впредвид количествата,които изпивам,багажника е порядъчно напълнен с кенчета Каменица hahaha
За ОИ съм на мнението на Блед Peace

Виждам, че сте подхванали любимата тема на нашето семейство Laughing Всяка година и ние отиваме с пълен багажник с кенчета, но естествено и оттам си купуваме Митос и Хайнекен, иначе как ще усетим, че сме в гръцко  Hug И според мен и милото Хайнекена в Гърция е по-хубав от нашенския, не съм гледала къде се произвежда, но ще поправя тази грешка скоро Simple Smile
Иначе мин.година взехме една минерална вода от лидл, която беше доста сносна на вкус, но не помня как се казваше, май беше със синьо-зелен етикет. И все пак като цяло водата по магазините им е ужасна, та затова и вода си носим  Laughing

# 354
  • София
Здравейте.След дълго лутане се решихме тази година ще сме на Гърция за първи път.Ето тук
http://incahellas.com/ekavi/page_eng.htm

Имам един въпрос,видях,че на първа страница си пише,че децата трябва да са с червени паспорти.Това са международни паспорти нали така?
Някой да е вадил такъв паспорт на бебе?
Аз в понеделник ще ги водя да ги снимам зверовете и да подам молби за паспортите,но си нямам и идея как ще стане с малката /6месеца/. На толкова малко бебе ще могат ли да извадят паспорт и ще могат ли да я снимат във фотото?Ако някой се е сблъсквал с това ще съм благодарна да сподели.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 08:56 от hetera

# 355
  • София
На малкия първия му паспорт беше на 5-6 месеца, голям зор беше със снимането. Mr. GreenДържах го снишена настрани, главата му към камерата. Десетина опита направиха и пак беше с набръчкана физиономия, почти ревящ и все се смееха митничарите като отвореха паспорта.

# 356
Здравейте!!На нас ни предстои пътуване до Афитос и искам да избера маршрут, различен от магистралата Серес-околовръстното на Солун-Нея Мудания. Пътя до Ставрос си го знаем и като гледам картата , мисля, че може да се избере маршрут , който да минава покрай морето, да е живописен, спокоен и не много заобиколен:). Защо не мога да намеря много подробна карта на Гърция в нета???? На всички , които открих, са нанесени едни и същи градове, но липсват малките селца и малките градчета , както и второстепенните пътища.  Rolling EyesАз ли бъркам нещо с търсачката, но ме изнерви това търсене, а нямаме GPS . Ще съм ви благодарна, ако ми пуснете един линк тук или ако сте пътували по такъв маршрут, да споделите опита си. Благодаря ви!!   bouquet Темата е много полезна и чета с удоволствие- може би в старите теми ще има отговор на моя въпрос- ако ми остане време , ще преровя и там:)

# 357
Снимките за паспорти вече не се правят във фото, а директно в районното при подаване. Имай предвид, че трябва да сте двамата родители при подаване на документите, да носите копия от актовете за раждане и оригинали за сверка, да си носите личните карти Simple Smile

Аз искам също да попитам във връзка с минаването на граница с децата. Ние с мъжа ми не сме официално с брак, трябват ли ни други документи освен нашите лични карти и червените паспорти на децата?

# 358
Хетера, имай предвид,. че трябва да сте двамата родители задължително, пълномощно не приемат. Иначе при нас много се постараха за снимката и много хубава стана в интерес на истината, но не ни я дадоха  Whistling
SZA, на нас не са ни искали нищо допълнително, но вземете и акта за раждане за всеки случай.

# 359
  • с/у ОколоМръсТното
И като казах Делфи се сетих - всички студенти и ученици от ЕС влизат безплатно в такива обекти (Делфи, Акропола, Храмът на Посейдон в Сунио, Първия олимпийски стадион в Олимпия и подобни. Само трябва да си носят картите от училище/университет. И разбира се, сами да потърсят правата си, защото обикновено се ослушват на касата.

ценно. Мерси и моля Параход да го добави в 1ва страница Simple Smile

hetera - честито ти букване  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт