На море в Гърция 2013 - IV

• 74 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
В Торони има ли нещо интересно извън хотела-заведения и т.н, където човек може да се разходи вечерно време или да вечеря.
Колко ресторанта има в Торони?
Чудим се за Торони блу сии, затова питам.Минавали сме с колата и ни се видя доста пусто, пък макар и с дълга плажна ивица.

# 331
  • Варна
http://www.fuelprices.gr/GetGeography

Цените на бензина са различни, в Атина има и по 1.50Е, тук на Парос същият клони към 2Е.

Точно
В Гърция може да намерите разлика в цените + - и 30 цента , не като при нас 1-2 стотинки.Аз цитирах на какви цени лично съм наливал миналата седмица.
И на нас не ни харесва тяхната ни бутилирана , ни чешмяна вода( и бира Simple SmileSimple SmileSimple Smile ) и си курдисваме нужния брой стекове в багажника.

# 332
  • Варна
, Лутра с горещия минерален басейн,

към някой хотел ли е или обществен?
Че аз нали в студено не влизам...

Горе на хълма в доста голям СПА хотелски комплекс.5 евро вход за гости.Доста топла и много силно минерална , направо мирише на сяра , даже препоръчваха не повече от 20 мин. за дърти кокали като моите.Внука ми не искаха да го пускат да се топи и като видяха колко тъжен стана се смилиха за 10 мин.Така че не ходете с деца.Разбираемо не отидохме втори път и дъртите ми кокали продължиха да скърцат:(

# 333
Много благодаря на всички за насоките. Със сигурност ще разпечатаме карта на пътя оттук, но нямам грам идея от гръцки език и се чудех ако всичко е на гръцки по табелите дали ще се ориентираме Simple Smile Сега съм по-спокойна.

Milah, благодаря за отзивите и снимката. Питах за стаите дали са реновирани, казаха ми че изглеждали като на снимките в сайта, надявам се да не е много старо и захабено, но пък каквото е... Така или иначе, идеята не е да сме вътре, а навън Simple Smile Специално търсех място да е на плажа, а не през улицата, заради децата.

Исках да добавя също, че платих капарото с кредитна карта, което ми се стори, че си е предимство Simple Smile

# 334
Здравейте,
В Торони има ли нещо интересно извън хотела-заведения и т.н, където човек може да се разходи вечерно време или да вечеря.
Колко ресторанта има в Торони?
Поне настоящата тема четете, де, като не щете по-старите.
5-6 ресторанта има и 2-3 бара. Нощен живот - няма Simple Smile Извън сезона наистина е много заспало, почти няма зимно население. Иначе има дълга крайбрежна алея - то самото село е тясно и дълго, почти изцяло е по улицата покрай плажа.
+ още 4 ресторанта в Порто Куфо, 2 км на юг, дето мидите и октоподеца са мммм.

# 335
  • Вила Великула
, Лутра с горещия минерален басейн,

към някой хотел ли е или обществен?
Че аз нали в студено не влизам...

Горе на хълма в доста голям СПА хотелски комплекс.5 евро вход за гости.Доста топла и много силно минерална , направо мирише на сяра , даже препоръчваха не повече от 20 мин. за дърти кокали като моите.Внука ми не искаха да го пускат да се топи и като видяха колко тъжен стана се смилиха за 10 мин.Така че не ходете с деца.Разбираемо не отидохме втори път и дъртите ми кокали продължиха да скърцат:(

след като се киснахме около 30 минути в минералния басейн там-после 3 дни кожата ми миришеше на сяра...

# 336
Здравейте дами,
И аз да се включа, няколко години подред редуваме първо Турция - в големите хотели ол-инклузив и после Гърция - в малки квартирки на домашно готвено и приятни кръчмички. Били сме в Керамоти - за мен е рая, за други най-тъпото село. Били сме в Неа Ираклица до Кавала - също става - симпатично селце. В Неа Врасна и Аспровалта - там не бях много очарована. Някак си комерсиализирани. Плажна алея с магазинчета, детски съоръжения в пясъка и след това плаж. По мои смътни спомени едното от двете села имаше доста спретнат център. В Ставрос само сме ходили на плаж и според мен от изброените по-горе места плажа там е най-добър. Широка плажна ивица, ситен пясък , прозрачна плитка вода. На плажа има детски и бебешки импровизирани площадки.
Тази година убедихме приятелското семейство с което ходим в Турция да разнообразим с една Гърция. Като компромис вместо в къща с двор и барбекю в най-забутаното село което предпочитам аз, избрахме Сарти и някакъв хотел Агни или Hotel Agni Studios. Порових по темите намерих едно или две мнения за хотела. Видях, че има  пластмасови детски съоръжения в едно малко дворче и прочетох, че имало тераса или градина на покрива. Ще се радвам ако някой ми даде повече инфо за хотела. Четох и за известния явно на повечето Портокалов плаж. Има ли читав път до него, защото някъде пишеше, че пътя бил черен? И заслужава ли си да се ходи на този плаж? Някъде пишеше, че е пренаселен и околността е минирана от свободно къмпингуващите. Ние ще ходим средата на юни. Ще се радвам ако някой сподели за спокойни плажове ставащи за деца в околността.

# 337
  • София

И на нас не ни харесва тяхната ни бутилирана , ни чешмяна вода( и бира Simple SmileSimple SmileSimple Smile ) и си курдисваме нужния брой стекове в багажника.

За водата съм съгласна,но за бирата не Mr. Greenаз съм страстен биропиец и мога да кажа,че Хайнекенчето там е божествено,Митоша също Mr. Green.Обаче по обясними причини и ние пътуваме с пълен багажник....с бира Joy

# 338
  • Варна

За водата съм съгласна,но за бирата не Mr. Greenаз съм страстен биропиец и мога да кажа,че Хайнекенчето там е божествено,Митоша също Mr. Green.Обаче по обясними причини и ние пътуваме с пълен багажник....с бира Joy

Аха за водата се разбрахме , хайде да видим бирата.Като какво им е по добра тяхната от бг 500 мл. стъклена бутилка СТАРОПРАМЕН,ЗАГОРКА,ШУМЕНСКО,АСТИКА .......................и задължително сложим на кантара цената от 42 до 48 евроцента.Нали за каквото и да говорим става въпрос и за пари.Там наи скапаната лидълска бира е 55 цента.А по хубавите дето ги цитираш са над 2 евро бутилката.

# 339
  • София
Не може и да става дума за сравнение. Нашите бири са в пъти по-добри. Евтините бири в Lidl са пълен боклук, като водата. Амстела, който по лиценз си го правят на място, държи добри цени и не е толкова лош.
Но решението, както вече казахме е багажника...........

# 340
  • София
На мен ми харесва гръцката минерална вода и бира, даже с удоволствие си допивам водите от стекчетата, когато се приберем в БГ /на вкус и цвет и т.н.  Mr. Green/. В Гърция ми липсват единствено хубавите колбаси тип пастърма, луканка и др. подобни, както и хубави небалкански сирена. А и ранните им домати са о.к., но в разгара на лятото са възмутително изкуствени на вкус.

# 341
  • София
Да, и аз с удоволствие си допивам и изяждам всичко от Гърция, дори си взимам любимите неща в количества. Но ставаше въпрос за евтините бири и води, тук при нас няма такива води с очебийна разлика в цените. Бири и тук има от неизвестни източници на смешни цени, според мен не може да се произведе нормална бира на цена от 40-50ст. за 0.500л.?

# 342
Ако държите на вкусна храна, дискретно се информирайте за таверната, в която ще се храните. Не всички предлагат домашна скара или зеленчуци. Който държи на реномето си не предлага холандски пържоли и домати от Карфур. Имат си животни, гледат си домати, краставици, рукола, картофи, сами си правят ксиномизитра и гравиера. Или ползват същите от производители. А и истинска гръцка пържола няма нищо общо на вкус с тази от супера. Всеки собственик с гордост тръби ако продуктите му са местни. И в салатата Хориатики няма да сложи евтиното бяло сирене, а ще сложи Фета.
Пак казвам, който си държи на реномето.
Особено в малките селца всички се знаят кой какви мурафети прави в кухнята.

Бирата не ми допада и на мен - безвкусна и сладка - Алфа, Митос, Фикс (тъмната става)

Хайнекен и Амстел по-биват, обаче цена около 1.10-1.30 за стъклено шише 500мл...............

Има и промоции на немски бози 8бр Х 330мл на цена около 3.30-3.60Е обаче хептен не стават.

# 343
  • София

Хайнекенчето дали тук или там е все едно, защото идва от едно и също място - завода в Патра. Малките бутилки са 100% еднакви, а в големите има разлика, защото ги карат в цистерна и ги бутилират тук. Няколкото дни превоз и бутилирането на родна земя си казват думата. Иначе Митоса е любим и на мъжа ми, но обикновено си купува само едно стекче на пътуване, колкото да се отбележи, че е в Гърция.  Laughing

# 344
  • София
Ако държите на вкусна храна, дискретно се информирайте за таверната, в която ще се храните. Не всички предлагат домашна скара или зеленчуци. Който държи на реномето си не предлага холандски пържоли и домати от Карфур. Имат си животни, гледат си домати, краставици, рукола, картофи, сами си правят ксиномизитра и гравиера. Или ползват същите от производители. А и истинска гръцка пържола няма нищо общо на вкус с тази от супера. Всеки собственик с гордост тръби ако продуктите му са местни. И в салатата Хориатики няма да сложи евтиното бяло сирене, а ще сложи Фета.
Пак казвам, който си държи на реномето.
Особено в малките селца всички се знаят кой какви мурафети прави в кухнята.

Бирата не ми допада и на мен - безвкусна и сладка - Алфа, Митос, Фикс (тъмната става)

Хайнекен и Амстел по-биват, обаче цена около 1.10-1.30 за стъклено шише 500мл...............

Има и промоции на немски бози 8бр Х 330мл на цена около 3.30-3.60Е обаче хептен не стават.

Е...това си беше супер, добре че след няколко дена тръгваме, напълно съм съгласна. Точно за това не си взимаме allinclusive, а търсим точно това което описа толкова сладко, благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт