На море в Гърция 2013 - IV

• 74 127
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Момичета, момчета, искам да ви питам нещо.......
Има хубава оферта в колективните сайтове за Неа Мудания, Студия Мавридис.
Някой дали има впечатления от там-плажът какъв е, дали е много шумно, стават ли студията за сем-во с 3 деца. От снимките в сайта кухненския бокс е някакво бегло подобие на такъв, но за малко дни може би ще става. малко по-напред бяхте коментирали за пътя до Халкидикии бяхте споменали неа Мудания катпо място, от което се разклонява за Ситония или Касандра. това ме навежда на мисълта, че не е мн далече от Солун, но да не е на някакъв главен път или не що такова. Забавления и магазини дали има в близост?
Благодаря ви предварително!

Ina78 Здравей, не се притеснявай, че там се разклонява пътя, това е извън града. Там свършва магистралата и се тръгва към ръкавите. Неа Мудания е главният град за Халкидики, ако трябва да съм честна, предпочитам градчетата в самите ръкави. Нямам впечатления от Студия Мавридис, познавам на това място само Oceania Club. Плажа там не ми хареса, имаше доста камъни и морски таралежи във водата. Дано някой друг ти даде информация за хотела. Поздрави.

# 316
  • София
Ina78, сигурна ли си, че студиата са в Неа Мудания? Защото има такива студиа и хотел в Неа Флогита, на няколко километра от Неа Муданя.

# 317
  • София
Мернах тази оферта и мисля, че става въпрос точно за Неа Флогита.

А за GPS - срам не срам  Embarassed Embarassed Embarassed- ние се объркахме. Заприказвахме се с мъжа ми и докато се усетим, машинката каза преизчисляване и ни прекара директно, напряко през планината. Въобще не стигнахме до Солун.  Wink И докато се усетим, че това не е царския път, вече бяхме наполовина.  Въобще не съжалявам. Минахме по един планински път през едни малки, китни селца. Едни хубави горички, страхотни пейзажи. С километри не сме срещнали кола. А се бяхме наточили за колоните от коли по майските празници. На връщане минахме по магистралите и определено не ни хареса толкова. Grinning

Вие май сте прецепили през Полигирос, както го описваш.  Ние също минахме от там първата година, наистина не е натоварено и е много красиво. Бяхме само с хартиена карта на Гърция и се загубихме, но по моя вина, защото вместо наляво, накарах мъжо да завие надясно   Embarassed  Нооо пък попаднахме в едно страхотно гръцко селце, чието име го нямаше и в моята карта даже, а там на площада беше излязло цялото село и редеше маса до маса, явно щяха да празнуват нещо, страхотно беше. Чак взехме да се чудим дали да не поостанем за празника   Mr. Green  но все пак решихме да продължим. А ГПС-а миналата година реши, че ще ни прекара през най-прекия път и се опита да ни вкара в Солун, добре че се усетихме още на първия светофар и бихме обратно. И от тогава не го ползвам за Гърция, само хартиената карта и табелите, които са достатъчно ясни.

# 318
ГПС-ите винаги прекарват през центъра, ако им е зададен най-краткия маршрут, какво си мислите, че търсят колите с немска регистрация, пътуващи към Свиленград, на Цариградско шосе Laughing

# 319
  • В светлината на слънцето
Ние така от много слушане и уж за по-пряко се забихме между едни села забравени от Бога, но пък с уникален път между тях - карахме буквално през тунел от цъфнали зокуми. Голяма красота. Това е някъде много след Фанари и около 40 км преди Керамоти. Но много красиво и на пътя няма кой да те напсува даже. Grinning

# 320
  • София

А за GPS - срам не срам  Embarassed Embarassed Embarassed- ние се объркахме. Заприказвахме се с мъжа ми и докато се усетим, машинката каза преизчисляване и ни прекара директно, напряко през планината. Въобще не стигнахме до Солун.  Wink И докато се усетим, че това не е царския път, вече бяхме наполовина.  Въобще не съжалявам. Минахме по един планински път през едни малки, китни селца. Едни хубави горички, страхотни пейзажи. С километри не сме срещнали кола. А се бяхме наточили за колоните от коли по майските празници. На връщане минахме по магистралите и определено не ни хареса толкова. Grinning

Вие май сте прецепили през Полигирос, както го описваш.  Ние също минахме от там първата година, наистина не е натоварено и е много красиво. Бяхме само с хартиена карта на Гърция и се загубихме, но по моя вина, защото вместо наляво, накарах мъжо да завие надясно   Embarassed  Нооо пък попаднахме в едно страхотно гръцко селце, чието име го нямаше и в моята карта даже, а там на площада беше излязло цялото село и редеше маса до маса, явно щяха да празнуват нещо, страхотно беше. Чак взехме да се чудим дали да не поостанем за празника   Mr. Green  но все пак решихме да продължим. А ГПС-а миналата година реши, че ще ни прекара през най-прекия път и се опита да ни вкара в Солун, добре че се усетихме още на първия светофар и бихме обратно. И от тогава не го ползвам за Гърция, само хартиената карта и табелите, които са достатъчно ясни.
Нещо такова и при нас получи. Но аз не съжалявам.  Grinning Страхотни горички, малки, подредени къщички. В едно селце поне трима, четирима дигнаха ръка и ни поздравиха. За разлика от царския път тук където  ти е кеф спираш - спирахме няколко пъти детето и кучето да се "поразтъпчат"  Wink

# 321
  • София
За Гърция и Македония почти всички навигации не се актуализират редовно. Но това пък понякога прави пътуването по забавно и романтично, както казахте......

# 322
  • София

Ако става въпрос за Флогита, плажът там е хубав. Минавала съм края на май миналата година през Флогита, не беше населено, даже напротив. Явно студиата и хотел Мавридис са на един и същи собственик, имат си и сайт, можеш да го погледнеш. Преки впечатления от настаняването нямам. Неа Флогита е съединена с Неа Плагия, има си всичко необходимо за приятна почивка. През топ сезона, не знам как е, но тогава е пълно навсякъде. Спомням си, че едно друго момиче беше писало за хотел Мавридис и градчето  миналата година, май renatka се казваше и беше много доволна от почивката и хотела.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676278.60

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676278.msg22868452#msg22868452

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 16:03 от bibi_2

# 323
  • София
O, за GPS-и и селските райони на Гърция и Турция мога роман да напиша (в Македония проблеми не сме имали). Винаги трябва да се гледат табелите и някаква допълнителна карта. В картите на GPS няма разлика между черен и нормален асфалтов път. Поне в Гърция можеш да се озовеш най-много в някоя маслинена горичка, но в Турция си е страшничко като видиш как от землянките се показват някакви мургави чичковци с озверял вид.  Mr. Green  Иначе на Крит така и не стигнахме до Фаласерна, защото ни прекара по черен път точно до една маслинова горичка на билото на планината. Даже се поздравихме с едно козарче, което беше много щастливо, че вижда хора по тези места.  hahaha А долу се виждаше път, по който вървяха коли и автобуси, но неизвестно защо ние не бяхме на него.  Mr. Green

# 324
  • София
O, за GPS-и и селските райони на Гърция и Турция мога роман да напиша (в Македония проблеми не сме имали). Винаги трябва да се гледат табелите и някаква допълнителна карта. В картите на GPS няма разлика между черен и нормален асфалтов път. Поне в Гърция можеш да се озовеш най-много в някоя маслинена горичка, но в Турция си е страшничко като видиш как от землянките се показват някакви мургави чичковци с озверял вид.  Mr. Green  Иначе на Крит така и не стигнахме до Фаласерна, защото ни прекара по черен път точно до една маслинова горичка на билото на планината. Даже се поздравихме с едно козарче, което беше много щастливо, че вижда хора по тези места.  hahaha А долу се виждаше път, по който вървяха коли и автобуси, но неизвестно защо ние не бяхме на него.  Mr. Green

Новият път след Промахон, почти до Солун също не се показва на GPS.  Пропуснах и Сърбия, включително и Белград е трагичен в GPS те. Пробвахме вече 3 варианта, но явно не си дават много зор с картите по тези места.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 17:02 от Bled

# 325
Това последното какво общо има с Гърция?
Същото, каквото и хотелите в Слънчев бряг, предполагам...

# 326
не знам каква навигация ползвате но минах 80-90км през гръцките села и всичко си беше точно

# 327
  • София
yandex73 Ползваме три навигации за Гърция, две в колите и една на телефона. Няма да ги споменавам, да не се третира като реклама. На много места наистина работят нормално, но ние обичаме да се движим по малко известни и не толкова главни пътища. В Гърция има много такива, и там ги няма никакви, както и по новите пътища, които още не са актуализирани в картите. Но както казах, това в някой случай е предимство, особено в Гърция, където вече можем да се движим с затворени очи.

# 328
  • София
не знам каква навигация ползвате но минах 80-90км през гръцките села и всичко си беше точно

Пробвал ли си на Закинтос или Крит?

# 329
  • София
На Закинтос и околните острови да, същото положение, даже по зле. Интересното беше, че около Закинтос, при обиколка с корабче, навигацията в телефона работеше перфектно, като местоположение....Крит, не, били сме със самолет.

Общи условия

Активация на акаунт