На море в Гърция 2013 - IV

• 74 116
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
SZA, според мен е достатъчно преди да тръгнете да си пуснете вкъщи една навигация, която да покаже пътя и да запомните основните населени места, през които трябва да минете. Ние така направихме миналата година, като пътувахме до Геракини, оправихме се без проблем.

# 301
.......места, където можем да се объркаме при избор кой път да хванем Simple Smile
По пътя за Халкидики просто няма такива места, хващаш околовръстното на Солун, следиш табелките за Летище Македония и Халкидики, по някое време остава само Халкидики. За изходите от околовръстното табелите  за изход -  έξοδος -  започват много метри преди това.

# 302
  • София
Момичета, отзиви имате ли за Alexandros Palace на Халкидики?
Благодаря предварително!  bouquet

mama_333 Здравей...За хотела е писано вече, ето тук малко лични снимки от него:
http://www.album.bg/bled/?upload_done=1
Ако ти трябва още информация съм насреща......

Bled, този хотел на снимките много призрачен изглежда newsm78, то никакъв човек не се вижда в него и около него. Thinking

Има нещо такова, защото е преди активния сезон, бяхме там по работа, но хотела не е лош......Посещава се от много българи, общо взето славянска реч се чува навсякъде.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 12:45 от Bled

# 303
  • с/у ОколоМръсТното
Здравейте, ние тази година за първи път ще ходим на море в Гърция и сме запазили ето тук за юни: Studios Panagiota, надявам се да останем доволни.

хубаво е мястото.  Peace
Тези хора имат 2 имота.
Единият е на 1-ва линия, другият е зад улицата. Но и 2-та са много добре поддържани.
Хазяйката е малко странна.

За пътя... От Солун по обходния път тръгваш за Халкидики, при Нея Мудания тръгваш за Никити... и след него до Торони. Самото селище има 2-3 входа, все тая е ако подминете някой. Принципно вилата е в единия край на Торони. Този, дето е най-близко до Неос мармарас (примерно).

И кат' кажете тези GPS-и... Ние имаме една хартиена карта на Гърция и е много удобно.

# 304
Всъщност на Неа Муданя на разклона пише Касандра/Ситония - там избираш за втория ръкав, и после при Никити трябва да се продължи по десния път за западния бряг (май пишеше Неос Мармарас, Торони и Порто Куфо). На изток/ляво е за Агиос Николаос, Вурвуру и Сарти.

Минете ли покрай едни китайски хартиени фенери, да знаете, че сте свърнали наляво и се върнете по-добре, щото на изток са ужасни завои Simple Smile (иначе пътят не е много по-дълъг, отколкото по другия бряг.) За околовръстното на Солун е това, което каза Evhen.

Всички указателни табели са първо на гръцки и 50-100 метра след това на латиница, т.е. има достатъчно време да се прочетат.

Панайота е непосредствено след първия вход на Торони (идвайки от Бг), не че има проблем и от втория да се влезе, ма ще минете на парад през цялото село, което е доста дълго.

# 305
  • у дома
Шани, тук си права - много е удобно с хартиената карта. Аз си бях направила разпечатки на отделните участъци до Халкидики и нямахме никакъв проблем. А и гърците такива големи табели са си наслагали, че човек трудно би се объркал. Разбира се, много ми помогна информацията от тази темичка /всъщност "n" на брой темички, които буквално бях "изяла"/ и изненади нямахме никъде. За тази година вече съм със собствени впечатления и се надявам да не си ползвам миналогодишните разпечатки  Wink. Така че, момичета, питайте и четете назад и нямате нужда от GPS  Hug

# 306
  • София
Здравейте, ние тази година за първи път ще ходим на море в Гърция и сме запазили ето тук за юни: Studios Panagiota, надявам се да останем доволни.

Видях вече, че за въпроси, които имам, като цената на бензина и водата за пиене Simple Smile

Исках да попитам тези, които ходят към Ситония често, има ли някакви "уловки" по пътя - имам предвид места, където можем да се объркаме при избор кой път да хванем Simple Smile Тъй като колата ни няма GPS, а телефоните ни не са data roaming, няма да разполагаме с навигатор.

Минералната вода понякога в техните магазини Lidl е доста по-евтина от нашата, примерно 1/5л.-0.26 цента/на тази цена се продаваше на стек/. Въпроса е колко е качествена ? По добре си хвърлете един стек в багажника....................
Горивата може да ги гледате тук:
http://dvigateli.info/fuel_price/
Актуализира се често.......

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 14:23 от Bled

# 307
  • София

Видях вече, че за въпроси, които имам, като цената на бензина и водата за пиене Simple Smile

Исках да попитам тези, които ходят към Ситония често, има ли някакви "уловки" по пътя - имам предвид места, където можем да се объркаме при избор кой път да хванем Simple Smile Тъй като колата ни няма GPS, а телефоните ни не са data roaming, няма да разполагаме с навигатор.
Ние се върнахме от Торони преди десетина дни - бяхме в Ангелос Гардън. Малко, спокойно градче.  Studios Panagiota се намира след като влезеш в градчето, почти веднага в дясно. Една жена на плажа каза, че са там в апартамент - била малко  позахабено, но пък чисто и спретнато  в тези му студиа на Панайотис, защото му били по отдавна - идвала вече 3 или 4 година. Има тревичка с чадърчета и шезлонги преди самия плаж. Носете си минерална вода - водата не става за пиене и е доста солена. Лидл там няма наблизо, но пък има няколко малки магазинчета, където водата струваше около 0,80 цента малката бутилка. Има хубав fish market, но пък нас ни пратиха в близкото пристанище, което е около на 2 км. да си купим от там риба. Има малки, спретнати кръчмички. Носете си спрейове за комари. Там са като врабчета Simple Smile
P.S. Ето и снимка от там. плажа на Панайотис е около белите чадъри.

Приятна почивка.

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 15:11 от Milah

# 308
Мила,
би ли споделила няколко думи за Ангелос.
Имаше лоши отзиви за стаите, обслужването и мениджмънта, въпреки прекрасната им градина на брега. Ще се радвам това да се е променило, че и други хора се интересуваха за там.

# 309
  • В светлината на слънцето
То ние като имаме "кака" (тоест навигация) пак не ни попречи миналото лято да се омотаме като пиле в кълчища баш на финалната права. Така че: да живеят хартиените карти. Peace

# 310
peterky, zorita, Bled, благодаря за информацията за горивата   bouquet

# 311
За Атина си трябва ГПС, много ви се моля, ужасно изживяване имахме, 60-70 км си пообикаляхме, мъжът ми се разгневи и щеше да помете двама гърци на моторче, обаче пък без да искаме стигнахме до пристанището на Патра и до едни невероятно красиви квартали, полумесец, от едната страна сгради а от другата заливче с яхти, искам да се върна пак там. За в бъдеще съм се въоръжила с няколко карти на Атина, купих си две, а по улиците на града си намерих още две рекламни.
В крайна сметка се оказа, че един тройник в запалката е смущавал сигнала на ГПС-а.

# 312
  • София
Мила,
би ли споделила няколко думи за Ангелос.
Имаше лоши отзиви за стаите, обслужването и мениджмънта, въпреки прекрасната им градина на брега. Ще се радвам това да се е променило, че и други хора се интересуваха за там.
Параход, стаите не бяха нищо особено. За обслужването нямам забележки, но за базата имам. Определено имаше какво да се желае за чистотата - особено банята. Голяма заблуда е, че хотела е на самия плаж. Там се намира ресторанта и отгоре има един или два апартамента. Студиата са от другата страна на улицата, т.е. на втора линия. Ползват май две или три къщи. В съседната къща бяха настанени две семейства, които се оплакваха, че нямат топла вода. Още при отиването на мен не ми хареса стаята, веднага я смениха. Винаги усмихнати и лъчезарни. Каквото сме поискали, ни го даваха без физиономии или коментари, имайки предвид че бяхме с куче. Собственика не говореше английски, но имаше един сервитьор с който се разбирахме доста добре. Бабата на хотела(според мен тя беше the big boss  Grinning Sunglasses ) само ни говореше на гръцки в едни дълги тиради все едно цял живот сме учили гръцки  Laughing Laughing . Непрекъснато идваше при нас носеше на детето калмари и разни малки сладкиши да опита, дори я научи на няколко гръцки думи  Grinning В ресторанта храната според мен не беше нищо особено и беше идея по-скъпа, но за това нямам голяма база за сравнение, защото по това време почти нищо не работеше в Торони. Даже по-голямата част от самите къщи бяха с катинари и пуснати кепенци. Но наистина градината си заслужава. Вечер стояхме и гледахме как дете и куче тичат по плажа, докато ние си пием питиенцето. wi-fi е под всякаква критика. Лови и то не винаги на определени места. Засега(на първо четене ) се сещам това. Simple Smile Надявам се да съм била полезна.

# 313
  • София
А за GPS - срам не срам  Embarassed Embarassed Embarassed- ние се объркахме. Заприказвахме се с мъжа ми и докато се усетим, машинката каза преизчисляване и ни прекара директно, напряко през планината. Въобще не стигнахме до Солун.  Wink И докато се усетим, че това не е царския път, вече бяхме наполовина.  Въобще не съжалявам. Минахме по един планински път през едни малки, китни селца. Едни хубави горички, страхотни пейзажи. С километри не сме срещнали кола. А се бяхме наточили за колоните от коли по майските празници. На връщане минахме по магистралите и определено не ни хареса толкова. Grinning

# 314
  • където и да е,само да не съм сама
Момичета, момчета, искам да ви питам нещо.......
Има хубава оферта в колективните сайтове за Неа Мудания, Студия Мавридис.
Някой дали има впечатления от там-плажът какъв е, дали е много шумно, стават ли студията за сем-во с 3 деца. От снимките в сайта кухненския бокс е някакво бегло подобие на такъв, но за малко дни може би ще става. малко по-напред бяхте коментирали за пътя до Халкидикии бяхте споменали неа Мудания катпо място, от което се разклонява за Ситония или Касандра. това ме навежда на мисълта, че не е мн далече от Солун, но да не е на някакъв главен път или не що такова. Забавления и магазини дали има в близост?
Благодаря ви предварително!

Общи условия

Активация на акаунт