На море в Гърция 2013 - IV

• 74 288
  • 738
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте,
Някой бил ли е в Гръция на почивка all inclusive? /както в Турция напр/ и ако да - къде бихте препоръчали за майка с дете на 5 /да има анимация за детето за мен е мн. важно... да мога и аз да си почина ..., да е относително добро и тн/
Мисля да отида сама с детето, но Турция е много далеч за път с автобус, а със самолет - много скъпо за мен..
 Sunglasses

Calimera Simantro Beach- Халкидики, Gellina Village- о. Корфу. Ходили сме и на двете места, на нас много ни харесват!

# 451
Момичета, извинявайте, ама може ли пак да преговорим за паспортите и децата Laughing
При положение, че имаме брак и всички сме с една фамилия, не е необходимо да нося и копия от удостоверенията за раждане, нали? Или да нося?

Fairy, ако сте женени и имате еднаква фамилия не ти трябват никакви други документи, освен паспорт на детето и вашите лични карти.

Благодаря ти, pontes Hug

Останаха ми само две седмици, вече нямам никакво търпение Laughing

# 452
  Здравейте! Близките дни ще пътуваме до Гърция с едни приятели. Съпругът ми ще дойде след един ден, но проблемът е че ще пътува сам с нашата кола, която е на мое име. Дали трябва нотариално заверено пълномощно, след като аз съм му съпруга  Thinking Прочетох, че зелена карта не се изисква, но имам бегли спомени, че при попълването на гражданската отговорност ни питаха дали да важи в чужбина и ние казахме "не". Дали трябва да доплатим сега нещо, за да важи в чужбина..  Rolling Eyes

# 453
  Здравейте! Близките дни ще пътуваме до Гърция с едни приятели. Съпругът ми ще дойде след един ден, но проблемът е че ще пътува сам с нашата кола, която е на мое име. Дали трябва нотариално заверено пълномощно, след като аз съм му съпруга  Thinking Прочетох, че зелена карта не се изисква, но имам бегли спомени, че при попълването на гражданската отговорност ни питаха дали да важи в чужбина и ние казахме "не". Дали трябва да доплатим сега нещо, за да важи в чужбина..  Rolling Eyes

Относно пълномощното мисля че няма да ти трябва,на границата никога не са ми искали документи на колата,а когато са ме спирали полицаи са ми искали само гражданската отговорност,за зелената карта всички застрахователи казват че в ЕС не ти трябва,но съм чул няколко истори /може да не са верни/ че при произшествие по ваша вина застрахователя винаги се чуди как да не плати и това е един повод да разтакава,а в чужбина обезщетенията са доста големи,аз винаги си правя зелена карта да не стане за 50 лв.после олеле.Когато са ме спирали полицаи и са ми искали гражданската в момента в който види зелената карта вика Ок и ме пуска да си ходя.

# 454
 Здравейте! Близките дни ще пътуваме до Гърция с едни приятели. Съпругът ми ще дойде след един ден, но проблемът е че ще пътува сам с нашата кола, която е на мое име. Дали трябва нотариално заверено пълномощно, след като аз съм му съпруга  Thinking Прочетох, че зелена карта не се изисква, но имам бегли спомени, че при попълването на гражданската отговорност ни питаха дали да важи в чужбина и ние казахме "не". Дали трябва да доплатим сега нещо, за да важи в чужбина..  Rolling Eyes

При определянето на рисковите условия вие сте посочили, че колата няма да се ползва в чужбина. Т.е. премията ви е била по ниска.  Ако има произшествие в чужбина е напълно възможно да си имате драми със застрахователя. Това е масова практика на нашите застрахователи да намаляват премиите.... Т.е. съвета ми е да си вземете полицата и да отидете да питате застрахователя си - дали трябва да доплатите за риск чужбина или той вече ви е включен в цената.

П.С. Не бъркайте горното с чистата зелена карта. Просто е хватка на нашите застахователи....

# 455
 Здравейте! Близките дни ще пътуваме до Гърция с едни приятели. Съпругът ми ще дойде след един ден, но проблемът е че ще пътува сам с нашата кола, която е на мое име. Дали трябва нотариално заверено пълномощно, след като аз съм му съпруга  Thinking Прочетох, че зелена карта не се изисква, но имам бегли спомени, че при попълването на гражданската отговорност ни питаха дали да важи в чужбина и ние казахме "не". Дали трябва да доплатим сега нещо, за да важи в чужбина..  Rolling Eyes

При определянето на рисковите условия вие сте посочили, че колата няма да се ползва в чужбина. Т.е. премията ви е била по ниска.  Ако има произшествие в чужбина е напълно възможно да си имате драми със застрахователя. Това е масова практика на нашите застрахователи да намаляват премиите.... Т.е. съвета ми е да си вземете полицата и да отидете да питате застрахователя си - дали трябва да доплатите за риск чужбина или той вече ви е включен в цената.

П.С. Не бъркайте горното с чистата зелена карта. Просто е хватка на нашите застахователи....

То когато застрахователя Ви обяснява е много хубаво,но стане ли проблем нещата доста загрубяват,това което казах и в предишния си пост си е мое мнение, но аз лично съм имал проблем със застраховател и изгорях с една добра сума,затова както казах зелената карта в жабката за да няма това онова.То и с ЕЗОК всичко е ок докато не ти се наложи,но на място те правят на маймуна.

П.С.Точно заради хватките предпочитам да се презастраховам.

# 456
Благодаря за информацията!

# 457
Здравейте!
Нахълтвам в темата, за да питам има ли някой отзиви за този комплекс http://www.philoxenianet.gr/ .
След няколко дни тръгвам, съвсем на сляпо го избрах, надявам се да не е ужас работата  Laughing.
Ще съм благодарна, ако може и примерен маршрут (от София) за пътуване с кола  Simple Smile . Ще пътувам сама в колата с детето, а на навигация не се доверявам особено.

# 458
Хотелът е много коментиран в темата, основно 2012 г. - средна хубост за цената си, която е от най-ниските в Гърция. Популярен сред българите.

Маршрута го коментирахме преди 2-3 страници, той е София-Кулата-околовръстното на Солун-летище Македония/Халкидики - Халкидики - Неа Муданя - Ситония - Псакудия. Хотелът е след селото.

# 459
  • София
Да се отчета - след обхождането на около безброй сайта и след като на косъм свършиха местата в Studios Panagiota (което SZA пусна, и в което се влюбих) отиваме в Катерина Студиос ( http://studios-katerina.gr ), Пахис Бийч.
Съвсем близо е след слизането от ферибота на Тасос, има огромна градина с детски кът и е съвсем близо до плажа, който според снимките изглежда чудесно Simple Smile

Едничкият недостатък е, че резервирахме за по-малко дни от предвиденото, понеже местата и там са свършили, но се надявам като идем на място да можем да си намерим нещо и да се преместим. Ако не - ще почиваме още веднъж в края на лятото Simple Smile

Надявам се, че ще са ОК тези студия, нямам търпение вече  Crazy

# 460

То когато застрахователя Ви обяснява е много хубаво,но стане ли проблем нещата доста загрубяват,това което казах и в предишния си пост си е мое мнение, но аз лично съм имал проблем със застраховател и изгорях с една добра сума,затова както казах зелената карта в жабката за да няма това онова.То и с ЕЗОК всичко е ок докато не ти се наложи,но на място те правят на маймуна.

П.С.Точно заради хватките предпочитам да се презастраховам.

Зелена карта за европейски съюз не е необходима. Това е абсолютно сигурно.

Схемата, която описах е друга и касае обхавата/покритието (заради това което сте декларирали при сключване на застраховката, въз основа на което застрахователя е определил рисковите обстятелства и е определил застрахователната премия).

Двете неща са различни, колкото и близки/еднакви да ви се струват.
Говоря това съвсем компетентно и чисто професионално, а не защото ми е хоби....
А защо и как сте изгорели вие - не мога да знам обстоятелствата. Ако сте си правили ЗК за ЕС - пари хвърлени на вятъра.

П.С. Тази тема сме я дъвкали вече доста.... върнете се назад и четете.

# 461
  • гр.София
Някой би ли ми препоръчал хотел на прилични цени в Афитос ?Благодаря предварително.

# 462
# 463
Параход, благодаря!
Нищо не ми излезе с търсачката в темата, но и аз не търсих имената на кирилица. Peace
Идеален вариант, ако е средна хубост, тази ни е съвсем кратка почивка, няма да сме цялото семейство.

# 464
  • София
Здравейте!
Нахълтвам в темата, за да питам има ли някой отзиви за този комплекс http://www.philoxenianet.gr/ .
След няколко дни тръгвам, съвсем на сляпо го избрах, надявам се да не е ужас работата  Laughing.
Ще съм благодарна, ако може и примерен маршрут (от София) за пътуване с кола  Simple Smile . Ще пътувам сама в колата с детето, а на навигация не се доверявам особено.

Вихронрав Това е най-лесният маршрут, приятно пътуване:

https://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=%D0%A1 … mp;mid=1369151088
Като стигнете Nea Moudania продължавате за Ситония, няма да влизате в ръкава, хотела е преди това.

Последна редакция: вт, 21 май 2013, 19:08 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт