На море в Гърция 2013 - IV

• 74 082
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Ситония или Атон да избера като по-ненаселен ръкав на Халкидики?
На Тасос всичко, което исках е заето за времето, в което го исках, та си остава континенталната почивка.

# 481
Зависи какво разбираш под ненаселен - Ситония е много по-голям като площ и възможности - по-оживени градчета, малки селца, почти пусти плажове извън населените места. Над 10 населени места и над 50 плажа в обиколка от 100 км - можеш да ги обиколиш всичките за една ваканция, ако си падаш по това. А и да не си падаш - изборът е чувствително по-голям.

От Атон много малка площ де факто е използваема, знаеш, реално са 3 места накръст около Уранополи.

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 17:11 от Параход

# 482
Именно, но мъжката половина държи на Атон. В Ситония все не му се вижда добре,  а аз пък, нямайки места из Тасос за нашето време и изисквания, се ориентирам към Вурвуру като моля за няколко предложения за места, където да положим скромните си снага.  Hug

# 483
  • Luxemburg
Mur мерси за предложението. Погледнах го веднага, но в букинг няма много хвалебствия за хотела, дори и от гръцки туристи. За съжаление не може да се ползва морето тъй като било пристан за малки лодки което изобщо не е безопасно за малки деца. Иначе на снимките изглежда приказно - много зеленина и свободно място. Миналата година след като решихме да почиваме на Крит прегледахме хотелчетата в букинг и се учидухме колко високи оценки имат всичките. Нашият се посещаваше предимно от норвежки туристи и те слагаха предимно 9 и 8 оценки което изобщо не отговаряше на истината. Според нас беше за 7. Но въпреки това за сега мога само от оценките да се ориентирам или от ваши мнения. Продължавам с търсенето. Съпругът ми категорично отказва да почиваме на нашето море след като 2г. подред драйфахме и дрискахме и то в луксозен хотел. До миналата година все на първокласни места ходихме в БГ но видяхме че това няма никакво значение след като тръбата за мръсната вода излиза почти на брега. Затова си казахме повече не в БГ, въпреки чудесните плажове. Продължавам с търсенето.

# 484
Касита, а вие какво търсите - хотел или апартаменти? Понеже ще почиваме във Вурвуру от 2-ри юни, разгледах де що имаше неща из нета и накрая се спрях на три, които ми харесаха заради големите поляни и близостта до плажа, слагам ти линкове, може нещо да ти допадне.  
http://www.vrahos-house.gr/ - тук резервирах в крайна сметка.
http://zinozis.gr/en/gallery.html - това страшно много ми хареса по снимките, обаче с човека в крайна сметка не можахме да се разберем за датите и цените.
http://www.halkidiki.com/valasakis/index.htm - а тук за юни нямаше места, иначе бях в готовност да резервирам, по-назад имаше и отзиви за това място, беше доволно момичето.

Не знам дали ще ти е от полза, тъй като нямам лични наблюдения, след втори, като стигнем дотам, ще разказвам от мястото на събитието Laughing

# 485
 Fairy, точно като това на втория линк. Благодаря!

# 486
Това и на мен ми легна много на сърцето:) Имай предвид само, че собственикът е маааалко муден в комуникацията. Отговаря човека, ама минават по няколко дни, докато се сети Laughing По едно време ми се извиняваше, че му се бил развалил компютъра, ама и като се оправи, пак се моткаше. Но пък аз и бърза работа нямах де, просто имай едно наум, че няма да отговори на същия ден Laughing

# 487
  • Враца
Fairy, а каква цена ти обяви за юни въпросния господин, може и на лични.

# 488
Fairy, а каква цена ти обяви за юни въпросния господин, може и на лични.

Кой от всичките, за Зинозис ли?
Значи - Зинозис - 40 евро за студио, 50 евро за апартамент
Валасакис - 40 евро, ама не помня апартамент ли беше, студио ли
Врахос - 35 евро за апартамент.

# 489
  • Luxemburg
ох, този Зинозис и на мен ми хареса. Райско кътче. Е, значи говорим на един език и харесвате неща като мен и със сигурност може да се намери нещо за мен. За колко време се стига до тази Ситония с кола от Сф или от Кулата? Завиждам ти fairy  Peace

# 490
  • Europe
И аз да се отчета тука. Такаааа, аз приключих със септемврийската ни Гърция. Голямо търсене падна, но - остана си първата ми идея - Торони. Добре че ще сме голяма тумба - 10-тина коли хора, бебета, деца, кучета. Сигурна съм, че купонът ще е пълен и ще си прекараме страхотно.

Опитвам се да го гледам от хубавата му страна това Торони, защото така ми е писнало. Ето например - не съм била на Атон и Амулиани. Мисля, че за 1 седмица все ще намерим време да отскочим и да ги разгледаме. То на Атон разбирам, че има 3-4 неща за гледане, така че вероятно ще може с една целодневна разходка да се види Атон, а на връщане и Амулиани. Как мислите? Реалистка ли съм?  newsm78 или се надценявам, особено с тия две бебета.  newsm78 Но обиколка с корабче на Атон също ме привилича. От кое селце тръгваха корабчетата, че съвсем съм забравила такива детайли?  

Я как бързо взе да дърпа темичката, личи си че навлизаме в пик-а. Тъкмо я изчета и тя вземе че дръпне 10 страници. Едвам ви догонвам.  Hug

Последна редакция: ср, 22 май 2013, 18:44 от aleina

# 491
  • Варна
ох, този Зинозис и на мен ми хареса. Райско кътче. Е, значи говорим на един език и харесвате неща като мен и със сигурност може да се намери нещо за мен. За колко време се стига до тази Ситония с кола от Сф или от Кулата? Завиждам ти fairy  Peace

Tръгнахме около 8 30 и с 2-3 кратки пишпаузи и зарядки на гориво около 14 30 влязохме в София

# 492
Рони, на джипиес-а ни го дава около 420 км, все едно до нашето море Laughing

# 493
  • София
За харесващите Зинозис Mr. Green мястото е ОК, но на мен лично плажчето отпред, което е чакъл и вода, наподобяваща езеро с буйна растителност вътре, не ми хареса въобще. То фактически и това ми беше първото и последно посещение на Вурвуру, тъй като да ходиш с кола даже и за хляб не ми е представата за почивка Wink

# 494
  • Europe
Аз не съм прочела, но всъщност защо препоръчвате да се носи вода от Бг? Аз досега не съм попадала нито на лоша, нито на скъпа в Гърция... Rolling Eyes
За някои храни и алкохол -да, ако идеята е максимално икономична почивка. Но водата пък не ми направи впечатление сякаш да е по-различна от нашенската...

Ами това е въпрос на личен вкус. Аз лично никъде не съм пила по-вкусна вода от българската и това не е само мое мнение. Може да е, защото сме закърмени с нея ........ Ако отиваме за уикенда в чужбина, не ни се занимава да носим стекове, но за цяла седмица абсолютно задължително си носим 2-3 стека от големите бутилки. Ей това му е единственото кофти на самолета, че не можеш да си носиш всичко.  Иначе ментата и бирата си я носим, защото там като цяло, не сме срещали читави, а узото естествено от там си го купуваме ...

Общи условия

Активация на акаунт