На море в Гърция 2013 - IV

• 74 106
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз не съм прочела, но всъщност защо препоръчвате да се носи вода от Бг? Аз досега не съм попадала нито на лоша, нито на скъпа в Гърция... Rolling Eyes
За някои храни и алкохол -да, ако идеята е максимално икономична почивка. Но водата пък не ми направи впечатление сякаш да е по-различна от нашенската...

# 406
  • София
Аз лично не харесвам "лигавия" вкус на гръцката бутилирана вода, за това предпочитам да си вземем от тук, но не нося повече от един стек, после купувам и от там, в Лидъл дори има вода, която е по-евтина от тук. Ципуро вместо ракийка също си взимаме от там (без анасон), много е добро.

# 407
  • Пловдив
Изобщо не трябва да е нотариално заверен препис на Акта за Раждане. Едно обикновено ксерокопие върши същата работа Peace Мушкате си го в паспорта и си стои там Simple Smile
благодаря. така или иначе в наредбата за изисквани документи не пише да нося акт за раждане, когато сме двамата родители и със сключен брак, но ще направя едно ксерокопие да става бързо преминаването   bouquet
малко остана до юни .. Mr. Green

# 408
Благодаря на всички за отговора за акта за раждане, ще взема оригиналите на децата с по едно обикновено копие, ако решат да искат копието и с това мисля да огранича бумащината Simple Smile Е, и с паспортите, естествено.

Големият ми син много се вълнува и само повтаря колко време остава дотогава.

# 409
Ronicat,
много зависи от желанието ви как точно да сте разположени - дали сте склонни да ходите на плаж с кола (на Халкидики най-хубавите са извън населените места), или предпочитате плажът да ви е по чехли, но да обикаляте с кола за социален живот, таверни и т.н.

Има няколко места, които позволяват компромис - т.е. са градчета със заведения и магазини + имат плажна ивица, отговаряща на посочените условия - най-близките до България са Керамоти и Ставрос.

Към плажовете на Касандра аз лично имам забележки (но пък там има бол възможности за настаняване), на Ситония мога да коментирам всеки залив поотделно, както казах най-хубавите са извън населени места. На някои от тях има единични хотели/вили. Най-общо от населените места на задачката ти отговарят струват Никити, Неос Мармарас и Сарти (в Никити има малко камъни, в Сарти духа Simple Smile, Мармарас са две плажни ивици в двата края на градчето, като тази с по-хубавото море е камениста).

Можеш да погледнеш също Олимпийската Ривиера - широка, безкрайна плажна ивица, без задушевни заливчета, на места пренаселена, на места спокойна.
Островите Тасос. Амулиани - и двата са на 20-30 мин с ферибот от сушата.
-------------

По другия въпрос - не нося никога нищо от България. Водата наистина е по-особена на вкус, но се търпи. (Аз най-харесвам Аура-та на кока-кола, която не е минерална, а трапезна). Предвид какво се случва с пластмасовите бутилки при 40 градуса - в багажника няма климатик... гледам да не задържам минерална вода в колата дори за няколко часа през лятото.
Ако целта е спестяване, си струва единствено твърд алкохол да се носи оттук - доста по-скъп е в Гърция, вкл. узото.

# 410
  • с/у ОколоМръсТното
ГКПП-тата по Гръцко трябва да се премахнат, вие се кахърите, че нямало контрол при минаване.
Ние в ЕС ли сме или...?  Laughing
Някъде четох, че ще има само по 1 гише на границата. А не 2, както са сега. Те и без това само на едното (уж) проверяват.

Никога не са ни правили проблем за децата. Само мен ме караха да си махна тъмните очила. Даже със спящо дете сме минавали... С една фамилия сме, макар аз да имам още една.
Актове за раждане не нося. Аз 2ри ключ за колата не нося, та актове... Дори застраховки нямахем мин. лято.

белинда, въпрос на вкус и навик. Моите са свикнали с нашенската мин. вода (ние 365 дни все нея пием) и всякаква друга не им е вкусна. И като намалеят запасите, всеки гледа да си скрие нейде малко количество.

# 411
  • В светлината на слънцето
Здравейте, за пръв път ще ходим в Гърция, запазих стая в хотел Ирини в Керамоти, дори попаднах на намаление за повече от 5 нощувки. Остават 3 седмици. Изчетох част от темите ви и с помощта на гугъл се ориентирах. В един сайт прочетох, че имало мини аква парк до апартаменти Белвю. Някой да има повече инфо ?

Хотелът е на много стратегическо място и доколкото знам е хубав. Точно пред него има асфалтов път (алея по-точно), по който след по-малко от 5 минути ходене сте на много спокоен плаж с плитко море, сигурно стотина метра навътре. Плитко като за много малки деца имам предвид. Там има заведение, на което срещу консумация се ползват чадърите и общо взето я има 5 семейства там, я - не. В някои дни сме били само ние и нашите приятели. Аква парк поне миналото лято нямаше. То всъщност не е аквапарк, а една голяма надуваема пързалка като за по-големи деца и възрастни. Но миналото лято, поне през юни не я бяха разпънали. Вземете си репеленти задължително, защото в Керамоти комари има много.

# 412
  • Пловдив
Здравейте!

Има ли някой ходил на палатка в Гърция?

Каним се тая година да ходим или в Турция, или в Гърция...на палатка. Wink
Та да е запиша.  Simple Smile
Гледам, че обсъждате хотели, ама нейсе..все нещо може да ми е от полза.

# 413
  • Europe
peterky2002, беше ми обещал да дадеш някакви отзиви за плажа до хотел Плаза в Ханиоти, където бяхте. Simple Smile От разни хора и агенции, разбрах, че е чакълест. Така ли е наистина, на дъното има ли камъни? За цената на бензина и аз се интересувам. Simple Smile

bibi_2 не съм peterky2002 но да ти отговоря и аз  Laughing. 2-3 пъти ходим в Ханиоти, водейки разни приятели и роднини и общо взето на всички им допада заради цените и защото е много оживено и има хубаво центърче с фонтанче. Зад църквичката има едно параклисче и точно срещу него има едно руско заведение. Не е нещо особено, но имат дебела сянка и много свястна ледена бира за 1-1,5 евро. Понякога сме хапвали там на бързо от обедното им меню, което е сравнително прилично и обикновено на промоционална цена - нпр. 5 евро за супа + нещо готвено. Иначе плажчето peterky2002 много хубаво го е описал. Друго лично мое впечатление е, че това селце е нещо като вилна зона за солунчани. Събота и неделя го напълват, разхождат си кучетата в градинките, а септември там сезона си е доста силен. Миналата година едва си намирахме къде да седнем на плажа, което по принцип мен лично много ме дразни, но в името на хубавата ни компания не обръщахме внимание ...

# 414
Каним се тая година да ходим или в Турция, или в Гърция...на палатка. Wink
Та да е запиша.  Simple Smile
Гледам, че обсъждате хотели, ама нейсе..все нещо може да ми е от полза.
Писано е за къмпингите им... доста. Нямат нищо общо с българските. Има много хубави. Обсъждани са в темата някои - Талата, Арети, Лакара, един до Неос Мармарас, дето му забравих името Wink. Много хора ходят да мобилни къщички или каравани, но естествено и за палатки място бол.

Свободното къмпиране в Гърция е забранено. Прави се, де (основно от местни), ама е силно забранено.

# 415
  • София
Здравейте, от миналата година следя темите за Гърция и благодарение на форума открих Ситония и и си изкарахме приказно море в Сарти. Специална благодарност на Таис, която ме насочи към страхотни студия http://www.erifili-chalkidiki.com/ (между другото приемат и с голямо куче  Simple Smile), както и на всички които пишат и споделят впечатления.
За тази година си харесах района на полуостров Пелион и искам да помоля за някой насоки. Поизчетох в темите назад, разбирам, че източната част е по-живописна но пътя изглежда ужасен и за нас ще е трудно, а за кучо съвсем. Въпроса ми е къде да се отседна от западната част на полуострова. Харесах Kala Nera, като най-близка дестинация, пише, че плажът е отличен със син флаг. Има ли някой отсядал на това място, би ли препоръчал определено място за спане? Или пък да попътуваме още малко и да изберем в някое от по-южните градчета?

# 416
lulumba   bouquet
Дъщеря ми е на 10 години и морето не ме притеснява, а и гледах видео, снимано от брега. Дано да работи тази надуваема пързалка.
За комарите четох в темите ви, тук в Бургас също има комари, ще докладвам после кои са по-лоши Simple Smile
Малко ми е странно, за пръв път ще ходя на почивка на море Simple Smile
Искам да отскочим единия ден до Тасос, но на мъжа ми не му се дават 100 лв за тримата и за колата, навит е да отидем без колата, а аз харесах Мраморния плаж Салиара Sad

# 417
  • Пловдив
Di_Mer, ако става дума за надуваемите съоръжения, които бяха в морето - миналото лято вече ги нямаше. Местните казаха, че са фалирали.
За друг аквапарк в Керамоти не се сещам.

# 418
jul, сигурно за тази пързалка става дума, сега погледнах в сайта на апартаменти Белвю, там пише, че е на плажа : "За децата една от зоните на плажа "Аква парадайс" (на по-малко от 100 м от апартаментите) предлага голяма надуваема пързалка." Благодаря ти !

# 419
  • Пловдив
Аква парадайс се казваха, да, тази съоръжения, дето зачезнаха. Но пък не се знае за това лято.

Общи условия

Активация на акаунт