На море в Гърция 2013 - IV

• 74 114
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Момичета, отзиви имате ли за Alexandros Palace на Халкидики?
Благодаря предварително!  bouquet

mama_333 Здравей...За хотела е писано вече, ето тук малко лични снимки от него:
http://www.album.bg/bled/?upload_done=1
Ако ти трябва още информация съм насреща......

# 286
Момичета и момчета, които сега се върнахте от Гърция, можете ли да ми кажете каква е цената на бензина горе-долу?

# 287
Bliss, детето ще се справи  Grinning
Моите от бебета ги водя на Халкидики. Спомням си, че малката беше на 3 и след една почивка на Халкидики
решихме спонтанно да отскочим до Атина, да ги заведа на Акропола  Laughing Пълен провал  hahaha
Затова съм ги водила досега само на 3-4 острова / е, из Европа също сме обикаляли с тях/, обикновено по на юг по островите пътуваме само двамата. Сега ми е притеснено за обиколката на Пелопонес дали няма да ми съкратят историческата част от програмата  Laughing

# 288
  • София
Благодаря предварително!  bouquet

mama_333 Здравей...За хотела е писано вече, ето тук малко лични снимки от него:
http://www.album.bg/bled/?upload_done=1
Ако ти трябва още информация съм насреща......

Bled, този хотел на снимките много призрачен изглежда newsm78, то никакъв човек не се вижда в него и около него. Thinking

# 289
  • Варна
  E, и аз годините на Халкидики съм си ги минала! Ама съм и едни гърди напред и с възрастта, детето ми е вече мъж...Когато твоето диване стане млада дама, ще си ходила барем на десет острова. Впрочем, момичето, с което си говорим за Лимнос, е почивало там когато детенцето и не е било много по-голямо от твоето, Bliss.

Не е добре да говорите така за Халкидики.Създавате мнение , че е калпава дестинация и перлите са на юг и по островите.Общо взето от КАВАЛА до ВОЛОС има десетки прекрасни градчета и хиляди и хиляди прекрасни местенца и за почивка и за деца.A и друг важен довод е и ,че от София до такъв прекрасен плаж като Паралия Офринио например са 300 км. и общо взето 4 часа път и то  не лош Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 290
  • София
peterky2002, беше ми обещал да дадеш някакви отзиви за плажа до хотел Плаза в Ханиоти, където бяхте. Simple Smile От разни хора и агенции, разбрах, че е чакълест. Така ли е наистина, на дъното има ли камъни? За цената на бензина и аз се интересувам. Simple Smile
Иначе Халкидики за мен е най-близкото и хубаво място за почивка в близост до София, защото по отношение на Гърция поне засега ме интересува чистото море, прекрасния пейзаж, хубавата кухня и доброто обслужване Heart Eyes, което не мога да намеря за съжаление на нашето Черноморие.
Но Халкидики далеч не е Гърция и повечето от хората искат да ходят до по-далечни дестинации, които може би са доста по-красиви и атрактивни от северната част. Все пак темата е за Гърция като цяло и е интересно като се споделят лични впечатления и от не толкова популярни за българите маршрути.
Аз лично ходя само на почивка в Гърция, гледам основно близостта ... все пак има и други държави и местенца, които заслужават и много повече внимание. Peace В крайна сметка трябва да остава бюджет и за тях. Simple Smile

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 09:44 от bibi_2

# 291
Благодаря предварително!  bouquet

Ние бяхме там за Великден. Много чисто навсякъде, добре озеленено и поддържано. Пристигнахме един ден преди официалните празници в България, посрещнаха ни с купа с плодове и бутилка вино в стаята! Настаниха ни във фамилна стая с най-красивия изглед към морето и остров Амулиани, който съм виждала. Фамилната стая се състои от две големи стаи, всяка със спалня, гардероб, нощни шкафчета и бюро, в едната стая имаше допълнително легло /стандартно, не както в повечето хотели- разтегателно/, а в другата диван.  С голяма тераса с ратанови мебели с гледка към морето:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=469822253090694&set= … ype=1&theater
Банята беше много голяма, с вана с джакузи.
Хранехме се на полупансион. Нямам никакви забележки към храната, вкусна, в достатъчно количество и  разнообразие. Първата вечер бяхме малко гости и имаше избор от меню /салата, супа, по два варианта предястие, основно ястие и десерт/. Останалите вечери- на блок маса- имаше избор от поне три вида месо, риба и морски деликатеси. Скара също.
Басейните са големи, изглеждаха чисти, но ние сме почитатели на морето. Отидохме на круиз до Атон, от пристанището в Уранопули- 20 евро на възрастен, 10 на дете до 12 години, деца до 5 години- безплатно. Разписанието на корабчето- в 10.30 часа всеки ден. Пътуването ми хареса- около 3 часа, имаше силен вятър в морето, децата стояха с якета. Манастирите се виждат добре от морето, пускаха запис на английски, немски и руски език с обяснения за това, което виждахме.
Разходихме се и до остров Амулиани- там таксата беше 10 евро на кола и по две евро на човек над 10 години, по- малките безплатно. Самото градче не е нищо особено, хапнахме вкусотии в една таверна близо до пристанището и отидохме на плажа Аликес- фин пясък, чисто море без вълни, много красиво
 http://www.feelgreece.com/bg/alikes-camping/m10512
Разходихме се до Неа Рода и Ставрос. Второто ми хареса повече- хубав плаж, много кафенета и магазини, детски кътове, крайбрежна алея за разходки. В Неа Рода плажът беше много мръсен.
С две думи- много доволни от хотела! Бихме отишли отново.

# 292
  • София
Защо съм останала с впечатлението, че разходката с корабче от Уранополи, която е и къса като време е по-евтина? Или тази година са увеличили цените? Миналата година ни поискаха 20 евро за целодневна разходка от Ормос Панагияс.  newsm78

# 293
  • Варна
peterky2002, беше ми обещал да дадеш някакви отзиви за плажа до хотел Плаза в Ханиоти, където бяхте. Simple Smile От разни хора и агенции, разбрах, че е чакълест. Така ли е наистина, на дъното има ли камъни? За цената на бензина и аз се интересувам. Simple Smile

Бензин-1,68-1,7 евро
Дизел - 1,20-1,25
газ - 0,8
Хотел Ханиоти Плаза е до църквата,от плажа го дели около 50 м. паркче,плажа е 10-15 м. широк от едър пясък , морско дъно също е пясъчно , тук таме по някой камък и таралеж ,но много нарядко.На 10 - 15 - 20 - 25 км. има и много други плажове-Скала Фурка , Сивири , Неа Скиони , Лутра с горещия минерален басейн,Палиури ,Полихроно , Пефкохори всичките пясъчни или с тук таме някой камък и отпред съвсем на върха на КАСАНДРА няколко съвсем диви и доста каменисти плажа.

# 294
  • Пловдив
Здравейте! Моля някой да ми отговори на един, може би, тъп въпрос. Ние за първи път сме планирали да ходим на море в Гърция - Ставрос. Понеже ще сме с деца, питането ми е: водата от чешмите става ли за пиене или да се зареждаме с повечко бутилирана?

# 295
  • София

Бензин-1,68-1,7 евро
Дизел - 1,20-1,25
газ - 0,8
Хотел Ханиоти Плаза е до църквата,от плажа го дели около 50 м. паркче,плажа е 10-15 м. широк от едър пясък , морско дъно също е пясъчно , тук таме по някой камък и таралеж ,но много нарядко.На 10 - 15 - 20 - 25 км. има и много други плажове-Скала Фурка , Сивири , Неа Скиони , Лутра с горещия минерален басейн,Палиури ,Полихроно , Пефкохори всичките пясъчни или с тук таме някой камък и отпред съвсем на върха на КАСАНДРА няколко съвсем диви и доста каменисти плажа.

peterky, благодаря за инфото  Peace

# 296
http://www.fuelprices.gr/GetGeography

Цените на бензина са различни, в Атина има и по 1.50Е, тук на Парос същият клони към 2Е.

Можете да посочите с мишката на картата област или от падащото меню да изберете.

# 297
  • София
Здравейте! Моля някой да ми отговори на един, може би, тъп въпрос. Ние за първи път сме планирали да ходим на море в Гърция - Ставрос. Понеже ще сме с деца, питането ми е: водата от чешмите става ли за пиене или да се зареждаме с повечко бутилирана?

За Ставрос конкретно не мога да кажа, но ние не пием вода от чешмата в Гърция (Халкидики), купуваме си бутилирана, но ако ви се влачи от тук, нашата е по-хубава, тяхната ми е някак  "лигава" ако ме разбираш, не я харесвам особено.

# 298
  • с/у ОколоМръсТното
, Лутра с горещия минерален басейн,

към някой хотел ли е или обществен?
Че аз нали в студено не влизам...

и за водата... И ние си носим от БГ, че така и не намерихме "не лигава" в гръцко. Но в един момент и от там купуваме... предимно BIKOS. Има го в Лидл, пробвай го. Laughing

Последна редакция: пт, 17 май 2013, 11:46 от Шани

# 299
Здравейте, ние тази година за първи път ще ходим на море в Гърция и сме запазили ето тук за юни: Studios Panagiota, надявам се да останем доволни.

Видях вече, че за въпроси, които имам, като цената на бензина и водата за пиене Simple Smile

Исках да попитам тези, които ходят към Ситония често, има ли някакви "уловки" по пътя - имам предвид места, където можем да се объркаме при избор кой път да хванем Simple Smile Тъй като колата ни няма GPS, а телефоните ни не са data roaming, няма да разполагаме с навигатор.

Общи условия

Активация на акаунт